Marokkó mesés kincsei

5 napos körutazás Marokkóban

Marrakes óvárosának, bazárjainak forgataga, a fűszerek, gyümölcsök illata, és a színes portékák látványa egy egészen más világba kalauzolnak.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

A teljes alapprogramot
Szállást 4 csillagos szállodákban
Félpanziós ellátást
Magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig
A repülőjegyet illetékkel és csomaggal (ahol külön nincs feltüntetve)
Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt
Egy kézipoggyászt
Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára (igényét foglaláskor jelezze)
Fix, foglaláskor választható ülőhelyet a kinti autóbuszon
Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Részvételi díj nem tartalmazza

Transzfert, baleset, betegség, poggyász biztosítást, egyéb személyes kiadásokat.

Hossz: 
5 nap

Szállás

4 csillagos szálloda

Program: 

1.NAP: BUDAPEST – BÉCS – AGADIR
Menetrend függvényében, várhatóan a délutáni órákban transzfer Bécsbe, majd repülőre szállunk és indulás Agadirba. Érkezés az esti órákban, majd transzfer a ****-os szállodába, vacsora.

2.NAP: AGADIR – MARRAKES
Reggelit követően transzfer Marrakesben, majd megkezdjük a városnézést. A várost az Almoravidák (berber eredetű uralkodócsalád) dinasztiája alapította a XI. század végén. A város felfedezését a Soukok negyedével kezdjük, mely az egyik legérdekesebb látnivaló. A Souk piac és kereskedelmi régió egyben, melyet a kézművesek és az iparosok alakítottak ki századokkal ezelőtt. Ellátogatunk a Majorelle kertbe és a Berber múzeumba. A helyet a híres divattervező, Yves-Saint-Laurent karolta fel, így ma már a világ minden részén ismerik. Este szállás, vacsora.

3.NAP: MARRAKES – EL JADIDA – CASABLANCA
Reggeli után folytatjuk a városnézést. Megnézzük a Koutoubia mecsetet, amely egy 77 méter magas impozáns minarettel büszkélkedik. Ezt tartják a város legfontosabb műemlékének. Utunk ezután a Medinába, az óvárosba vezet, amely az egyik legnagyobb Marokkóban és a legnépesebb Észak-Afrikában. A város ezen része, legjobban egy útvesztőhöz hasonlít, melyet utcák, terek és sikátorok alkotnak, és ahol egymást váltják a lakó- és kereskedelmi negyedek. Megnézzük a Pazar Bahia palotát is, amely a XIII. században épült. Ezt követően sétálunk a zsidó városrészben, a Mellah-ban, megnézzük a zsinagógát. Programunk végén El Jadida-ba utazunk. A várost a portugálok alapították, tengerparti elhelyezkedése miatt fontos kikötővárossá vált. Megnézzük az erődöt is A régi városrész az Unesco Világörökség része. Délután transzfer Casablancába. A város stílusában keverednek az eredeti marokkói, a francia és a spanyol építészet elemei. Megnézzük a II. Hasszan Mecsetet, Casablanca meghatározó látványosságát, amely a világ hetedik és Marokkó legnagyobb mecsete. Egyszerre 105.000 hívő fér el a hatalmas épületben. Minaretje a világon a legmagasabb, 210 méteres. Sétánk során fényképezés erejéig ellátogatunk a filmből is ismert Rick Kávézójához, illetve az V. Mohamed térre, amely a város szíve. Este elfoglaljuk szállásunkat, majd vacsora.

4.NAP: CASABLANCA – RABAT – MEKNES – FES
Reggeli után indulás Rabatba, a fehér királyi városba, amely az ország adminisztrációs központja. A város érdekes hangulatot a különböző építészeti stílusok adják, melyek a 10. század óta végigsöpörtek a városon. Megtekintjük kívülről a Királyi Palotát, a Hasszan tornyot, V. Mohammed mauzóleumát, és az Oudaya kertet, ahonnan meseszép rálátás nyílik a folyóra. Egy rövid pihenőre betérünk a Mór Kávézóba is, hogy megkóstoljuk a híres marokkói mentateát. Ezt követően tovább utazunk Meknesbe. A város Medinája az UNESCO Világörökség Listáján szerepel. A város különleges látnivalója a városfal, melyeket díszes kapuk határolnak: a Bab Mansour és a Bab el Khemish. A nap utolsó programja a római romok megtekintése Volubilisben. Programunk végén transzfer Fesbe, ahol ezen az estén szállásunk lesz.

