Máltai körutazás

Málta, középkategóriás szállodák (Málta - Máltai körutazás)

8 napos körutazás máltán

Málta páratlan nagyságát igazolja, hogy az emberiség történelmi korszakainak emlékei ilyen nagy számban és ilyen kis területen máshol nem lelhetők fel. A Földközi-tenger központi medencéjében fekvő szigetország egykori hódítói főníciaiak, rómaiak, bizánciak, arabok, Johannita-rendi lovagok, spanyolok, franciák és egészen 1974-ig az angolok mind hátrahagyták uralmuk nyomait.

Alapár tartalmazza

Szállást a csillagtúrák során középkategóriás, helyi besorolású 3*-os szállodában, reggelis ellátással és egy alkalommal ebéd a programban, utazást menetrendszerinti Budapest–Málta–Budapest útvonalon közlekedő Wizzair repülőjárattal (a részvételi díj Wizzair járatokon fejenként 1 db maximum 23 kg-os csomag térítésmentes szállítását tartalmazza, továbbá utasonként egy darab kisméretű kézipoggyász (mérete: 42x32x25cm) vihető a fedélzetre.) transzfereket, programokat, magyar idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illeték, légiközlekedési pótdíjak, transzfer,helyszínen fizetendő belépődíjak, ECO adó, esetleges fakultatív program díja, sztornóbiztosítás és a foglalási díj. A repülőtéri illeték összege és a pótdíjak mértéke a forint árfolyamának (EUR/USD) és az olaj világpiaci árának időközi módosulása miatt változhat.

Hossz: 
8 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum létszám: 10 fő
Program: 

1. nap
Budapest–Málta

Elutazás repülővel Máltára. Érkezés után, transzfer a szállodába. Szállodai szobák elfoglalása.

2. nap
Szabadnap

Reggeli, napközben szabad program. Fakultatív programlehetőség: hajókirándulás Cominóra, a Kék Lagúnához (időjárásfüggő). Ideális kirándulás ez az egész napos hajóút, ahol a napunk nagy részét Cominó szigeten töltjük, így teljesen kikapcsolódhatunk a kristálytiszta tenger és a varázslatos Blue Lagoon látványában. Az út során elhaladunk Málta nevezetes partszakaszai mentén és érintjük a St. Paul’s szigeteket. Cominónál kikötve lehetőség van a sziget hangulatos kis barlangjainak megtekintésére, Speed Boaton (motorcsónak), helyszínen foglalható ára kb. 10 euró/fő. A program ára nem tartalmaz ebédet, a hajó fedélzetén bár, napozó terasz, társalgó, zuhanyzó található. Délután visszahajózunk a kikötőbe. Érkezés után transzfer a szállodába, vacsora. Ez a kirándulás egy strandolós, pihenős program, ezért magyar idegenvezető nem kíséri a csoportot.
Részvételi díj: 9 600 Ft/felnőtt, 5 000 Ft/gyermek (2–12 év).

3. nap
Szabadnap

Reggeli, napközben szabad program. Fakultatív programlehetőségek felől érdeklődjön idegenvezetőnknél.

4. nap
Gozó, Málta testvérszigete

Egész napos program, ebéddel. Reggeli a szállodában. Transzfer Cirkewwára, ahol kompra szállva áthajózunk Gozóra. A legenda szerint ez az a hely, ahol Calypso elbűvölte Odüsszeuszt és hét évig révületben tartotta. Az út során ellátogatunk Xhagrába, ahol Ggantija megalitikus templomegyüttest látogatjuk meg. A helyi emberek úgy tartják hogy egy hatalmas istenasszony építette a templomot egyetlen éjszaka alatt. A szigeteken ez a legősibb építmény, több mint hétezer éves múltra tekint vissza. Tovább utazunk a sziget délnyugati részére, Dwejrára, itt találjuk a "belső tengert". Itt szabadidőt biztosítunk fényképezésre, illetve igény szerint motoros csónakok segítségével akár ki is hajózhatunk a tengerre (az ár nem tartalmazza). Victoriába utazunk, ami a kis sziget fővárosa, itt megtekintjük a Citadellát (erődítményt) ahonnan csodálatos kilátás nyílik a városra. Ebédet követően (a program ára tartalmazza) Victoriában szabadidőt biztosítunk vásárlásra is, majd visszautazunk Máltára.

