Malajzia, Szingapúr, Borneó körutazás, tengerparti pihenéssel Langkawin 2024.02.13-26.

14 napos körutazás Ázsiában

Ázsia legjavával ismerkedhetünk meg ezen a csoportos körutazáson. A trópusi városállam Szingapúr, a különlegesen hangulatos sziget, Penang, az érintetlen esőerdőivel, orángután rezervátumaival és dajak falvaival lenyűgöző Borneó, vagy a Petronas-ikertornyokról híres Kuala Lumpur mind-mind kihagyhatatlan élmény. Az utazást Langkawi szigetén tengerparti pihenéssel tesszük teljessé. Mindkét ország változatos tájaival, barátságos lakóival, színvonalas szolgáltatásaival ideális úti cél. Mindenütt trópusi növényzetben gyönyörködhetünk, élvezhetjük a gyönyörű strandokat - életre szóló élményben lesz részünk! Utunkat úgy terveztük meg, hogy sokat lássunk, ugyanakkor pihenésre, kikapcsolódásra is legyen idő.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Szingapúr és Kuala Lumpur-Budapest útvonalon, egy átszállással a Qatar Airways járataival
Repülőjegy a Szingapúr-Kuching útvonalon, közvetlen Air Asia-járattal
Repülőjegy a Kuching-Penang útvonalon, közvetlen Malaysian Airlines járattal
Repülőjegy a Penang-Langkawi útvonalon, közvetlen Air Asia-járattal
Repülőjegy a Langkawi-Kuala Lumpur útvonalon, közvetlen Air Asia-járattal
Repülőtéri illetékek
Utasonként egy darab kézipoggyász és egy darab feladott poggyász (max. 20 kg) valamennyi járaton
Szállás tizenegy éjszakára a megjelölt 4 és 5*-os szállodákban, kétágyas szobában
Bőséges büféreggeli minden nap
Transzferek különbusszal
Magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt
Helyi idegenvezető
Városnézés Kuala Lumpurban, Penangon, Kuchingban és Szingapúrban, belépőkkel
Egész napos kirándulás Borneón egy hagyományos borneói dajak hosszúházba és a Semenggoh Orángután Rehabilitációs Központba

Részvételi díj nem tartalmazza

Utasbiztosítás
Fakultatív programok
Egyéb személyes kiadások
Javasolt szervizdíj: 90 USD/fő

Egyéb fontos információk:
Minimum csoportlétszám: 25 fő.
A fakultatív Langkawi szigettúra minimum létszáma 16 fő.
A Semenggoh Orángután Rehabilitációs Központban nem garantált, hogy az orángutánok a látogatókhoz közel mennek, tekintettel arra, hogy szabadon mozoghatnak.
Felhívjuk utasaink figyelmét, hogy a pótágyas szobák a kétágyas szobákkal megegyező méretűek, így egy-egy személyre kevesebb hely jut.
Minden szálláshelyen vagy a közvetlen közelében könnyű megoldani a vacsorát; kérjék helyben idegenvezetőnk segítséget!
Malajziába való beutazáshoz az elutazástól számított minimum még fél évig érvényes útlevélre van szükség.
Utazási feltételeinktől eltérően az Air Asia légitársaság szabályzatának megfelelően indulás előtt 60 nappal vagy korábban történő lemondás esetén 150 000 Ft/fő lemondási díjat számolunk fel.

Hossz: 
14 nap
Létszám: 
Minimum 25 fő

Szállás

Szállás tizenegy éjszakára a megjelölt 4 és 5*-os szállodákban, kétágyas szobában

Program: 

február 13. kedd
Elutazás este Budapestről dohai átszállással Szingapúrba a Qatar Airways járataival (Budapest-Doha 15:50-22:50, Doha-Szingapúr 02:20-14:55).

február 14. szerda
Délután érkezés Szingapúrba. Szingapúr különleges hely. Figyelemre méltóan jól működik minden, hatékony és jól szervezett a társadalmi és a gazdasági élet, a csúcstechnológia az élet minden pillanatában érezhető - de a hétköznapi és ünnepi szokásokban egyaránt mélyen megőrződtek az évszázados hagyományok. A városállam egyik fontos jellemzője multikulturalizmusa: a többségi kínaiak mellett malájok, indiaiak és európaiak is lakják, különleges karaktert biztosítva az országnak. Szállás Szingapúrban: Four Points by Sheraton Riverview Hotel 4*.

február 15. csütörtök
Szingapúr város neve szanszkrit eredetű, amely a 'simha' azaz oroszlán, és a 'pura' vagyis város szavakból ered. Ennek megfelelően lépten-nyomon oroszlánszerű szobrokba ütközünk, melyek közül a legismertebb a Merlion szobor, amely egy oroszlányfejű és haltestű mitikus lényt jelenít meg. Megnézzük Sir Stamford Raffles-nek is a szobrát, aki a városállam alapítója volt, illetve végigsétálunk a Clarke Quay-en, ami a város felkapott bulinegyede. Nem hagyhatjuk ki Little Indiát és a kínai negyedet sem, ahol betekintést nyerhetünk a közösségek kultúrájába és mindennapi életébe. Városnézésünk során feltétlenül ellátogatunk a híres Szingapúri botanikus kertbe, amely a városállam egyetlen világörökségi címét nyerte el, és ahol a hatalmas, önfenntartó szuperfák is találhatók. Szállás Szingapúrban.

