Nagy brazil körutazás

13 napos körutazás Brazíliában

A csodálatos Brazília a világ ötödik legnagyobb országa, hatalmas kiterjedésével uralja a dél-amerikai kontinens nagy részét. Rio de Janeiro a világ sokak szerint legszebb fekvésű városa. Neve fogalom, amelyről mindenkinek a Copacabana és a Cukorsüveg-szikla, a szamba és a Corcovado-hegy, tetején a kezét áldásra emelő Krisztus szoborral jut eszébe. Programunk különlegessége, hogy Rio városi esőerdőjét és a Corcovado-hegyet dzsip túra keretében fedezhetik fel

Alapár tartalmazza

repülőjegyet, transzfereket és közlekedést, 9 éj szállást helyi 4*-os szállodákban, 2 éj szállást az esőerdőben standard kategóriájú lodge-ban, 11 reggeli, 9 ebéd és 3 vacsora a leírás szerint, programokat belépők nélkül, bbp- és útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

illetékek, belépőjegyek felára, fakultatív programok, borravalók.

Hossz: 
13 nap
Szállás: 
szálloda
****
Létszám: 
Minimum létszám: 15 fő

Szállás

9 éj szállást helyi 4*-os szállodákban, 2 éj szállást az esőerdőben standard kategóriájú lodge-ban.

Program: 

1. nap
Elutazás Budapestről a menetrend szerint, lisszaboni átszállással. Lisszabonban panorámás városnézés autóbusszal, ismerkedés a portugál főváros látnivalóival. Délután továbbutazás Salvador de Bahia városába. Megérkezés a késő esti órákban Bahia állam fővárosába, mely portugál gyarmati építészeti stílusával, afro-brazil kultúrájával, gyönyörű fekvésével tűnik ki a brazil nagyvárosok sorából. Salvador de Bahia a XVI-XVII. században a Brazíliába érkező rabszolgakereskedelem központja volt. A színpompás város mindig az ünnepeké és a táncé a főszerep, ezért a boldogság fővárosának is nevezik. Transzfer a szállodába, szállás Salvador de Bahiában.

2. nap
Egész napos városnézés során ismerkedés Salvador de Bahia felső és alsó városrészének látnivalóival. Utazás autóbusszal délre a Barra kerületbe, mely épületeivel a korai gyarmati idők emlékeit őrzi. Ezt követően látogatás az UNESCO Világörökség részét képező Pelourinho városrészhez, ahol a koloniális építészet emlékeinek dél-amerikai viszonylatban is legnagyobb öröksége látható. A Lacerda lift - Brazília első liftje, majd a barokk São Francisco templom megtekintése, melynek rózsafa faragványai és gazdagon aranyozott belseje is megcsodálható. Innen séta a Pelourinho térre, az óváros szívébe. A városnézés az alsóváros felfedezésével folytatódik. A Tororo-lagúna közepén az impozáns Candomblé orixa -„szellem”- szobrokkal, a futball világbajnokságra épült Arena Fonte Nova labdarúgó stadionja, majd az Itapagipe-félsziget következik, ahol érezhetően lassúbb az élet, mint a nyüzsgő felsővárosban. Itt található a híres Bonfim templom, Brazília legnagyobb búcsújáró temploma, mely fontos helyszíne a misztikus afrobrazil Candomblé vallásnak is. Rövid megálló az ikonikus, közel 100 éves Sorveteria da Ribeira fagylaltozónál, majd a Monserrat negyed következik, ahonnan remek kilátás nyílik az öbölre és a városra, végül a Mercado Modelo színes piaca, ahol helyi árucikkek és ajándéktárgyak kaphatók. A program során ebéd egy helyi éteremben. Szállás Salvador de Bahiában.

