Királyi városok körutazás, Marokkó

8 napos körutazás Marokkóban

Marokkói utazásunk során meggyőződhetünk róla, hogy kevés olyan változatos, természeti látványokban gazdag része van az arab világnak, mint a legnyugatibb kelet országa, Marokkó. Egy ország, ahol megelevenedik az Ezeregy éjszaka világa, és ahol Nyugat-Afrika vándor népei, varázslói színesítik a mindennapokat. Egyedülálló élmény!

Részvételi díj tartalmazza

Repülőtéri illeték, idegenforgalmi adó, foglalási díj. A biztosítások aktuális díjai felől érdeklődjön irodánkban. A sztornóbiztosítás a teljes részvételi díjra és a teljes repülőtéri illetékre számítandó. A repülőtéri illeték összege és a pótdíjak mértéke a deviza forint árfolyamának és az olaj világpiaci árának időközi módosulása miatt változhat. A körutazáson való részvételnek feltétele a teljes ár befizetése.

Részvételi díj nem tartalmazza

Helyszínen (érkezést követően) fizetendő belépődíjak és helyi idegenvezetői költségek: 65 Euró / fő.
Helyszínen fizetendő borravaló 50 Euró / fő / hét.

Egyéb fontos információk:
Lemondás esetén a repülőjegy 159 000 Ft / fő ára (amely tartalmazza a repülőtéri illetéket és a légiközlekedési pótdíjat is) nem visszatéríthető!

Hossz: 
8 nap

Szállás

A körút során középkategóriás, helyi besorolásnak megfelelő 4 *-os szállodákban.

Program: 

1. nap: Budapest – Marrakesh
Elutazás Budapestről menetrend szerinti repülőjárattal Marrakeshbe, egy európai átszállással, bérelt helyeken. Érkezés után transzfer a szállodába. Szállás és vacsora Marrakeshben. 

2. nap: Marrakesh
Reggeli után, Marrakesh, a "Dél gyöngyének" megtekintése, a vörös várost a 11 században alapították az Almoravidák. Ez a dinasztia csodálatos palotákat és kerteket hagyott Marrakeshre. Első látnivaló a Majorelle kert, amely egy csodás botanikus kert, a béke szigete a nyüzsgő város központjában és a leglátogatottabb múzeuma Marokkónak. Majd a Bahia palota, amely stílusában kicsit visszavisz a múltba és a Menara kert a víztározójával, távolban az Atlasz hegységgel (a Koutoubia mecsetet kívülről csodálhatjuk meg). A nap további részében megismerkedünk a szukok varázslatos keleti világával, valamint látogatást teszünk egy Berber patikában is. A  programunk zárásaként a híres Jemma El Fna téren, a mesemondók, kígyóbűvölők, tűznyelők, akrobaták és utcai pecsenyesütők forgatagának és a tér, ezeregyéjszaka meséibe illő nyüzsgésének felfedezésére nyílik lehetőség. Szállás és vacsora Marrakeshben.

3. nap: Marrakesh – Beni Mellal – Fes
Reggeli a szállodában, majd elutazás Fesbe. Az út kies, vörös vidéken vezet keresztül, amely gyönyörűen harmonizál az ég tiszta kékjével és a pálmaligetek örökzöldjével. Beni Mellalon keresztül utazunk tovább, majd egy festői út során áthaladunk Ifranon, a Közép-Atlasz cédruserdejében elterülő üdülő- és síparadicsomon. Rövid pihenő, majd érkezés, szállás és vacsora Fezben.

4. nap: Fes
Reggeli a szállodában. Egész napos szabadprogram Fesben.
Fakultatív programlehetőség: Egész napos városnézés magyar nyelvű idegenvezetéssel (10 000 Ft / fő), az egyik legősibb királyi városban, Marokkó vallási és kulturális központjában. Felkeressük a 9–14 századokban épült Medina-t (a világ legnagyobb sétáló utcája, medinája, amely egy igazi időutazást, különleges hangulatot nyújt), a benne található Bou Inania Medersa-t (Korán iskola, amelyet belülről is láthatunk), majd a világhírű Karaouine mecset környékét. Itt a Nejjarine szökőkútat, II. Idriss, a város alapítójának mauzóleumát (kívülről), valamint a bőrcserzők, ötvösök és szövőműhelyek negyedét tekintjük meg. Fakultatív ebédlehetőség egy régi palotában a Medinában (kb. 13 EUR, 3 fogás ital nélkül). A medina kinti forgataga és titokzatosságának egy része  megnyílik előttünk a helyi gasztronómiával és pihenhetünk erőt gyűjthetünk a hosszú gyaloglást illetően.  Megközelítjük továbbá a 14 századi, jelenleg is működő, különlegesen cizellált főbejáratú királyi palotát, majd a mellette található egyik legszebbnek tartott Mellah zsidó negyed csodás utcáján megyünk keresztül. A városnézés befejezése a város szélén lévő fazekas negyed, egy szövetkezet mestereinek munkáival ismerkedünk meg és megtudjuk milyen nehéz a mozaik készítése. A festők ennek is mesterei, hiszen a város jelenleg is az ország kulturális, spirituális és kézműipari központja. A városnézés után visszatérés a szállodába. Vacsora, szállás Fezben.

