Namíbia - Botswana - Zimbabwe

16 napos körutazás Namíbia - Botswana - Zimbabweben

Viktória-vízesés, Okavango-delta és Namíbia: három fantasztikus látványosság egy programban! A “Robajló füst”, azaz a Zambézi folyó által táplált Viktória-vízesés a maga 1708 méterével a legszélesebb a világon, közvetlen környékét Zambia és Zimbabwe is nemzeti parkká nyilvánította. Az botswanai Okavango-delta ugyancsak dobogós a “legek” között, hiszen a világ legnagyobb szárazföldi deltatorkolata! Rengeteg állatnak az otthona; a teljesség igénye nélkül megemlíthetjük az elefántokat, kafferbivalyokat, oroszlánokat, gepárdokat, antilopféléket, madárvilága pedig páratlanul sokszínű a közel 400 fajjal.

Alapár tartalmazza

Légkondicionált mikrobusz a körutazás és a transzferek során, elhelyezés 3-4*-os hotelek, lodge-ok, kempingek, reggeli, Okavango delta + 1 ebéd és vacsora, belépők a programban meghirdetett látnivalókhoz, helyi idegenvezető, magyar nyelvű csoportkísérő.

Alapár nem tartalmazza

Repülőjegyek és illetékek, vízumokat, egyéni kiadásokat, borravalókat, baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást.

Hossz: 
16 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum: 10 fő

Szállás

3-4*-os hotelekben, lodge-ok, kempingekben, 2 ágyas szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető!

Windhoek: Saafari Court Hotel****
https://www.safarihotelsnamibia.com/safari-court-hotel/

Sossusvlei: Desert Quiver Camp
http://www.desertquivercamp.com/

Kamanjab: Oppi Koppi Restcamp
http://www.oppi-koppi-kamanjab.com/

Etosha: Etosha Village***
http://www.etosha-village.com/

Etosha: Namutoni Camp****
http://www.etoshanationalpark.org/accommodation/namutoni

Divundu: Rainbow River Lodge
http://www.namibian.org/travel/lodging/private/rainbow-river-lodge.html

Maun: Hotel Cresta Riley’s***
http://www.crestahotels.com/galleries/cresta-rileys/

Okavango: Sitatunga Camp
http://www.deltarain.com/sitatunga-camp-2/

Chobe: Thebe River Lodge
http://chobenationalpark.co.za/accommodation/thebe-lodge/

Victoria Falls: Cresta Sprayview Hotel***
http://www.crestasprayview.com/

A kategórián belüli szállodaváltoztatás jogát irodánk fenntartja!

Program: 

Sivatagoktól a Viktória-vízesésig
2019. május 2 – május 17. 16 nap/13 éj

Namíbia-Botswana-Zimbabwe körutazás

Viktória-vízesés, Okavango-delta és Namíbia: három fantasztikus látványosság egy programban! A “Robajló füst”, azaz a Zambézi folyó által táplált Viktória-vízesés a maga 1708 méterével a legszélesebb a világon, közvetlen környékét Zambia és Zimbabwe is nemzeti parkká nyilvánította. Az botswanai Okavango-delta ugyancsak dobogós a “legek” között, hiszen a világ legnagyobb szárazföldi deltatorkolata! Rengeteg állatnak az otthona; a teljesség igénye nélkül megemlíthetjük az elefántokat, kafferbivalyokat, oroszlánokat, gepárdokat, antilopféléket, madárvilága pedig páratlanul sokszínű a közel 400 fajjal.
Afrika délnyugati részén, az Atlanti-óceán partja mentén mintegy 1300 km hosszan húzódó Namíb-sivatag pedig a Föld egyik legkietlenebb sivataga, ahol azért nagyon is jelen van az Élet!

Namíbia-Botswana-Zimbabwe körutazás-Utunk látnivalói:
Windhoek
Sossusvlei
Sesriem-kanyon
Etosha Nemzeti Park
Himba törzs
Okavango-delta
Chobe Nemzeti Park
Viktória-vízesés
Namíbia-Botswana-Zimbabwe körutazás-Utunk során felkeresett Világörökségek
Viktória-vízesés
Okavango-delta
Namíb-sivatag

Program:
1. nap: Budapest - Windhoek

Indulás Budapestről, majd egy átszállással Windhoekba repülünk.

