Jordánia legszebb tájai és műemlékei

8 napos körút Jordániában

Ha kiváncsi, hogy hol forgatták a filmtörténet kultikus filmjeit, akkor Jordánia a legjobb választás. Wadi Rum sivatagi világa megjelenik többek között a Csillagok háborújában, de volt már Mars is a Túlélő c. filmben. Indiana Jones pedig Petra-ban kereste az utolsó keresztes lovagot. Ha kívancsi a leghíresebb és legnagyobb keresztes lovagvárra, akkor Krak de Chevalier Önre vár! A jordán vendegszeretet mellett a helyi ételek is legalabb olyan híresek, feltétlen kóstolják meg!
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

a repülőjegyet illetékkel és személyenként 1 db max. 40x30x20cm-es kisméretű kézipoggyásszal
6 éjszakai szállást helyi 4-5*-os szállodákban, 1 éjszakát Wadi Rumban színvonalas sátras szálláshelyen, kétágyas szobákban
a félpanziós ellátást (reggeli és vacsora, italok nélkül)
a megadott programokat
a belépőket a meghirdetett látnivalókhoz
a helyszíni közlekedést autóbusszal
a vízumügyintézést
a magyar nyelvű idegenvezetést

Részvételi díj nem tartalmazza

borravalókat, vízum, útlemondási biztosítást, egyéb személyes kiadásokat, baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás, fakultatív programok, ülőhely foglalás, egyágyas felár.

Hossz: 
8 nap
Létszám: 
maximum 20-22 fő

Szállás

Helyi 4-5* csillagos szállodákban, kétágyas szobákban.

Program: 

1. nap: Budapest – Amman 
Elutazás Budapestről menetrend szerinti járattal Jordánia fővárosába, Ammanba. Érkezés után transzfer a szállodába. Szállás Ammanban (2 éj).

Szállás: The Corp Amman Hotel 4*

2. nap: Amman – Jerash - Ajloun 
Reggeli után Jerashban a római idők emlékeit fedezzük fel. A település igen jó állapotban maradt fenn, így könnyen tanulmányozhatjuk a legjelentősebb épületeit: Hadrianus diadalívét, a hippodrome-ot, a déli kaput, Zeusz templomát, a déli színházat, az ovális fórumot, a Cardo Maximus „főutat”, a déli Tetrapülont, az egykori katedrálist, a Nymphaneumot, Propülaiat, Artemisz templomát és az északi színházat. Továbbhaladva északra felkeressük a keresztes háborúk időszakának emlékeit. Az iszlám építészet egyik gyöngyszemét, az Ajloun várat Szaladdin szultán építtette 1184-ben, hogy védelmezhesse a Jordánia és Szíria közötti kereskedelmi útvonalakat. A soktornyú, több mint 800 éves Ayyubid várnak jelentős szerepe volt a keresztesek legyőzésében. Vacsora Ammanban.

3. nap: Amman – Kerak – Aqaba
Reggeli után meglátogatjuk a keresztesek várát Kerakban, mely fontos kereskedelmi útvonalak kereszteződését védő erődítmény volt. Ezután továbbutazunk a Vörös-tenger partján fekvő Aqabába, mely Jordánia egyetlen tengerparti kikötővárosa, fontos kereskedelmi központ. Emellett igazi üdülőparadicsom, pálmafákkal szegélyezett tengerpartján sétálhatunk, élvezhetjük a napsütést. Vacsora és szállás Aqabában (1 éj).

Szállás: Movenpick Residences 5*

4. nap: Aqaba – Wadi Rum
Délelőtt szabadidő Aqabában vagy fakultatív hajókázás a Vörös-tengeren. Ezután folytatjuk utunkat a helyiek által "Hold völgyének" is nevezett Wadi Rumba, a Jordánia jelentős részét kitevő sivatagok legszebbikébe. Kb. 4 órás dzsipszafarink keretében megismerkedünk a vörös sivatag leglátványosabb részeivel. Vacsora és szállás Wadi Rumban, különleges sátras szálláshelyünkön (1 éj).