5. nap: Fes – Volubilis – Meknes – Rabat – Casablanca
Ezen a napon korai indulással Marokkó új arcát ismerhetjük meg. Reggeli után látogatást teszünk az elbűvölő, római alapítású Volubilisben. Miközben a római építészet remekeiben és az egykori villák szép fényű mozaikjaiban gyönyörködünk, a távolban láthatjuk a pihenő tevéhez hasonlító festői elhelyezkedésű szent várost, az iszlám atyja, az I. Idriss által alapított Moulay Idrisst (a városalapító tiszteletére itt felépített mauzóleumhoz évente több tízezer hívő zarándokol el). Továbbutazás Meknesbe, ahol a "marokkói Versailles"-t tekinthetjük meg rövid sétával. A várost Moulay Ismail, XIV. Lajos kortársa alapította a 17 század végén. Meknest 40 kilométer hosszú, háromszoros városfal öleli körül, aminek egyik oldalán a Medina (óváros) és a Bab El Mansour (Marokkó legszebb kapuja), a másik oldalán pedig a modern városrész található. A monumentális kapuk és a piacok még emlékeztetnek a város fénykorára. A letűnt szultáni palota romjai azonban az idő múlására figyelmeztetnek, amely lassan elmosta Meknes jelentőségét és Rabatot részesítette előnyben. A városalapító mauzóleumának megtekintése (amennyiben nyitva van) után továbbutazás Rabatba. Délutánra megérkezünk a Marokkói Királyság elegáns fővárosába, Rabatba. A virágzó és rendezett város látnivalói között szerepel az Oudayas-i Kasbah, amely egy különleges hangulatú városrész. Ráláthatunk az óceánra: a Hassan torony, háttérben a hihetetlen kék óceánnal, és  az V. Mohamed mauzóleuma, amely egy szakrális helyen található. A mauzóleum amennyiben nyitva van, látogatható. Végül a királyi palota és az azt körülvevő tér, a Mechouar. Továbbutazás Casablancába, érkezés az esti órákban. Szállás és vacsora Casablancában.

6. nap: Casablanca – Essaouira
Reggeli a szállodában, délelőtt, Casablanca városnézés. A filmek világából ismert, különleges atmoszférájú városban megtekintjük: az Anfa villanegyedet az Atlanti-óceán partján, a II. Hassan mecsetet kívülről, amely a világ harmadik legnagyobb mecsete (ha lehetőség engedi, fakultatív látogatási lehetőség belülről 13 EUR / fő). A különleges hangulatú  szakrális épület betoncölöpökön áll az óceánban. Városnézésünk során eljutunk a királyi palota körzetébe, érintjük az Arab Liga parkját, valamint az V. Mohamed teret és az Egyesült Nemzetek terét. Majd  továbbutazunk a legendás Mogador-ba Essaouiraba, az óceán partjára. Szállás és vacsora Essaouiraban.

7. nap: Essaouira – Marrakesh
Reggeli után látogatást teszünk Essaouirában, amely nem csupán nyüzsgő kikötőjéről, de épen maradt romantikus portugál erődjéről és a protektorátus óta idetelepedett európai és amerikai művészeiről vált nevezetessé. Hófehér utcácskáinak rengetegében tujafa művesek, szőnyegszövők, portréfestők galériáiban gyönyörködhetünk. Nem véletlen, hogy a különleges atmoszférájú Essaouirát a filmesek világa is korán felfedezte. A város a hatvanas években egyéni utat kereső lázadó művészek otthona volt.  Délután továbbutazás Marrakesbe. Remélhetőleg  látjuk az út mentén közel Essauirához kecskéket az aggana fákon, egy rövid látogatás egy aggana olaj, krém termelő női (berber) szövetkezetben. Szállás és vacsora Marrakesh.

