Jordánia legszebb tájai és műemlékei

8 napos körút Jordániában

Szilveszteri programunk útvonala kicsit más, mint a szokásos körutazások, hiszen ilyenkor az év végén mindenki inkább egy kis pihenésre vágyik. Természetesen a legfőbb látnivalók és élmények, mint Petra csodálatos, sziklába vájt „Kincsesháza”, a holt-tengeri lebegés, a sivatagi dzsip túra és az aqaba-i pihenés a Vörös-tenger partján nem marad ki most sem. Utunk egyik különlegessége, hogy a szilveszter estét és az Újév beköszöntét Wadi Rum hangualtos sivatagi táborában, a csillagok alatt ünnepeljük.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

a repülőjegyet illetékkel és személyenként 1 db max. 40x30x20cm-es kisméretű kézipoggyásszal 
6 éjszakai szállást helyi 4-5*-os szállodákban, 1 éjszakát Wadi Rumban színvonalas sátras szálláshelyen, kétágyas szobákban
a félpanziós ellátást (reggeli és vacsora, italok nélkül)
a szilveszteri vacsorát Wadi Rum-ban (italokkal) 
a megadott programokat
a belépőket a meghirdetett látnivalókhoz
a helyszíni közlekedést autóbusszal
a vízumügyintézést
a magyar nyelvű idegenvezetést Budapestről, végig a körutazás során 

Részvételi díj nem tartalmazza

a borravalókat kb. 70 USD/fő
az útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,5%

EGYÉB KÖLTSÉGEK
Egyágyas felár 220 000 Ft
20 kg feladható poggyász költsége (változhat) kb. 55 000 Ft-tól/poggyász
Wizz Priority (+1 10 kg-os kézipoggyász, elsőbbségi beszállás, ingyenes repülőtéri utasfelvétel) kb. 30 000 Ft-tól/fő
Ülőhely foglalás
Fakultatív programok
BBP utasbiztosítás (EUB Biztosító)

Hossz: 
8 nap

Szállás

Helyi 4-5* csillagos szállodákban, kétágyas szobákban.

Program: 

1. nap: Budapest – Amman - Jerash
Elutazás Budapestről menetrend szerinti járattal Jordánia fővárosába, Ammanba. Megérkezést követően Jerashban a római idők emlékeit fedezzük fel. A település igen jó állapotban maradt fenn, így könnyen tanulmányozhatjuk a legjelentősebb épületeit: Hadrianus diadalívét, a hippodrome-ot, a déli kaput, Zeusz templomát, a déli színházat, az ovális fórumot, a Cardo Maximus „főutat”, a déli Tetrapülont, az egykori katedrálist, a Nymphaneumot, Propülaiat, Artemisz templomát és az északi színházat. A program után transzfer a szállodába. Vacsora és szállás Ammanban (1 éj).

Tervezett szállás: Mena Tyche Hotel 4*

2. nap: Madaba - Nebo-hegy - Holt-tenger
Reggeli után utazás Madaba-ba, a 6. századi mozaikjairól híres városba. Madaba-t elhagyva hamarosan megérkezünk a Nebo-hegyre, ahonnan a Biblia szerint egykoron 40 évnyi pusztai bolyongás után az Úr megmutatta Mózesnek az Ígéret földjét. Ezután folytatjuk utunkat a Holt-tengerhez, amely Földünk egyik leggazdagabb, évezredek alatt kialakult természetes só forrása. Vize annyira sós, hogy nem tudunk elsüllyedni benne, könnyen lebeghetünk felszínén. Vacsora és szállás a Holt-tengernél (1 éj).

Tervezett szállás: Movenpick Resort & Spa Dead Sea 5*

3. nap: Holt-tenger - Shobak vára - Petra
Reggeli után meglátogatunk egy egykori keresztes erődöt, a Petrától északra fekvő Shobak-ot (franciául: krak de Montréal, latinul: Mons Regalis). A vár 1115-ben épült I. Balduin jeruzsálemi király parancsára, az első nagyobb szentföldi keresztes erődítményként. Napjainkban szabadtéri múzeumként fogadja a látogatókat. Ezután továbbutazunk Petrába, ahol elfoglaljuk szálláshelyünket. Mivel ezt az éjszakát Petrában töltjük, így fakultatív program keretében lehetőségünk van ezt a varázslatos várost este, mécsesekkel kivilágítva is megcsodálni. Vacsora és szállás Petrában (1 éj).

Tervezett szállás: Movenpick Resort Petra 5*

4. nap: Petra - Wadi Rum
Reggeli után a nabateusok ősi városa, a sziklába vájt Petra felé vesszük az irányt. Érkezés után a „rejtett város” gyalogos felfedezésére indulunk, az 1 kilométer hosszú, hatalmas sziklákkal szegélyezett, szűk kanyonban. A páratlan színekben játszó homokkő sziklafalak mindenkit ámulatba ejtenek egészen addig, amíg egy keskeny hasadékon keresztül Petra jelképe, a híres „Kincsesház” látványa elénk nem tárul. Ez a régészeti terület mindenki által ismert látnivalója. Azonban ezen kívül még számtalan lenyűgöző sziklasírt, templomot és amfiteátrumot is találhatunk itt. Másik érdekessége az út végén álló kolostor, ahova 800 lépcső vezet, így megközelítése már jóval nehezebb. Ezután folytatjuk utunkat a helyiek által "Hold völgyének" is nevezett Wadi Rumba.

