vélemények, olvasnivalók, élménybeszámolók, látnivalók, fényképek

Ősi pálmaliget, mely az UNESCO Világörökség része - Elche, Spanyolország

A Costa Blanca csodás partvidékén töltött nyaralást gyakran színesítik egy Elche ősi települését meglátogató túrával. Maga a város is érdekes erődjével és a főtéren álló impozáns templomával, de mégsem ezért jönnek el idáig messze földről a turisták. A fő vonzerő a hatalmas, több mint 200.000 példányból álló pálmaliget, melyet a legenda szerint a karthágóiak telepítettek ide. A több ezer éve fennálló ültetvény az UNESCO Világörökség része - elképesztő élmény a hatalmas pálmák között sétálni - mintha Afrikában járnánk!

Európa erkélye - Nerja, Spanyolország

A Costa del Sol napsütötte városai között találjuk a magas hegyek lábánál, csodás természeti környezetben elhelyezkedő Nerja települését. A több, kristálytiszta vízű stranddal is büszkélkedő, kellemes nyaralóhely parti sétánya a tenger fölé kinyúló magaslaton vezet - csodás kilátása és különleges helyzete miatt kapta az Európa erkélye elnevezést.

Sivatag Andalúziában - Cabo da Gata

Andalúzia tartományára jellemző a forróság - de még Spanyolország déli vidékein is ritka az a száraz, félsivatagos táj, ami a Cabo da Gata félszigeten fogadja az utazót. A térségre jellemző hatalmas üvegházmezőkről hazakerekező afrikai vendégmunkások, a pálmák, a lapos tetős tanyák és a napszítta növényzet még csak erősíti az illúziót, hogy valahol a szubszaharai övezetben járunk.

A Costa del Sol városai - Almería, Spanyolország

A Costa del Sol rengeteg napsütése nem csak a turisták számára vonzó - Almería környékének üvegházai ennek a folyamatos napsugárzásnak köszönhetik, hogy egész évben onthatják magukból a zöldségeket - innen kerül asztalunkra a legtöbb paradicsom, saláta a téli hónapokban is.

Színes kisváros a Costa Blanca partvonalán La Vila Joyosa, Spanyolország

A Costa Blanca híres nagyvárosai között bújik meg a jóval nyugalmasabb La Vila Joyosa, melynek neve szó szerinti fordításban boldog várost jelent. Az elnevezésre rászolgált a Benidorm vagy Alicante nyaralóhelyeinél csendesebb, de kellemes hangulatú kisváros, ahol nem a Costa del Sol partvidékén annyira jellemző épületfestési hagyományt követik. Míg máshol a falak fehérek és az ablakok-ajtók szegélyét festik színesre, itt a házak pompáznak minden árnyalatban - kicsit a Cinque Terre hangulatát idézve. 

A Costa del Sol legjobb városai - Estepona, Spanyolország

A Costa del Sol napsütötte partvidékén nem csak zsúfolt üdülőközpontok, hanem hangulatos városok is sorakoznak. Kezdve Marbella fényűző belvárosával, Vilajoyosa színes házain át a pezsgő éjszakai élettel rendelkező Estepona kiváló településééig. A Costa del Sol hagyományos építészetét, azaz a színesre festett ajtó és ablakkereteket és a rengeteg virágot itt is megtaláljuk - a rengeteg szín és forma különleges környezetet és egyedi arculatot kölcsönöz a városnak. Nagyon kellemes élmény részletről részletre felfedezni a belváros hangulatos utcáit. 

Hófehér falu a Costa del Sol felett - Casares, Spanyolország

Spanyolország napsütötte nyaralóhelye a csodás Costa del Sol. De ha már unjuk a fövenyen perzselődést, akkor érdemes felkeresni a szárazföld belsejében található fehér falvak egyikét. Estepona hangulatos tengerparti városától nem messze találjuk a meredek mészkőcsúcsra épült Casares falucskáját.

A Costa del Sol legelegánsabb városa - Marbella, Spanyolország

A Costa del Sol Spanyolország legnaposabb tengerpartja. Felkapott üdölőhelyei világhírűek, de mind közül a csodás fekvésű Marbella a legelegánsabb. A hatalmas jachtkikötővel és pompás part menti sétánnyal rendelkező város vonzza a sztárokat, hírességeket - sokan Monaco és Cannes spanyol megfelelőjeként emlegetik, ami azért lehet, hogy egy picit túlzás.

Extrém séta -Túra az El Caminito del Rey ösvényen

Spanyolország számunkra nagyon kedves tartománya a gyönyörű Andalúzia. A flamenco, a tapas és a bikaviadal illetve Granada, Sevilla és Cordoba szépséges városai mellett ez a táj elvarázsolt hegyvidékeket is rejt. Az mészkőhegyeket mély szurdokok szaggatják, a hűvös sziklaszorosok között vízesések zuhannak a mélybe.