Szállás: Hasan Zawaydeh Camp

5. nap: Wadi Rum – Kis Petra – Petra 
Reggeli után a nabateusok ősi városa, a sziklába vájt Petra felé vesszük az irányt. Érkezés után első állomásunk Kis Petra, a régészeti park kevéssé ismert, de annál szebb sziklavölgye, Siq al-Barid, vagyis a Hideg-kanyon, ahol a világ egyik legősibb települése, Al Beidha is található. Ezután a „rejtett város” gyalogos felfedezésére indulunk, az 1 kilométer hosszú, hatalmas sziklákkal szegélyezett, szűk kanyonban. A páratlan színekben játszó homokkő sziklafalak mindenkit ámulatba ejtenek egészen addig, amíg egy keskeny hasadékon keresztül Petra jelképe, a híres „Kincsesház” látványa elénk nem tárul. Ez a régészeti terület mindenki által ismert látnivalója. Azonban ezen kívül még számtalan lenyűgöző sziklasírt, templomot és amfiteátrumot is találhatunk itt. Másik érdekessége az út végén álló kolostor, ahova 800 lépcső vezet, így megközelítése már jóval nehezebb (felár ellenében szamárháton is lehetséges). Mivel ezt az éjszakát Petrában töltjük, így fakultatív program keretében lehetőségünk van ezt a varázslatos várost este, mécsesekkel kivilágítva is megcsodálni. Vacsora és szállás Petrában (1 éj).

Szállás: Petra Guesthouse Hotel 4* 

6. nap: Petra – Madaba – Nebo-hegy – Holt-tenger
A reggelit követően Madaba-ba, a 6. századi mozaikjairól híres városba utazunk. Madaba-t elhagyva hamarosan megérkezünk a Nebo-hegyre, ahonnan a Biblia szerint egykoron 40 évnyi pusztai bolyongás után az Úr megmutatta Mózesnek az Ígéret földjét. Ezután folytatjuk utunkat a Holt-tengerhez, amely Földünk egyik leggazdagabb, évezredek alatt kialakult természetes só forrása. Vize annyira sós, hogy nem tudunk elsüllyedni benne, könnyen lebeghetünk felszínén. Szabadidő fürdőzésre. Vacsora és szállás a Holt-tengernél (1 éj).

Szállás: Dead Sea & Spa Resort 4*

7. nap: Holt-tenger – Betánia – Amman
Reggeli után szabadidő pihenésre, fürdőzésre. Majd a Jordán-folyó keleti partján található keresztelőhely, Betánia felé indulunk, ahol a bibliai utalások alapján feltételezhetően Keresztelő Szent János megkeresztelte Jézust. Ezt követően visszautazunk Ammanba. Vacsora és szállás Ammanban (1 éj).

Szállás: The Corp Amman Hotel 4*

8-9. nap: Amman – Budapest
Reggeli után városnézés Ammanban: citadella, Archeológiai Múzeum, római színház, Folklór Múzeum. Búcsúvacsora egy tradicionális arab étteremben, majd transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre. Érkezés Budapestre a 9. napon (menetrend függvényében változhat!)

A programok és a szállodák változtatásának jogát irodánk fenntartja!  

UNESCO Világörökségi helyszínek
Wadi Rum sivatag
Petra 
Jordánon túli keresztelő hely, Betánia Al-Maghtas

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

A 2021-es időpontok és árak tájékoztató jellegűek.

