7 napos buszos városlátogatás Franciaországban

Párizs Ínyenceknek

7 napos buszos, vagy 5 napos repülős+buszos városlátogatás Franciaországban

Párizs az egyik legkedveltebb világváros. Mi kibővítjük az ismert látnivalók bemutatását különlegességekkel. A városnézés mellett kirándulást szervezünk Párizs környékére (Versailles, Malmaison, Giverny, Fontainebleau), de akik akarnak, azok az Eurodisney-ben is szórakozhatnak. A 7 napos programunkat ínyenceknek ajánljuk.

Alapár tartalmazza

Utazást a választott turnusnak megfelelően autóbusszal, vagy repülővel és autóbusszal, szállást *** csillagos szállodában reggelis ellátással, magyar nyelvű idegenvezetést, valamint az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, belépőjegyeket, egyéb étkezéseket. Valamit a repülős utazoknak repülőtéri illetéket, transzfer díjat.

Hossz: 
5 vagy 7 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum 35 fő
Program: 

1. nap:
Szeged (Pécs, Debrecen) – Budapest – Hegyeshalom – Enns – Németország (970 km)

Reggeli indulás után Ausztriában egy aranyos kisvárost, Ennst keressük fel. A város már a római időkben is fontos település volt. Gyalogos séta a belvárosban és a főtéren. Fő látványosságok: várostorony, városháza, barokk stílusú szép házak. Folytatjuk utunkat Németországba, szállás.

2. nap:
Németország – Párizs (580 km) Repülős utasoknak: Budapest – Párizs

Buszos utasaink délutáni órákban érkeznek Párizsba, ahol találkoznak a repülőgéppel utazókkal, majd közösen tesznek egy buszos városnézést a fővárosban: Bastille tér, Városháza, Concorde tér, Latin negyed, Luxemburg-kert, Opera, Champ-Elysées, Diadalív, Trocadero tér. Ezt követően vacsora, majd este felmegyünk a Montmartra. Gyalog sétálunk a művészek negyedében, ahol a világ leghíresebb festői is megfordultak. A Sacre Coeur belső díszítésénél még megkapóbb a templom lépcsőjéről elénk táruló fantasztikus látvány, a kivilágított városra. Montmartról leérkezve látjuk a híres (hírhedt) Pigalle-t és a Moulin Rouge-t is. Este fakultatív vacsora. Párizsban ezek a vacsorák nem a szálláshelyen lesznek. A sok program miatt a francia fővárosban olyan helyeket kerestünk a vacsorákhoz, ahol azt gyorsan le lehet bonyolítani. Este szállásunkra megyünk (4 éj).

3. nap:
Párizs - Versailles (50 km)

Reggel kezdjük városnézésünket. Párizsban a közlekedés általában metróval és gyalog történik. A délelőtti programunkban szerepel a Cité szigete a mindenki által ismert Notre Dame-mal és a szintén itt található Conciergerie-vel. Ezt követi a St. Chapelle templom megtekintése. Déli órákban kimegyünk a versaillesi palotához. A meseszép kastély és a park a barokk művészet remekműve. Visszaérve a párizsi városnézés folytatása; felkeressük az Invalidusok dómját, melyet Napóleon síremléke fölé emeltek, majd megtekinthetjük a híres szobrász alkotásait a Rodin Múzeumban. A fakultatív vacsora után este hajózási lehetőség a Szajnán, amikor gyönyörködni lehet a szépen kivilágított belvárosban.

4. nap:
Pantheon - Latin negyed - Sorbonne - Párizs (120 km)

Délelőtt meglátogatjuk a Pantheont, ebben a klasszicista épületben több híres ember, pl. Rousseau, Victor Hugo és Émile Zola sírja látható. Folytatjuk utunkat a Latin negyedben, melynek kis utcáiban rengeteg étterem, kávézó található, ez már hosszú idő óta az egyetemisták és fiatalok találkozási pontja, mivel a közelben található a híres egyetem a Sorbonne. Természetesen ehhez is elsétálunk. Útközben számos érdekességet mesél idegenvezetőnk. A délutáni programunk: Tüleriák-kertje, Arc de Caroussel, valamint a világ talán leggazdagabb festészeti gyűjteményével rendelkező múzeuma, a Louvre megtekintése. A fakultatív vacsorát követően sétálunk Európa legismertebb főutcáján, a Champ-Elysées-n. Aki akar, a Diadalív tetejéről is körbetekinthet.

5. nap:
Giverny – Fontainebleau (Eurodisney) (160 km)

Reggeli után, akik el akarnak menni az Eurodisney-be, azok ezt a napot ott tölthetik. Kiutazás HÉV-vel. Egész napos önálló szabad szórakozás a csodálatos játékparkban. A többieknek javaslatunk; egy fakultatív kirándulás Párizs környékére. Első állomásunk a világhírű festő, Claude Monet villája lesz Givernyben. A művész ebben a villában munkálkodott 11 évig. Itt egy csodálatos japán vízikertben és virágoskertben gyönyörködhetünk. Ezt követően, délután egy, az UNESCO Világörökség Listáján szereplő fantasztikus kastélyt keresünk fel: a Fontainebleau-kastélyt, mely több nagy király szülőhelye, valamint belső kialakítása is meseszép. Fakultatív Giverny - Fontainebleau kirándulás (2 belépővel): 35 € (helyszíni jelentkezés). Párizsba visszaérve találkozunk azokkal, akik nem választották a fakultatív programot és elmegyünk a fakultatív vacsorára. Ezután az Eiffel-toronyhoz vezet utunk, ahol lifttel a tetejéig, vagy gyalog kisebb magasságokig fel lehet menni.