Az álomszép Costa del Sol - most olcsóbban!

Spanyolország népszerű turistaparadicsoma a meseszép Costa del Sol. A mediterrán napfényben fürdőző hosszú, homokos tengerpart kiváló helyszín a pihenésre, hiszen Andalúzia gazdag történelmének épített öröksége, Granada, Cordoba és Malaga hangulatos városai is a közelben vannak. Esténként pedig felcsendül a hagyományos flamenco vérpezsdítő dallama... Most a Costa del Sol már 159.900 forint/főtől elérhető, repülőjeggyel, hét éjszaka szállással, félpanziós ellátással!
Vélemények, értékelések
4.5
20 értékelés alapján

Andalúzia ízei 2019.10.29-11.02.

Villány
5.0
A szálloda gyönyörű , az ètelek kifogástalanok. A programok jól szervezettek. Az idegenvezető, Gabi, mindent megtett, hogy csak jó élményekkel térjünk haza.

Hotel Sol Principe **** Torremolinos

Salomvár
5.0
Gyönyörű elhelyezkedés , kellemes tiszta tágas szobák , bőséges ellátás , kedves személyzet , mindenkinek csak ajánlani tudom. Egyetlen pici hátrány ,csúcsidőben az étterem kissé zsúfolt.

Hotel Sol Principe **** Torremolinos

Budapest, XI. kerület
4.6
Gyerekeseknek (2+ éves) különösen ajánlom, Gyerekmedencék, játszószoba, mindennapos élő gyerekműsorok és programok. Ugyanakkor gyerek nélkülieket nem zavarja. Szoba kényelmes és tiszta (minden nap takarítás), légkondi, kis hűtő - működnek. Meglepő módon nagyon jó wifi. Étteremmel vigyázni, mert nagy és jó a kínálat! Idegenvezetés pontos, korrekt, informatív - és bármikor segítőkész.

Hotel Sol Principe **** Torremolinos

Budapest, XIV. kerület
4.9
A szálloda azt nyújtotta, amit a képek és a leírás alapján vártunk. 6 tagú családként utaztunk, 3 szobát foglaltunk. Az első pozitív benyomás akkor ért minket, amikor figyelembe vették a kérésünket, hogy egymás melletti szobákat szeretnénk, ez eddig más külföldi szállodáknál nem fordult elő, holott mindig előre jelezzük, illetve a recepción is külön kérjük.
A személyzet nagyon kedves és segítőkész, a szobák szép tiszták voltak, a törölközőket külön kérés nélkül is minden nap cserélték. Az étterem kínálata hatalmas, az ételek ízletesek, viszont nagy szállodáról lévén szó, folyamatosan nagy a lárma. Nagyon pozitív, hogy nagy időintervallumot adnak az étkezéseknél, pl. délelőtt 11-ig van reggeli, és este fél 10-ig vacsora. További előny, hogy félpanzió esetében a vendég eldöntheti, hogy a ebédet vagy vacsorát kér-e második étkezés gyanánt, amelyet akár napi szinten is cserélgethet.
Összességével nagyon elégedettek vagyunk a szálloda által nyújtott szolgáltatásokkal.

Hotel Sol Principe **** Torremolinos

Budapest
4.3
A szálloda nagyon jó helyen van Torremolinosban csak egy út választja el a tengerparttól.A tengerben fürödni nem lehet mert hideg a víz, a parton a napozóágyak csak térítés ellenében vehetők igénybe ( nem tartozik a szállodához).
Az ellátás jó,változatos ételek vannak, a személyzet azonnal letakarítja az asztalt, általában mindig lehet helyet találni.Félpanzió esetén rugalmas választás az ebéd vagy a vacsora között.
Jó műsorok vannak esténként a felnőtteknek és a gyerekeknek külön.Elsősorban inkább gyerekes családoknak előnyös.A medencék nagyok, napozóágy nincs elegendő , de délután már lehet találni.
A személyzet nagyon kedves és segítőkész.Elutazáskor bőrönd szoba áll rendelkezésre és lehet használni a medencei szolgáltatásokat estig is.

Hotel Sol Principe **** Torremolinos

Füzesabony
4.8
2 kérésünk volt: 1. egymáshoz közeli szobák - ezt megoldották, mivel szomszédos szobákat kaptunk; 2. lehetőleg az 5. emeletnél lejjebb szeretnénk szobákat, mivel a feleségem tériszonyos - ezt nem sikerült teljesíteni, mivel a legfelső, 8.emeleten helyeztek el minket.
Ezt a kellemetlenséget kivéve, a szállodában minden rendben volt, az ellátás, a személyzet, a programok mind-mind elsőrangúak.
A fakultatív programok Gabriellával fantasztikusak voltak, csak ajánlani tudom mindenkinek.

