Körutazás Peruban - Az inkák földjén

13 napos körutazás Peruban

Fedezze fel velünk a távoli Peru csodás helyeit, Machu Picchu, Titicaca-tó, Lima, Arequipa, Puno. A hajdani Inka Birodalom központja, Dél-Amerika harmadik legnagyobb valamint az Andok legnagyobb területű országa, Peru.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

a repülőjegyeket (beleértve a belső járatot is), a helyi autóbuszt, a vonatjegyet a Machu Picchuhoz, a 11 éjszakai szállást reggelivel, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat belépők nélkül, valamint az idegenvezetők költségeit.

Részvételi díj nem tartalmazza

a repülőtéri illetéket, kilépési illetéket, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, fakultatív programokat, foglalási díjat, helyszínen fizetendő belépőket.
Figyelem: a repülőtéri illeték ára változhat!

Hossz: 
13 nap

Szállás

11 éjszaka jó 3 csillagos szállodában, kétágyas fürdőszobás szobákban.
Egyágyas felár: 90.200,- Ft
 

Program: 

1. nap : Budapest-Lima
Elutazás menetrend szerinti járattal európai átszállással Limába. Érkezés után transzfer a szállodába.

2. nap :  Lima-Paracas
Érkezés után transzfer a szállodába majd ismerkedés Limával a Királyok városával, melyet 1535-ben a hódító, Francisco Pizarro alapított és még ebben az évben letette a katedrális sarokkövét is. Koloniális építészete miatt Lima a világörökség része…A fővárost az Andok nyúlványai övezik félkaréjban és bár az Egyenlítőhöz viszonylag közel fekszik, klímája mégsem igazán trópusi, az "örök tavasz" városának is gyakran nevezik. A legfőbb nevezetességek megtekintése (Katedrális, Főtér, Ferences Kolostor és katakombák, San Isidor, Miraflores negyedek) majd délután a Csendes óceán mentén, vad és elhagyatott tájakon keresztül utazunk Paracas-ba. Ameddig a szem ellát, homokdűnék keverednek a hegyekkel.

3. nap :  Paracas-Ballestas szigetek-Huacachina Oázis-Nazca
Reggel hajóra szállunk és a Paracas Nemzeti Park-ban lévő Ballestas-szigetek, vagy más néven „Kis Galapagos szigetek” felfedezésére indulunk. A hajótúra során megfigyelhetünk Humboldt pingvineket, flamingókat, oroszlánfókákat és ritka tengeri madarakat. Utazás a homok, a tenger, oázisok és völgyek vidékén, mely Peru kreol kultúrájának, szentjeinek és varázslóinak bölcsője. Megálló La Huacachina-ban, mely egy homokdűnékkel körülvett természetes oázis. Bár csak 30 kilométerre található az óceántól, mégis az ember a Szaharában képzeli magát. Szállás Nazca-ban.

4. nap : Nazca-Arequipa
Fakultatív program: izgalmas sétarepülés a titokzatos Nazca vonalak felett, melyek egy részét csak a levegőből lehet látni. Peru félreeső vidékén, a Pampas de Jumana nevű fennsíkon gigantikus mértani alakzatok, monumentális állatfigurák, és nyílegyenes vonalak terpeszkednek a vidéken. Rendeltetésük ismeretlen. Az állatfigurák közös jellemzője, hogy egyetlen, önmagát sehol nem metsző vonalból állnak. Ezek a világszerte ismert óriás alkotások eredetét misztikum lengi körül. Talán egy csillagászati kalendárium vagy egy UFO leszálló pálya ? A vonalak valódi jelentése még mindig kutatás tárgyát képezi. (kb. USD 140/fő) Esti érkezés Peru talán legszebb városába, a gyönyörű völgyben elterülő, vulkánokkal körülvett Arequipa-ba. Szálláshely elfoglalása.

5. nap : Arequipa
Arequipa- más néven Fehér Város- templomainak, épületeinek nagy része fehér vulkánikus kőből épült.Az El Misti 5.821 m-es hófedte csúcsa a város bármelyik pontjáról látható. A rengeteg látnivaló közül az egyik a Santa Catalina kolostor melynek Sevilla-ra és Granada-ra emlékeztető szűk utcácskáin, terein és kertjeiben „megállt az idő”. Csak pár évtizede léphet  be ide látogató mely 400 éven keresztül kizárólag a világnak hátat fordító és életüket teljesen az imádságnak szentelő nemesi hölgyek menedéke volt. A főtér pálmafáival, szökőkútjaival és híres katedrálisával impozáns látványt nyújt.

