Provence bringatúra a levendulák földjén

6 napos biciklitúra Franciaországban

Az idén nyáron, bringáink nyergében keressük fel Provence legszebb részeit és a káprázatos, Annecy-tó környékét. Meglátogatjuk Provance legmagasabb pontját, a Mont Ventoux holdbéli vidékét, a levenduláról híres Sault kisvárost, kerékpározunk a Luberon Nemzeti Parkban és az Oker-vidéken. Egy feledhetetlen biciklitúra vár rád, ha velünk tartasz.

-6%

kedvezmény egyes
időpontokban!

Olcsó repülőjegyek a készlet erejéig!

MIÉRT MINKET VÁLASSZ?

- a kiscsoportos utazás során mindenkire odafigyelünk
- repülős csatlakozás Genfbe
- hangulatos-kényelmes vendégházban töltjük az éjszakákat
- az idén már kétágyas elhelyezést is választhatsz
- a csomagokat a kísérőautó szállítja a bringázások során
- biztonságos háttérként egy szerviz autó folyamatosan a csapat közelében van
- ha elfáradnál, utazhatsz a kísérőautóban
- kerékpárod kisebb hibáit a helyszínen is megjavítjuk
- a váratlan eseményekre teljes Asszisztencia szolgáltatást biztosítunk!
 

Alapár tartalmazza

az utazásokat kisbusszal Franciaországban, a szállásokat 3-4 ágyas szobákban, a kerékpárok és a csomagok szállítását Magyarországról, a magyar nyelvű túravezetést, teljes körű asszisztenciát a kerékpározások során.

Alapár nem tartalmazza

a repülőjegyet Genfbe, a kétágyas elhelyezést (jelentkezéskor választható), az étkezéseket, a személyes költségeket, a belépőket, az utasbiztosítást és az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
6 nap
Szállás: 
vendégház
Létszám: 
12-16 fő

Nehézség:

Utazásunk során négy kerékpáros útvonalat járunk be. Nem kell számítani igen nehéz szakaszokra, de egy-két meredekebb emelkedő előfordul a bringázások során. A napi átlagos szint, amivel számolnunk kell kb. 200-300 méter. A csapattal kerékpározik egy tapasztalt kerékpáros túravezető, valamint folyamatosan a csapat közelében lesz egy kísérőautó, amely bármi gond esetén, biztonságos háttérként szolgál. 

Szállás

Szállásunk 1 éjszakáját Annecy 4 éjszakáját Sault településen fekvő vendégházban töltjük. Szobák 2-3-4 ágyasak (előzetes választásod szerint) és fürdőszobával rendelkeznek. 
Külön jelentkezők esetén az azonos neműeket társítjuk egy szobába!

A kétágyas szoba felára: 27.700 Ft/fő/5 éj 

Egyágyas elhelyezés is lehetséges. A részletekért hívd irodánkat.

A szobák elosztása a jelentkezés függvényében történik. 

Program: » Részletes program

1. nap: Budapest, Genf, Sault
2. nap: Sault, Provence: kerékpártúra, levendulafarm
3. nap: Sault, kerékpártúra az Albion-platón,  Gargas okker bánya
4. nap: Sault, kerékpártúra az Okker-vidéken
5. nap: Provence, Avignon, Annecy-tó
6. nap: Annecy-tó, kerékpártúra, hazautazás

További információ

Czinke István
Tapasztalt világjáró, megszámlálhatatlan túra fűződik a nevéhez. Otthon van Toszkánában vagy Franciaországban ugyanúgy, ahogy Peru és a Himalája ösvényeit is jól ismeri.
Matyuga Péter
Kedvenc barlangászunk, született világjáró. Minden extrém körülményt vidám elszántsággal gyűr le. Nemcsak a mélyben, de a magaslatokon is otthon van.
Botos György
Leginkább gyalogtúrázni szeretek, Magyarországon már végigjártam az Országos Kéktúra kétharmadát, de ha külföldre utazom, ott is szívesen járom végig a túraútvonalakat....