Szilveszteri gálavacsora és szállás Wadi Rumban, különleges sátras szálláshelyünkön (1 éj).

Tervezett szállás: Luxury Rum Magic Camp

5. nap: Wadi Rum - Aqaba
Reggeli után a Vörös-tenger partján fekvő Aqabába indulunk, mely Jordánia egyetlen tengerparti kikötővárosa, fontos kereskedelmi központ. Emellett igazi üdülőparadicsom, pálmafákkal szegélyezett tengerpartján sétálhatunk, élvezhetjük a napsütést és a Vörös-tengerben is megmártózhatunk. Fakultatív lehetőség: hajókázás a Vörös-tengeren, ebéddel (időjárásfüggő). Reggeli és vacsora a szállodában (2 éj).

Tervezett szállás: Movenpick Resort Aqaba Hotel 5*

6. nap: Aqaba
Szabadidő Aqabában, pihenés a tengerparton. Reggeli és vacsora a szállodában.

7. nap: Aqaba - Amman
Késő délelőtti kicsekkolás az aqabai szállodából, majd utazás északra, Amman irányába. Megérkezés után városnézés a jordán fővárosban: citadella, Archeológiai Múzeum, római színház, Folklór Múzeum. Este búcsúvacsora egy tradicionális arab étteremben Ammanban. Szállás Ammanban (1 éj).

Tervezett szállás: Mena Tyche Hotel 4*

8. nap: Amman – Budapest
Korai reggeli után transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre. 

A programok és a szállodák változtatásának jogát helyi partnerirodánk fenntartja! 

UNESCO Világörökségi helyszínek

  • Wadi Rum sivatag
  • Petra

A 2021-es időpontok és árak tájékoztató jellegűek.

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

Hajókirándulás Aqabában: 25.000 Ft

Hajókázás a Vörös-tengeren, sznorkellezési lehetőséggel, ebéddel. A program kb. 2,5-3 óra hosszú. Fürdőruhát vigyenek magukkal!
A programokra minimum 10 főtől a magyar idegenvezető is elkíséri utasainkat.

Petra by night (jelentkezés és fizetés a helyszínen): kb. 25 USD 

A varázslatos táj éjszaka egészen más arcát mutatja. A körülbelül 2 órás (20:30-22:30) program során mesebeli látvány tárul elénk, ahogy a Kincstárat több ezer lámpás fénye világítja meg, miközben lágy tradicionális arab zene ringat minket szinte meditatív állapotba.  

Tevegelés Wadi Rumban (jelentkezés és fizetés a helyszínen): kb. 30 USD 

A sivatagi élményt egy körülbelül fél órás vezetett tevegelés teszi feledhetetlenné, melyre a 3. nap este vagy 4. nap hajnalban lesz lehetőség.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

a repülőjegyet illetékkel és személyenként 1 db max. 40x30x20cm-es kisméretű kézipoggyásszal 
6 éjszakai szállást helyi 4-5*-os szállodákban, 1 éjszakát Wadi Rumban színvonalas sátras szálláshelyen, kétágyas szobákban
a félpanziós ellátást (reggeli és vacsora, italok nélkül)
a szilveszteri vacsorát Wadi Rum-ban (italokkal) 
a megadott programokat
a belépőket a meghirdetett látnivalókhoz
a helyszíni közlekedést autóbusszal
a vízumügyintézést
a magyar nyelvű idegenvezetést Budapestről, végig a körutazás során 

Részvételi díj nem tartalmazza: 

a borravalókat kb. 70 USD/fő
az útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,5%

EGYÉB KÖLTSÉGEK
Egyágyas felár 220 000 Ft
20 kg feladható poggyász költsége (változhat) kb. 55 000 Ft-tól/poggyász
Wizz Priority (+1 10 kg-os kézipoggyász, elsőbbségi beszállás, ingyenes repülőtéri utasfelvétel) kb. 30 000 Ft-tól/fő
Ülőhely foglalás
Fakultatív programok
BBP utasbiztosítás (EUB Biztosító)

Kötelező költségek: 

Vízum

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Étkezés: 

A részvételi díj félpanziós (reggeli és vacsora, italok nélkül) ellátást tartalmaz.

Időjárás: 
Jordánia északon mediterrán, az ország többi részén alapvetően sivatagi éghajlatú, az esősebb időszak decembertől-márciusig tart. A hőmérséklet ebben a téli időszakban –4 C° és +10 C° között ingadozik, nyáron a déli területeken elérheti a 45-50 C°-ot is.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére. Választható 4%-os mértékű Z1 útlemondási biztosítás is, amely esetében a Covid-19 fertőzés kapcsán hatósági karanténba kerülés biztosítási eseménynek számít. Vagyis, ha valaki az utazását megelőző 10 napban hatósági karanténba kerülne Covid-pozitivitása miatt, az számíthat a biztosító segítségére. Amennyiben a 4% mértékű COVID-19 fedezettel rendelkező útlemondási biztosításra tart igényt kérjük, azt a megjegyzés rovatba tüntesse fel!
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!