Namíbia - Botswana - Zimbabwe

16 napos körutazás Dél-Afrikában

A régió legszebb természeti látványosságait és vadban leggazdagabb területeit gyűjtöttük egy csokorba. Fokváros és környéke, Viktória-vízesés, Okavango-delta és Namíb-sivatag, Kalahári-sivatag, Chobe Nemzeti Park: fantasztikus látványosságok egy programban! A “Robajló füst”, azaz a Zambézi folyó által táplált Viktória-vízesés a maga 1708 méterével a legszélesebb a világon, közvetlen környékét Zambia és Zimbabwe is nemzeti parkká nyilvánította. Az botswanai Okavango-delta ugyancsak dobogós a “legek” között, hiszen a világ legnagyobb szárazföldi deltatorkolata! Rengeteg állatnak az otthona, madárvilága pedig páratlanul sokszínű a közel 400 fajjal.

Alapár tartalmazza

Mikrobusz-truck a körutazás és a transzferek során
Elhelyezés 3-4* hotelek, lodge-ok, kempingek
Ellátás: program szerint
Belépők a programban meghirdetett látnivalókhoz
Repülőjegy Maun-Okavango-Maun útvonalon
Hajózás és búcsúvacsora a Zambezi-folyón
Magyar nyelvű csoportkísérő

Alapár nem tartalmazza

Nemzetközi repülőjegyek és illetékek
Vízumok
Storno + Baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítást (BBP)
Egyéni kiadások, borravalók

Hossz: 
17 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum: 12 fő, 10 fő esetén + 100.000 Ft/fő felár
Program: 

1.nap Budapest > Fokváros
Indulás Budapestről a délutáni órákban, majd dohai átszállással Fokvárosba repülünk.

2.nap Fokváros
Érkezés Fokvárosba a déli órákban, transzfer a szállodába. A mediterrán éghajlatú Fokváros a Dél-Afrikai Köztársaság második legnagyobb városa, a parlament és sok más kormányhivatal otthona. Nevét onnan nyerte, hogy közel fekszik a Jóreménység fokához. Miután elfoglaltuk a szállásunkat, könnyű sétára indulunk a Victoria & Albert Waterfrontra. A régi kikötőt alakították át turista látványossággá, az éttermek, bárok, szórakozó helyek asztalai egészen a mólóig leérnek, üzletek sokasága található itt egy helyen és mindezt megkoronázza a háttérben a Tábla-hegy látványa.

Szállás: Fokváros (3 éj)

3.nap Fokváros > Stellenbosch > Franschhoek
Ma délelőtt félnapos városnézésünk van Fokvárosban. Buszos és gyalogos túránk során megnézzük a városközpontot, a Maláj negyedet, Bo Kaap élénk színű házait, bemegyünk az ötszög alakú Jóreménység Kastély erődítménybe, a Company Botanikus Kertbe és megtekintjük a Parlament épületét (kívülről), valamint a  Tábla-hegyet, amely a Világörökség része. Kedvező időjárás esetén lanovkával felmehetünk a Tábla-hegy tetejére.(opcionális) Továbbutazás a Signál-hegyhez, melynek tetejéről megcsodálhatjuk a gyönyörű kilátást a városra, az Atlanti-óceánra és a Robben-szigetre, ahol Nelson Mandela raboskodott.

Délután félnapos Borvidék és Stellenbosch túrára indulunk, borkóstolással. A hegyek és szőlő ültetvények között fekvő hangulatos Stellenbosch bájos, fokföldi stílusú házait fehérre meszelték és szalmatetővel borították. Ez Dél-Afrika második legöregebb városkája, amelyet Fokváros után alapítottak 1679-ben. Látogatás egy borfarmon, borkóstolással egybekötött túrával, majd Franschhoekban felszállunk a hangulatos bor-villamosra, mellyel bejárjuk a vidéket. Programunk után visszatérünk Fokvárosba.