3. nap
Reggeli után látogatás egy Capoeira iskolában, ahol a különleges,  akrobatikus mozgáselemekre épülő brazil harcművészeti kultúra rejtelmeibe pillanthatnak be a résztvevők. A Capoeira ősét az afrikai rabszolgák hozták magukkal Brazíliába az 1500-as években; művészeti szintre csak a XX. század elején emelkedett, amikor megnyílt Salvadorban az első Capoeira iskola. A csoport résztvevői közelről láthatják gyakorolni a város egyik legnevesebb iskolájának harcművészeit és megfigyelhetik ezt a rendkívül bonyolult és a zenével szigorú összhangban lévő, inkább táncnak, mint küzdésnek tűnő mozgásformát. A program után rövid látogatás a Rio Vermelho színes piacán, ahol helyi portékák és kézműves tárgyak kaphatók. Ebéd a piac területén. Transzfer a repülőtérre, elutazás belső repülőjáratokkal, átszállással Manaus városába. Megérkezés a késő esti órákban. Transzfer a szállodába, ahol késői vacsora vagy hideg csomag. Szállás Manaus városában.

4. nap
A Rio Negro és az Amazonas folyók találkozásánál fekvő Manaus Amazonas Állam székhelye és igazi metropolisz. Az óváros gazdag építészete az egykor virágzó kaucsuk-kereskedelemnek köszönhető. Félnapos városnézés a reneszánsz stílusú, pompás Teatro Amazonas Operaház megtekintésével, mely Manaus legkiemelkedőbb látnivalója. Ezt követően rövid megálló a Rio Negro Palotánál, a kormány egykori hivatalos székhelyénél, majd a jellegzetes, cölöpökön álló házak -palafitas- mellett folytatódik az út. Végül látogatás az Adolpo Lisboa városi piacnál, ahonnan a kikötő is látható. Transzfer hajóval (kb. 1,5 óra) a Rio Negro folyón a dzsungel mélyén megbúvó lodge típusú szálláshelyre. Kezdetét veszi a program egyik legkülönlegesebb része: az amazóniai esőerdő felfedezése izgalmas programokkal és ennek a hatalmas, áthatolhatatlan és lenyűgöző természeti csodának a megtapasztalása testközelből. A lodge-ba érkezést követően ebéd, majd a szobák elfoglalása. Délután a folyó élővilágának felfedezése helyi vezetővel, mely során kajmánok, kis szerencsével éjszakai sólymok, kígyók és békák figyelhetők meg. Vacsora és szállás a lodge-ban.

5. Nap
A korai reggeli után séta a dzsungelben, látogatás egy cabloco -amazóniai lakos- otthonában, ahol ismerkedés a helyi szokásokkal, hagyományokkal. A résztvevők a manióka liszt készítés rejtelmeibe is bepillantást nyerhetnek, mely a trópusi éghajlatot kedvelő manióka gyökérgumójából készül. Visszatérés a lodge-ba, ahol ebéd. Délután utazás kenuval egy igapóba, mely folyóvízzel elárasztott erdőséget jelent; piranha halászat, majd látogatás a majomerdőbe. Este visszatérés a dzsungel lodge szállásra. Vacsora és szállás a lodge-ban.

6. nap
A korai reggeli után rövid szabadidő pihenésre, búcsú az amazóniai esőerdő világától. Indulás hajóval a Vizek Találkozásához, egy lenyűgöző természeti jelenséghez, ahol a sárga színű Amazonas és a fekete Rio Negro találkozik és immár egybefolyva hömpölyög tovább a perui határ felé. A két folyó a manausi torkolatnál összetalálkozva szabad szemmel is jól láthatóan különül el, nem csak színük, de hőmérsékletük is eltérő. Ebéd egy Janauari-tavon „lebegő”, cölöpökön álló étteremben. Transzfer a manausi repülőtérre, délután továbbutazás helyi repülőjárattal, átszállással Foz do Iguacuba.

7. nap
Megérkezés Iguacuba a kora hajnali órákban. Transzfer a szállodába, pihenés. Reggeli után ismerkedés az Iguacu-vízesésekkel félnapos kirándulás keretében: a brazil oldal zuhatagainak megtekintése. Az Argentína és Brazília határán található lenyűgöző Iguacu-vízesés a világ egyik legszebbje, összesen 270 zuhogóból és kisebb vízesésből áll. A több helyen kiépített kilátókról páratlan a Niagara után második legnagyobb vízhozamú vízesés panorámája. A program után fakultatív Macuco-szafari kirándulás keretében lehetőség nyílik motorcsónakokkal a vízesések közelébe hajózni és egy közeli és izgalmas szemszögből megcsodálni a zuhatagokat. A kirándulás alatt ebéd egy helyi étteremben. Szállás Foz do Iguacuban.

