Operaelőadás Veronában

Operaelőadás Veronában

4 nap Olaszországban

A Veronai Ünnepi Játékok Európában talán a legnépszerűbb szabadtéri előadássorozat. Ebben szerepet játszik a különleges helyszín, a római kori Aréna, és a magas színvonalú művészi hatás. Idén Bizet: Carmen című előadására szervezünk utat. Ezt a programot egészítjük ki öt hangulatos tó és néhány szép település megtekintésével.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

Utazást autóbusszal, szállást 4* szállodákban, reggelis ellátást, az idegenvezetést, és az útlemondási biztosítást.

Részvételi díj nem tartalmazza

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást és a belépőjegyeket, és az operaelőadás árát (foglalás után kerül egyeztetésre).

Hossz: 
5 nap
Létszám: 
Minimum létszám: 35 fő

Szállás

3 éjszaka **** szállodákban 2 ágyas tusolós WC-s szobában. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Program: 

1. nap: Szeged (Pécs, Debrecen) – Budapest – Trieszt – Verona (820 km)
Reggeli indulás, folyamatos utazás Szlovénián keresztül Olaszországba. Határátlépés után megállunk Triesztben. Városnézés a Monarchia legnagyobb kikötőjeként is ismert városban. Nagyon szép a főtér, a görög-keleti templom és a tengerparti sétány. Továbbutazunk és az esti órákban érjük el a Verona környéki **** szállásunkat (3 éj).

2. nap: Sirmione – Gardone Riviera – Garda - Bardolino (160 km)
A mai napon a Garda-tó felé vesszük az irányt. Először Sirmione földnyelvén állunk meg. Itt lehet hajókázni a Garda-tavon és le lehet fényképezni Maria Callas egykori villáját, vagy meg lehet kóstolni a híres olasz fagylaltot. A zegzugos utcái és a tipikus mediterrán hangulat mindenkit elkápráztat. Továbbhaladva megállunk Gardone Riviera városkába, mely az 1900-as évek elején a gazdagok kedvelt nyaralóhelye volt. Mussolininek is volt itt villája. Megtekintjük a Heller Garden botanikus kertet. Különleges fái, virágai mindenkinek tetszeni fognak. Ezt követően áthajózunk a Garda-tavon Torri del Benacoba. A tó keleti partján haladva megállunk a tó névadó városában egy rövid sétára. Ezt követően Bardolinoban sétálunk. Ez a tóparti városka a régió borvidékének egyik központja. Sétánk alatt a város fő nevezetességeit, többek közt a közel ezer éves templomot, freskóival valamint a dómot tekintjük meg. Aki gondolja, a városnézés utáni szabadprogram során meg is kóstolhatja az ízletes nedűt. Tovább utazva a tóparton, este érkezünk vissza szállásunkra.

3. nap: Vicenza – Verona – opera előadás (110 km)
Reggeli utáni indulunk. Első állomásunk a Világörökségek listáján is szereplő Vicenza. A városközpontban láthatóak a híres építész, Palladio alkotásai, palotái. Ezeket tekintjük meg. Különösen szép a Bazilika és a Teatro Olimpico. Kora délutáni órákban érkezünk Veronába, ahol városnézés. Fő látványosságok: Castelveccio, Aréna – ahol az esti előadásunk lesz –, Erbe tér az érdekes épületeivel, Dante szobra, és természetesen Júlia erkélye. Programunk után visszautazunk szállásunkra. Felkészülünk az operaelőadásra, vagy aki nem akar jönni, annak szabadprogram. Szabadtéri előadás lesz, ennek megtekintése fakultatív. Bizet : Carmen című nagyon látványos operáját nézhetjük meg 21 órai kezdettel. Jegyeket a kérések és a lehetőségek szerint szerezzük be. Az igényeket az útra történő jelentkezéskor egyeztetjük minden utasunkkal. A szállodába éjfél után érkezünk vissza.

4. nap: Verona – Aquileia – Szlovénia – Budapest (820 km)
Hazafelé indulunk. Útközben lekanyarodunk egy érdekes ókori településhez. Aquileia az ókori Róma egyik fontos kereskedelmi és kikötői központja volt. Megtekintjük a világ egyik legrégebbi keresztény templomát, melynek kövezete a mai napig őrzi az eredeti mozaik díszítését. Nem véletlenül Világörökség. Szlovénia érintésével érünk vissza Budapestre, az esti órákban. Ezután mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Munkatársaink segítenek megtalálni
az Ön egyedi igényeinek megfelelő árat és időpontot.
Kérjen tőlünk ajánlatot!

BEUTAZÁSI SZABÁLYOK / VÍZUM / EGÉSZSÉGÜGYI KÖVETELMÉNYEK

Európa:

Fontos, hogy utazása előtt folyamatosan ellenőrizze az aktuális szabályokat az alábbi linken, hiszen a beutazási feltételek teljesítése minden esetben az utazó saját felelőssége.

A Konzuli Szolgálat hivatalos oldala >>>

Kapcsolódó cikkek

» Egy nap Veronában - Kovács Attila, 2021. augusztus. 24
» Velence mozgásban - Kovács Attila, 2018. március. 08
» Verona utcáin - Kovács Attila, 2013. február. 26
» Acqua alta Velencében - Kovács Attila, 2021. december. 28
» Egy csipetnyi Velence - Kovács Attila, 2021. december. 21
» Látnivalók Velencében: Murano-sziget - Etédi Alexa, 2021. augusztus. 25
» Toszkána tavasszal - Kovács Attila, 2021. július. 30
» Képek Velencéből... - Kovács Attila, 2021. július. 19

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

Bizet : Carmen című nagyon látványos operáját nézhetjük meg 21 órai kezdettel. Jegyeket a kérések és a lehetőségek szerint szerezzük be. Az igényeket az útra történő jelentkezéskor egyeztetjük minden utasunkkal. 

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

Utazást autóbusszal, szállást 4* szállodákban, reggelis ellátást, az idegenvezetést, és az útlemondási biztosítást.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást és a belépőjegyeket, és az operaelőadás árát (foglalás után kerül egyeztetésre).

Helyszíni költségek leírása: 

További étkezések, személyes kiadások, belépők.
Belépők ára: kb. 26 EUR/fő + operajegy

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított egy hónapon belül foglaláskor már a teljes ár fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Az utazások modern, biztonságos és kényelmes, légkondicionált autóbuszokkal történnek, amelyek büfével, WC-vel és DVD lejátszóval felszereltek. 

Étkezés: 

A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz, felár ellenében vacsora igényelhető.

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!