február 16. péntek
Délelőtt elutazás közvetlen Air Asia-járattal Kuchingba. Kuching Borneó szigetén található, a Malajziához tartozó Sarawak tartomány fővárosa. A tartomány nagy részét trópusi esőerdők tarkítják, a dzsungelt pedig a Sarawak nevű folyó szeli ketté. Szállás: Pullmann Kuching 5*.

február 17. szombat
Ezen a napon ellátogatunk a Semenggoh Orángután Rehabilitációs Központba, ahol természetes környezetükben ismerkedhetünk meg az orángutánokkal, akár az etetésükben is részt vehetünk, utána pedig bekukkantunk egy hagyományos borneói dajak hosszúházba, végül pedig megtekintjük Kuching város látnivalóit. Szállás Kuchingban.

február 18. vasárnap
Reggel transzfer a repülőtérre, és elutazás közvetlen Malaysian Airlines járattal Penangra. Szállás Penangon: The Wembley St. Giles Hotel 4*.

február 19. hétfő
Városnézés Penangon, mely Malajzia egyik legérdekesebb helye, talán a legkarakteresebb ázsiai sziget, ahol egyes városrészekben évtizedekkel ezelőtt érezhetjük magunkat. Láthatunk régi kínai kereskedőházakat, keresztény, kínai és hindu templomokat, a gyarmati időszakból megmaradt épületeket, ebédre vagy vacsorára pedig ízletes helyi különlegességeket kóstolhatunk meg. Szállás Penangon.

február 20. kedd
Délelőtt egyénileg még elveszhetünk Malajzia gasztronómiai fővárosában. Ne hagyjuk ki ezt a remek alkalmat, hiszen sehol máshol az országban nincs olyan nagy választék étkezőhelyekből, mint itt. Délután elutazás közvetlen Air Asia járattal Langkawira. Langkawi egy ritkán lakott trópusi sziget, gyönyörű tengerpartokkal, esőerdőkkel, magas hegyekkel, ahol igazi egzotikus nyaralásban lehet részünk. Szállás Langkawin: Holiday Villa Langkawi 4*, deluxe szoba.

február 21. szerda
Egész napos szabadidő Langkawin a tengerparton vagy a medencénél, vagy fakultatív Langkawi szigettúra. A program során megismerkedünk a Kilim folyó mentén elterülő mangrove láp természetes élőhelyével és vadvilágával. A hoteltől a kikötő felé utunk keresztülvisz egy úgynevezett maláj kampong falun, de látunk rizsföldeket, kaucsukfa-ültetvényeket és egzotikus gyümölcsöskerteket is, mígnem elérünk a kikötőhöz, ahol motorcsónakokra szállva csodáljuk meg a Kilim Nemzeti Park természeti szépségeit. Ellátogatunk egy helyi halászfaluba is, ahol megnézzük, milyen sokféle halat fognak a halászok hálóikban. Ebéd után az Oriental Village-be látogatunk, ahol duty free üzletek várnak ránk, majd napunk fénypontja következik. A Mat Chinchang hegyen függővasúttal 708 méteres magasságba kapaszkodunk fel, amelynek tetején lélegzetelállító látvány tárul elénk a szigetre és környezetére. A program ára: 120 USD/fő, helyszínen fizetendő, min. létszám 16 fő.

február 22. csütörtök
Egész napos pihenés a tengerparton vagy a medencénél.

február 23. péntek
Délben elutazás közvetlen járattal Kuala Lumpurba. Szállás Kuala Lumpurban: Melia Kuala Lumpur 4*.

február 24. szombat
Egész napos városnézés a maláj fővárosban: megismerjük a Függetlenség terét, Kuala Lumpur történelmi központját: itt található a gyarmati időkből fennmaradt Royal Selangor Club, az óratornyáról és mór építészetéről híres Abdul Szamad szultán-épület és a világ egyik legmagasabb zászlórúdja. Megnézzük a központi piacot, valamint a közeli Jamek mecsetet, amely annál a folyóösszefolyásnál található, amelyről a város a nevét kapta. Felmegyünk a Petronas-toronyba is, ahonnan páratlan a kilátás a maláj fővárosra.
Szállás Kuala Lumpurban.

február 25. vasárnap
Délelőtt ellátogatunk a Batu-barlangokhoz, amely kihagyhatatlan látnivaló, ha Kuala Lumpurban járunk. A központtól mintegy 13 km-re található barlangok híven tükrözik a Malajziában uralkodó vallási sokszínűséget, ahol a kínai, a hindu és a többségi muszlim közösség békében él egymással. A négy barlang a legfontosabb hindu szentély az országban, amit Murugannak, a háború istenének szenteltek, akinek hatalmas aranyszobra a bejáratnál őrzi a helyet.
Késő este transzfer a repülőtérre, és elutazás dohai átszállással Budapestre a Qatar Airways járataival (Kuala Lumpur-Doha 21:10-23:50, Doha-Budapest 02:40-06:20).