Kapcsolódó cikkek

» Elfelejtett ősi városok - Etédi Alexa, 2013. június. 07
» A világ 10 legcsodálatosabb helyszíne - Etédi Alexa, 2013. május. 15
» A Maldív-szigetek - Kovács Attila, 2022. november. 11
» Vietnam ízei - Kovács Attila, 2022. október. 13
» Hihetetlen Isztambul... - Kovács Attila, 2022. szeptember. 06
» Tényleg létezik a Pokol kapuja! - Etédi Alexa, 2022. augusztus. 07
» Csodás képek Ladakh-ból - Kovács Attila, 2022. július. 25
» A titokzatos Petra, Jordánia - Kovács Attila, 2022. június. 15

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

Petra by night: 12 000 Ft
A varázslatos táj éjszaka egészen más arcát mutatja. A körülbelül 2 órás program során mesebeli látvány tárul elénk, ahogy a Kincstárat több ezer lámpás fénye világítja meg, miközben lágy tradicionális arab zene ringat minket szinte meditatív állapotba.  

Hajókirándulás Aqabában: 21.000 Ft
Délelőtti hajókázás a Vörös-tengeren, sznorkellezési lehetőséggel, BBQ ebéddel a tengerparton. A program kb. 2,5-3 óra hosszú. Fürdőruhát vigyenek magukkal!

A programokra minimum 10 főtől a magyar idegenvezető is elkíséri utasainkat.

Tevegelés Wadi Rumban: kb. 30 USD (jelentkezés és fizetés a helyszínen)
A sivatagi élményt egy körülbelül fél órás vezetett tevegelés teszi feledhetetlenné. 

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

a repülőjegyet illetékkel és személyenként 1 db max. 40x30x20cm-es kisméretű kézipoggyásszal
6 éjszakai szállást helyi 4-5*-os szállodákban, 1 éjszakát Wadi Rumban színvonalas sátras szálláshelyen, kétágyas szobákban
a félpanziós ellátást (reggeli és vacsora, italok nélkül)
a megadott programokat
a belépőket a meghirdetett látnivalókhoz
a helyszíni közlekedést autóbusszal
a vízumügyintézést
a magyar nyelvű idegenvezetést

Részvételi díj nem tartalmazza: 

borravalókat, vízum, útlemondási biztosítást, egyéb személyes kiadásokat, baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás, fakultatív programok, ülőhely foglalás, egyágyas felár.

Kötelező költségek: 

Vízum

Helyszíni költségek leírása: 

Borravalókatkb. 45 USD/fő

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

A repülőjegy díja a prospektus megjelenésekor a Ryanair honlapján elérhető legalacsonyabb ár szerint értendő. Irodánk a minimális létszám elérésekor a repülőjegyeket az aktuális áron állítja ki. A repülőjegy egyénileg is megvásárolható, ezzel kapcsolatban előzetesen egyeztessenek. A részletekről érdeklődjenek kollégáinknál.

Tervezett menetrend (változhat)
Budapest - Amman  19:05  23:25   W62373 / kb. 3 óra 20 perc
Amman - Budapest  23:55  02:45 (másnap)   W62374 / kb. 3 óra 50 perc 

Étkezés: 

A részvételi díj félpanziós (reggeli és vacsora, italok nélkül) ellátást tartalmaz.

Időjárás: 
Jordánia északon mediterrán, az ország többi részén alapvetően sivatagi éghajlatú, az esősebb időszak decembertől-márciusig tart. A hőmérséklet ebben a téli időszakban –4 C° és +10 C° között ingadozik, nyáron a déli területeken elérheti a 45-50 C°-ot is.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére. Választható 4%-os mértékű Z1 útlemondási biztosítás is, amely esetében a Covid-19 fertőzés kapcsán hatósági karanténba kerülés biztosítási eseménynek számít. Vagyis, ha valaki az utazását megelőző 10 napban hatósági karanténba kerülne Covid-pozitivitása miatt, az számíthat a biztosító segítségére. Amennyiben a 4% mértékű COVID-19 fedezettel rendelkező útlemondási biztosításra tart igényt kérjük, azt a megjegyzés rovatba tüntesse fel!
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!