Romantikus Németország

6 napos buszos körutazás Németországban

Németország legfőbb turisztikai látnivalóit - véleményünk szerint - nem a nagyvárosai nyújtják, hanem a csodálatos folyóvölgyekben megbúvó érintetlen kisvárosok virágtól roskadó favázas házsoraikkal. Romantikus utazásunk során minden napra jut egy látványos folyóvölgy; a Neckar-, Rajna-, Mosel-, Tauber- és Duna-völgyi utakon ismerjük meg Németország legszebb középkori városkáit és öt leghíresebb katedrálisát.

Alapár tartalmazza

az autóbuszos utazást, az 5 éjszaka szállást reggelivel, és az idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

az útlemondási biztosítást, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, kötelező vacsorát, árfolyam pótdíjat, belépőjegyeket, egyéb étkezéseket. A részvételi díj nem tartalmazza az esetlegesen felmerülő, kötelezően fizetendő árfolyam pótdíjat, melynek pontos mértékéről az ügyintézők adnak tájékoztatást a foglalást követően (az árfolyam pótdíj összege függ: az EUR árfolyamtól, a választott fakultatív programoktól és egyéb opciós költségektől).

Hossz: 
6 nap
Szállás: 
szálloda
**+
Program: 

1. nap: Regensburg
Utazás Ausztrián át, késő délutáni városnézés Regenesburg-ban, híres gótikus katedrális, pazar óváros, Duna-parti séta. Szállás, vacsora egy tipikus bajor fogadóban. (680 km)

2. nap: a Neckar-völgyében: Bad Wimpfen – Heidelberg;Speyer – Worms
„Ékszerdobozok” meglátogatása a Neckar folyóvölgyében: Bad Wimpfen – idillikus óváros, virágos házak és terek; Heidelberg - Németország leghíresebb egyetemi városa, kiemelkedő turisztikai és szellemi központ csodálatos fekvéssel a Neckar két partján, várkastély a hegyoldalban (távolról), óvárosi séta; Speyer -óriási méretu, világhíru katedrális. Szállás elfoglalása Koblenz környékén.

3. nap: Rajna-romantika: Bacharach – St.Goar – Koblenz - Oberwesel
Reggeli után séta a rajnai borvidék festői kisvárosának, Bacharach favázas házakkal teli utcáin; fakultatív hajókirándulás Bacharach kikötőjébol a Rajna legromantikusabb szakaszán várak és szőlőhegyek közt: Pfalz-Grafenstein festői erődített szigete után a legendás Loreley sziklatömb alatt hajózunk. További várak mentén elhaladva érkezik hajónk St. Goar–ba; séta a jellegzetes rajnai városkában. Felkeressük Rheinfels fellegvárát: vármúzeum, lenyugöző panoráma a Rajna-völgyre. Koblenz – Deutshes Eck emlékmű megtekintése
a Rajna és Mosel összefolyásánál, majd szabadido a történelmi óvárosban. Visszaútban séta még egy rajna-völgyi „ékszerdobozban”: Oberwesel falakkal körülvett műemléki központjában.

4. nap: Mosel – romantika: Cochen –Trier - Bernkastel
Cochem a Mosel borvidék központja folyó felett emelkedő lovagvárral, díszes piactérrel; Trier – Németország legosibb városa korszakos jelentoségu muemlékekkel: ókori római császárok városkapuja (Porta Nigra), bazilikája (Konstantinus), római fürdo (kívülrol), német-római császárok koronázó dómja, barokk palota, rendkívüli értéku piactér. A Mosel kacskaringós völgyében haladunk szolohegyek ölelésében. Bernkastel – turistacsalogató idillikus folyóparti városka díszes favázas polgárházakkal, hegyre kúszó utcákkal, várostoronnyal.

5.  nap: a Tauber völgyében a „Romantikus úton”
Németország kedvelt turistaútvonalán – „Romantische Strasse” – érintetlen középkori hangulatú városkákat látogatunk: Tauber-Bischofsheim – eredeti piactér, várkastély (kívülrol); Weikersheim – muemléki piactér, megtekintjük a hercegek kastélyát (dísztermek, egyedülálló vadászterem) és barokk díszparkját¸ Rothenburg o.d. Tauber – a középkori városépítészet remekmuveként ismert, Németország legszebb városának tartják – idillikus terek, tornyok, városkapuk. Szállás, vacsora egy bajor fogadóban. (330 km)

6.  nap: Passau – Melk
hazafelé a Duna mentén: Passau – festoi fekvésu történelmi város a Duna, az Inn és az Ilz összefolyásánál; Melk – a híres apátsági dóm megtekintése, érkezés Bp.- re az esti órákban. (640 km)