8. nap: Marrakesh – Budapest
Reggeli után transzfer a repülőtérre, majd hazautazás Budapestre, menetrend szerinti repülőjárattal átszállással, érkezés a menetrend függvényében.

A programok sorrendjének megváltoztatásának jogát irodánk a járatok menetrendjének módosulása miatt fenntartja.

Hasonló utazások, nyaralások:

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

Egész napos városnézés magyar nyelvű idegenvezetéssel 10 000 Ft / fő
Fakultatív ebédlehetőség egy régi palotában a Medinában kb. 13 EUR, 3 fogás ital nélkül
Ha lehetőség engedi, fakultatív látogatási lehetőség belülről 13 EUR / fő

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

Repülőtéri illeték, idegenforgalmi adó, foglalási díj. A biztosítások aktuális díjai felől érdeklődjön irodánkban. A sztornóbiztosítás a teljes részvételi díjra és a teljes repülőtéri illetékre számítandó. A repülőtéri illeték összege és a pótdíjak mértéke a deviza forint árfolyamának és az olaj világpiaci árának időközi módosulása miatt változhat. A körutazáson való részvételnek feltétele a teljes ár befizetése.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

Helyszínen (érkezést követően) fizetendő belépődíjak és helyi idegenvezetői költségek: 65 Euró / fő.
Helyszínen fizetendő borravaló 50 Euró / fő / hét.

Egyéb fontos információk:
Lemondás esetén a repülőjegy 159 000 Ft / fő ára (amely tartalmazza a repülőtéri illetéket és a légiközlekedési pótdíjat is) nem visszatéríthető!

Helyszíni költségek leírása: 

belépődíjak és helyi idegenvezetői költségek: 65 Euró / fő.
Helyszínen fizetendő borravaló 50 Euró / fő / hét.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Elutazás Budapestről menetrend szerinti repülőjárattal Marrakeshbe, egy európai átszállással.

Csomagszállítás:
minden (2 éves kor feletti) utasunk számára a következő poggyász szállítását biztosítjuk:

Egy darab fedélzeti kézipoggyász, amely mérete nem nagyobb mint 55 x 35 x 25 cm (maximum: 8 kg / db).
Egy darab feladott poggyász, amely súlya nem lehet több, mint 23 kg
Olyan árucikkek, amelyeket a repülőtéri ajándékboltban a biztonsági ellenőrzést követően vásárolt. A kétéves kor alatti gyermekek részére a babakocsi ingyenesen szállítható.

Étkezés: 

A félpanziós ellátás két főétkezést tartalmaz. Ez általában reggeli és vacsora. Az étkezések időpontját a szálloda határozza meg.

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont

Vízumkötelezettség Marokkóba magyar állampolgároknak nincs, az országba történő belépéskor regisztrációs nyomtatványkitöltése kötelező (útlevéladatok).

A program megváltoztatásának jogát irodánk a járatok menetrendjének esetleges módosulása miatt fenntartja.

Vélemények, értékelések
4.7
7 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
3.4
Túravezetők értékelése
4.7
Utazás értékelése
5.0
Budapest, XXIII. kerület
5.0
Az körút nagyon szép volt, hála Erőss Claudine idegenvezetőnknek, aki mindent megtett, hogy jól érezzük magunkat, felkészültsége, tudása, humora lenyűgözött minket.
Ajánlani tudom ezt az utat mindenkinek, bár a buszozás néha sok volt, esetleg egy-két nappal hosszabbítani lehetne a programot óceánparti pihenéssel.
Budapest, XI. kerület
4.4
Bakancslistás utazás!
Az 1001 éjszaka meséi elevenednek meg!
Köszönet Klodinnak, az idegenvezetőnek, aki húsz év kapcsolatrendszerét vetette be azért, hogy minél többet megtapasztalhassunk a turista látványosságokon túl a valódi Maroccóról.
Egyedi, utánozhatatlan élmény volt, igencsak jutányos áron!
Salgótarján
5.0
Számomra felejthetetlen élményt nyújtott!
Budapest, XIV. kerület
4.6
<szöveg nélkül>
Csömör
4.6
<szöveg nélkül>
Balatonendréd
4.4
<szöveg nélkül>
Budapest, XXII. kerület
4.6
<szöveg nélkül>
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!