2. nap: Windhoek
Érkezés kora délután Namíbia fővárosába. Windhoek földrajzilag Namíbia szívében fekszik és minden főútvonal és vasútvonal átszeli a fővárost. Ezen kívül az üzleti és kereskedelmi élet központja is. Windhoeknak ma közel 200 ezer lakosa van. Namíbiában a különböző népek sokszínű varázsa elevenedik meg az utcák forgatagában: ovambók, hererók, damarák, namák, valamint busmanok. A főváros történelme több mint 100 évre tekint vissza, ami éppen olyan színes, mint a lakossága. Windhoekot “tüzes víznek” nevezték a namák, a hererók pedig a “füstös hely” nevet adták a városnak, mind a két név a forró tavaszra utal. Érkezés után rövid városnéző túrára indulunk: botanikus kert, Krisztus temploma, Tintenpalast. Szállás: Windhoek  (1 éj)

3. nap: Windhoek - Sossusvlei
Namíbia fővárosából délnyugatra, a Namíb-sivatag irányába autózunk, úti cél a dűnék világa, a 360 km-re fekvő Sossusvlei. Az Atlanti-óceánnal érintkező Namíb-sivatag a Föld legősibb ilyen jellegű pusztasága, 1600 km hosszan, s mintegy 50-160 km szélességben terül el Namíbia dél-nyugati részében. Területe majdnem Magyarországnyi méretű, híresek a magas homokdűnéi, melyek közül egyre-kettőre – pl. Dune 45, Dead Vlei – mi is felkapaszkodunk. Szállás: Sossusvlei (1 éj)

4. nap: Sossusvlei - Sesriem-kanyon - Windhoek
Itteni tartózkodásunk alatt még egy geológiailag érdekes jelenséget, a Sesriem-kanyont is felkeressük. Ha kedvünk tartja, a kanyon aljában lévő vízben meg is mártózhatunk. Sossusvlei után a kb. egy kilométer hosszú és harminc méter mély Sesriem-kanyon a környék másik legfontosabb látnivalója, melyet a Tsauchab folyó vájt ki az üledékes kőzetből. Programunk után visszatérünk Windhoekba, ahol az éjszakát töltjük. Szállás: Windhoek (1 éj)

5. nap: Windhoek - Kamanjab
A mai napon elindulunk a himbák földjére. A himba törzs egy félnomád pásztornép Namíbia északi részén. Egyike azon kevés afrikai bennszülött csoportnak, akiknek sikerült megőrizniük eredeti életmódjukat; önfenntartóak, és többségük a külvilágtól elszigetelten él. Különös ismertetőjelük a nők bőrének és hajának vörös színe, amit egy okker, zsír és növényi anyagok keverékéből előállított kenőccsel érnek el. Mielőtt a szállásunkra érünk, meglátogatjuk a gepárd farmot, ahol tanúi lehetünk a délutáni etetésnek is. Szállás: Kamanjab (1 éj)

6. nap: Kamanjab - Etosha Nemzeti Park
Kamanjabból az Ethosa Nemzeti Parkba indulunk. Az Etosha Afrika egyik legrégibb nemzeti parkja. Területe 22 270 km². Az etosha szó ovambó nyelven „Nagy fehér síkságot” jelent, és ezt a nevet a közepén található tómederről kapta. A nemzeti parkban minden esélyünk megvan arra, hogy lencsevégre kaphassuk a big five-ot! Érkezés után vadlesre indulunk a délutáni órákban. Szállás: Etosha (2 éj)

7. nap: Etosha Nemzeti Park
Ma egész napunkat a vadlesnek szenteljük! A park kocsival jól bejárható, a különböző itatók és egyéb, az állatok által kedvelt helyek ki vannak táblázva. Szabadon lehet közlekedni, betartva néhány alapszabályt, úgymint tilos kiszállni az autóból, valamint sötétedés után valamelyik körbekerített táborhelyre kell menni. A park, amely alapításakor a világ legnagyobb területű nemzeti parkja volt, egy kiszáradt, sós tómeder köré épül, amely csak az esős évszak végén telik meg minimális vízzel. Az Etosha Nemzeti Park ideális környezetet jelent az itt élő állatoknak, erre a legjobb példa, hogy az itt élő elefántok a legnagyobb méretűek az afrikai elefántok között. Szállás: Etosha