Kapcsolódó cikkek

» Berlin paddling - városnézés a vízről a német fővárosban - Kovács Attila, 2018. április. 12
» Képek Szász-Svájcból - Kovács Attila, 2017. augusztus. 07
» A gyönyörű Bajor-Alpok, Németország - Kovács Attila, 2017. február. 21
» Németország TOP 15-ös látnivaló-listája - Etédi Alexa, 2014. április. 18
» Luther Márton nyomában IV. - Wittenberg - Etédi Alexa, 2013. július. 17
» Luther Márton nyomában III. - Erfurt - Etédi Alexa, 2013. július. 05
» Luther Márton nyomában II. - Eisenach és Wartburg vára - Etédi Alexa, 2013. július. 04
» Luther Márton nyomában I. - Eisleben - Etédi Alexa, 2013. július. 03
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

az autóbuszos utazást, az 5 éjszaka szállást reggelivel, és az idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

az útlemondási biztosítást, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, kötelező vacsorát, árfolyam pótdíjat, belépőjegyeket, egyéb étkezéseket. A részvételi díj nem tartalmazza az esetlegesen felmerülő, kötelezően fizetendő árfolyam pótdíjat, melynek pontos mértékéről az ügyintézők adnak tájékoztatást a foglalást követően (az árfolyam pótdíj összege függ: az EUR árfolyamtól, a választott fakultatív programoktól és egyéb opciós költségektől).

Kötelező költségek: 

útlemondási biztosítás
árfolyam pótdíj
kötelező vacsorafelár

Helyszíni költségek leírása: 

idegenforgalmi adó, belépők, egyéb étkezések, személyes kiadások.

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő! 

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő. 

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Az utazások modern, biztonságos és kényelmes, légkondicionált autóbuszokkal történnek, amelyek büfével, Wc-vel és DVD lejátszóval felszereltek.
Kérjük, hogy amennyiben nem Budapesten szeretne fel- és leszállni, foglaláskor jelezze az ügyintéző felé.

Szállás: 

- 2 éjszaka egy bajor fogadóban
- 3 éjszaka Koblenz környékbeli közéskategóriás hotelben
Végig fürdő/WC-s szobákban.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz + a kötelezően fizetendő vacsora.
A területről: 
Németország rendkívül gazdag történelmi emlékekben, üdülőhelyekben. Ezek sorában különösen olyan, Magyarországról is viszonylag könnyen elérhető hegyvidékek érdemelnek kiemelést, mint a bajor erdő, a Fekete-erdő, valamint a Rajna vidéke, a svájci határtól kiindulva Koblenzen, Bonnon, Kölnön és Düsseldorfon keresztül egészen az ún. Alsó-Rajna-vidékig. A keleti tartományok hegyvidékes tájai közül elsősorban a Szász-Svájc és Türingia kívánkozik kiemelésre. Az országban számos speciális turisztikai útvonalat alakítottak ki. Ezek közül a leghíresebb a Bajorország és Baden-Württemberg határán húzódó romantikus útvonal, a német meseútvonal vagy a német borútvonal, mivel Németország egyik számottevő turisztikai vonzereje az ún. borturizmus. Több olyan vidéke van az országnak - Frankföld, Baden-Württemberg, Rajna-vidék - ahol rendkívül nagy hagyományai vannak a szőlő- és bortermelésnek. Az ország tele van jeles történelmi hagyományokkal rendelkező, s a középkori városmagot ma is többé-kevésbé hűen őrző kisvárosokkal. Ezek közül a két talán legszebb a Würzburgtól 50 km-re, a romantikus útvonal mentén fekvő Rothenburg ob der Tauber, valamint a Hannover közelében lévő Celle. Brémában, de különösen Hamburgban a kikötő kínál emlékezetes turisztikai látványosságot. A természet a legháborítatlanabbul Mecklenburg Elő-Pomeránia területén maradt meg. A népszokások/népi hagyományok közül a hamvazószerdát megelőző hétfőn, az ún. Rosenmontag napján Mainzban, Düsseldorfban, de elsősorban Kölnben megrendezésre kerülő karnevál, valamint a szeptember végén Münchenben megtartott népi felvonulás és sörfesztivál kívánkozik kiemelésre. Németország be van rendezkedve az idegenforgalomra, legyen az akár üzleti (vásári), akár szabadidős turizmus. Fejlett az ún. falusi turizmus hálózata, ami a vékony pénztárcájú magyar turisták számára azért rendkívül vonzó, mert lényegesen alacsonyabb az árszínvonala, mint a nagyvárosi szálláshelyeké.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!