Kapcsolódó cikkek

» Provence tavasszal - Kovács Attila, 2013. május. 22
» Emlék Párizsból - Kovács Attila, 2019. április. 29
» Párizs mozgásban, második rész - Kovács Attila, 2016. június. 26
» Látnivalók Párizsban: az Eiffel-torony - Etédi Alexa, 2014. augusztus. 09
» Hogy jutunk el közúton Angliába? - Etédi Alexa, 2014. január. 07
» Aktívan Franciaországban: GR20-tól a síparadicsomokig - Explorer World, 2013. november. 05
» 7 hely, ahol tilos meghalni - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 10
» Túra a Lac Cornu hágóba, Franciaország - Kovács Attila, 2013. augusztus. 12

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Koronavírus információ

Európa:

A hivatalos beutazási szabályokat könnyen ellenőrizheti itt: https://konzuliszolgalat.kormany.hu
Utazásainkhoz önrészmentes útlemondási- és utasbiztosítást kínálunk!
Honlapunkon számos ajánlat közül válogathat, de ha más szállodát, hosszabb-rövidebb utazást keres vagy akár kész útitervét segítsünk megvalósítani, írjon nekünk itt!

Részletes program
1. nap: Budapest, Genf, Sault

Egy menetrend szerinti repülőjárattal Genfbe utazunk. Itt várnak ránk túravezetőink és kerékpárjaink. A repülőérről mintegy 5 órás utazás vár ránk. Késő  este érkezünk meg szállásunkra, amely a „levendulák fővárosában” , a hangulatos Sault kisvárosban lesz. Itt négy éjszakát töltünk.  Szállás: vendégház

2. nap: Sault, Provence: kerékpártúra, látogatás egy levendulafarmon

A reggelit követően elindulunk utazásunk első kerékpártúrájára. Provence legmagasabb hegyére, a Mont Ventoux tetejére (1912 méter) kapaszkodunk fel kisbuszainkkal. A kilátás a hegy tetejéről leírhatatlan. Szinte az egész vidéki Provence látható!  A csúcs alatt kerékpárra pattanunk és egy panoráma útvonalon gurulunk le Sault kisvárosba. Távolság kerékpárral: 26 km, szint le: 900 m, le: 150 m. Saultban megebédelhetünk, majd délután a közeli Ferrassières településre utazunk, ahol meglátogatunk egy levendulafarmot. Itt megismerkedhetünk a levendula feldolgozás részleteivel és vásárolhatunk is levendulából készített termékeket. A farmról indulva szállásunkra kerékpározunk. Táv kerékpárral: 12 km, szint le: 180 m. A vacsoránkat a hangulatos vidéki kisváros egyik éttermében költhetjük el. Szállás: Sault Szállás: vendégház.

 

3. nap: Sault, kerékpártúra az Albion-platón, Gargas okkerbánya, Apt

A mai napon utazásunk talán legszebb kerékpártúrájára indulunk! Sault kisvárosból egy rövid kaptatóval érjük el a bájos Aurel települést. A völgyekben levendulamezők pompáznak, az illatfelhők elvarázsolnak minket. Folytatjuk bringatúránk,  a már laposabb Albion-platón haladunk Saint-Triniti, majd Saint Christol irányába. Az keskeny bitumencsík mindkét oldalán levendulaföldek illatoznak. Saint Christol bárjában megállunk egy frissítőre, majd Sault felé vesszük az irányt. A levendulamezők hátterében a Mont Ventoux tömbje pompázik. Ebédtájban érkezünk vissza szállásunkra. Távolság kerékpárral: 40 km. szint fel-le: 300 m. A délutáni pihenő követően, Gargas településre utazunk, ahol meglátogatunk egy okkerbányát. Miután megismerkedtünk az okker festék történetével, bringára pattanunk és vidéki utakon a Luberon  kerékpárúton kerekezve Apt kisvárosba bringázunk. Innen egy rövid városi sétát követően utazunk vissza szállásunkra. Táv kerékpárral: 16 km, szint fel-le: 100 m Szállás: Sault Szállás: vendégház.

