Petrától a Holt-tengerig

5 napos körutazás Jordániában

"Életemben már sok szép helyen jártam, de kevés van amit egy lapon lehetne említeni Petra lenyűgöző sziklavárosával. Egy igazi csoda már maga a létezése is!"
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

FLEXI PLUS OPCIÓ – EXTRA RUGALMASSÁG
Tudjuk, hogy nehéz előre tervezni, és manapság különösen fontos az extra rugalmasság. Ezért fejlesztettük ki a Flexi Plus opciónkat, amit, ha megrendel, foglalása lemondása vagy módosítása jóval könnyebbé válhat. A kizárólag foglaláskor megrendelhető Flexi Plus opció tartalma:

 • Az út indulása előtti 30. napig, a névre szóló jegyeken kívüli szolgáltatásoknál külön bánatpénz megfizetése nélkül elállhat az utazási szerződéstől, és az opció, valamint a megkötött útlemondási biztosítás díján felüli teljes befizetését visszakapja, ha bármi közbejönne az út előtt egy hónappal. Nem szükséges hozzá indoklás, nem kérünk orvosi igazolást.
 • Buszos utazásoknál ingyenes átjelentkezési lehetőséget biztosítunk az indulás előtti 30. napig, vagyis egy későbbi vagy más típusú utazásra is átfoglalhat.
 • Buszos utazásoknál ingyenes névmódosítási lehetőséget biztosítunk indulás előtti 72. óráig. A névmódosítást eddig kell írásban jelezni a Proko Travel központi elérhetőségén.
 • Mivel egyes szolgáltatók, mint például a légitársaságok sajnos nem olyan rugalmasak, mint mi, így a megvásárolt repülőjegyekre, névre szóló belépőkre nem tudjuk kiterjeszteni a szolgáltatást, ezeknél az elemeknél a módosítás, lemondás a normál lemondás feltételei szerint működnek.

Egy repülős utazásnál tehát a repülőjegy lemondási díja továbbra is fizetendő tételként merül fel az utazó számára. Az extra rugalmasságot kínáló Flexi Plus opció nem minősül biztosításnak, továbbá díja nem tartozik az útlemondási biztosítás által fedezett szolgáltatások közé, így lemondás esetén a biztosító nem téríti ennek díját. A teljes leírást és a feltételeket az ÁSZF-ünkben olvashatja.

Részvételi díj tartalmazza

 • A teljes alapprogramot
 • Szállást 4 csillagos szállodákban és 1 éj tusolós, WC-s sivatagi sátorban
 • Félpanziós ellátást
 • Magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig
 • A repülőjegy alapárát
 • Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt
 • Egy kézipoggyászt
 • Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára (ha igényét foglaláskor jelzi, szabad kapacitás függvénye)
 • Fix ülőhelyet az autóbuszon, amely foglalás előtt kiválasztható telefonon, ennek hiányában automatikusan kerül kiosztásra a szabad helyek függvényében
 • Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Részvételi díj nem tartalmazza

 • Baleset, betegség, poggyász biztosítást,
 • belépőket,
 • borravaló (kb. 40 USD),
 • vízumdíjat és ügyintézést.,
 • egyéb személyes kiadásokat.

Egyéb fontos információk:
Az utazáshoz érvényes vízum és az utazás utolsó napjától számított 6 hónapig érvényes útlevél szükséges. Az ár a belépőjegyeket tartalmazza, de az utasbiztosítást és a helyi borravalókat nem, mely kb. 50 USD! 

Hossz: 
5 nap

Szállás

Szállás 4 csillagos szállodákban és 1 éj tusolós, WC-s sivatagi sátorban

Program: 

1. NAP: BUDAPEST – AMMAN – JERASH – AMMAN
Menetrend függvényében a kora reggeli órákban indu­lunk Budapestről Ammanba. Érkezést követően privát transzfer szállodánkba, és pihenés. Programunkat dél körül kezdjük meg. Megnézzük Jerash-t, a csodásan megmaradt ókori római várost. A Déli Kapun keresztül lépünk be a városba az ókori uta­zókhoz hasonlóan. Ezt követően az Ovális térre, a Fórumra érke­zünk, amelyet jón oszlopsor szegélyez. Tovább haladva láthatjuk Zeusz templomát, a Déli Színházat, amely 3.000 néző befoga­dására volt alkalmas. Elhaladva a piactér mellett, végigsétálunk az oszlopok szegélyezte korzón. Megnézzük még a katedrá­list, illetve a Nymphaeumot is. Programunk végeztével vissza­térünk Ammanba, és megkezdjük városnézésünket a Hásimita Királyság fővárosában. Amman legrégebbi részét nézzük meg először, amit a Citadella ölel körül. Innen csodálatos kilátás nyí­lik az egész városra. Láthatunk ókori bizánci romokat, valamint egy II. századi római színházat, amely még ma is kulturális ese­mények helyszíneként szolgál. Programunk végén szabadidő, majd transzfer a szállásra, vacsora.

