Sorrento és Ischia szigete

8 napos buszos körutazás a Sorrentói félszigeten

A Kék-szalag útvonalon haladunk, mely végigkígyózik a partvonal egész hosszán festői kisvárosokkal színesítve. Az élénk színekre festett házak hozzásimulnak a domboldalakhoz, miközben citrusfákkal teli kertek ereszkednek meredeken alá a tengerhez. Útközben megcsodálhatjuk a Smaragd-barlang derengő smaragdfényeit, majd az alagutak rejtekéből előbukkanó Földközi tenger egykori nagyhatalmát, Amalfit fedezzük fel.

Alapár tartalmazza

Az autóbuszos utazást, a 7 éjszakai szállást reggelivel, a felsorolt programokat és az idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást és a belépődíjakat, az út­le­mon­dási biztosítást (1,5%), idegenforgalmi adót, belépőket és a fakultatív programokat. BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Hossz: 
8 nap
Szállás: 
szálloda
***
Program: 

1. nap: Budapest-Chianciano Terme
Elutazás a kora reggeli órákban Budapestről. Szálláshely elfoglalása Chianciano Termében az esti órákban.

2. nap: Herculaneum-Solfatara
Reggeli után továbbutazás Campania tartományába. Délután Herculaneumot , az ókori romvárost fedezzük fel, melyet a Vezúv 79-es kitörése pusztított el. Látogatásunk után egy izgalmas program következik egy alvó vulkán kráterének megtekintésére indulunk. A Solfatara egy kénes kigőzölgésekkel, fortyogó iszappal teli táj, a Pokol bejáratára emlékeztet. Szállás elfoglalása a Sorrentói-félszigeten az esti órákban.

3. nap: Positano-Amalfi-Ravello
A mai napon a Világörökséggé nyilvánított Amalfi-part felfedezésére indulunk. Panoráma fotózás Positano elbűvölő kisvárosa felett, majd pihenő Conca dei Marini településen. Látogatás a Smaragd-barlangban. Délután Amalfi városába utazunk. Az egyik legjelentősebb tengeri köztársaságból, Amalfiból mára egy bűbájos kisváros maradt arab-normann stílusú dómmal. Utolsó megállónk a 350 méter magas Monte Torellóra épült Ravello városa. Visszaérkezés a szállodába az esti órákban (Ár: 30EUR/fő).

4. nap: Paestum vagy Capri fakultatív kirándulás
A mai napon két fakultatív kirándulás közül választhatnak. Egész napos kirándulás a meseszép Capri szigetére (Ár: 80EUR/fő) vagy Salerno megyébe utazunk az UNESCO Világörökség részeként elismert romváros felfedezésére. Paestumban 3 dór templom és az ott talált görög emlékek múzeuma kápráztatja el a látogatókat. Útközben megálló egy gazdaságban, ahol a mozzarella készítés titkaival ismerkedünk, kóstolóval. A visszaúton panoráma fotózás Salerno városa felett, majd rövid megálló Vietri sul Mare városában, mely gyönyörű, színes kerámiáiról híres (Ár: 9.900,-Ft/fő-jelentkezéskor fizetendő!).

5. nap: Nápoly - Ischia szigete
Reggeli a szállodában, majd utazás Nápolyba. Áthajózás Ischia szigetére, melyet a gazdag növényzetének köszönhetően zöld szigetként (Isola Verde) is emlegetnek(Hajójegy: 30EUR/fő). Érkezés a vulkáni kráterből kialakított kikötőbe, ahonnan bérelt autóbusszal indulunk a szállodába. Szabadidő.

6. nap: Ischia szigete
Szabadprogram vagy fakultatív kirándulási lehetőség. A mai napon Ischia szépségeinek felfedezésére indulunk. (Ár: 20EUR/fő). A Castello Aragonese egy 1441-ben, sziklára épített, 133 méter magas erődítmény, ahonnan lélegzetelállító panoráma tárul elénk. Innen egy panorámabuszozás után felkeressük Forio településen a Mortella-kertet. Szabadidő, séta a városka hangulatos utcáin vagy fürdési lehetőség az Epomeo-hegy lábánál található Citara-strandon, ahol a tengervíz termálvízzel keveredik. Késő délután borkóstoló, majd visszautazás a szállodába. 

