Peru körutazás

15 napos körutazás Peruban

Az óceántól az Andok világába - az inkák nyomában Sokan tartják a világ - természetileg és kulturálisan egyaránt - legváltozatosabb országának. Mind a geográfusok és régészek, mind az utazók részére számos meglepetést és különlegességet tartogat, hangulata máshoz nem hasonlítható! A Csendes-óceán sivatagos partvonala és az Andok hatezres hófedte hegyláncai között minden növényzeti öv fellelhető.

Alapár tartalmazza

13 éjszaka szállást reggelivel jó fekvésű, 3*-os szállodák 2-3 ágyas szobáiban saját fürdővel, 13 reggeli + 3 főétkezés, repülőjegyek 5 szakaszra, magyar és helyi idegenvezetőket.

Alapár nem tartalmazza

Reptéri és egyéb illetékeket + jegykiállítási díjat, BBP biztosítást, útlemondási biztosítást, esetleges árfolyam pótdíjat, belépőket, fakultatív programokat, baksis, valamint a helyi borravalókat. A részvételi díj nem tartalmazza az esetlegesen felmerülő, kötelezően fizetendő árfolyam pótdíjat, melynek pontos mértékéről az ügyintézők adnak tájékoztatást a foglalást követően (az árfolyam pótdíj összege függ: az EUR árfolyamtól, a választott fakultatív programoktól és egyéb opciós költségektől).
Figyelem: a repülőtéri illeték ára változhat!

Hossz: 
15 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum létszám: 17 fő
Program: » Részletes program

1. nap: Utazás Limába átszállással. Szállás Limában. 

2. nap: LIMA: Egész napos városnézés Peru fővárosában. Lima-ban:  délelőtt:  régi központban: Plaza de Armas (katedrális, Püspöki palota, Elnöki palota), San Domingo, San Francesco kolostor, Plaza San Martin. Délután:  a modern városnegyed Miraflores, Larco múzeum megtekintése sétával a Csendes-óceán partján.   

3. nap: PARACAS 
Reggel utazás Paracas félszigetre. Délután  túra a Paracas Nemzeti Park területén: La Catedrale (különleges sziklaformációk), Lagulinnas halászkikötő festői öbölben, Paracas pre-inka kultúrtörténeti múzeum. 

4.nap: Délelőtt hajótúra a különleges élővilágáról nevezetes Ballestas-szigetekre, ahol madár és fókakolóniákat figyelhetünk meg. Felkeressük a különlegesen magas dűnesorai és zöldellő pálmaligete révén rendkívül látványos Huacachina sivatagi oázist. A Panamerica országúton utazunk sivatagos tájon Nazca-ba. Fakultatív repülési lehetőség a világhírű Nazca-vonalak felett; alternatívaként kirándulás egy sivatagban feltárt Nazca-kori (VIII.sz.) temetkezőhelyen. 

5. nap: AREQUIPA
Az óceán partján utazás Arequipa-ba, rövid megállásokkal hangulatos óceánparti halász (Chala) - és beach (Camana) - városokban. Szállás Arequipa-ban (2 éj)  

6. nap: AREQUIPA
Ismerkedés Dél-Peru legnagyobb városának csodás kolonális központjával: Plaza de Armas és környéke kilátással két hatezres vulkánra. Du. St. Catelina Kolostort tekintjük meg, amely Latin-Amerika egyik legjelentősebb egyházi épületegyüttese.   

7. nap: COLCA Kanyon
Változatos tájon, vulkánok mentén utazás 4850 m magasra, páratlan körpanoráma. Majd leereszkedünk az elzárt és ezért saját kultúráját megőrző Colca-völgy fővárosába, Chivay-ba. A kanyon felé útközben: Yanque és Maca ősi templomai, terei. Cruz del Condor (a Kondorsas keresztje) – lenyűgöző kilátás az 1000 m mély kanyonra. 