8. nap
Reggeli után félnapos kirándulás: az argentin oldal vízeséseinek megtekintése. Utazás kisvonattal, majd gyalogtúra a vízesésekhez. A kilátópontokról Garganta do Diablo, vagyis az Ördögtorok zuhatag csodálható meg, mely a vízesések legnagyobbika és 80 méter magasról, hatalmas víztömeggel és nagy robajjal zúdul a mélybe. A lezúduló víz dübörgése már messziről hallatszik, látványa pedig semmihez sem hasonlítható. Út közben ebéd. Este fakultatív Rafain-show: grill büfévacsora egy tipikus brazil étteremben, melyet különböző latin-amerikai országok zenéjét es népművészetét bemutató folklór műsor követ. Szállás Foz do Iguacuban.

9. nap
Transzfer a repülőtérre, elutazás Rio de Janeiro városába. A megérkezést követően panoráma városnézés a világ egyik legszebb városában. Ismerkedés a történelmi látnivalókkal és az olimpiai sétánnyal, ahol a „cariocák”, vagyis a helyiek drukkoltak kedvenceiknek a 2016-os nyári olimpiai játékokon. Látogatás a Centro városrészben, amely az üzleti élet központja, itt található az Edgar Fonseca tervezte piramis alakú, modern Szent Sebestyén Katedrális. Pillantás a Maracana stadionra és a Sambadrome-ra, a riói karneválok helyszínére. A Cinelandia negyedben a Municipial Színház és a Nemzeti Könyvtár és a Szépművészeti Múzeum látható. A 2016-os Olimpiára megépített kikötői rész, a Poero Maravilha, az olimpiai sétány és a Mauá tér a város legújabb ékességei. A program után ebéd egy belvárosi étteremben. Szállás Rio de Janeiróban, a Copacabana mellett lévő Leme beach tengerparti szállodájában.

10. nap
Egész napos kirándulás Rióban a város két emblematikus látnivalójának: a Corcovadónak és a Cukorsüveg-sziklának a megtekintésével, út közben ebéddel. Rio de Janeiro jelképe a Corcovado-hegyen lévő Megváltó Krisztus szobor, amely áldásra emelt karral magasodik a város fölé. A mintegy 10 milliós nagyváros közepén található impozáns sziklát a Tijuca esőerdő övezi, amelyet Rio tüdejének is neveznek. A közel 40 méter magas és 700 tonnás szobor a világ új hét csodájának egyike. A város másik jellegzetessége a Cukorsüveg-hegy, amely drótkötélpályán közlekedő kabinos felvonóval közelíthető meg. A két állomásból álló pálya első megállója a 224 méter magas Urca-hegyen van, majd innen üvegezett falú felvonóval közelíthető meg a Pao de Acucar, a Cukorsüveg-hegy, ahonnan szintén varázslatos a panoráma. A program után fakultatív kirándulási lehetőség egy szambaiskolába, ahol a karnevál kulisszái mögé nyerhetnek bepillantást az utazók. A városban összesen 80 szambaiskolát és több mint 100 000 szambatáncost hoz lázba a minden évben februárban megrendezésre kerülő karnevál, melynek záróünnepségén a hat legjobb iskola lejt végig a Sambadrome-on fergeteges hangulatban. Látogatás az egyik vezető szambaiskolába, ismerkedés a szambaiskola életével, a szamba történetével és a karneválok múltjával és még arra is lehetőség nyílik, hogy az utasok a parádés kosztümöket magukra öltve megörökítsék az eseményt. Szállás Rio de Janeiró-ban.