Szállás: Fokváros

Ellátás: reggeli

4.nap Fokváros > Fok-félsziget
Egésznapos kirándulás a természeti szépségeiről híres Fok-félszigetre! Elhaladunk Clifton és Camps Bay mellett, melyek fehérhomokos strandjai rendkívül népszerűek a helyiek körében, lefotózzuk a Táble-hegyhez tartozó Tizenkét Apostol csúcsait, majd megállunk Hout Bay-ben, az egykori halászfaluban.Lehetőség nyílik elhajózni a Seal Island-re, azaz a Fókák szigetére (külön fizetendő kb. 8 USD), vagy akinek ehhez nincs kedve, akkor a Mariners Wharfon található halpiac felfedezése a program. Majd utazás az Atlanti-óceán mentén a Jóreménység-fokáig. Megállunk Simon’s Town-nál, ahol a pápaszemes pingvin kolónia él a Boulders Beachen, végül a dél-afrikai flóra és fauna 3 500 faját bemutató Kirstenbosch Botanikus Kertben teszünk látogatást. Programunk után visszatérünk Fokvárosba.

Szállás: Fokváros

Ellátás: reggeli

5.nap Fokváros > Walvis Bay > Swakopmund (Namíbia)
Délelőtt elrepülünk Walvis Bay-be, Namíbiába, mely az ország legnagyobb kikötője. A város a nevét az itt gyakran megforduló bálnavadászokról kapta. Walvis Bay státusza gyakran változott; Nagy Britanniához, Fokföldhöz és a Dél-afrikai Unióhoz is tartozott,  míg végül Namíbiáé lett. Rövid városnézés, majd továbbutazunk a közeli Swakopmundba, melyet 1892-ben alapítottak kikötőként, amikol Walvis Bay éppen brit fennhatóság alatt volt. A városka különös keveréke a német építészeti stílusoknak, ha az Atlanti-óceán és a pálmafák nem lennének, akár Németországban is érezhetnénk magunkat. Sétás városnézés Swakopmundban, ahol találkozhatunk a különös viseletű herero törzs tagjaival is.

Szállás: Swakopmund (1 éj)

Ellátás: reggeli

6.nap Swakopmund > Sossusvlei
Eljött az ideje, hogy megismerkedjünk az ország egyik legnagyobb látványosságával, a Namíb-sivataggal! Az Atlanti-óceánnal érintkező Namíb-sivatag a Föld legősibb ilyen jellegű pusztasága, 1600 km hosszan, s mintegy 50-160 km szélességben terül el Namíbia dél-nyugati részében. Területe majdnem Magyarországnyi méretű, híresek a magas homokdűnéi, melyek közül egyre-kettőre – pl. Dune 45 – mi is felkapaszkodunk. Ezután a szállásunkra hajtunk, a sivatagi éjszaka csöndje, a milliónyi csillaggal tűzdelt égbolt látványa egyike utunk felejthetetlen pillanatainak!

Szállás: Sossusvlei (1 éj)

Ellátás: reggeli és vacsora

7.nap Sossusvlei > Sesriem-kanyon > Windhoek
Reggeli után felkeresünk még egy geológiailag érdekes jelenséget, a Sesriem-kanyont.  A mintegy egy kilométer hosszú és harminc méter mély kanyont a Tsauchab folyó vájta ki az üledékes kőzetből. Ezután az ország fővárosába, Windhoekba utazunk, mely földrajzilag Namíbia szívében fekszik és minden főútvonal és vasútvonal átszeli a fővárost. Ezen kívül az üzleti és kereskedelmi élet központja is. Windhoeknak ma közel 200 ezer lakosa van. Namíbiában a különböző népek sokszínű varázsa elevenedik meg az utcák forgatagában: ovambók, hererók, damarák, namák, valamint busmanok. A főváros történelme több mint 100 évre tekint vissza, ami éppen olyan színes, mint a lakossága. Windhoekot “tüzes víznek” nevezték a namák, a hererók pedig a “füstös hely” nevet adták a városnak, mind a két név a forró tavaszra utal. Érkezés után rövid városnéző túrára indulunk: Krisztus templom, Tintenpalast, mely látnivalók közel egy területen csoportosulnak.

