Nagy spanyol körutazás (Katalónia, Valencia, Granada, Costa Del Sol, Sevilla, Madrid, Costa Brava, Barszelona)

Nagy spanyol körutazás - Katalónia, Granada, Costa Del Sol, Sevilla, Barcelona

10 napos körút repülővel és autóbusszal Spanyolországban

Egy nagy kört teszünk az országban, mely során felkeressük a legszebb román és gótikus stílusú épületeket, hangulatos belvárosokat és láthatjuk, hogy az arab építészet és képzőművészet hogy képez csodás egységet az európai művészettel. Természetesen az ország kulináris élvezeteiből is szerzünk tapasztalatokat. Akinek kedve van, az kirándulhat Gibraltárra is.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

Repülőjegyet, szállást 3-4* szállodákban, félpanziós ellátást, a felsorolt programokat, idegenvezetést, és az útlemondási biztosítást.

Részvételi díj nem tartalmazza

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, a fakultatív programokat, repülőtéri illetéket és a transzfert, valamint az idegenforgalmi adót

Hossz: 
10 nap
Létszám: 
minimum 25 fő

Szállás

9 éjszaka ***-**** szállodákban (2 ágyas tusolós, WC-s szobákban). Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Program: 

1. nap: Budapest – Valencia – Alicante (520 km)
Menetrend függvényében, várhatóan a reggeli órákban indulás Barcelonába. Megérkezésünk után déli irányba indulunk. A Földközi-tenger mentén haladunk Valenciáig. Ismerkedés Spanyolország harmadik legnagyobb városával. A Katedrális a híres szent Grállal és két Goya képpel is rendelkezik. Gazdagon díszített épületek, paloták, városkapu és egy pompás főtér mesél Valencia múltbéli és jelenlegi gazdagságáról. Különlegesség, hogy a folyót elterelték a városból, a mederbe modern és nagyon látványos épületeket emeltek, amelyek már a XXI. sz. építészetét idézik. Ez Spanyolország legszebb modern városrésze. A szabadidő során megízleljük a város jellegzetes italát, az horchatát. A városlátogatást követően Alicantéba utazunk, szállás.

2. nap: Alicante – Granada – Dél-Spanyolország (680 km)
Reggelit követően séta a tengerparton, aki akarja, a tengert is kipróbálhatja, majd irány Granada, amit az ország gyöngyszemének is neveznek. Először az Alhambrába látogatunk, mely a világ talán legszebb mór kastélya. Ezt követően lemegyünk a városba, ahol a Katolikus Királyok temetkezési kápolnáját és Európa egyetlen fennmaradt karavánszeráját tekintjük meg. Szabadidőben vásárlási lehetőség az arab világot idéző selyembazárban. Késő délután az ország déli vidékére utazunk. Szállás (2 éj).

3. nap: Gibraltár - Costa Del Sol (260 km)
Ezen a napon fakultatív kirándulást teszünk Európa D-Ny-i sziklájához, Gibraltárra. Bérelt kisbuszokkal közlekedünk a városban. Látni fogjuk a sziklát „őrző” majmokat, a szép cseppkőbarlangot és mesés kilátás tárul elénk a szikla tetejéről. Szabadprogram alatt a vámmentes államban lehet ajándék- és emléktárgyakat vásárolni. Határátlépéshez igazolvány szükséges. Visszaúton megállunk Costa del Sol egyik városában, ahol tehetünk egy kellemes sétát, vagy akár fürödhetünk is a tengerben. Gibraltár fakultatív kirándulás (belépővel, helyszínen kisbusszal): 60 €

4. nap: Sevilla – Cordoba (350 km)
Reggelit követően Andalúzia legnagyobb városát, Sevillát keressük fel. A város mesébe illő: Maria-Lujza-park, Plaza España, Alcazar, amelyet keresztény király építtetett mór stílusban, a monumentális és felbecsülhetetlen értékekkel rendelkező Katedrális, ahol egy tonna aranyat tartalmazó főoltár és Kolumbusz síremléke található sok egyéb érték mellett, illetve a Guadalquivir-part, az Aranytorony szintén a város ékessége. Délután Cordobába utazunk, ahol ősi mór és spanyol emlékek között sétálva látjuk a Virágok utcáját, arab városfalakat, római kori hidat és néhány bájos patióba is betekinthetünk. Program után vacsora, szállás.