8-9.nap: Etosha - Divundu - Maun
Reggel elhagyjuk az Etosha Nemzeti Parkot, és az Okavango-delta felé vesszük az irányt. Még alszunk egyet Namíbia területén, majd Botswanába érkezünk, és Maunba tartunk, mely  az Okavango-delta fővárosa. Az Okavango-delta a világ legnagyobb szárazföldi deltatorkolata Botswanában. A hatalmas mocsárvidéket alkotó delta azon a helyen alakult ki, ahol az Okavango folyó a Kalahári-sivatag lefolyástalan medencéjébe ömlik, melyből a víz nem tengerbe jut, hanem nagy része párolgás, elszivárgás vagy transzpiráció útján távozik. Szállás: Divundu és Maun (1-1 éj)

10. nap: Okavango-delta
A mai szafarinkon egy kis helyi csónakkal, ún. mokoróval hatolunk mélyen be a delta sűrűjébe. A mokoro egy tradicionális helyi kenu, amelyet a helybéliek is gyakran használnak a vízi közlekedéshez, és amelyen a látogatókat kalauzolják a deltavilág látnivalóihoz. A mokorón legfeljebb ketten utazhatnak, a helyi kísérő pedig egy hosszú bottal, az úgynevezett “ngashival” hajtja előre a kenut. Szállás: Okavango-delta (1 éj)

11. nap: Okavango-delta - Maun - Kasane
Kora reggel visszatérünk Maunba, ahonnan Kasanebe repülünk. Kasane közelében található a Chobe Nemzeti Park, amely Botswana északi részén Afrika egyik legsűrűbb vadon élő állatállományának a lakóhelye. A park 11 700 km2 kiterjedésével az ország harmadik legnagyobb rezervátuma. Érkezés után vadleses hajókázás a Chobe folyón. Szállás: Kasane (2 éj)

12. nap: Chobe Nemzeti Park
Ma újabb szafari vár ránk a Chobe Nemzeti Parkban. A park legjobban talán hatalmas elefántpopulációjáról ismert. A parkban a becslések szerint 50 000 elefánt él, valószínűleg itt található Afrika legnagyobb sűrűségű állománya. Az elefántállomány az 1990-es néhány ezerről folyamatos növekedéssel érte el a mai létszámot.Az itt élő elefántok jellemzője a meglehetősen törékeny és rövid agyar, ami valószínűleg a kalciumban szegény talaj következménye. Szállás: Kasane

13. nap: Kasane - Viktória-vízesés
Reggel Zimbabwébe indulunk, majd érkezés után a világ egyik legnagyobb zuhatagához, a Viktória-vízeséshez hajtunk. Ez a páratlan természeti csoda két ország, Zimbabwe és Zambia határán fekszik, 1708 méteren keresztül ömlik alá a víztömeg, s a száz méteres esést, mintegy háromszáz méteres párafüggöny kíséri (1989. óta világörökség) – innen a helyiek által adott elnevezés, a „fortyogó füst”. Sétálunk a katarakták mellett, megtekintjük a brit utazó, Livingstone szobrát, valamint egy hatalmas baobab fát. Este vacsorával egybekötött hajókázás a Zambézi folyón. Szállás: Victoria Falls (2 éj)

14. nap: Viktória-vízesés
Mai napunk a pihenés, vagy a fakultatív programok jegyében telik: helikopteres kirándulás a vízesés felett, rafting túra a Zambézi-folyón, elefánt szafari. Szállás: Victoria Falls

15. nap: Viktória-vízesés - Nairobi
A déli órákban transzfer a repülőtérre, indulás Budapestre átszállással.

16. nap: Nairobi - Doha - Budapest
Érkezés Budapestre a kora délutáni órákban.

A részvételi díj minimum 14 fő esetén érvényes.

10 fő esetén: +100.000 Ft/fő felár!