Szállás: Windhoek  (1 éj)

Ellátás: reggeli

8.nap Windhoek > Kalahári-sivatag > Ghanzi (Botswana)
Windhoekból földi úton jutunk ma Botswanába. (kb.520 km) Érkezés a délutáni órákban Ghanziba, ahol a szállások elfoglalása után találkozunk az ott élő bushmanokkal, akikkel kb. 2 órás túrán veszünk részt, melynek során megismerkedünk ennek az ősi népcsoportnak a kultúrájával. A busmanok Dél-Afrika régiójának egy népcsoportja. Legnagyobb számban Botswana területén élnek, kisebb csoportjaik megtalálhatók a szomszédos országokban is, elsősorban Namíbiában. A „szan” szó – ahogy magukat nevezik és a környező népek is hívják őket – annyit jelent, mint „a föld tulajdonosa”. A bushman nevüket a holland telepesektől kapták (bosjeman), – angolul “„bushman” – azaz „a bozót embere”, mivel éjszakánként a bozótosba húzódtak vissza.

Szállás: Ghanzi (1 éj)

Ellátás: reggeli

9.nap Ghanzi > Okavango-delta > Moremi Vadrezervátum
Ma az Okavango-delta felé vesszük az irányt. A délelőtt folyamán Maunba utazunk, kora délután pedig kis gépekkel elrepülünk a delta méyébe, a Moremi Vadrezervátumba, ahol a következő két éjszakát töltjük. Az Okavango-delta a világ legnagyobb szárazföldi deltatorkolata! A hatalmas mocsárvidéket alkotó folyótorkolat azon a helyen alakult ki, ahol az Okavango folyó a Kalahári sivatag lefolyástalan medencéjébe ömlik, melyből a víz nem a tengerbe jut, hanem nagy része párolgás, elszivárgás vagy transzpiráció útján távozik.

Szállás: Okavango-delta (2 éj)

Ellátás: reggeli és vacsora

10.nap Okavango-delta
A nap folyamán több szafarin is részt veszünk, egy jellegzetes helyi csónakkal, ún. mokoróval hatolunk mélyen be a delta sűrűjébe. A mokoro egy tradicionális helyi kenu, amelyet a helybéliek is gyakran használnak a vízi közlekedéshez, és amelyen a látogatókat kalauzolják a deltavilág látnivalóihoz. A mokorón legfeljebb ketten utazhatnak, a helyi kísérő pedig egy hosszú bottal, az úgynevezett “ngashival” hajtja előre a kenut. A Moremi Vadrezervátum a deltavidék első nemzeti parkja, itt találkozhatunk a legtöbb állattal a deltában!

Szállás: Okavango-delta

Ellátás: reggeli, ebéd, vacsora

11.nap Okavango-delta > Maun
Reggeli után elhagyjuk a táborhelyünket, majd visszarepülünk az Okavangoból Maunba, mely Botswana ötödik legnagyobb települése, és a helyi turizmus legfontosabb állomása. Érkezés után transzfer a szállodába, majd szabadidő, melyet eltölthetünk a helyi piacon, vagy kézművesboltokban.

Szállás: Maun (1 éj)

Ellátás: reggeli, vacsora

12.nap Maun > Nata
Ma Nata felé vesszük az irányt. Érkezésünk után meglátogatjuk a Földünk egyik legnagyobb sós mocsarát, melyet a Kalahári sivatag vesz körbe. A sóstó helyén egykor a Makgadikgadi-tó volt, mely már több ezer éve kiszáradt. A mostoha életkörülmények ellenére élnek itt gnúk, zebrák, flamingók és pelikánok is.

Szállás: Nata (1 éj)

Ellátás: reggeli, vacsora

13.nap Nata > Kasane
Reggeli után Kasane felé vesszük az irányt, melynek közelében található a Chobe Nemzeti Park, amely Botswana északi részén Afrika egyik legsűrűbb vadon élő állatállományának a lakóhelye. A park 11 700 km2 kiterjedésével az ország harmadik legnagyobb rezervátuma.

Szállás: Kasane (1 éj)

Ellátás: reggeli, vacsora

14.nap Chobe Nemzeti Park
Ma újabb szafarik várnak ránk a Chobe Nemzeti Parkban! A park leginkább talán a hatalmas elefántpopulációjáról ismert. A parkban a becslések szerint 50 000 elefánt él, valószínűleg itt található Afrika legnagyobb sűrűségű állománya. Az elefántállomány az 1990-es néhány ezerről folyamatos növekedéssel érte el a mai létszámot. Az itt élő elefántok jellemzője a meglehetősen törékeny és rövid agyar, ami valószínűleg a kalciumban szegény talaj következménye. Hogy a vadont testközelből érzékeljük, újfent sátorban töltjük az éjszakát!

