Peru körutazás

15 napos körutazás Peruban

Az óceántól az Andok világába - az inkák nyomában Sokan tartják a világ - természetileg és kulturálisan egyaránt - legváltozatosabb országának. Mind a geográfusok és régészek, mind az utazók részére számos meglepetést és különlegességet tartogat, hangulata máshoz nem hasonlítható! A Csendes-óceán sivatagos partvonala és az Andok hatezres hófedte hegyláncai között minden növényzeti öv fellelhető.

Részvételi díj tartalmazza

13 éjszaka szállást reggelivel jó fekvésű, 3*-os szállodák 2-3 ágyas szobáiban saját fürdővel, 13 reggeli + 3 főétkezés, repülőjegyek 5 szakaszra, magyar és helyi idegenvezetőket.

Részvételi díj nem tartalmazza

Reptéri és egyéb illetékeket + jegykiállítási díjat, BBP biztosítást, útlemondási biztosítást, esetleges árfolyam pótdíjat, belépőket, fakultatív programokat, baksis, valamint a helyi borravalókat. A részvételi díj nem tartalmazza az esetlegesen felmerülő, kötelezően fizetendő árfolyam pótdíjat, melynek pontos mértékéről az ügyintézők adnak tájékoztatást a foglalást követően (az árfolyam pótdíj összege függ: az EUR árfolyamtól, a választott fakultatív programoktól és egyéb opciós költségektől).
Figyelem: a repülőtéri illeték ára változhat!

Hossz: 
15 nap
Létszám: 
Minimum létszám: 17 fő

Szállás

13 éjszaka jó fekvésű, 3*-os szállodák 2-3 ágyas szobáiban saját fürdővel

Program: » Részletes program

1. nap: Utazás Limába átszállással. Szállás Limában. 

2. nap: LIMA: Egész napos városnézés Peru fővárosában. Lima-ban:  délelőtt:  régi központban: Plaza de Armas (katedrális, Püspöki palota, Elnöki palota), San Domingo, San Francesco kolostor, Plaza San Martin. Délután:  a modern városnegyed Miraflores, Larco múzeum megtekintése sétával a Csendes-óceán partján.   

3. nap: PARACAS 
Reggel utazás Paracas félszigetre. Délután  túra a Paracas Nemzeti Park területén: La Catedrale (különleges sziklaformációk), Lagulinnas halászkikötő festői öbölben, Paracas pre-inka kultúrtörténeti múzeum. 

4.nap: Délelőtt hajótúra a különleges élővilágáról nevezetes Ballestas-szigetekre, ahol madár és fókakolóniákat figyelhetünk meg. Felkeressük a különlegesen magas dűnesorai és zöldellő pálmaligete révén rendkívül látványos Huacachina sivatagi oázist. A Panamerica országúton utazunk sivatagos tájon Nazca-ba. Fakultatív repülési lehetőség a világhírű Nazca-vonalak felett; alternatívaként kirándulás egy sivatagban feltárt Nazca-kori (VIII.sz.) temetkezőhelyen. 

5. nap: AREQUIPA
Az óceán partján utazás Arequipa-ba, rövid megállásokkal hangulatos óceánparti halász (Chala) - és beach (Camana) - városokban. Szállás Arequipa-ban (2 éj)  

6. nap: AREQUIPA
Ismerkedés Dél-Peru legnagyobb városának csodás kolonális központjával: Plaza de Armas és környéke kilátással két hatezres vulkánra. Du. St. Catelina Kolostort tekintjük meg, amely Latin-Amerika egyik legjelentősebb egyházi épületegyüttese.   

7. nap: COLCA Kanyon
Változatos tájon, vulkánok mentén utazás 4850 m magasra, páratlan körpanoráma. Majd leereszkedünk az elzárt és ezért saját kultúráját megőrző Colca-völgy fővárosába, Chivay-ba. A kanyon felé útközben: Yanque és Maca ősi templomai, terei. Cruz del Condor (a Kondorsas keresztje) – lenyűgöző kilátás az 1000 m mély kanyonra. 

8. nap: Magas-Andok - SILLUSTANI 
Utazás andesi tájakon a 4200 m-es hágóra; fotószünetek, rövid séták a hegyvidéken. Du. Sillustani híres inka temetőjének meglátogatása a Titicaca tó partján. Szállás Puno-ban. (2 éj)

9. nap: TITICACA - TÓ
Titicaca-tó mítoszai: egész napos hajóprogram Földünk legmagasabban (3900 m) fekvő hajózható taván; amelynek során felkeressük az indiánoknak otthont adó nádból kialakított úszó szigeteket, majd a Taquile sziget jellegzetes kultúrájával ismerkedünk. 