6.nap: Arequipa-Sillustani-Puno
Gyönyörű tájakon ,az Andok hegyláncain keresztül utazunk Puno felé. Útközben megállunk az Umayo tó partján épült, az előkelőek részére temetkezési célokat szolgáló, köralakú tornyoknál. Érkezés a Titicaca tóhoz,  mely a világ legmagassabban fekvő hajózható tava. Az inkák szent tava az Andok félelmetes hegycsúcsai között, Peru és Bolívia határán található, 3820 méterrel a tengerszint felett. Szállás Puno-ban.

7. nap : Titicaca tó-Úszó szigetek( Uros és Taquile )
A legenda szerint, a Titicaca tó vízéből emelkedtek ki az Inka császárság titokzatos alapítói, Manco Cápac és Mama Ocllo. A tavat ezernyi, más és más sajátossággal bíró úszó sziget ékesíti. Lakói-az uros indiánok-egy majdnem letűnt kultúra leszármazottai, kik a mai napig nádból készített  kunyhókban, csónakokban élnek és halásznak. Taquile szigetéről nemcsak, hogy gyönyörű kilátás nyílik a tóra, de az őslakosok, szemet gyönyörködtető kézműves munkáikkal is elkápráztatják a látogatót. Itt készítik a régió egyik tipikus hangszerét a sicure-t is.

8. nap : Puno-Cuzco
Punoból Cuzco-ba utazunk, az inka birodalom hajdani vallási és politikai központjába. Megtekintjük Pukara-ban a múzeumot, a Raqci és Viracocha templom maradványait. Ebéd után továbbutazás Andahauaylillas falujába. Az aprócska kápolnát melynek freskóját akár Michelangelo is festhette volna az Andok Siktusi kápolnájaként is emlegetik. A Jezsuiták által a XVI.században épített templom a perui gyarmati építészet egyik legszebb példája. Szállás Cuzco-ban.

9. nap : Cuzco
Városnézés Cuzco-ban, az egykori inka birodalom fővárosában. A város neve kecsuán nyelven azt jelenti:” a világ közepe” .  Inca falak, színpompás ruhák, palotákra épült templomok, az Andok magasságaiban elveszett citadellák, legendás utak - a dicsőséges múlt összes szépsége fogadja az ide látogatót. Az inka emlékek mellett számos épület a gyarmati időket idézi mint a Korikancha-ra ( Nap Templomára ) épült Szt Domonkos kolostor, Katedrális és a Compania de Jesus templom. A városnézést folytatjuk Qenqo, Tambomachay romjaival és a Sacsayhuaman erőd maradványainak megtekintésével. A gránit kövekből vájt erőd kiváló példája az inka hadi építészetnek melyet a dzsungelből érkező fosztogató törzsek ellen emeltek.

10. nap: Cuzco-Szent Völgy
A mai napon felfedezzük az inkák Szent Völgyét. Fenséges hegycsúcsok, zöldellő teraszok, buja esőerdő. Pisac indián piacán gyönyörű kézműves munkák vásárolhatók. Ebéd után Ollantaytambo-ban megtudjuk Ollanta törzsfőnök legendáját az inka hercegnővel. Szállás a Völgyben.

11. nap: Szent Völgy-Macchu Pichu-Cuzco
Ollantaytambo vasút állomásáról indul a vonatunk Aguas Calientes-be,majd busszal folytatván utunkat megérkezünk az Inkák Szent Fellegvárába Machu Picchu-ba.A varázslatos csend és a kilátás melyet eddig csak fényképekről ismerhettünk most elénk tárul.. Vannak akik úgy tartják,hogy itt az Urubamba folyó felett a felhőkbe burkolódzó erdős hegycsúcsok közepén csak a kiválasztottak élhettek.Az ősi inka város romjai közt sétálva átélhetjük a hely egészen különleges szellemiségét  majd új energiákkal feltöltődve visszatérünk Cuzco-ba, szállás.

12. nap: Cuzco-Lima
Búcsút veszünk ettől a varázslatos országtól, majd hazautazás Lima-n keresztül menetrend szerint.

13. nap: Budapest
Érkezés Budapestre menetrendszerint.