8. nap: Magas-Andok - SILLUSTANI 
Utazás andesi tájakon a 4200 m-es hágóra; fotószünetek, rövid séták a hegyvidéken. Du. Sillustani híres inka temetőjének meglátogatása a Titicaca tó partján. Szállás Puno-ban. (2 éj)

9. nap: TITICACA - TÓ
Titicaca-tó mítoszai: egész napos hajóprogram Földünk legmagasabban (3900 m) fekvő hajózható taván; amelynek során felkeressük az indiánoknak otthont adó nádból kialakított úszó szigeteket, majd a Taquile sziget jellegzetes kultúrájával ismerkedünk. 

10. nap: ALTIPLANO. 
A 4000 m feletti Altiplano-n utazunk Puno-ból Cuzco-ba. Útközben megtekintjük Raqchi inka romvárost és Andahuaylillas andesi falu koloniális templomát, épületeit. ellazulva élvezhetjük az andesi magasföld egyedülálló világát. Szállás Cuzco-ban.  

11. nap: CUZCO 
Cuzco-t méltán tartják Dél-Amerika legcsodálatosabb városának. A hegyre kúszó kacskaringós, színes utcák, a díszesen faragott erkélyek elbűvölik a látogatót. Felkeressük Cuzco nevezetességeit: de. katedrális, Plaza de Armas, Plaza San Francisco, Santo Domingo kolostor. Du. helyi vezetővel Qorikancha (az inka és spanyol építmények keveréke), valamint ellátogatunk a város feletti romvárosok

12. nap: A Szent Völgy
Az inka kultúra nyomában: ősrégi településeket járunk végig a klasszikus inka útvonalon: Pisac ( a legkeresettebb kisváros piaccal; híres inka erős meredek építménye) Ollantay-tambo (híres inka erőd, meredek teraszos építménye).Szállás a Szent Völgyben. 

13. nap: MACHU PICCHU
Utazás a híres vasúttal Macchu Picchu-ba, vezetett ismertetés és szabadidő a világ egyik csodájaként számon tartott misztikus romvárosban. Fakultatív felmászsá aHuayna Picchura. 

14. nap: CUZCO II.
Szabadidő vagy múzeumlátogatás és további műemlékek megtekintése (San Blas). Du. repülés Limába, csatlakozással a hazafelé induló járathoz.   

15. nap: érkezés Bp-re.

További információ

Kapcsolódó cikkek

» Vonatozás a Machu Picchu-hoz - Kovács Attila, 2016. január. 19
» Kolumbusz "hibájába" esett a Machu Picchu-t felfedező kalandor - Etédi Alexa, 2013. július. 24
» Képek és élmények Peruból - Kovács Attila, 2016. március. 04
» A kilenc legszennyezettebb hely a Földön - Etédi Alexa, 2013. június. 05
» A világ 10 legcsodálatosabb helyszíne - Etédi Alexa, 2013. május. 15
» Tájak a Baktértő alatt... - Kovács Attila, 2016. szeptember. 16
» Patagónia hívó szava - Kovács Attila, 2016. augusztus. 28
» Patagónia színei - Kovács Attila, 2016. augusztus. 25
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Részletes program

 

 

Fakultatív programok

Nasca vonalak repülővel
Machu Picchu

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

13 éjszaka szállást reggelivel jó fekvésű, 3*-os szállodák 2-3 ágyas szobáiban saját fürdővel, 13 reggeli + 3 főétkezés, repülőjegyek 5 szakaszra, magyar és helyi idegenvezetőket.

Alapár nem tartalmazza: 

Reptéri és egyéb illetékeket + jegykiállítási díjat, BBP biztosítást, útlemondási biztosítást, esetleges árfolyam pótdíjat, belépőket, fakultatív programokat, baksis, valamint a helyi borravalókat. A részvételi díj nem tartalmazza az esetlegesen felmerülő, kötelezően fizetendő árfolyam pótdíjat, melynek pontos mértékéről az ügyintézők adnak tájékoztatást a foglalást követően (az árfolyam pótdíj összege függ: az EUR árfolyamtól, a választott fakultatív programoktól és egyéb opciós költségektől).
Figyelem: a repülőtéri illeték ára változhat!