2. NAP: NEBO-HEGY – MADABA – KERAK – PETRA
Reggeli után elindulunk Petra irányába. Utunk a Királyok Útján vezet, amely egy több mint 5.000 éves útvonal, ez az egyik leg­régebbi kiépített út a világon. Megállunk a Nebo-hegynél, melynek története Mózeshez kapcsolódik. A Biblia szerint Mózes Isten parancsára erre a hegyre ment fel, ahonnan rálátott az Ígéret földjére. A legendák szerint itt is temették el a prófétát, akinek tiszteletére egy apró templomot emeltek a hegy tetején a IV. században. A templomban lenyűgöző mozaikpadló rész­letek lelhetőek fel. A templom előtti térről egy érdekes kígyó alakú bronzszobrot láthatunk, melynek kettős szimbolikája van. Egyrészt azt a kígyót ábrázolja, melyet a Mózes felemelt a sivatagban, másrészről – a szobor kereszthez hasonló alakja miatt – Jézus megfeszítését. A templom megtekintése foly­tatjuk utunkat és a következő állomásunk Madaba lesz, amely a leghíresebb bizánci mozaikok otthona. Madabában található az egyik legrégebbi térképábrázolás a Szent Földről. A térkép a görög-katolikus Szent György templom mozaik padlóján sze­repel, keletkezése a VI. századra datálható. Folytatjuk utun­kat Petrába. Útközben még megállunk a keraki várnál, amely az egyik legnagyobb keresztesek által épített vár a régióban. Szállásunk ezen az estén Petrában lesz.

3. NAP: PETRA – WADI RUM
Reggeli után egész napunkat a volt Nabateus Királyság fővá­rosában, Petrában töltjük. A romváros, melyet 2.000 évvel ezelőtt vájtak ki a vörös sziklafalból, a világ 7 új csodájának egyike, 1985 óta az UNESCO Kulturális Világörökségének a része. Túránkat az Obeliszk síremléknél kezdjük, majd tovább haladunk a Szik-szurdokon át, Petra jelképéhez, az Al Khazneh kincsesházhoz. Innen megyünk tovább a színházhoz, a királyi sírokhoz és a városközpontban látható Homlokzatok Utcájához, amelytől északra található a királyi palota. Ez a rész egy kapu­val végződik, amely elválasztja a kereskedelmi és a szent részt, ahová a templomok és a kolostorok épültek. A szent rész legimpozánsabb épülete a Főtemplom – a Kaszr Bint el-Faraún – „a fáraó lányának erődje”. Aki szeretne, túrázhat egy kicsit a város mellett elhelyezkedő magaslaton, melynek a tetején egy Kr e. I. században épült kolostor található. Programunk végén transzfer a szállásunkra, amely ezen az estén tusolóval, WC-vel felszerelt, 2 fős 4 csillagos sátrakban lesz, a Világörökséghez tartozó Wadi Rum völgyben. Este egy roppant különleges vacsorában lehet részünk, mely során a tradicionális sivatagi módszerrel (a sivatag homokjába ásva) főzik meg az ételt szá­munkra. Minden valószínűség szerint a legemlékezetesebb esténk lesz ez a túra során.

4. NAP: WADI RUM – AQABA (VÖRÖS-TENGER)
Reggeli után különleges élményben lesz részünk, mivel dzsiptú­rára indulunk a Hold völgyének is nevezett Wadi Rum régióban. Végcélunk Aqaba lesz, amely az izraeli-jordán határnál talál­ható. Délután szabadprogram lesz fürdési és búvárkodási lehe­tőséggel a Vörös-tengerben, mely színes halakban a világ egyik leglátványosabb helyszíne. Este vacsora a szállodában.