5. nap
Málta történelmi városai: Mosta / Mdina / San Anton/ Valletta

Egész napos program. Reggeli a szállodában. A programunk első állomása Ta Qali, a kézműves falu, ahol megismerkedhetünk a helyi kézműipari termékek készítőivel: üvegművesek, ezüst filigree mesterei. Itt lehetőség nyílik vásárlásra is. Következő megállónk Mosta ahol európa 3. legnagyobb kupolájó templomában a Mosta Dómban gyönyörködhetünk. Következő megállónk a sziget régi fővárosa Mdina, történelmi város és híres zarándokhely (Szent Pál) melyet a helyiek csak „csendes városnak” neveznek. Az erődítményvárosba lépve pillanatok alatt a IX.századba érezhetjük magunkat. A középkor hangulata övezi a város épületeit, miközben bejárjuk a szűk, árnyékos utcákat. A városfalról impozáns kilátás nyílik a szigetre. Ezt követően tovább utazunk Attard városba, ahol a San Anton Botanikus kertet tekintjük meg, ami egyben az elnöki rezidencia is. Folytatjuk utunkat Vallettába, Málta fővárosába. Sétánkat a Felső Barakka kertben kezdjük, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a „Grand Harbour-ra”, azaz a Nagy Kikötőre. Ezt követően a Szent János Társ Katedrálisba látogatunk el, a lovagok lelkéhez, ahol a híres Caravaggio képben gyönyörködhetünk. A program során rövid szabadidőt biztosítunk vásárlásra étkezésre is majd a nap végén transzfer vissza a szállodába.

6. nap
Blue Grotto és Marsaxlokk

Félnapos program. Reggeli a szállodában. A napi programunk során Wied iz-Zurrieq városka érintésével érkezünk meg a festői szépségű Blue Grottóhoz (Kék barlang), ahol hajóra szállva megcsodáljuk az izgalmas és színes barlanghasadékokat (motorcsónakjegy nincs az árban, kb. 10 euró/fő). Ezután elutazunk a sziget legdélebbi pontján fekvő halászfaluba, Marsaxlokkba. Itt találjuk a képeslapokból ismert, élénk színekkel tarkított halászcsónakokat a luzzukat. Marsaxlokkban szabadidőt biztosítunk utasainknak. Érdemes körülsétálni a hangulatos halászkikötőt, vásárolni a helyi bolhapiacon vagy betérni egy tengerparti cukrászdába. A program végén transzfer vissza a szállodába, a nap hátralevő részében szabad program.

7. nap
Három városok, kikötői hajókázás és a Tarxien templomok

Egész napos program. Reggeli a szállodában. A programunk első állomása a Három városok, ahol izgalmas bepillantást kaphatunk Málta világába és történelmébe. Kikötő öbleit a föníciaiak ideje óta használják: a dokkok mindig megélhetést biztosítottak a helyi emberek számára, de egyben sebezhetővé is tették őket, amikor Málta uralkodói háborút vívtak. Szent János Lovagrend első otthonaként, a városok palotái, templomai és bástyái sokkal régebbiek, mint Vallettáé. A több száz éves épületek árnyékában, hangulatos kis utcákon gyalogos városnézésen veszünk részt, majd rövid szabadprogram, vásárlásra, étkezésre. Ezután hagyományos kikötői hajókázáson veszünk részt, latin cruise hajókkal. Málta két nagy kikötőjét járja be a program, a Marsamxetto és a természetes nagykikötőt, azaz a Grand Harbour-t. A hajózás követően más szemmel tekintünk a fővárosra, látva múltját, jelenét és jövőjét. Programunk zárásaként elutazunk Tarxienbe, ahol megtekintjük a híres „Történelem előtti templomok” régészeti leleteit. A program végén transzfer vissza a szállodába.

8. nap
Málta–Budapest

Reggeli a szállodában, majd transzfer a repülőtérre, hazautazás.