5. nap: Cordoba – Toledo – Madrid (430 km)
Reggeli után Cordobában a La Mezquita megtekintése szerepel programunkban, mely a világ legkülönlegesebb mecsetje. Ebben a műemléképületben 850 oszlop és egy keresztény templom (!) is található. Már V. Károly is bűnnek nevezte, hogy ebben a csodálatos mecsetben egy keresztény templomot alakítottak ki. Egyedülálló a látvány. Folytatjuk utunkat észak felé. Don Quijote földjén haladva a híres szélmalmok is feltűnnek. Toledóban a különleges fekvésű régi főváros rengeteg látnivalót nyújt. Ősi várfalak, kapuk, a világ 2. legrégebbi zsinagógája és meseszép templomok, amelyek közül az El Greco és más híres festő képeivel díszített katedrális nemcsak Toledo, hanem a keresztény világ egyik büszkesége. Gyalogos séta a zegzugos, hangulatos utcákon keresztül. Koraesti órákban továbbutazunk Madridba. Szállásunk közvetlenül metrómegálló mellett található. (3 éj)

6. nap: Madrid
Az egész napot Madrid megtekintésére szánjuk. A Spanyol téren kezdünk, ahol Cervantes emlékművét láthatjuk, majd a Királyi Palota következik. A Bourbon gazdagság és pompa tanúbizonysága ez az épület. Az óvárosban folytatjuk utunkat, melynek során a főtérre érkezünk, itt a szabadidő alatt lehet fotózni, emléktárgyat vásárolni. Programunk folytatása: a Puerta del Sol, a Parlament és a Prado környéke. A délután folyamán a Pradon kívül a Picasso Guernicaját rejtő modern képtárba is van lehetőség ellátogatni. A nap során közlekedés metróval, illetve gyalog.

7. nap: Madrid – El Escorial – Avila – Madrid (220 km)
Aki akarja, ezt a napot a főváros további megismerésére szenteli, vagy egy egész napos látványos kiránduláson vesz részt. Először az El Escorialhoz megyünk. A világhírű kolostorkastélyt II. Fülöp emeltette, amely sokáig a spanyol királyok rezidenciája és temetkezőhelye volt. A királyi családtagok ma is ide temetkeznek. A különleges épületben elcsodálkozhatunk azon, hogy milyen szerzetesi életkörülmények között élt a király. Ezt követően az Elesettek Völgyét keressük fel, ahol a sziklában Franco tábornok egy hatalmas templomot alakított ki. Folytatjuk utunkat és a városfallal körülölelt Avilába látogatunk. Mintha megállt volna az idő kereke: középkori házak, paloták, hangulatos főtér, Spanyolország első gótikus katedrálisa, Szent Teréz templom. Késő délután visszautazás Madridba. El Escorial - Avila fakultatív kirándulás (belépőjeggyel) : 50 €

8. nap Madrid – Zaragoza (620 km)
Reggeli után Zaragozába indulunk. Koradélután séta az Ebro-parti főtéren. Megtekintjük leghíresebb látnivalóit, a híres Madonna szobrocskával és Goya képekkel díszített Pilar Bazilikát és a La Seo Katedrálist. A tér egyéb látványosságait is lefényképezhetjük: a Városházát, a Tőzsdepalotát, továbbá a Goya-festmények világát bemutató szoborcsoportot. Szabadidőben a „tapas”-ozással kapcsolatosan szerezhetünk tapasztalatot. Folytatjuk utunkat a Barcelona irányába. Vacsorára érkezünk szálláshelyünkre, mely a barcelonai reptér közelében lesz (2 éj).

9. nap: Barcelona
Ezen a napon Barcelona városnézés. A katalán főváros sokoldalú világváros, ahol Gaudi és kortársai egyéni színezettel látták el a vonzó művészeti kavalkádot. Városnézésünket egy Gaudi csodával, a Güell parkkal kezdjük. Majd a Sagrada Familiához érkezünk, amely lehet, hogy vitatott épület, de az biztos, hogy hatással van az emberre. A Gracia sétányon még láthatunk meghökkentő Gaudí építményeket. A folytatás a Gótikus negyed, a Rambla a Boquería piaccal, majd a kikötő és a Montjuic hegy következik. Vacsorára érünk vissza szállásunkra.

10. nap: Barcelona - Budapest
A reggeli órákban transzfer a repülőtérre és hazarepülés Budapestre. Érkezés a déli órákban.

Munkatársaink segítenek megtalálni
az Ön egyedi igényeinek megfelelő árat és időpontot.
Kérjen tőlünk ajánlatot!