február 26. hétfő
Kora reggel érkezés Budapestre.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Az út kiemelkedő értékei:

  • Remek menetrend a Qatar Airways járataival
  • Magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt
  • Izgalmas városok és szigetek: Szingapúr, Penang, Kuching és Kuala Lumpur felfedezése, kirándulás Borneón egy hagyományos hosszúházba és egy orángután rehabilitációs központba
  • Tengerparti pihenés Langkawin
  • A részvételi díj tartalmazza a belépőket
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

Fakultatív Langkawi szigettúra. A program ára: 120 USD/fő, helyszínen fizetendő, min. létszám 16 fő.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Szingapúr és Kuala Lumpur-Budapest útvonalon, egy átszállással a Qatar Airways járataival
Repülőjegy a Szingapúr-Kuching útvonalon, közvetlen Air Asia-járattal
Repülőjegy a Kuching-Penang útvonalon, közvetlen Malaysian Airlines járattal
Repülőjegy a Penang-Langkawi útvonalon, közvetlen Air Asia-járattal
Repülőjegy a Langkawi-Kuala Lumpur útvonalon, közvetlen Air Asia-járattal
Repülőtéri illetékek
Utasonként egy darab kézipoggyász és egy darab feladott poggyász (max. 20 kg) valamennyi járaton
Szállás tizenegy éjszakára a megjelölt 4 és 5*-os szállodákban, kétágyas szobában
Bőséges büféreggeli minden nap
Transzferek különbusszal
Magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt
Helyi idegenvezető
Városnézés Kuala Lumpurban, Penangon, Kuchingban és Szingapúrban, belépőkkel
Egész napos kirándulás Borneón egy hagyományos borneói dajak hosszúházba és a Semenggoh Orángután Rehabilitációs Központba

Részvételi díj nem tartalmazza: 

Utasbiztosítás
Fakultatív programok
Egyéb személyes kiadások
Javasolt szervizdíj: 90 USD/fő

Egyéb fontos információk:
Minimum csoportlétszám: 25 fő.
A fakultatív Langkawi szigettúra minimum létszáma 16 fő.
A Semenggoh Orángután Rehabilitációs Központban nem garantált, hogy az orángutánok a látogatókhoz közel mennek, tekintettel arra, hogy szabadon mozoghatnak.
Felhívjuk utasaink figyelmét, hogy a pótágyas szobák a kétágyas szobákkal megegyező méretűek, így egy-egy személyre kevesebb hely jut.
Minden szálláshelyen vagy a közvetlen közelében könnyű megoldani a vacsorát; kérjék helyben idegenvezetőnk segítséget!
Malajziába való beutazáshoz az elutazástól számított minimum még fél évig érvényes útlevélre van szükség.
Utazási feltételeinktől eltérően az Air Asia légitársaság szabályzatának megfelelően indulás előtt 60 nappal vagy korábban történő lemondás esetén 150 000 Ft/fő lemondási díjat számolunk fel.

Helyszíni költségek leírása: 

Javasolt szervizdíj: 60 USD/fő

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Szingapúr és Kuala Lumpur-Budapest útvonalon, egy átszállással a Qatar Airways járataival
Repülőjegy a Szingapúr-Kuching útvonalon, közvetlen Air Asia-járattal
Repülőjegy a Kuching-Penang útvonalon, közvetlen Malaysian Airlines járattal
Repülőjegy a Penang-Langkawi útvonalon, közvetlen Air Asia-járattal
Repülőjegy a Langkawi-Kuala Lumpur útvonalon, közvetlen Air Asia-járattal
Utasonként egy darab kézipoggyász és egy darab feladott poggyász (max. 20 kg) valamennyi járaton

Étkezés: 

Bőséges büféreggeli minden nap

Időjárás: 
Szingapúrban és Malajzia általunk meglátogatott vidékein (a Cameron-hegység kivételével) a nappali csúcshőmérsékletek egész évben 30-35 °C körül mozognak. A Cameron-hegységben ennél általában 8-10 °C-kal hűvösebb van. Csapadékra egész évben kell számítani. Szingapúrban a havi csapadékátlag 200 mm körül van az év minden hónapjában, a Maláj-félsziget nyugati partjai mentén (ahol a csoportjaink tartózkodnak) szintén 200 mm körüli havi átlagok jellemzőek, kivéve a júniust és a júliust, akkor valamivel kevesebb csapadék a jellemző. Igazán sok eső (havi 500 mm) a Maláj-félsziget keleti partjai mentén jellemző novemberben és decemberben, de ez az országrész a csoportjaink programjában nem szerepel. Összehasonlításképpen Magyarországon a havi csapadékátlag 50 mm körül van. Összegzésképpen tehát az itthoninál mindenképpen több esőre számítsanak, de ilyen forró klímában a sok napsütés után gyakran jól is esik egy trópusi zápor vagy zivatar, ami persze egy időre a hőséget is enyhíti.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!