Kapcsolódó cikkek

» Mágikus Málta - miért érdemes ide utazni? - Kovács Attila, 2018. július. 03
» Málta legjobb strandjai - utazom.com, 2017. május. 09
» 5 ok, amiért Máltán tanulj angolul - utazom.com, 2017. május. 08
» Málta legfinomabb ételei - utazom.com, 2017. május. 08
» Málta és Gozo - a búvárok paradicsoma - Kovács Attila, 2017. április. 25
» Gozo, a legendák szigete - utazom.com, 2017. április. 25
» Málta és a Máltai Lovagrend - utazom.com, 2017. április. 25
» Málta ősi történelme - utazom.com, 2017. április. 25

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
Fakultatív programok

Fakultatív programok: A leírások tájékoztató jellegűek. A programok helyi partnerünk, a Supreme /Hello Malta által szervezettek, magyar nyelvű idegenvezetés minimum 15 fő együttes jelentkezése esetén biztosított. A programokra jelentkezni helyi képviselőnknél is lehet (helyszínen euróban fizetve), aki az értékesítésben közvetítőként jár el. A programokkal kapcsolatos bármilyen reklamációt utólagosan nem, kizárólag a helyszínen lehet intézni.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Szállást a csillagtúrák során középkategóriás, helyi besorolású 3*-os szállodában, reggelis ellátással és egy alkalommal ebéd a programban, utazást menetrendszerinti Budapest–Málta–Budapest útvonalon közlekedő Wizzair repülőjárattal (a részvételi díj Wizzair járatokon fejenként 1 db maximum 23 kg-os csomag térítésmentes szállítását tartalmazza, továbbá utasonként egy darab kisméretű kézipoggyász (mérete: 42x32x25cm) vihető a fedélzetre.) transzfereket, programokat, magyar idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illeték, légiközlekedési pótdíjak, transzfer,helyszínen fizetendő belépődíjak, ECO adó, esetleges fakultatív program díja, sztornóbiztosítás és a foglalási díj. A repülőtéri illeték összege és a pótdíjak mértéke a forint árfolyamának (EUR/USD) és az olaj világpiaci árának időközi módosulása miatt változhat.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték (A repülőtéri illeték összege és a pótdíjak mértéke a forintárfolyamának (EUR/USD) és az olaj világpiaci árának időközi módosulása miatt változhat.)
Útlemondási biztosítás
Foglalási díj

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők, borravalók, fakultatív kirándulások, egyéb étkezések, személyes kiadások.
Belépők ára: kb. 30 EUR/fő (érkezést követően képviselőnknek fizetendő).

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
30 euro/fő
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Az indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti Wizzair repülőjárattal (a részvételi díj Wizzair járatokon fejenként 1 db maximum 23 kg-os csomag térítésmentes szállítását tartalmazza, továbbá utasonként egy darab kisméretű kézipoggyász (mérete: 42x32x25cm) vihető a fedélzetre.), helyben légkondicionált autóbusszal.

Wizzair fix ülőhely - Kényelmi szolgáltatás (feláras)
A sorban állás, a beszállás és a helykeresés mindig is az utazás egyik legstresszesebb része volt a Wizzair repülőjáratain. Ezt számos ügyfél-elégedettségi felmérésben kiemelték a kitöltők. Hallgatunk utasainkra, és a Wizzair járatokon mostantól Mi is alkalmazzuk a garantált ülőhely választásának a lehetőségét (ablak vagy folyosó illetve útitárs mellett).
 
Válasszon ülőhelyet! Felár ellenében igényelhető kiegészítő szolgáltatás:
Fix ülőhely foglalás: 3000 Ft/fő. (oda-vissza)
Ablak melletti szék foglalása: 4000 Ft/fő (oda-vissza)
Mi történik, ha nem foglal ülőhelyet?
Ülőhelye biztosítva van abban az esetben is ha ezzel a szolgáltatással nem kíván élni.
Ha most nem foglal, a rendszer véletlenszerű ülőhelyet ad Önnek. A kiosztott ülőhelyről a beszállókártyán értesülhet. Ezután a hely már nem módosítható. Ha még maradtak szabad ülőhelyek, az utasfelvétel során még foglalhat, de nagy valószínűséggel ekkor jóval kevesebb hely közül választhat.
Fix ülőhely foglalás a szabad kapacitás figyelembevételével, legkésőbb 14 nappal indulás előtt.

