Őszi Dachstein gyalogtúra

Őszi Dachstein gyalogtúra

3 napos Ausztriai túra

EZEN TÚRÁNKNAK JELENLEG NINCS MEGHIRDETETT IDŐPONTJA. KÉRJÜK VÁLOGASSON ÉLŐ ÚTJAINK KÖZÜL! KATTINTSON IDE!

 

A Schladming-Dachstein régió nem csak a síelők előtt ismert, Ausztria egyik legszebb, legváltozatosabb túraterepe. Tengerszemek, hegyi tavak, hósapkás csúcsok, alpesi rétek teszik változatossá a térséget. A könnyű, látványos túrák bárki számára teljesíthetők, felejthetetlen élményt biztosítva!
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Papp Csongor
Csongor a hegyekben érzi magát a legszabadabbnak. Mély elhivatottságot érez a természetjárás, a fotózás és a via ferraták iránt.

Nehézség:

Nem kell tapasztalt túrázónak lenned, már az is elég, ha sportosabb lendületű vagy. Itt nincsenek olyan nagy szintkülönbségek, és nagyon hosszú túrák. Ez a program inkább a kellemes túrázásról, és a természet csodálatos „alkotásairól” szól. A napi túratávok kis kitartással mindenki által teljesíthetőek.

Miért minket válassz?

- Vendégházas szállás,
- maximális odafigyelés,
- kényelmes, szervezett buszos utazás.

Ez a programunk párhuzamosan halad a via ferratas csoportunkkal, azaz egy busszal megyünk és ugyanazon a szálláson alszunk. Bár a túrák más útvonalakon haladnak, de reggelente és esténként van lehetőségünk az élménycserére!

Részvételi díj tartalmazza

az utazást, a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza

a 2 éjszaka szállást vendégházban, (figyelem! szállás típust kell választanod!) az egyéb étkezéseket, az esetleges belépőket valamint az utas valamint az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
3 nap
Létszám: 
25-30 fő

Szállás

Vendégházas szállásunk a városhoz közel helyezkedik el. A vizesblokkok tiszták, hideg meleg vizes fürdésre van lehetőség.  A vendégházban  2-4 ágyas szobák állnak rendelkezésre. A szállás foglalás jelentkezési sorrendben történik. Jelentkezéskor a megjegyzés rovatba be kell írni a választott szobatipust!
Szabad szobatípusok:
5 db. 2 fős francia ágyas, zuhanyzó, wc  7500 Ft/fő/éj
3 db. 4 fős családi zuhanyzó, wc (francia ágy + emeletes ágy) minimum 3 fő esetén 7500 Ft/fő/éj, 4 fő esetén 6000 Ft/fő/éj

 

Program: » Részletes program

1. nap: Budapest, Silberkarklamm haus (1223m), Schladming
Utazás Ausztriába és egy gyönyörű szurdok megtekintése.

2. nap: Schladming, Dachstein felvonó (1692m), Südwandhütte (1871m), Tor (2033m), Bachlalmhütte (1490m)
A mai nap elérjük túránk legmagasabb pontját, azaz 2000 méter fölé túrázunk.

3. nap: Schladming, Gosau tavak (940-1160m), Hallstatt
Az Alpok talán legszebb tavainál járunk ezen a napon.

További információ

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:
» Dachstein gyalogtúra - 5 nap
» Alpesi kirándulás Ausztriában, Grünsee - 1 nap

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

1. nap: Budapest, Silberkarklamm haus (1223 méter), Schladming

Reggel 04.40-kor találkozunk a Hősök terén a Műcsarnok mögötti buszparkolóban, indulás 05.00-kor. Majdnem végig autópályán utazva a délelőtti órákban érjük el Ausztria „outdoor” játszóterét a Dachstein régiót. A Silberkarklamm parkolója mellett kezdődik a túránk. Kiépített fahidakon, pallókon vezet ösvényünk a patak zúgói, apróbb vízesései mellett. A szurdokból kiérve megpihenünk az 1223 méter magasan álló Silberkar menedékháznál, ahol falatozhatunk egyet, majd egy másik csapáson térünk vissza a völgybe. Innen rövid utazással érkezünk Schladming melletti szállásunkra. Az estét a kisváros szép utcáinak bebarangolásával vagy valamelyik helyi, hangulatos étterem felfedezésével tölthetjük. Túratáv: 5 km, 350 méter szint fel/le, menetidő: 2,5 - 3,5 óra. Szállás: vendégház

2. nap: Schladming, Dachstein felvonó (1692 méter), Südwandhütte (1871 méter), Tor (2033 méter), Bachlalmhütte (1490 méter), Dachstein felvonó

