Könyves Kairó

Különleges kulturális kalandozás az igazi Kairóban a könyvek, írók, a kultúra, a művészet és az irodalom jegyében. Ritka lehetőség, hogy Szűcs Péter regényíró, a Peters'sPlanet világutazója és Méhész Zsuzsa Egyiptom-specialista társaságában nézzék meg a fontos látnivalókat, de a világpolgár-értelmiségi szemüvegén átszűrve, gondosan válogatva, a távoli összefüggéseket is feltárva. Olyan egyedi élményt kínálunk, mely semmiféle megszokott kairói városlátogató programhoz nem hasonlítható. Olyan helyekre is eljutunk, melyekre turistacsoportok nem szoktak. Valódi megismerést, szórakoztató betekintést ígérünk, melynek éppoly fontos részei a piramisok zsivány tevehajcsárai, mint az art deco épületben megbúvó, világszínvonalú könyves kávézó vagy a misztikus szúfi szertartás és a koktél a Nílusra panorámás tetőteraszon. Rengeteg személyes sztori, irodalom, írástörténet, életre szóló, különleges és személyes élmény - egyedi csillagállás ez az utazás. Jöjjenek velünk, gazdagabb lesz a lelkük!
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

a nemzetközi repülőjegyet, 23 kg feladott poggyásszal,
az Egyptair közvetlen járatával; Budapest – Kairó – Budapest útvonalon, turista osztályon
4 éjszaka szállást 4*-os, jó minőségű, belvárosi, nemzetközi szállodában, kétágyas szobákban
a félpanziós ellátást (reggeli a szállodában, ebéd vagy vacsora válogatott éttermekben, italok nélkül)
a program szerinti transzfereket és kirándulásokat autóbusszal és gyalogosan
a belépőket a program szerint
a speciális vendég és a magyar nyelvű szakértő vezetés költségeit Budapesttől Budapestig,
illetve a helyi egyiptológus idegenvezető költségét

Részvételi díj nem tartalmazza

a borravalókat kb. 8 USD / fő / nap 
a vízum díját (helyszínen fizetendő) 25 USD / fő
az útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,5%

EGYÉB KÖLTSÉGEK
Egyágyas felár
BBP utasbiztosítás (EUB Biztosító)

Hossz: 
4 nap

Szállás

4 éjszaka 4*-os, jó minőségű, belvárosi, nemzetközi szállodában, kétágyas szobákban.

Program: 

1. nap: Budapest – Kairó
Semmi nem az, mint aminek látszik.
Elutazunk közvetlen repülőjárattal Budapestről Kairóba. Este érkezünk a szállodába. Első ismerkedés egy olyan világgal, melyet a következő napokban igazi utazó módjára járunk be, felfedezve azokat a helyeket is, melyek a turisták előtt rejtve maradnak. A mai naphoz jár egy történet a kétezer éves arab irodalom egyik csúcspontját jelentő, egyiptomi eredetű Ezeregyéjszaka meséiből.

2. nap: Kairó: a középkori város
Az arab mesevilág 24. órája
Mesemondók, kávéházak, kalligráfusok, eltűnőben lévő mesterségek. Ma a város legsűrűbben szőtt, lüktető-élő szövetét, az Iszlám Negyedet ismerjük meg. Nyüzsgés, dinamika és végtelen nyugalmas, békés percek jó ritmusú egymásutánisága, turisták által nem látogatott helyek következnek – és azok, melyeket látogatnak, de titkaikat csak nekünk tárják fel. Miért olyan fontos a szépírás? Hogy tudtak teljes könyveket szóról szóra megjegyezni? Ezekre a kérdésekre is választ kapunk. A Halottak városában kezdjük a napot, mecsetek, iskolák és kézművesek látogatásával folytatjuk, vendégeskedünk egy kivételes életű műgyűjtő otthonában, hogy a napot egy olyan eredeti, szúfi szertartás nézőiként zárjuk, melynek hosszan ható emlékét örökre magunkkal visszük (fakultatív). (Halottak városa, El Azhar Iszlám Kairó: a Khalifa és Muez utca építészeti-kalligrafikus emlékei, Ibn Tulun mecset, Gayer Anderson Múzeum, Ghouri karavánszeráj, szúfi szertartás.)