Szállás: 

3*-os szállodákban fürdőszobás kétágyas szobákban, egyágyas elhelyezés felár ellenében igényelhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz, egy alkalommal ebéd a programban. Vacsora felár ellenében igényelhető.
A területről: 
Málta a Földközi-tengerben található kis szigetcsoport, Szicíliától 93 kilométerre délre. Területe 316 km². Csak a három legnagyobb szigete, Malta, Ghawdex (Gozo) és Kemmuna (Comino) lakott. Kisebb szigetei Kemmunet (Cominotto), Filfla, Il-Gżejjer ta' San Pawl (Szent Pál-sziget), Manoel Island (Manoel-sziget) és az Il-Ġebla tal-Ġeneral (Generális-szikla, Fungus Rock). Legmagasabb pontja a Malta-szigeti Ta'Dmejrek, magassága 253 méter.
Időjárás: 
Az éghajlat mediterrán, enyhe, esős telekkel és forró, száraz nyarakkal. Az év nagy részében kék ég és ragyogó napsütés jellemzi. A nyár forróságát szerencsére enyhítik a szinte folyamatosan fújó északnyugati szelek. Ezt időnként a Szahara felől érkező forró és rendkívül párás légáramlat szakítja meg, amely nehézzé teszi az emberi szervezet lehűlésést. Ezt a szelet Máltán xlokknak nevezik. Szerencsére meglehetősen ritkán fordul elő szélsőséges mértékben. A nyár általában szeptember végén ér véget, amikor az Atlanti-óceán felől érkező légáralmatok elérik a szigeteket. A hirtelen viharos időjárás után a hőmérséklet lassan csökken, és még a Szent Márton nyara (október vége, november eleje) is napos és meleg lehet. Ez a mezőgazdasági művelés fő időszaka. A máltai telet az európai hideg, a szaharai forró, és az atlanti-óceáni hűvös légtömegek váltakozása határozza meg. Hidegebb időszakokban hó is hullhat, ám a fagy ismeretlen a szigeteken. Az évi csapadék mennyisége: 560 mm. Ennek jelentős része a heves téli záporok során hull. Az átlagos mennyiség azonban Máltán nem mérvadó adat, mert évről évre drasztikus változások lehetnek a csapadék mennyiségében (1015 mm-től a szinte teljes szárazságot jelentő 255 mm-ig).
Vízum: 
Magyar állampolgároknak 30 napot meg nem haladó, magáncélú tartózkodásra nem kell vízumot váltaniuk. Az útlevélnek, vagy plasztik személyi igazolványnak a visszaérkezésig érvényesnek kell lenni.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot (Budapest, IX. Gyáli u. 3/a). Telefon: (0036) (1) 476-1364, honlap: www.oek.hu
Vélemények, értékelések
3.5
17 értékelés alapján
Program értékelése
4.1
Túravezetők értékelése
3.8
Utazás értékelése
4.2
Máltai körutazás
Vásárosnamény
2.4
Felár ellenében kaptuk a közepes szállást. Ami rendkívül zajos volt. Azért mert körúton voltunk igencsak szükségünk lett volna az éjszakai pihenésre ami ebben a hotelben lehetetlen volt. Az idegen vezető rugalmatlan, politikai és vallási szempontból elfogult volt melynek hangot is adott. A szálodai személyzet figyelmes segítőkész volt.
Kiskunfélegyháza
4.6
Összességében nagyon tetszettek a programok, rengeteget láttunk, nagyon jó volt az idegenvezetőnk.
A szabadidőt tartottam rövidnek egy-egy alkalommal. Például Mdinában jó lett volna legalább 1 órát még a városban nézelődni, így később értünk volna a strandra, de aki ott akart fürödni az ott maradhatott volna és a buszjárattal hazamegy, mint ahogy egy páran így is ezt tették. A többiek viszont csak megtekintették volna a helyet és visszavitték volna őket a szállásra.