Kötelező költségek: 

Repülőtéri és egyéb illeték
Útlemondási biztosítást
Árfolyam pótdíj
 

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők, baksis, borravalók, további étkezések díja, valamit a személyes jellegű kiadások
Belépők kb. 160 USD/fő + baksis 60 USD/fő

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulás előtt 30 napon belül történő foglalás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerint közlekedő repülőjáratokkal, átszállással.

Szállás: 

13 éjszaka jó fekvésű, 3*-os szállodák 2-3 ágyas szobáiban saját fürdővel

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást illetve 3 főétkezést tartalmaz.
A területről: 
Peru olyan pontja a világnak, melyet titkok, és megválaszolatlan kérdések sokasága övez. Ez a csodálatos, misztikus ország több ezer éves, ősi inka emlékhelyekkel már önmagában is elképzelhetetlen értékeket és érdekességeket ígér, de ez még kiegészül a hatalmas esőerdők, varázslatos tavak és a gazdag élővilág látványával.
Időjárás: 
Peruban az évszakok pont fordítva vannak, mint Európában. Fontos, hogy a napsütés ereje az itthoninál erősebb, hiszen Peru sokkal közelebb van az Egyenlítőhöz, mint Magyarország. A meglátogatott helyek jó része a Csendes-óceán közelében, az Andok nyugati peremén fekszik (Lima, Nazca, Arequipa, Chiclayo, Trujillo). Ezeken a helyeken sivatagi éghajlat van, csapadékra nem kell számítani. A legmagasabb nappali csúcs­hő­mérsék­letek Lima környékén 20-25° C körül mozognak. Azért nem több, mert a Déli-sark felől jövő Humboldt-áramlás hűti a partvidék levegőjét. Limában április közepétől november közepéig jellemző, hogy vastag felhőzet van a város felett, ez gyakran enyhe köddel párosul. Az észak-perui Chiclayóban és Trujillóban ez a felhőtakaró már nem jellemző és az Egyenlítő közelsége miatt a hőmérséklet általában magasabb pár fokkal, mint Limában. A dél-perui Arequipát nevezik az örök tavasz városának is, egész évben 20 °C körüli nappali csúcshőmérsékletek és napsütés a jellemző. Az Andok fennsíkon (Puno, Cuzco, La Paz és környékük) a 3000 méter feletti magasság miatt a nappali csúcshőmérsékletek egész évben 17-20 °C körül alakulnak, de késő estére a hőmérséklet akár 10 °C alá is csökkenhet. Az esős évszak az ottani nyár, tehát kb. a november végétől április elejéig terjedő időszak. A legtöbb csapadék januárban és februárban hullik, ezért akkor nem szervezünk perui utazást.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes útlevéllel utazhatnak. Vízumkötelezettség nincsen. Az útlevélnek a hazaérkezéstől számítva még legalább fél évig érvényesnek kell lennie.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Peruban védőoltásra nincs szükség. A meglátogatott helyek egy része 3000 méter feletti magasságban található (Puno, Cuzco, La Paz és környékük). Ebben a magasságban a levegő kisebb oxigéntartalma ún. magassági betegséget idézhet elő. Javasoljuk, hogy az első napokban kerüljék az erőkifejtést. A nagy magasságra érzékenyek, a szívbetegek konzultáljanak orvosukkal. A tapasztalatok szerint az oda látogató turisták kb. felénél valamilyen mértékben jelentkeznek a magassági betegség tünetei (fáradékonyság, fejfájás stb.), de a helyiek erre fel vannak készülve, és tudnak helyi gyógykészítményt biztosítani, valamint szükség esetén – az oxigénhiány enyhítésére – rendelkezésre áll palackozott oxigén. Az egészségügyi előírásokról helyi partnereink megkérdezése alapján adtunk tájékoztatást. Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot (Budapest, IX. Gyáli u. 3/a).Telefon: (0036) (1) 476-1364, honlap: www.oek.hu
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!