A programban feltüntetett árak 1 USD = 275 FT árfolyamig érvényesek.

Kapcsolódó cikkek

» CONGO – THE GRAND INGA PROJECT - gyémántkemény vadvízi kajakfilm - Kollmann András, 2019. augusztus. 21
» Lányok a parketten- női bicikli - Fóti Lázár, 2019. augusztus. 04
» Egyiptom - Kovács Attila, 2019. május. 20
» A Szahara csodálatos világa - Kovács Attila, 2019. január. 05
» Namíbia éjjel - Kovács Attila, 2018. október. 22
» Bringával Afrikán át - Fóti Lázár, 2018. augusztus. 25
» Seychelle-szigetek: paradicsom az Indiai-óceánon - Kovács Attila, 2018. augusztus. 11
» Tenerife tájain... - Kovács Attila, 2017. június. 24

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Légkondicionált mikrobusz a körutazás és a transzferek során, elhelyezés 3-4*-os hotelek, lodge-ok, kempingek, reggeli, Okavango delta + 1 ebéd és vacsora, belépők a programban meghirdetett látnivalókhoz, helyi idegenvezető, magyar nyelvű csoportkísérő.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőjegyek és illetékek, vízumokat, egyéni kiadásokat, borravalókat, baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást.

Kötelező költségek: 

Repülőjegy és illeték, vízumok, borravalók, útlemondási biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

Borravalók.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
Borravalók.
Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti repülőjárattal.

Szállás: 

3-4*-os hotelekben, lodge-ok, kempingekben, 2 ágyas szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető!

Windhoek: Saafari Court Hotel****
https://www.safarihotelsnamibia.com/safari-court-hotel/

Sossusvlei: Desert Quiver Camp
http://www.desertquivercamp.com/

Kamanjab: Oppi Koppi Restcamp
http://www.oppi-koppi-kamanjab.com/

Etosha: Etosha Village***
http://www.etosha-village.com/

Etosha: Namutoni Camp****
http://www.etoshanationalpark.org/accommodation/namutoni

Divundu: Rainbow River Lodge
http://www.namibian.org/travel/lodging/private/rainbow-river-lodge.html

Maun: Hotel Cresta Riley’s***
http://www.crestahotels.com/galleries/cresta-rileys/

Okavango: Sitatunga Camp
http://www.deltarain.com/sitatunga-camp-2/

Chobe: Thebe River Lodge
http://chobenationalpark.co.za/accommodation/thebe-lodge/

Victoria Falls: Cresta Sprayview Hotel***
http://www.crestasprayview.com/

A kategórián belüli szállodaváltoztatás jogát irodánk fenntartja!

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Okavango delta +1 ebéd és vacsora.
A területről: 
Namíbia Dél-Afrikában, az Atlanti-óceán partján található független köztársaság. Meglehetősen új desztinációként jelentkezik a turizmusban, tengerpartja, sivatagjai, csodálatos természeti kincsei, modern infrastruktúrája és tradicionális kultúrája ámulatba ejti az utazót. A Namíbiai-sivatagról azt állítják, hogy a világ legkorábban kialakult sivatagja. A hatalmas, 2-300 méter magas vöröses homokdűnék elképesztő látványt nyújtanak, de említésre méltó különleges állatvilága is. Számos nemzeti park és természetvédelmi terület csábít mindenkit, hogy aztán az utazás fáradalmait a tengerparton pihenjük ki.
Időjárás: 
Namíbia éghajlata szubtrópusi. Az ország nyugati része egész évben szeles és ritka a csapadék. A legmelegebb nyári hónapokban (december, január) a hőmérséklet 30 °C fölé megy. Júliusban és augusztusban a hőmérséklet 25 °C körüli. Az Atlanti-óceán partján hideg délnyugati szelek fújnak. Nyáron az idő enyhe, télen viszont hideg. A víz hőmérséklete ritkán haladja meg a 15 °C-ot. Az ország nagyobb (keleti) része a trópusi nyári esők területe. Az esős évszak novembertől áprilisig tart. A déli részen szubtrópusi téli esős terület található, ahol júniusban és júliusban esik az eső.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!