10. nap: ALTIPLANO. 
A 4000 m feletti Altiplano-n utazunk Puno-ból Cuzco-ba. Útközben megtekintjük Raqchi inka romvárost és Andahuaylillas andesi falu koloniális templomát, épületeit. ellazulva élvezhetjük az andesi magasföld egyedülálló világát. Szállás Cuzco-ban.  

11. nap: CUZCO 
Cuzco-t méltán tartják Dél-Amerika legcsodálatosabb városának. A hegyre kúszó kacskaringós, színes utcák, a díszesen faragott erkélyek elbűvölik a látogatót. Felkeressük Cuzco nevezetességeit: de. katedrális, Plaza de Armas, Plaza San Francisco, Santo Domingo kolostor. Du. helyi vezetővel Qorikancha (az inka és spanyol építmények keveréke), valamint ellátogatunk a város feletti romvárosok

12. nap: A Szent Völgy
Az inka kultúra nyomában: ősrégi településeket járunk végig a klasszikus inka útvonalon: Pisac ( a legkeresettebb kisváros piaccal; híres inka erős meredek építménye) Ollantay-tambo (híres inka erőd, meredek teraszos építménye).Szállás a Szent Völgyben. 

13. nap: MACHU PICCHU
Utazás a híres vasúttal Macchu Picchu-ba, vezetett ismertetés és szabadidő a világ egyik csodájaként számon tartott misztikus romvárosban. Fakultatív felmászsá aHuayna Picchura. 

14. nap: CUZCO II.
Szabadidő vagy múzeumlátogatás és további műemlékek megtekintése (San Blas). Du. repülés Limába, csatlakozással a hazafelé induló járathoz.   

15. nap: érkezés Bp-re.

További információ

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

Nasca vonalak repülővel
Machu Picchu

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

13 éjszaka szállást reggelivel jó fekvésű, 3*-os szállodák 2-3 ágyas szobáiban saját fürdővel, 13 reggeli + 3 főétkezés, repülőjegyek 5 szakaszra, magyar és helyi idegenvezetőket.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

Reptéri és egyéb illetékeket + jegykiállítási díjat, BBP biztosítást, útlemondási biztosítást, esetleges árfolyam pótdíjat, belépőket, fakultatív programokat, baksis, valamint a helyi borravalókat. A részvételi díj nem tartalmazza az esetlegesen felmerülő, kötelezően fizetendő árfolyam pótdíjat, melynek pontos mértékéről az ügyintézők adnak tájékoztatást a foglalást követően (az árfolyam pótdíj összege függ: az EUR árfolyamtól, a választott fakultatív programoktól és egyéb opciós költségektől).
Figyelem: a repülőtéri illeték ára változhat!

Kötelező költségek: 

Repülőtéri és egyéb illeték
Útlemondási biztosítást
Árfolyam pótdíj
 

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők, baksis, borravalók, további étkezések díja, valamit a személyes jellegű kiadások
Belépők kb. 160 USD/fő + baksis 60 USD/fő

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulás előtt 30 napon belül történő foglalás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerint közlekedő repülőjáratokkal, átszállással.

Étkezés: 

A részvételi díj reggelis ellátást illetve 3 főétkezést tartalmaz.

A területről: 
Peru olyan pontja a világnak, melyet titkok, és megválaszolatlan kérdések sokasága övez. Ez a csodálatos, misztikus ország több ezer éves, ősi inka emlékhelyekkel már önmagában is elképzelhetetlen értékeket és érdekességeket ígér, de ez még kiegészül a hatalmas esőerdők, varázslatos tavak és a gazdag élővilág látványával.
Időjárás: 
Peruban az évszakok pont fordítva vannak, mint Európában. Fontos, hogy a napsütés ereje az itthoninál erősebb, hiszen Peru sokkal közelebb van az Egyenlítőhöz, mint Magyarország.
A meglátogatott helyek jó része a Csendes-óceán közelében, az Andok nyugati peremén fekszik (Lima, Nazca, Arequipa, Chiclayo, Trujillo). Ezeken a helyeken sivatagi éghajlat van, csapadékra nem kell számítani. A legmagasabb nappali csúcs­hő­mérsék­letek Lima környékén 20-25° C körül mozognak. Azért nem több, mert a Déli-sark felől jövő Humboldt-áramlás hűti a partvidék levegőjét. Limában április közepétől november közepéig jellemző, hogy vastag felhőzet van a város felett, ez gyakran enyhe köddel párosul. Az észak-perui Chiclayóban és Trujillóban ez a felhőtakaró már nem jellemző és az Egyenlítő közelsége miatt a hőmérséklet általában magasabb pár fokkal, mint Limában. A dél-perui Arequipát nevezik az örök tavasz városának is, egész évben 20 °C körüli nappali csúcshőmérsékletek és napsütés a jellemző.
Az Andok fennsíkon (Puno, Cuzco, La Paz és környékük) a 3000 méter feletti magasság miatt a nappali csúcshőmérsékletek egész évben 17-20 °C körül alakulnak, de késő estére a hőmérséklet akár 10 °C alá is csökkenhet. Az esős évszak az ottani nyár, tehát kb. a november végétől április elejéig terjedő időszak. A legtöbb csapadék januárban és februárban hullik, ezért akkor nem szervezünk perui utazást.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Peruban védőoltásra nincs szükség. A meglátogatott helyek egy része 3000 méter feletti magasságban található (Puno, Cuzco, La Paz és környékük). Ebben a magasságban a levegő kisebb oxigéntartalma ún. magassági betegséget idézhet elő. Javasoljuk, hogy az első napokban kerüljék az erőkifejtést. A nagy magasságra érzékenyek, a szívbetegek konzultáljanak orvosukkal. A tapasztalatok szerint az oda látogató turisták kb. felénél valamilyen mértékben jelentkeznek a magassági betegség tünetei (fáradékonyság, fejfájás stb.), de a helyiek erre fel vannak készülve, és tudnak helyi gyógykészítményt biztosítani, valamint szükség esetén – az oxigénhiány enyhítésére – rendelkezésre áll palackozott oxigén. Az egészségügyi előírásokról helyi partnereink megkérdezése alapján adtunk tájékoztatást. Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot (Budapest, IX. Gyáli u. 3/a).Telefon: (0036) (1) 476-1364, honlap: www.oek.hu