Szállás: Chobe Nemzeti Park (1 éj)

Ellátás: reggeli, vacsora

15.nap Kasane > Viktória-vízesés (Zimbabwe)
Reggel Zimbabwébe indulunk, majd érkezés után a világ egyik legnagyobb zuhatagához, a Viktória-vízeséshez hajtunk. Ez a páratlan természeti csoda két ország, Zimbabwe és Zambia határán fekszik, 1708 méteren keresztül ömlik alá a víztömeg, s a száz méteres esést, mintegy háromszáz méteres párafüggöny kíséri (1989. óta világörökség) – innen a helyiek által adott elnevezés, a „fortyogó füst”. Sétálunk a katarakták mellett, megtekintjük a brit utazó, Livingstone szobrát, valamint egy hatalmas baobab fát is. Este vacsorával egybekötött hajózás a Zambézi folyón, mellyel elbúcsúzunk Afrika páratlan vadvilágától.

Szállás: Victoria Falls (1 éj)

Ellátás: reggeli, búcsúvacsora

16.nap Viktória-vízesés > Johannesburg
Délelőtt pihenés, majd transzfer a repülőtérre, indulás két átszállással Budapestre.

17.nap Johannesburg > Doha > Budapest
Érkezés Budapestre a déli órákban.

Kapcsolódó cikkek

» Bringával Afrikán át - Fóti Lázár, 2019. október. 23
» Seychelle-szigetek: paradicsom az Indiai-óceánon - Kovács Attila, 2019. október. 21
» CONGO – THE GRAND INGA PROJECT - gyémántkemény vadvízi kajakfilm - Kollmann András, 2019. október. 12
» Lányok a parketten- női bicikli - Fóti Lázár, 2019. augusztus. 04
» Egyiptom - Kovács Attila, 2019. május. 20
» A Szahara csodálatos világa - Kovács Attila, 2019. január. 05
» Namíbia éjjel - Kovács Attila, 2018. október. 22
» Tenerife tájain... - Kovács Attila, 2017. június. 24

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Mikrobusz-truck a körutazás és a transzferek során
Elhelyezés 3-4* hotelek, lodge-ok, kempingek
Ellátás: program szerint
Belépők a programban meghirdetett látnivalókhoz
Repülőjegy Maun-Okavango-Maun útvonalon
Hajózás és búcsúvacsora a Zambezi-folyón
Magyar nyelvű csoportkísérő

Alapár nem tartalmazza: 

Nemzetközi repülőjegyek és illetékek
Vízumok
Storno + Baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítást (BBP)
Egyéni kiadások, borravalók

Kötelező költségek: 

Repülőjegy és illeték kb. 330.000 Ft, vízumok kb. 55.000 Ft, borravalók, útlemondási biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

Borravalók

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti repülőjárattal.

A területről: 
Namíbia Dél-Afrikában, az Atlanti-óceán partján található független köztársaság. Meglehetősen új desztinációként jelentkezik a turizmusban, tengerpartja, sivatagjai, csodálatos természeti kincsei, modern infrastruktúrája és tradicionális kultúrája ámulatba ejti az utazót. A Namíbiai-sivatagról azt állítják, hogy a világ legkorábban kialakult sivatagja. A hatalmas, 2-300 méter magas vöröses homokdűnék elképesztő látványt nyújtanak, de említésre méltó különleges állatvilága is. Számos nemzeti park és természetvédelmi terület csábít mindenkit, hogy aztán az utazás fáradalmait a tengerparton pihenjük ki.
Időjárás: 
Namíbia éghajlata szubtrópusi. Az ország nyugati része egész évben szeles és ritka a csapadék. A legmelegebb nyári hónapokban (december, január) a hőmérséklet 30 °C fölé megy. Júliusban és augusztusban a hőmérséklet 25 °C körüli. Az Atlanti-óceán partján hideg délnyugati szelek fújnak. Nyáron az idő enyhe, télen viszont hideg. A víz hőmérséklete ritkán haladja meg a 15 °C-ot. Az ország nagyobb (keleti) része a trópusi nyári esők területe. Az esős évszak novembertől áprilisig tart. A déli részen szubtrópusi téli esős terület található, ahol júniusban és júliusban esik az eső.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!