Felülmúlhatatlan Andalúzia

Budapest, XI. kerület
3.6
Kissé hiányoltam a helyi élettel kapcsolatos információkat. A sevillai Alcazarba való belépéshez célszerú lett volna előzetesen a belépőket biztosítani.Szivesen megtekintettem volna egy bikaviadalt.
Méltányolható az idegenvezető segítőkézsége és igyekezete minden utastárs kedvére.

Hotel MS Tropicana **** Torremolinos

Torremolinos
4.3
Nagyon jó elhelyezkedésű szálloda.Kedves,segítőkész személyzet. Bő választékú reggeli.Jó kiindulópontja a környék felfedezésének.A tengerparti sétány remek.
A szobák tiszták, jól felszereltek, hangszigetelt üvegajtó a terasznál, ami biztosítja a pihenést.Medence, napozóágyakkal, napernyőkkel van.

Hotel Sol Don Pablo **** Torremolinos

Budapest,
4.3
2000 óta járunk Torremolinosba, legtöbbször a Don Pablo szállodába. Többször voltunk a Don Pedro szállodában is. Azóta mindkét szállodát felújították, a Don Pablo minden igényünknek megfelel. Az értékelést nem ismétlem meg.

Hotel Sol Principe **** Torremolinos

Budapest, XVII. kerület
4.5
Jó szálloda. Kíváló szolgáltatásokkal. Kíváló elhelyezkedéssel.

Hotel Sol Principe **** Torremolinos

Budapest, IV. kerület
4.3
Szuper elhelyezkedés, remek szolgáltatások, teljes kikapcsolódás.

Andalúzia varázsa-csillagtúrák tengerparti pihenéssel

BERETTYOUJFALU
4.6
Idegenvezetőnkkel -Almási Gabriellával- nagyon elégedettek voltunk, segítségünkre volt szabadidős programok szervezésében is. Részletes, mindenre kiterjedő információkkal gazdagodtunk. Jó szervezés, szép programok. Köszönjük.

Hotel San Fermin *** Benalmadena

Esztergom
3.6
Egy hetet töltöttünk itt 2018. szeptember 15-től. A szálloda kicsinek nem mondható, mert A és B épület részből áll. Az elhelyezkedése a tengerparttól elég magasan van, ami azt jelenti, hogy a lefelé út elég gyors, viszont felfelé legalább 2-3-szor meg kellett állni ahhoz, hogy levegőt kapjunk. Kezdődik kb-70-80 lépcsővel, majd kb. 400 méteres meredek kaptató következik. Összességében nem hosszú a távolság és Benalmadéna többi szállodájához is hasonló meredek út vezet fel. (Mi hatvan év körüli, alapesetben mozgékony házaspár vagyunk.) A település nagyon hangulatos, a kikötője is páratlanul szép, a strand tiszta, a víz délelőtt 11 tájékán kb. 21 fokos, majd 14 óra körül kb.23 fokos volt. Délutánra megjelentek az apró barna színű medúzák, csípésük csak enyhén viszkető volt. A part homokos, lassan mélyülő, bérelhetők a napágyak, amik tengeri fűből készült napernyővel vannak ellátva, áruk 5 euró/fő. Érdemes pár euróért napernyőt vásárolni az első napon, és vinni egy strandlepedőt otthonról. A parton étkezési lehetőség is van -bár mi ezt csak egyszer vettük igénybe, inkább kíváncsiságból, mert a strandbüfében (chiringito) szardíniát sütöttek parázson, nagyon finom volt. A szállodában végtelenül kedves, mosolygós és szolgálatkész alkalmazottak vannak. Nagyra értékelik, ha pár szót tudunk spanyolul! Félpanziós ellátásban voltunk. Az étel reggelinél és vacsoránál is nagyon választékos, bőséges és finom ízletes volt. Igazán ebédelni nem is bírtunk volna.Mi az ötödik (legfelső) emeleten kaptunk szobát, amihez a tenger felé néző erkély tartozott. Ennek mi nagyon örültünk, szerettünk itt ücsörögni esténként, akár egy pohár Malaga bor kíséretében, amit okvetlenül meg kell kóstolni. Sajnos éjszakánként elég sűrűn felébredtünk titokzatos kopogásra. Aztán már nem ugrottunk ajtót nyitni, amikor pár nap múlva rájöttünk, hogy a sirályok kopogtatnak, és bizony az erkélyünkről azt láttuk, hogy szinte minden szálloda tetején ezt teszik. Egyszóval emiatt elég élég furcsa volt az éjszakánk, viszont ezt inkább bevállaltuk, mint hogy a szép kilátású szobát elcseréljük. A szoba, fürdőszoba nagyon tiszta és hangulatos volt, naponta takarítottak, és tiszta törülközőt hoztak. Egyébként a szálloda minden szeglete a liftig bezárólag mindig frissen takarított volt Ha valaki nem ragaszkodik túlságosan a tengeri fürdéshez, akkor érdemes a kirándulásokon részt venni. Kítűnö az idegenvezetés, remek a szervezés és biztos, hogy páratlan élményekben lesz része. Andalúzia felfedezéséhez egyébként több év is kevés. Csodálatos a mór, zsidó és katolikus értékek egymásra épülése, keveredése. Egészen speciális a flamenkó, amely az andalúziai cigányoktól származik. Szerencsére a szállodában egy est keretében átélhettük táncukat. Aztán a házi készítésű szangria ami egészen más a bolti palackossal szemben, de páratlan élményt nyújt egy fehér falu bodegájában a tüzes spanyol borok kóstolója is.
Jó szívvel ajánlom mindenkinek a szállodát, ha tehetném újra indulnék, de a 8 nap kevés, érdemes hosszabb időre menni.