 

4. nap: Sault, kerékpártúra az Okker-vidéken
Reggel a  közeli Okker-vidék területére utazunk. Mai túránk kiindulópontja Simiane la Rotonde kisváros. Itt újra bringára szállunk és egy nagy gurulást követően érkezünk meg az okker vidék területére, Rustler településre.  Itt egy bárban megpihenünk, majd dimbes-dombos provence-i tájon kerékpározunk tovább. A túra közben levendula mezőket, hangulatos vidéki falvakat érintünk, sokszor állunk meg pihenni, nézelődni, fotózni.  A kerékpártúra végén Roussillon kisvárosba érkezünk, ahol a Provence-i Colorado területén, a bizarr vörös sziklák között teszünk egy rövid túrát. A kirándulást követően szállásunkra utazunk.  Távolság kerékpárral: 50 km, szint fel: 250 m, le: 400 m.
 
5. nap: Provence, Avignon, Annecy-tó
A levendula birodalmából a híres dél-francia kisvárosba, Avignonba utazunk. A nap hátralévő részét a UNESCO világörökségi listáján is szereplő város felfedezésére szánjuk. A városfalon belül csodás középkori világ fogad minket. Meglátogatjuk a Pápai palotát és a belváros nevezetességeit. A késő délutáni órákban buszra szállunk és az Annecy-tó partjára utazunk. Szállásunk a kisváros egyik vendégházban lesz.
 
6. nap: Annecy-tó, kerékpártúra, hazautazás

Reggel két lehetőség között tudsz választani. A hangulatos kisvárosban és az Anney-tó partján pihenéssel töltöd a délelőttöt, vagy a túravezetők kalauzolásával kerékpározhatsz a káprázatos tó partján. Ha kedved tartja, meg is mártózhatsz a tó kellemes, fürdőzésre is alkalmas vizében. Délben buszra szállunk és a közeli genfi repülőtérre utazunk. Egy kora  délutáni járattal utazunk Budapestre. Távolság kerékpárral: 22 km.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

az utazásokat kisbusszal Franciaországban, a szállásokat 3-4 ágyas szobákban, a kerékpárok és a csomagok szállítását Magyarországról, a magyar nyelvű túravezetést, teljes körű asszisztenciát a kerékpározások során.

Alapár nem tartalmazza: 

a repülőjegyet Genfbe, a kétágyas elhelyezést (jelentkezéskor választható), az étkezéseket, a személyes költségeket, a belépőket, az utasbiztosítást és az útlemondási biztosítást.

Kötelező költségek: 

Takarítás, üdülési adó: 25 euró/fő - Megérkezést követően a helyszínen fizetendő.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
25 euró/fő (szállás tax összesen, helyszínen fizetendő)
Várható költőpénz szükséglet: 
120-250 euro
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.

Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!
Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
egyénileg
Felszerelés ajánló

Javasoljuk, hogy egy kisméretű hátizsákba, vagy egy kerékpáros táskába pakold a napközben szükséges holmikat, amelyekre kerékpározások során szükséged lehet, míg a kísérőautóban egy, maximum 20 kg súlyú táskában elfér a többi holmid.