A gózói napon pedig az ebédet 12-13 óra közé kellett volna szervezni. Nagyon későn volt, 15 óra körül, már mindenki nagyon éhes volt.
Szentendre
4.2
Az út szervezése Magyarországról is, Máltán belül is kifogástalan, pontos. Az iroda kinti képviselőle (Patrícia) végtelenül gondoskodó, mindenről pontosan informált bennünket, 3 alkalommal is felkereste a csoportot, ahol lehetőség volt mindent megbeszélni. Az idegenvezetőnk (Tìmea) nagytudású, kitűnő munkát végzett: minden látnivalóról érdekesen és kimerítően beszélt, nem volt olyan kérdésünk, amire ne tudott volna válaszolni. Mindkét munkatársukról csak szuperlatívuszokban tudunk beszélni.
A szállás viszont (Hotel Primera) nem felelt meg az igényünknek. Ütött-kopott, kétes tisztaságú, az étkezések egyhangúak, nem volt választék. A szálloda a bulinegyed közepén van, hajnali 5-ig az ablakok alatt zajlik az utcai tombolás, pihenni lehetetlen. Viszont előnye, hogy közel van a tengerhez.
Összességében: maga az utazás kiválóan volt megszervezve, az idegenvezetés ötcsillagos!
Szerencsésebb lenne, ha az iroda lehetővé tenné a szabad szállodaválasztást utazási csomagon belül, minden szállodáról részletes információt adva, ide értve a magasabb fokozatú szálloda árkülönbözetét is.
Köszönjük az utat, a jövőben is önöket választjuk!
Olga, Gyula
Biatorbágy
3.0
4 szállodába helyezték el a csoportot egyik hely jobb volt a másik rosszabb úgy étkezésben, s szobák felszereltségében (a hűtő, távirányító fizetős). A szállodák elhelyezkedésében sok különbség volt, csak a legfájdalmasabbak.
Biatorbágy
3.4
Ahány fő annyi felė szállásolták el, ėtkezès ugyanazon áron alacson, magas szintű. Az időseket semmibe vėve, alkalmazkodjanak. Még a visszafelé vezető úton is a repülőgépen sikerült elintézni, hogy hátra üljenek. Csak a fiatalok? Talán ìgy kellett volna hìrdetni.
Székesfehérvár
4.6
Minden tiszteletem az utazás szervező irodának. De legfőbb kép a Máltán, Gozon Cominon való ott-tartózkodásom alatt mind két hölgy, mint szervezők és idegenvezetők számára. Emelem "kalapom", kitettek magukért. Indulás előtt lesétáltam a tenger partjára, lepörgettem magamban a látottak és azt az örömöt melyben oly sokszor részt vehettem. Fájó szívvel, lehajtott fejjel könnyes szemekkel búcsúztam magamban Máltától. Köszönöm Kajtár Patríciának & Marcsinak! Soha nem feledem!!
Budapest, XXII. kerület
2.6
A programok szükségtelenül rövid időbe voltak bezsúfolva, többször választani kellett az evés vagy a nézelődés között, noha mi igazán ráértünk volna 5 óra után is. Mivel voltam már néhány társas utazáson, tudom, hogy ennek nem kell így lennie. Volt, amit egyszerűen kihagytak a programból.Voltak egyéb szervezési és kommunikációs problémák is, de ezekért inkább a máltaiak voltak felelősek, nem az utazási iroda. Egészében nem volt rossz, de sokkal jobb is lehetett volna.
Málta Burgibba
3.8
A szállás eléggé balkáni jellegű, filléres dolgokkal jobbá tehető lenne.
A személyzet kedves, segítőkész.
Budapest, XIV. kerület
2.8
<szöveg nélkül>
Budapest, XIV. kerület
4.6
<szöveg nélkül>
BUDAPEST
4.4
<szöveg nélkül>
Cegléd
3.2
<szöveg nélkül>
Budapest
3.0
<szöveg nélkül>
Budapest, XIX. kerület
3.0
<szöveg nélkül>
Tata
2.4
<szöveg nélkül>
Budapest
3.8
<szöveg nélkül>
Győr
3.0
<szöveg nélkül>
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!