BEUTAZÁSI SZABÁLYOK / VÍZUM / EGÉSZSÉGÜGYI KÖVETELMÉNYEK

Európa:

Fontos, hogy utazása előtt folyamatosan ellenőrizze az aktuális szabályokat az alábbi linken, hiszen a beutazási feltételek teljesítése minden esetben az utazó saját felelőssége.

A Konzuli Szolgálat hivatalos oldala >>>

Kapcsolódó cikkek

» A nyár Barcelonában - Kovács Attila, 2021. augusztus. 01
» Barcelona hangulata - Kovács Attila, 2020. november. 30
» A Guell Park, Barcelona - Kovács Attila, 2020. szeptember. 22
» A legszebb park a világon – Park Güell - Etédi Alexa, 2013. július. 23
» Barcelona újra alkot: Tündérmese és Kísértetház keveredik - Etédi Alexa, 2013. május. 17
» La Sagrada Familia - Ürögi Beáta, 2013. január. 28
» Ibiza tengerpartján - Kovács Attila, 2021. szeptember. 30
» A csodálatos Alhambra - Kovács Attila, 2021. szeptember. 18

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

El Escorial – Avila (belépőjeggyel): 50,00 Euro
Időtartam: 8 óra/utazással,az épületek megtekintésével/

Nehézség: 5 /10-es skálán/
Az El Escorial utazásunk egyik legkülönlegesebb látnivalója. Nem véletlen a "beceneve":a világ nyolcadik csodája. Már messziről látható a híres épületkomplexum,amelynek adatai igen imponálóak:207 m hosszú,161 m széles,15 folyosója 16 udvart ölel körül,88 szökőkútja,86 lépcsőháza,1940 ajtaja,1111 ablaka,1562 belső udvara,9 konyhája,300 cellája,1860 helyisége,16000 olajfestménye van és a kulcsok súlya meghaladja a 70 mázsát.
Itt minden másképp van,mint más királyi palotákban. II.Fülöp akaratának és Herrera építész terveinek köszönhetően született. Úgy is megfogalmazhatjuk,hogy az El Escorial II.Fülöp különleges lelkivilágának Herrera általi tárgyi megtestesülése. Fülöp extravaganciája Bajor Lajoséval mérhető.
A kor leggazdagabb uralkodója volt,mégis úgy szeretett élni,mint egy koldus-szobája is egy ablaktalan kis luk volt. A Királyi Palota pedig egyszerűbb,mint egy kolostor,viszont a templom,a könyvtár,a káptalan terem és nem utolsósorban a Mauzoleum a Kriptával pompásak tele különlegességekkel,értékekkel.2 órás sétával járjuk végig és szemléljük meg ezt a meghökkentő építményt.
Az El Escorialt követően a tőle 14 kilométerre lévő Elesettek Völgyébe buszozunk.
A gyönyörű,zöld hegyvidéken található sziklatemplom szintén egyedülálló a maga nemében. Franco tábornok robbantatta bele egy hegy belsejébe-a végén hosszabb lett,mint a Szent Péter bazilika-70 métert leválasztva belőle kaphatta meg a pápai nunciustól a bazilika címet. Az épületben függetlenül attól,hogy a Köztársaságiak,vagy a Fallangisták oldalán harcoltak a megbékélés jegyében 50000 Polgárháborúban elesett katona csontjait helyezték el..A templomban találjuk Franco tábornok síremlékét is.
A Sziklatemplom széles árkádjai hatalmas teret ölelnek körül,a környezete pedig káprázatos,magas hegycsúcsokkal szabdalt vidék.

Folytatjuk utunkat és a városfallal körülölelt Avilába látogatunk. Mintha megállt volna az idő kereke: középkori házak, paloták, hangulatos főtér, Spanyolország első gótikus katedrálisa, Szent Teréz templom.
Élményekkel és gondolatokkal eltelve érkezünk vissza szállásunkra.

A programra az út során lehet jelentkezni, fizetés a helyszínen történik.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

Repülőjegyet, szállást 3-4* szállodákban, félpanziós ellátást, a felsorolt programokat, idegenvezetést, és az útlemondási biztosítást.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, a fakultatív programokat, repülőtéri illetéket és a transzfert, valamint az idegenforgalmi adót

Kötelező költségek: 

Reptéri illeték.
Reptéri transzfer.
Idegenforgalmi adó.

Helyszíni költségek leírása: 

További étkezések, személyes kiadások, belépők, fakultatív programok.
Belépők ára: kb. 126 EUR + fakultatív
Idegenforgalmi adó: 5,00 Euro

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Az indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Repülővel, a helyszínen légkondicionált autóbusszal.

Étkezés: 

A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz.

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!