3. nap: Giza-Memphis-Szakkara
Szépség és Igazság: az írástudók homokba temetett titkai
Messziről indulunk, hisz távolra nyúlik Egyiptom írott történelme is. Az Ókor rejtélyei és megfejtésük, titkos tekercsek és varázspapíruszok, a tudás birtokában lévő írnokok világával ismerkedünk. A legrégebbi idők emlékeit a Kairói Múzeum és az első piramismezők, kultikus temetkezési helyek őrzik. Hogyan igazította el a Halottak Könyve a túlvilágra igyekvőket? Mi volt az írnokok szerepe? Miért fontos, Különleges merítkezés a többezer éves emlékezetbe, annak féltve őrzött titkaiba, misztikus helyszíneibe. (Kairói Múzeum, Giza, Memphis és Szakkara.) Fakultatív program: burzsoá lounge a 9 piramis látványával frissítővel és desszerttel.

4. nap: Az igazi Kairó
Könyvek, art deco, művészvilág
Úgy járjuk be Kairó izgalmas, eredeti negyedeit, hogy közben Nobel-díjas írók törzshelyeit, a legjobb könyvesbolt-kávézókat, az egyiptomi értelmiség kedves helyeit is zsinórra fűzzük. Hajózunk a Níluson, szó esik ikonikus gyarmati épületekről, erős nőkről, francia hagyatékról, és a végén még arab betűket írni és sespest játszani is megtanulunk. (Belváros, art deco, Zamalek, diplomata- és művésznegyedek és kiváló éttermek-teraszok).

UNESCO világörökségi helyszín:

  • A középkori Kairó

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

Szúfi szertartás
Beavatottaknak szóló, különleges élményt nyújtó, szúfi szertartás zenével, énekkel és tánccal. Mindamellett, hogy mély jelentéssel bír, nagyon élvezetes – de nem éttermi turistaszórakoztatás, hanem spirituális-kulturális élmény.
• Minimum 6 fő
• Ár: 12 000.- Ft/fő

Kávészünet a Giza-platón
Lehet-e szebb élményt kívánni Kairóban, mint egy burzsoá pihenő frissítő, sűrű mangódzsússzal és tradicionális desszerttel a 9 piramis – köztük a legnagyobbak – látványával, egy kiváltságos lounge-ban?
• Minimum 10 fő
• Ár: 9900.- Ft/fő

A programok ára tartalmazza a transzfert, szükséges belépőket és a program szerinti fogyasztást, illetve a magyar nyelvű idegenvezetést.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

a nemzetközi repülőjegyet, 23 kg feladott poggyásszal,
az Egyptair közvetlen járatával; Budapest – Kairó – Budapest útvonalon, turista osztályon
4 éjszaka szállást 4*-os, jó minőségű, belvárosi, nemzetközi szállodában, kétágyas szobákban
a félpanziós ellátást (reggeli a szállodában, ebéd vagy vacsora válogatott éttermekben, italok nélkül)
a program szerinti transzfereket és kirándulásokat autóbusszal és gyalogosan
a belépőket a program szerint
a speciális vendég és a magyar nyelvű szakértő vezetés költségeit Budapesttől Budapestig,
illetve a helyi egyiptológus idegenvezető költségét

Részvételi díj nem tartalmazza: 

a borravalókat kb. 8 USD / fő / nap 
a vízum díját (helyszínen fizetendő) 25 USD / fő
az útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,5%

EGYÉB KÖLTSÉGEK
Egyágyas felár
BBP utasbiztosítás (EUB Biztosító)

Helyszíni költségek leírása: 

Helyszínen fizetendő borravalók kb. 8 USD / fő / nap 
Vízumdíj (helyszínen fizetendő) 25 USD / fő

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
Borravalók.
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Közvetlen repülőjárattal Budapestről Kairóba.

Étkezés: 

A részvételi díj félpanziós ellátás tartalmaz.

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére. Választható 4%-os mértékű Z1 útlemondási biztosítás is, amely esetében a Covid-19 fertőzés kapcsán hatósági karanténba kerülés biztosítási eseménynek számít. Vagyis, ha valaki az utazását megelőző 10 napban hatósági karanténba kerülne Covid-pozitivitása miatt, az számíthat a biztosító segítségére. Amennyiben a 4% mértékű COVID-19 fedezettel rendelkező útlemondási biztosításra tart igényt kérjük, azt a megjegyzés rovatba tüntesse fel!
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!