11. nap
Egész napos szabad program Rio de Janeiróban. Fakultatív program: egész napos látogatás Petropolisban ebéddel. Petropolis, a Riótól autóbusszal 2 órára lévő lenyűgöző „császári város” az 1800-as években az uralkodócsalád nyári rezidenciájául szolgált. Épületeivel, bájos utcáival hűen őrzi I. és II. Péter császár emlékét. A Császári Múzeum megtekintése, melynek az egykori nyári rezidencia ad otthont és ahol értékes bútorok és személyes tárgyak mesélnek a régi időkről. Este fakultatív program: büfévacsora, majd Rio legújabb szamba show-jának, a Ginga Tropicalnak megtekintése. A show a brazil táncokat mutatja be az afrikai gyökerektől, a szamba, a capoeira, a forró látványos elemeivel ismerkedhetnek a résztvevők. Szállás Rio de Janeiró-ban.

12. nap
A délelőtt szabad. Fakultatív hajókirándulás a Guanabara-öbölben. Transzfer a Marina di Gloria kikötőbe, ahol hajóra szállva a hazautazás előtt még egyszer alkalom nyílik Rio legszebb látnivalóinak megtekintésére a híres öbölből nyíló festői panorámával. Kora délután transzfer a repülőtérre, elutazás menetrend szerinti járatokkal, lisszaboni átszállással Budapestre. Éjszaka a repülőn.

13. nap
Megérkezés Budapestre a menetrend szerint a délutáni órákban.

A programok az esetleges menetrendmódosulás, a dzsungel lodge kirándulásai az időjárás függvényében változhatnak!

Amennyiben programunk tetszik, de nem tudsz rajta részt venni, mert az időpont nem megfelelő, esetleg barátaiddal, munkatársaiddal szeretnél utazni egyedi szervezésben, saját igényeid szerint, akkor kérjük, hagyj üzenetet, munkatársunk hamarosan elkészíti az ajánlatot számodra.  (» Itt hagyhatsz üzenet.)

Kapcsolódó cikkek

» Egy nap Rioban - Kovács Attila, 2016. február. 06
» Az Iguazú-vízesés - Kovács Attila, 2018. január. 06
» 7 hely, ahol tilos meghalni - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 10
» Az amazonasi erdő jól viseli a klímaváltozást - Etédi Alexa, 2013. július. 30
» A világ 10 legcsodálatosabb helyszíne - Etédi Alexa, 2013. május. 15
» Rio de Janeiro: a szamba városa - Kovács Attila, 2012. május. 01
» Patagónia hívó szava - Kovács Attila, 2019. január. 21
» Peru, Brazília: Dél-Amerika csodálatos tájain - Kovács Attila, 2018. november. 01

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

repülőjegyet, transzfereket és közlekedést, 9 éj szállást helyi 4*-os szállodákban, 2 éj szállást az esőerdőben standard kategóriájú lodge-ban, 11 reggeli, 9 ebéd és 3 vacsora a leírás szerint, programokat belépők nélkül, bbp- és útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

illetékek, belépőjegyek felára, fakultatív programok, borravalók.

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő. Az induláshoz képest 30 napon belül már a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

menetrend szerinti repülőjáratokkal Budapest – Rio de Janeiro – Budapest útvonalon, átszállással, Rio de Janeiro – Iguassu Falls – Rio de Janeiro útvonalon belső repülőjáratokkal, a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal.

Szállás: 

9 éj szállást helyi 4*-os szállodákban, 2 éj szállást az esőerdőben standard kategóriájú lodge-ban.

Étkezés: 
11 reggeli, 9 ebéd és 3 vacsora a leírás szerint
A területről: 
A világhírű Copacabana mellett a Rio környéki legszebb tengerpartok közé tartoznak az Angra dos Reis arany homokkal borított paradicsomi szigetei, ahova fakultatív program keretében vitorláshajóval látogathatnak el. Rio színpompás világa után ellátogatnak az Iguassu vízeséshez, ahol a természet az úr. A vízesések brazil, argentin és paraguay-i oldalának megtekintése mellett más szemszögből, a folyóról nézve is felfedezhetik a vízeséseket a Macuco Safari motorcsónaktúráján, és tanúi lehetnek a víz erejének a világ egyik legnagyobb vízierőművénél, az Itaipu gátnál, majd a Foz Tropicana Madárparkban megismerkedhetnek a gazdag élővilággal.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
A csapvíz iható, kötelező védőoltás nincs.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!