Reggel korán együtt indul a csapat a Dachstein déli fala alatt található felvonóállomáshoz. Felszereléseinket magunkhoz véve közösen vágunk neki az útnak. Első célunk a Südwandhütte, ahol szusszanunk egyet, majd rövid baktatás után a via ferrátas társaink elbúcsúznak tőlünk. Több száz méteres falak tövében haladva érjük el a Tor (2033 méter) tetejét. Innen fantasztikus a kilátás a völgyre, és a felettünk tornyosuló csúcsokra. Miután kinézelődtük magunkat, már lefelé folytatjuk utunkat a dimbes-dombos ösvényen. Egy elragadó alpesi fennsíkon álló menedékháznál megpihenünk, falatozunk, majd egy kellemes hegyi ösvényen ereszkedve térünk vissza autóbuszunkhoz. A nap hátralevő részét Schladmingban töltjük.
Túratáv: 15 km, 650 méter szint fel/le, menetidő: 6 óra Szállás: vendégház

3. nap: Schladming, Gosau tavak (940-1160 méter), Hallstatt, Budapest

Reggeli után buszra pattanunk és kb. egy órás utazással érkezünk meg a Hallstatt közelében található tavakhoz. Célpontunk a turisták által kedvelt alsó Gosau-tó, ahonnan gyalogosan indulunk tovább. Túránk először a fenséges tópart mentén, majd egy kis tengerszemet érintve, a felső tó irányában halad. A sziklák, az erdő és a tó együttese lélegzetelállító! Megpihenünk, majd visszafelé a már ismert útvonalon haladunk. Azért, hogy Gosau teljes panorámáját élvezhessük, a tó másik oldalán közelítjük meg a menedékházat, ahol autóbuszunkat hagytuk. Miután ismét együtt a csapat Hallstattba utazunk, sétát tenni a páratlan fekvésű, gyönyörű kisváros utcáin. A késő esti órákban érkezünk Budapestre.
Túratáv: 7 km, 210 méter szint fel/le, menetidő: 4 óra

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

az utazást, a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

a 2 éjszaka szállást vendégházban, (figyelem! szállás típust kell választanod!) az egyéb étkezéseket, az esetleges belépőket valamint az utas valamint az útlemondási biztosítást.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
nincs kötelező költség.
Várható költőpénz szükséglet: 
40-50 Euro/fő.
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

Felszerelés: Javasoljuk egy, kb. 30-35 literes hátizsák használatát a napi felszerelés szállítására.
Öltözék: túrabakancs, esőkabát, esőnadrág, fejfedő a nap ellen, kulacs, túrabot, napszemüveg, napvédő krém, fürdőruha. A jó minőségű túracipő, esőkabát fontosságát külön hangsúlyozzuk, kérjük, ezekre mindenképpen figyelj oda! Olyan bakancsban gyere, amit már régóta használsz. Ha új bakancsod van, a túra előtt járasd be, nehogy az utazás alatt törje fel a lábad!
További szükséges felszerelések: sátor, derékalj, hálózsák (5 C komfortfokozattal), kis gázfőző, pohár, evőeszközök, némi tartós élelmiszer.

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Modern, szép autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek. 

Indulás, felszállási lehetőségek:

  • Budapest, BOK csarnok Dózsa György út 1. (várható időpont 05:00 órakor) 
  • BAH csomópont, Budaörsi út 21. szám előtti buszmegálló (nem a benzinkút!)
  • Budaörs, MOL-McDonalds benzinkút (gyaloghidas) Budaörs, Garibaldi u. 2.
  • Tata, Remeteségi pihenőhely  
  • Győr, Arrabona pihenőhely
  • Sopron, Arcus étterem Bécsi út.

A felszállási pont jelentkezéskor kiválasztható. A pontos időpontokat az utazás előtt egy héttel kiküldött részletes utastájékoztató tartalmazza.
Fontos, hogy az autópályás felszállópontoknál a fel és a leszállás csak a menetirány szerinti oldalon lehetséges, a két oldal közötti esetleges közlekedést egyénileg kell megoldani! (Az átjárás ezeken a helyeken közúti vagy gyalogos formában biztosított.)

Étkezés: 

A szálláson reggelit kapunk és minden nap lesz alkalom élelmiszert, meleg ételt vásárolni. A városban bolt és pizzéria található. Javasoljuk, hogy csomagolj néhány szendvicset a kiutazásra, amit napközben elmajszolsz. Aszalt gyümölcsök, magvak, szőlőcukor, kekszek, müzli- és energiaszeletek gyorsan pótolják az levesztett energiát a túrák során.

Időjárás: 
Mint bármely más hegynél, itt is nehéz előre jósolni a várható időjárást. Mivel ősszel utazunk ide, így napsütésre számítunk, ugyanakkor a hegyekben 3–10 C fokra is lehűlhet a levegő, illetve csapadék, erős szél is előfordulhat. Fontos az esőkabát és a réteges túraöltözet használata.
Csomagolás: 
A túrák során a kis, kb. 30 literes hátizsákod lesz nálad, amibe a személyes irataidat, a pénztárcát, esőkabátot, tartalék meleg ruhát, élelmet, ivóvizet tudsz pakolni. Javasoljuk, hogy nagyobb táskába pakold a holmid többi részét.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Ausztriába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában, jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban is van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére. Az utazás ára tartalmazza az útlemondási biztosítást. Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem megfelelő!
Korhatár: 
10 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!