5. NAP: AQABA – HAMMAMAT MA'IN – HOLT-TENGER
Reggeli elindulunk a Holt-tengerhez. Egy igazi kuriózumot látogatunk meg, a Hammamat Ma'in-t. Ez a rejtett sivatagi oázis üdítő látvány a kopár homokos táj után. A tengerszint alatt 264 méterrel fekvő terület, mely több mint 50 termálvizes forrást és vízesést is magába ölel belépő ellené­ben látogatható, melyért cserébe használhatjuk a helyi közösségi tereket és az ottani szolgáltatásokat (öltöző, termálvizes barlang­medence). Mindenképp érdemes tehát fürdőruhát hozni, mert különleges élmény a sivatagi oázis termálvizes, természet alkotta medencéiben való fürdőzés. Este szállás a Holt-tengernél, vacsora.

6. NAP: HOLT-TENGER
Pihenés és fürdési lehetőség a közvetlen vízparti négycsillagos szállodában és a Holt-tengerben, amely valójában tónak minősül, a „tenger” címet a kiemelkedően magas sótartalmának köszönheti. A Holt-tengernél található a Föld felszínének legala­csonyabb pontja, mely 400 méterrel van a tengerszint alatt. A zsu­gorodó vízfelületen két ország osztozik: Izrael és Jordánia. Nem csak vize, de partjának fekete iszapja is gazdag sóban és ásvá­nyi anyagokban, amely rendkívül jó hatással van a bőrre.

7. NAP: HOLT-TENGER - BETÁNIA – AS-SALT - AMMAN
Reggeli után egy kis városba megyünk, Betániába, ahol Keresztelő Szent János élt és tanított. Ezután a 20. század elején virágzó kereskedővárosba, As-Salt városába látogatunk, amely 2021 óta az UNESCO Világörökségi Listáján is szerepel. A történelmi belváros a sárga homokkőből készült épületeivel, oszmán stílusú építészetével, szűk sikátorokkal, lépcsőzetes átjárókkal és közös udvarokkal olyan különleges városképet tár elénk, amely Jordániában egyedülálló. Gyalogos túránk során többek között felkeressük a boltjairól és gyönyörű építészeti stílusáról híres Al Hammam utcát és a város legszebb műemlék épületét, az Abu Jaber házat, amely 2010 óta ad otthont As -Salt aranykorának történetét bemutató múzeumnak. Szállás és vacsora Ammanban.

8. NAP: AMMAN – BUDAPEST
Reggel indulás Ammanból repülővel Budapestre, ahová vár­ható érkezés a kora délutáni órákban. 

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Az út kiemelt értékei:

 • Petra, a sivatag szikláiba vájt romváros
 • A monarchia központja, Amman
 • 2000 éves római és ókeresztény emlékek
 • Fürdőzés oázisban, a Vörös- és a Holt-tengerben

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 
 • A teljes alapprogramot
 • Szállást 4 csillagos szállodákban és 1 éj tusolós, WC-s sivatagi sátorban
 • Félpanziós ellátást
 • Magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig
 • A repülőjegy alapárát
 • Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt
 • Egy kézipoggyászt
 • Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára (ha igényét foglaláskor jelzi, szabad kapacitás függvénye)
 • Fix ülőhelyet az autóbuszon, amely foglalás előtt kiválasztható telefonon, ennek hiányában automatikusan kerül kiosztásra a szabad helyek függvényében
 • Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)
Részvételi díj nem tartalmazza: 
 • Baleset, betegség, poggyász biztosítást,
 • belépőket,
 • borravaló (kb. 40 USD),
 • vízumdíjat és ügyintézést.,
 • egyéb személyes kiadásokat.

Egyéb fontos információk:
Az utazáshoz érvényes vízum és az utazás utolsó napjától számított 6 hónapig érvényes útlevél szükséges. Az ár a belépőjegyeket tartalmazza, de az utasbiztosítást és a helyi borravalókat nem, mely kb. 50 USD! 

Kötelező költségek: 

Vízumdíj

Helyszíni költségek leírása: 

Az ár a kulturális látnivalók belépőit tartalmazza.

Minden egzotikus országban elterjedt a borravaló. Szolgáltatásaik végén a helyi idegenvezetőnek és a buszvezetőnek szintén szokás „baksist” adni. Utasonként ennek javasolt összege kb. 5-6 USD / EUR/ nap. Ennek intézésében, lebonyolításában segít a magyar idegenvezető. A szállodai csomagok szobába történő fel- ill. leszállításához tartozó borravaló egyéni belátás szerint intézendő, fizetendő (1-2 USD / EUR/ alkalom). Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Repülővel.

Étkezés: 

A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz.

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!