Ruházat: strapabíró ruházat, amely alkalmas a kerékpározásra, ugyanakkor utcai viseletnek is megfelel, biciklis nadrág, edzőcipő, jól szellőző, vékony esőkabát, meleg ruha, alsó- és felső aláöltözet, papucs, világos napszemüveg, napvédő krém, szúnyogriasztó, kulacs, fejlámpa, esetleg esernyő. Ezen kívül fontos a kerékpáros sisak, kesztyű, pumpa. 
Kerékpár: Mindenki saját, megbízható és jól szervizelt kerékpárjával vesz részt a túrán, de ha szükséges, tudunk bérelt bringát biztosítani!
Trekking, City Bike vagy Mountain Bike típusú kerékpárra van szükség. Kérünk, hogy hozz néhány alapalkatrészt, amit a kísérőautó szállít a kerékpározás alatt. Szerszámokat biztosítunk a kísérőautóban. A kerékpárokat speciális kerékpárszállító tréleren fuvarozzuk Franciaországba, majd a túra végeztével vissza Magyarországra. A kerékpárokat és a kiszállítandó csomagokat 2020. július 29.-én az esti órákban gyűjtjük össze Budapesten. A pontos időpontról és helyszínről indulás előtt egy héttel küldünk információt.
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Az Easy Jet fapados légitársaság délutáni járat a legalkalmasabb a kiutazásra Budapestről, a hazautazásra Genfből pedig a késő délutáni. A repülőjegyeket az út minimális utaslétszámának elérésekor vásároljuk meg utasainknak. A repülőjegy vásárlás egyénileg  is elintézhető, egyéb járatok is megfelelőek lehetnek. Mielőtt megvásárolnád repülőjegyedet, kérünk konzultáj irodánkkal az út aktuális létszámáról!

Menetrend

2020. július 31.
Budapest - Genf
Dep 16:20 - Arr 18:20
Flight: EZS1334

2020. augusztus 05.
Genf - Budapest
Dep 18:00 - Arr 19:45
Flight: EZS1333

Aktuális ára illetékkel: 28.900 Ft (Változhat a jelentkezés idejétől függ!)

Két modern, kilencfős kisbusszal utazunk Franciaországban. Az genfi repülőtéren várják utasainkat a kisbuszok. A kerékpározások helyszíneit busszal, és/vagy kerékpárral közelítjük meg. Buszunk a kerékpározások alatt is a közelünkben marad, biztonságos háttérként szolgál a kerékpár-kalandnak, valamint szállítja a kerékpárokat, a csapat felszerelését. A túra végén a genfi repülőtérre fuvarozza a csapatot.
Szállás: 

Szállásunk 1 éjszakáját Annecy 4 éjszakáját Sault településen fekvő vendégházban töltjük. Szobák 2-3-4 ágyasak (előzetes választásod szerint) és fürdőszobával rendelkeznek. 
Külön jelentkezők esetén az azonos neműeket társítjuk egy szobába!

A kétágyas szoba felára: 27.700 Ft/fő/5 éj 

Egyágyas elhelyezés is lehetséges. A részletekért hívd irodánkat.

A szobák elosztása a jelentkezés függvényében történik. 

Étkezés: 
A túra önellátó, de folyamatosan lesz alkalom élelmiszert vásárolni, illetve étteremben étkezni. Amit érdemes hoznod: Aszalt gyümölcsök, magvak, szőlőcukor, kekszek, a müzli- és energiaszeletek gyorsan pótolják az elvesztett energiát a bringázások során. Olvadásra hajlamos csokoládét, könnyen romlandó dolgokat azonban kérjük, ne hozz az utazásra.
Időjárás: 
Meleg, napos nyári időjárásra kell számítani.
Csomagolás: 
Irodánk maximum 20 kilogrammig vállalja a csomagok kiszállítását Magyarországról Franciaországba és vissza. Kérünk, vedd komolyan a súlykorlátozást! Mivel csomagodat kiszállítjuk, így a repülőgépen nem szükséges csomagjegyet vásárolnod!
Vízum: 
Érvényes személyi igazolványra vagy útlevélre van szükség.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik, a nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában, jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére. Az utazás ára tartalmazza az útlemondási biztosítást.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
5.0
4 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
5.0
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
5.0
Debrecen
5.0
Fantasztikusan jó utazás volt. Gyönyörű hely, kiváló szervezés és kitűnő túravezetés! Köszönjük!
Debrecen
5.0
Csodás élmény volt. A túravezetőink mindent megtettek, hogy nagyon jól érezzük magunkat.
Köszönet még egyszer Nekik!
Kistelek
5.0
<szöveg nélkül>
Gyulafehérvár
5.0
<szöveg nélkül>
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!