Dolomitok színes hegyóriásai

4 napos buszos körutazás Észak-Olaszországban

Az olaszországi Dolomitok Európa legszínesebb hegysége. Meredek hegyormok, rózsaszín, vörös, bíborkék és más csodás színek jellemzik. Azoknak javasoljuk az utat, akik szeretik a hegyeket és a természetet. Lesz a programban felvonózás, túrázás és aranyos kisvárosokban séta, kiváló kikapcsolódást nyújt ez a pár nap.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

Az autóbuszos utazást, szállást reggelivel, a felsorolt programokat, az idegenvezetést, valamint az útlemondási biztosítást.

Részvételi díj nem tartalmazza

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, a belépődíjakat és az idegenforgalmi adót.

Hossz: 
4 nap
Létszám: 
minimum létszám: 35 fő

Szállás

Háromcsillagos szálloda, reggelis ellátással. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Program: 

1. nap: Szeged (Pécs, Debrecen) – Budapest – Szlovénia – Klagenfurt – Millstätter-See (700 km)
Reggeli indulást követően Szlovénia érintésével utazás Karintia fővárosába, Klagenfurtba. Itt a város központját tekintjük meg: tartományi székház, Sárkány-kút, Dóm. Délután a hegyek közé ékelődött Millstätter-seehez indulunk. A csodaszép tó partján lévő kedves kis városka igazi osztrák hangulatot áraszt. Megtekintjük a több mint 1000 éves hársfát, majd az apátságot, ezt követően sétálunk a szép tóparton. Innen már a Dráva-völgyén haladunk keresztül, át Kelet-Tirolon, és így érjük el szállásunkat.

2. nap: Misurina tó – Cortina d’Ampezzo – Marmolada gleccser (230 km)
Reggeli után megkezdjük a Dolomitok felfedezését, mely 2009 óta az UNESCO világörökségének része. Nevét Dolomieu francia geológus után kapta. A Dolomitok nem alkotnak összefüggő vonulatot, hanem több hegycsoportból állnak. Köztük zöldellő völgyek és tündéri szép tavak találhatóak, ezért is különleges. Először egy meseszép tónál, a több mint másfélezer méter magasan lévő Misurina-tó partján sétálunk. A körbeölelő hegyek közül megemlíthető a Monte Piano (2324 m) és a Monte Cristallo (3216 m). Ezt követi a régió egyik legismertebb sí-központja, Cortina d’Ampezzo. A városi séta után, akinek kedve van egy kis hegyi romantikához, részt vehet a város fölé emelkedő Rif Faloriara szervezett drótkötélpályás kiránduláson (kb. 1 óra). Továbbhaladva a Passo di Giauhoz (2230 m) vezető úton gyönyörködünk a Dolomitok elbűvölő, rózsaszín szikláiban. A Marmolada gleccser is káprázatos látvány a 2-3000 m magas csúcsok között. Canazei városka érintésével jutunk el szállásunkra, mely Bolzano közelében van.

3. nap: Bolzano – Karer-tó – Pordoi-hágó – Gader-völgy (230 km)
Reggeli után bemegyünk Bolzanoba, Dél-Tirol központjába. A nyüzsgő belváros jellegzetes ónémet utcasorán sétálunk és megtekintjük a katedrálist is. Aki szeretné, a szabadprogram alatt a Régészeti Múzeumban „találkozhat” Ötzivel, a jégemberrel. Maradványainak tulajdonlásáért Ausztria és Olaszország között komoly viták folytak. A városi nézelődés után vissza a természetbe! A Karer-hágó és a tüneményes Karer-tó felé folytatjuk utunkat. Türkizkék színe lenyűgözi a kirándulókat. A pompázatos Sella-vonulatok érintésével a Dolomit-út legmagasabb átvezető hágója, a Pordoi felé utazunk. Pihenő- és fotószünet a hágón. Kedvező időjárási körülmények esetén kirándulási lehetőség – kabinos felvonóval – Sasso Pordoira (2952 m). Visszaérkezés után folytatjuk utunkat Badia és San Martino érintésével és a Gader-völgyön át jutunk el Pustertalba. A Rienza folyó mentén haladva érjük el Ausztriát, szállás.

4. nap: Lienz – Galitzenklamm – Szlovénia – Budapest (700 km)
A reggelit követően Kelet-Tirol központjában, Lienzben teszünk egy rövid sétát és megnézzük a virágokkal díszített jellegzetes főteret. Ezt követően egy csodás természeti látványosságot keresünk fel, a Galitzenklammot. Sétálunk a fantasztikus szurdokban. Míg alattunk a gyorsfolyású patak igyekszik a Dráva felé, addig felettünk meredek sziklafalak nyúlnak az ég felé. Csodás fotótéma! Innen folytatjuk utunkat hazafelé. Az esti órákban érkezünk Budapestre. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

BEUTAZÁSI SZABÁLYOK / VÍZUM / EGÉSZSÉGÜGYI KÖVETELMÉNYEK

Európa:

Fontos, hogy utazása előtt folyamatosan ellenőrizze az aktuális szabályokat az alábbi linken, hiszen a beutazási feltételek teljesítése minden esetben az utazó saját felelőssége.

A Konzuli Szolgálat hivatalos oldala >>>

Kapcsolódó cikkek

» Cinque Torri, Dolomitok - Kovács Attila, 2013. július. 11
» Egy nap Veronában - Kovács Attila, 2022. május. 25
» A Nápolyi-öböl szigetei - Kovács Attila, 2022. május. 20
» Róma képekben - Kovács Attila, 2022. április. 30
» Velence egy gondolából - Kovács Attila, 2022. január. 29
» Acqua alta Velencében - Kovács Attila, 2021. december. 28
» Egy csipetnyi Velence - Kovács Attila, 2021. december. 21
» Látnivalók Velencében: Murano-sziget - Etédi Alexa, 2021. augusztus. 25

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

Az autóbuszos utazást, szállást reggelivel, a felsorolt programokat, az idegenvezetést, valamint az útlemondási biztosítást.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, a belépődíjakat és az idegenforgalmi adót.

Kötelező költségek: 

Idegenforgalmi adó.

Helyszíni költségek leírása: 

További étkezések, személyes kiadások, belépők.
Belépők ára: kb. 43 EUR/fő
Idegenforgalmi adó: 5,00 EUR

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Az utazás emelt szintű autóbusszal történik.

Étkezés: 

A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. További étkezéseket egyénileg lehet megoldani a helyszínen, vagy lehetőség van felár ellenében vacsora igénylésére.

A területről: 
Olaszországban terül el Belluno, Bolzano (Bozen) és Trento megyék területén. Hagyományos határai nyugaton az Adige (Etsch) folyó völgye, keleten pedig a Piave völgye (Pieve di Cadore) határolja. Északon a Puster völgye (Val Pusteria, Pustertal) választja el az olasz-osztrák határt átszelő Tauerntől, délen a Sugana völgye (Val Sugana) választja el a Lombard-Venetói-síkság felé átmenetet képező Elő-Alpoktól. A Dolomitok hegycsoportja azonban túlnyúlik ezen hagyományos határokon, kelet felé a Piave folyón túl terül el a Dolomiti d’Oltrepiave (Piavén-túli Dolomitok), nyugat felé pedig az Adige völgyén túl terülnek el a Nyugati-Dolomitok, más nevén a Brenta-csoport vagy Brentai-Dolomitok.A Dolomitok vidéke 2009 óta része az UNESCO Világörökségének.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!