6. nap:
Párizs – Reims – Németország (540 km) Repülős utasoknak: Párizs – Budapest

Délelőttöt még Párizsban töltjük. Sétálunk az Operaház környékén, majd megtekintjük a Fragonard parfümgyárat, ahol bemutatót tartanak a híres francia parfümkészítésről. A végén lesz egy kis idő ajándékvásárlásra is.A repülőgépes utasaink ezen a napon programjaink után hazarepülnek Budapestre. Buszos utasaink is elindulnak, és Párizst elhagyva a szintén világörökség listáján szereplő fantasztikus gótikus katedrálist nézik meg Reimsben. Szállás már Németországban.

7. nap:
Németország – Ausztria – Budapest (960 km)

Utazás kisebb megállásokkal. Hazaérkezés az esti órákban. Budapest után mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Kapcsolódó cikkek

» Emlék Párizsból - Kovács Attila, 2017. június. 13
» Párizs mozgásban, második rész - Kovács Attila, 2016. június. 26
» Látnivalók Párizsban: az Eiffel-torony - Etédi Alexa, 2014. augusztus. 09
» A világ 10 leglátogatottabb látványossága - Etédi Alexa, 2013. július. 05
» Látnivalók Párizsban: a Pere Lachaise temető - Etédi Alexa, 2013. január. 10
» Látnivalók Párizsban: a Pompidou Központ - Etédi Alexa, 2013. január. 10
» Látnivalók Párizsban: a Moulin Rouge - Etédi Alexa, 2013. január. 10
» Látnivalók Párizsban: a Diadalív - Etédi Alexa, 2012. december. 04
Fakultatív programok

Fakultatív kirándulás - Malmaison, Giverny: 25,00 Euro

Időtartam: kb. 7 óra

Reggeli után elindulunk a Párizstól kb. 80 km-re nyugatra fekvő Giverny-be. A Szajna mellett található kis, alsó-normandiai település mindösszesen csak 524 lakossal rendelkezik és idilli környezetet biztosít a festészet rajongóinak. Kirándulásunkon Önök is meglátják majd, hogy miért is szeretett bele ebbe a vidékbe a híres impresszionista művész, Claude Monet. 1880-tól haláláig, közel fél évszázadon át élt és alkotott itt.

Házát, kertjét, tavirózsáit ma is olyan formában találjuk, amilyennek a festő annak idején megalkotta. A művész hajdani lakóházát teljesen eredeti berendezéseivel együtt csodálhatjuk meg. Rövid szabadidő keretében kellemes sétát tehetünk a kisvárosban és láthatjuk, hogy kortárs festők is szívesen alkotnak ezen a helyen. Erről tanúskodik a számtalan művészeti galéria is. Ezután kb háromnegyed órás autóbuszos utazás következik, majd megérkezünk fakultatív programunk második állomására, a már Párizs vonzáskörzetébe tartozó Malmaison-ba. Itt egy kellemes kis kastélyt találunk, melynek kertje egykor világhírű volt. A kastélyt 1799-ben vásárolja meg Napóleon, első felesége, Joséphine kérésére. Az ifjú pár saját ízlésének megfelelően alakíttatja át új otthonát Percier és Fontaine építészekkel. Joséphine haláláig itt lakik és messze földön híres rózsakertet alakít ki itt. Napóleon pedig innen indul végső száműzetésére, Szent Ilona szigetére. Miután megtekintettük a szépen berendezett kastély 3 szintjén kialakított kiállítást, rövid sétát teszünk a kertben, majd visszaindulunk Párizsba.

Belépő: Giverny: 7 euro

Malmaison a 4 napos múzeum-kártyával látogatható

A programra az út során lehet jelentkezni, fizetés a helyszínen történik.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Utazást a választott turnusnak megfelelően autóbusszal, vagy repülővel és autóbusszal, szállást *** csillagos szállodában reggelis ellátással, magyar nyelvű idegenvezetést, valamint az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, belépőjegyeket, egyéb étkezéseket. Valamit a repülős utazoknak repülőtéri illetéket, transzfer díjat.

Kötelező költségek: 

Repülős utazás esetén repülőtéri illeték, transzfer díj.

Helyszíni költségek leírása: 

További étkezések, személyes kiadások, belépők.
Belépők ára:
4 napos múzeumi kártya: 62 €
Hajó: 15 €
Eiffel-torony (3. emelet): 17 €
Tárlatvezetés - Louvre: 18 €
Tárlatvezetés - Versailles: 18 €
Fontainebleau: 3 €

Össz.: kb. 133 € + fakultatív

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

A választott turnusnak megfelelően repülővel és busszal, vagy busszal. 
 

Szállás: 

Elhelyezés 3* csillagos szállodákban, kétágyas tusolós szobákban történik. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Felár ellenében vacsora igényelhető.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Franciaországba
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.8
1 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
4.0
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
5.0
7 napos buszos városlátogatás Franciaországban
Gyula
4.8
Az idegenvezető nagyon felkészült volt és sok érdekességet mondott. A szállás teljesen jó volt, de Német országban a tranzit szálláson a vacsora az övön aluli volt, és a kiszolgálásuk is hagyott kivetni valót. Összességében egy nagyon jó út volt és személy szerint hatalmas élmény is, és ezt köszönöm, hogy egy régi álmom most valóra tudott válni.
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!