99%-os indulási garancia (Kiscsoportos felár) Irodánk meghirdetett útjai – utasaink bizalmának és a vonzó ár/szolgáltatás aránynak köszönhetően – az előző évek átlagában 95% körüli arányban indultak el. Az indulások biztonságát tovább emeljük az alábbiak szerint:

Buszos csoportok: a minimális induló létszám 22 utas, azaz már 22 fős. Csoportot is elindítunk akár a leghosszabb programokra is! A tervezett létszám változatlanul 32-42 fő (az árkalkuláció is erre készült), amely összhangban áll a bemutatott 48-49 üléses autóbuszok férőhely kapacitásával.

22-29 fő közötti csoportok garantált indítását vállaljuk:

• A. az előzetesen kijelölt 49 fős autóbuszt indítjuk el, ez fokozott utazási kényelmet (esetenként akár 2 ülőhelyet is) jelent utasaink részére! A jelentősen emelkedő fejenkénti költségek részbeni kiegyenlítésére utasainktól 6% felár ráfizetését kérjük.

• B. Egyes rövidebb, általában 1 sofőrös programjainknál ún. Midi méretű 29-35 üléses komfortos autóbuszt indítunk. Ezeken a buszokon WC és büfé nincs. Ez esetben a felár mértéke csak 5% az alapdíjra.
 
Egyes rövidebb, általában 1 sofőrös programjainknál (Prága és Dél-Csehország, Alpesi varázslat, Varázslatos Dalmácia,) a minimális utaslétszám 15 fő!
 
Repülős csoportok: Minden repülős körútnál jelezzük a minimum létszámot, melytől a program biztosan indul. Ezenfelül megadjuk a tervezett utas számot is, mely ideális a program minél színvonalasabb lebonyolítására (ennek betartására is odafigyelünk). A minimum és tervezett létszám közti utas szám esetén azonban irodánk felárat számít fel. Ennek díját megtalálják az adott program szolgáltatási blokkjában. Értelemszerűen a jelzett tervezett létszám megléte esetén nem számítunk fel felárat. A nagyobb utazási komfort mellett a kiscsoportos utazás előnyei közé sorolható a bensőségesebb hangulat, a programidők, megállások hatékonyabb kihasználása, az idegenvezetővel való intenzívebb kapcsolattartás. Rendkívül versenyképes áraink és az említett előnyök alapján az elmúlt évek tapasztalata azt mutatja, hogy utasaink a szükséges 5-6 % költségnövekedést megértően fogadják. Emiatt senki sem
mondott még le utazást. Fontosnak tartjuk a meghirdetett programok indulásának garantálását ezáltal is megfelelve az Önök folyamatos bizalmának!
Vélemények, értékelések
3.8
1 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.0
Program értékelése
4.0
Szállás értékelése
4.0
Túravezetők értékelése
3.0
Utazás értékelése
4.0
Budapest, XIII. kerület
3.8
A partner irodával (Uni travel) sajnos nem lehetek maradéktalanul elégedett.
Ismételt után járások után is állították, hogy évek óta senki sem jelentkezett a fakultatív repülésre a Nasca vonalak felett. Ehhez képes 2 résztvevőtől eltekintve mindeni igénybe vette. Lehetnének kissé tájékozotabbak.

Az utazom.comal teljesen elégedett vagyok. Korrekten intéztek mindent.
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!