Egyágyas felár: 90.200,-Ft
Félpanziós felár: 41.000,-Ft/fő
Repülőtéri illeték: kb. 160.000.- Ft/fő
Kilépési illeték: 31.- USD/fő 

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Kapcsolódó cikkek

» Vonatozás a Machu Picchu-hoz - Kovács Attila, 2023. augusztus. 26
» Kolumbusz "hibájába" esett a Machu Picchu-t felfedező kalandor - Etédi Alexa, 2013. július. 24
» Képek és élmények Peruból - Kovács Attila, 2020. december. 19
» A világ 10 legcsodálatosabb helyszíne - Etédi Alexa, 2013. május. 15
» Patagónia hívó szava - Kovács Attila, 2023. november. 07
» Peru, Brazília: Dél-Amerika csodálatos tájain - Kovács Attila, 2023. július. 15
» Patagónia színei - Kovács Attila, 2023. április. 24
» Egy nap Rioban - Kovács Attila, 2023. március. 16

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

a repülőjegyeket (beleértve a belső járatot is), a helyi autóbuszt, a vonatjegyet a Machu Picchuhoz, a 11 éjszakai szállást reggelivel, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat belépők nélkül, valamint az idegenvezetők költségeit.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

a repülőtéri illetéket, kilépési illetéket, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, fakultatív programokat, foglalási díjat, helyszínen fizetendő belépőket.
Figyelem: a repülőtéri illeték ára változhat!

Kötelező költségek: 

Reptéri illeték: kb.160.000,-Ft/fő
Kilépési illeték: 31.- USD/fő

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulás előtt 30 napon belül történő foglalás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Kiutazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, Peruban légkondicionált autóbusszal, illetve a Machu Picchuhoz vonattal.
(Megjegyzés: Cuzcóban a turistákat maximum 32-35 fős kisbuszokkal szállítják. Ezek álta­lá­ban nem légkondicionáltak, de a nagy ma­gas­ság miatti alacsonyabb hőmérsékletek kö­vet­kez­té­ben erre többnyire nincs is szükség.
Időeltolódás: minusz 6 óra. Repülési idők: Nyugat-Európából Limába a repülőút hossza kb. 12. óra, a Perun belüli repülőutak 1-2 óra hosszúak.

Étkezés: 

A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz, felár ellenében félpanziós ellátás igényelhető (41.000,- Ft/fő áron).

A területről: 
Peru olyan pontja a világnak, melyet titkok, és megválaszolatlan kérdések sokasága övez. Ez a csodálatos, misztikus ország több ezer éves, ősi inka emlékhelyekkel már önmagában is elképzelhetetlen értékeket és érdekességeket ígér, de ez még kiegészül a hatalmas esőerdők, varázslatos tavak és a gazdag élővilág látványával.
Időjárás: 
Peruban az évszakok pont fordítva vannak, mint Európában. Fontos, hogy a napsütés ereje az itthoninál erősebb, hiszen Peru sokkal közelebb van az Egyenlítőhöz, mint Magyarország.
A meglátogatott helyek jó része a Csendes-óceán közelében, az Andok nyugati peremén fekszik (Lima, Nazca, Arequipa, Chiclayo, Trujillo). Ezeken a helyeken sivatagi éghajlat van, csapadékra nem kell számítani. A legmagasabb nappali csúcs­hő­mérsék­letek Lima környékén 20-25° C körül mozognak. Azért nem több, mert a Déli-sark felől jövő Humboldt-áramlás hűti a partvidék levegőjét. Limában április közepétől november közepéig jellemző, hogy vastag felhőzet van a város felett, ez gyakran enyhe köddel párosul. Az észak-perui Chiclayóban és Trujillóban ez a felhőtakaró már nem jellemző és az Egyenlítő közelsége miatt a hőmérséklet általában magasabb pár fokkal, mint Limában. A dél-perui Arequipát nevezik az örök tavasz városának is, egész évben 20° C körüli nappali csúcshőmérsékletek és napsütés a jellemző.
Az Andok fennsíkon (Puno, Cuzco és környékük) a 3000 méter feletti magasság miatt a nappali csúcs­hő­mérsék­letek egész évben 17-20 °C körül alakulnak, de késő estére a hőmérséklet akár 10 °C alá is csökkenhet. Az esős évszak az ottani nyár, tehát kb. a november végétől április elejéig terjedő időszak. A legtöbb csapadék januárban és februárban hullik.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!