5.NAP: FES
Ezt a napot teljes egészében Fes-nek szenteljük. Első megállónk a Borj Nord erődnél lesz, ahonnan páratlan kilátás nyílik a városra. Ezt követően a város Medináját nézzük meg, amely az UNESCO Világörökség részét képezi. Tagadhatatlan, hogy ez az egyik legszebb óváros egész Marokkóban. A hatalmas városkapuk mellett a különböző „negyedek" is elvarázsolják az itt sétáló turistákat. Különálló egységet képeznek pl. a fazekasok, bőrdíszművesek-bőrfestők vagy a kőfaragók kisüzemei és az ezekhez tartozó üzletek. Közvetlen a sikátorokban dolgozzák fel az alapanyagokat, így mi is részesei lehetünk a folyamatoknak. Talán a leglátványosabb, ahogy a bőrfestők dolgoznak. Ellátogatunk a zsidó negyedbe is és megnézzük az Aben-Danan zsinagógát és annak temetőjét. A rengeteg látnivaló közül a Bou Inania medresze van a legnagyobb hatással az utazóra. A XIV. században épült iskola az egyik legkifinomultabb mór építészeti remekmű. Az épület saját minarettel is rendelkezik. Szállásunk ezen az estén Fesben lesz.

6.NAP: FES – MARRAKESH
Reggel transzfer Marrakeshbe. Útközben elhagyjuk Beni Mellalt, Khenifra-t és Azrou-t, melyek fontos kézműves központok. Két bájos síközpontot is látni fogunk, Ifrane-t és Immouzer de Kandar-t. Utazás közben gyönyörködhetünk az Atlasz hegység vonulataiban. A városba érve ellátogatunk a Jemaa El Fna térre, ahol Afrika legnagyobb hagyományos piaca található. A tér az év minden napján telve van mesélőkkel, költőkkel, kígyóbűvölőkkel, akrobatákkal és zenészekkel, akik elképesztő mutatványokkal szórakoztatják az arra járókat. Ezen az estén, egy különleges helyen lesz a vacsoránk, a Dar Essalam étteremben, amely elrepít minket az Ezeregyéjszaka meséinek világába. Az étterem a XVII. században épült tradicionális marokkói stílusban és az évszázadok során is megtartotta hagyományos arculatát. Itt főként a helyi gasztronómia finomságait kóstolhatjuk meg, az est során azonban nemcsak az új ízeket élvezhetjük, hanem az élőzenés-táncos műsort is. Vacsora után elfoglaljuk szállásunkat.

7. NAP: MARRAKES – ESSAOUIRA – AGADIR
Reggeli után transzfer Essaouiraba. Megnézzük a régi kikötőt, ahol betekintést kaphatunk a halászok mindennapi munkájába. A kikötő bejáratánál kezdődő városfalról csodás rálátás nyílik az óvárosra, melyet elragadó és színes bevásárló utcák és piacok, valamint kávézók alkotnak. Programunk végén elindulunk Agadirba. Útközben megállunk egy argánolaj készítő farmon, ahol bemutatják az olajkészítést, majd vásárlási lehetőség. Szabadidő után tovább utazunk Agadirba-be, ahol a szállásunk lesz ezen az estén.

8. NAP: AGADIR – BÉCS – BUDAPEST
Reggeli után megnézzük Agadirt. A várost az 1960-as földrengés porig rombolta, így egy teljesen újjáépített turistaparadicsomot láthatunk. A város híres 10 km-es homokos strandjáról. A menetrend függvényében, várhatóan a kora délutáni órákban transzfer a repülőtérre és hazaindulunk. Érkezés az esti órákban Bécsbe, majd transzfer Budapestre.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Az út kiemelt értékei:
A keleti karavánutak nyomában
Soukok színes kavalkádja, fűszerillata
Casablanca, a filmből is ismert város
Fez, a mindig lüktető királyi város

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Kapcsolódó cikkek

» Casablanca, a Nyugat és a Kelet egyvelege - Szenczi Zsolt, 2013. január. 20
» Marokkó csodái - Kovács Attila, 2021. február. 22
» Marokkó: Ahol a kövek is színesek - Hudanik Zsolt, 2012. január. 31
» Jóreménység-fok - , 2012. január. 27

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

A teljes alapprogramot
Szállást 4 csillagos szállodákban
Félpanziós ellátást
Magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig
A repülőjegyet illetékkel és csomaggal (ahol külön nincs feltüntetve)
Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt
Egy kézipoggyászt
Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára (igényét foglaláskor jelezze)
Fix, foglaláskor választható ülőhelyet a kinti autóbuszon
Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Részvételi díj nem tartalmazza: 

Transzfert, baleset, betegség, poggyász biztosítást, egyéb személyes kiadásokat.

Helyszíni költségek leírása: 

Az ár a belépőket tartalmazza.

Minden egzotikus országban elterjedt a borravaló. Szolgáltatásaik végén a helyi idegenvezetőnek és a buszvezetőnek szintén szokás „baksist” adni. Utasonként ennek javasolt összege kb. 2-4 USD / EUR/ nap. Ennek intézésében, lebonyolításában segít a magyar idegenvezető. A szállodai csomagok szobába történő fel- ill. leszállításához tartozó borravaló egyéni belátás szerint intézendő, fizetendő (1-2 USD / EUR/ alkalom).

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Repülővel.

Étkezés: 

A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz.

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Az útlevélnek a hazaérkezés napjától számítva még minimum 3 hónapig érvényesnek kell lennie.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!