Hotel MS Tropicana **** Torremolinos

Budapest, XI. kerület
4.4
Jól éreztük magunkat. Ami kicsit zavaró volt, az a hangerő, ami a szomszéd szálloda kertjéből teljesen áthallatszott. Minden este zenés műsoros est éjfélig.
A másik pedig a felettünk lévő szobák takarítása közbeni zaj. Azt hittük , hogy építkeznek felettünk, ill. hogy mindjárt ránk szakad a plafon. Reggeli bőséges és finom volt. Mindenben az ígért színvonalat kaptuk. Összességében elégedettek vagyunk mindennel.

Hotel Sol Principe **** Torremolinos

Debrecen
4.5
Segítőkész személyzet, étkezéseknél bőséges választék, esti (késői )hazaindulás minden feltétele kiválóan megoldott.
Jó elhelyezkedés.

Hotel Sol Don Pablo **** Torremolinos

Nyíregyháza
4.9
Csodálatos a szálloda, a fekvése, a tengerpart. Kiváló a konyhája, mindenki találhat kedvére valót. Tiszta, kényelmesek a szobák, csendes, csak ajánlani tudom az igényes kikapcsolódásra vágyóknak.

Hotel Royal Costa *** Torremolinos

Felsőcsatár
3.8
A szálloda alapjában véve elfogadható. Probléma volt a túl hangos vendégekkel. Több fiatal 12-14 éves csoport érkezett felváltva a tíz nap alatt 1-2 éjszakára. A viselkedésük minősíthetetlen. Ellátásra nem sok panasz lehet. Az ételek változatosak, gyümölcsök, sütemények állandóan voltak a választékban. Viszont félpanziós ellátásnál egy pohár vizet sem biztosítottak csak borsos térítés ellenében. Hiányzik a hűtő a szobákból, ami a helyben fogyasztást volt hivatott növelni( több kevesebb sikerrel). Még egy apró kitétel, a hely nem Torremolinos hanem Los Alamos. Ami nem gond mert sokkal csendesebb és kiváló a strandja. A torremolinosi nyüzsgés két megálló a HÉV-vel, vagy 5 km kerékpárral a szép tengerparton. Az utazási irodának javasolnám a körültekintőbb idegenvezető választást.

Hotel Sol Principe **** Torremolinos

Salgótarján
4.9
Igazán csak jót tudok mondani;.

Hotel Sol Principe **** Torremolinos

Érd
3.8
Csak a szobával volt problémánk, és a takarítással. A szekrényben elhelyezett széf éjjel-nappal csipogott, le kellett takarni pokrócokkal, hogy aludni lehessen tőle. Megoldottuk. A fürdőszobában a zuhany gégecsöve lejárt, nekem kellett ráhúzni, hogy ne spricceljen mindenfelé. Negyedik éjszaka tönkrement a wc, nem maradt meg a víz a tartályban, 1 óra múlva javították, éjjel fél 1-kor. A karbantartással úgy látszik, nem sokat foglalkoznak általánosságban. Mindez egy négycsillagos szállodában. Második napi takarítás után a párom hálóingét az asztalra dobva találtuk meg, az otthonról hozott kispárnát pedig az ágy mögött a földre dobva. Panaszt tettünk miatta, felajánlották, hogy ha bármelyik bepiszkolódott, kitisztítják. A további napokra kitettük a "ne zavarjanak" táblát, nem kértünk takarítást. Ezek voltak a negatív tapasztalatok. Hatalmas pozitívum az étterem és az étkeztetés. Élveztük a lagúnás medencekomplexumot, a tenger az első napokban túl hideg volt bármilyen fürdőzésre. Csendes környék, közel a belváros.

Hotel Iberostar Marbella Coral Beach **** Marbella

Budapest
4.9
Nagyon meg vagyunk elégedve a szállodával
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!