7. nap: Nápoly-Caserta
Reggeli a szállodába, majd transzfer a kikötőbe. Áthajózás Campania tartomány fővárosába, Nápolyba. A Régészeti Múzeumban egyénileg megtekintjük a Pompeiben előásott legszebb freskókat, mozaikokat, külön színfolt az ún. „titkos szoba” az erotikus dísztárgyakkal, képekkel, szobrokkal. Autóbuszos városnézés keretében ismerkedünk az olasz dél fővárosával: Castel Nuovo, Villa Comunale, királyi palota, Galleria Umberto majd limoncello-kóstoló. A Vezúv látképével búcsúzunk Nápolytól és Caserta városába utazunk. A casertai királyi palota, a nápolyi Bourbon királyok egykori rezidenciájának megtekintése következik, majd utazás a szállásra. Esti érkezés Chianciano Terme városába.

8. nap: Chianciano Terme – Budapest
Reggeli majd hazautazás Szlovénián keresztül. Érkezés a késő éjszakai órákban.

Kapcsolódó cikkek

» A Nápolyi-öböl szigetei - Kovács Attila, 2016. október. 19
» Nápoly és nevezetességei - Etédi Alexa, 2013. október. 01
» Vacsora a Dávid-szoborral húszezer euróért - Etédi Alexa, 2013. július. 22
» A Garda-tó a magasból - Kovács Attila, 2017. október. 01
» Velencében, gondolával - Kovács Attila, 2017. június. 08
» Szicília látnivalói - Kovács Attila, 2017. június. 02
» Egy nap Szardínián... - Déri Eszter, 2017. május. 16
» Acqua alta Velencében - Kovács Attila, 2017. március. 16
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Fakultatív programok

Paestum kirándulás: 9.900,- Ft/fő - jelentkezéskor fizetendő!

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Az autóbuszos utazást, a 7 éjszakai szállást reggelivel, a felsorolt programokat és az idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást és a belépődíjakat, az út­le­mon­dási biztosítást (1,5%), idegenforgalmi adót, belépőket és a fakultatív programokat. BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Kötelező költségek: 

Útlemondási biztosítás.
Idegenforgalmi adó.
BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Helyszíni költségek leírása: 

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Herculaneum tárlatvezetéssel 20 EUR    
Solfatara 7 EUR    
Positano-Amalfi-Ravello kirándulás 30 EUR    
Amalfi dóm 3 EUR    
Smaragd barlang 6 EUR    
Ravello/Dóm Múzeum 3 EUR    
Villa Rufolo 5 EUR    
Capri kirándulás (transzfer, hajójegy, busz) 80 EUR    
Capri libegő 10 EUR    
Capri hajókázás 17 EUR    
Kék Barlang kb. 25 EUR
Augustus-kert 1 EUR
Axel Munthe Villa 7 EUR
Ischia hajójegy 30 EUR
Ischia szigettúra 20 EUR
Borkostoló 5 EUR
Castello Aragonese vezetéssel 10 EUR
Mortella kert 12 EUR
Nápoly – Régészeti Múzeum 8 EUR
Casertai királyi palota + busz 14 EUR + 2,5 EUR

Idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő!

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
idegenforgalmi adó: kb. 1,5 EUR/fő/nap
Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Az utazások modern, biztonságos és kényelmes, légkondicionált autóbuszokkal történnek, amelyek büfével, Wc-vel és DVD lejátszóval felszereltek.

Fontos! A vidéki fel- és leszállóhelyek nem minden esetben azonosak, ezért kérjük, feltétlenül érdeklődjön irodánkban az autóbusz pontos útvonalával kapcsolatban!

Szállás: 

3*-os szállodában 2 ágyas szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető!

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis tartalmaz. További étkezéseket egyénileg lehet megoldani a helyszínen, vagy lehetőség van félpanziós ellátás befizetésére.
A területről: 
Sorrento kikötőváros és érseki székhely Olaszország Campania régiójában, megyében , a Nápolyi-öböl DK-i partján. Egyenletes, enyhe éghajlatánál és gyönyörű fekvésénél fogva számos külföldi látogatja és választja téli lakóhelyéül. A Nápolyból induló Circumvesuviana vasútvonal végállomása. Elérhető hajóval is Nápolyból, illetve Ischia valamint Capri szigetéről. Sorrento híres a limoncellójárólami citrom, alkohol, víz és cukor keveréke.A 19. század óta a város gazdasága töretlenül fejlődött, kezdetben a mezőgazdaságnak és kereskedelemnek köszönhetően. Napjainkban már a turizmus a gazdaság vezető ágazata, hiszen Sorrento az egyik legkedveltebb olaszországi turistacélpont.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Olaszországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!