Jordánia legszebb tájai és műemlékei

8 napos körút Jordániában

Ha kiváncsi, hogy hol forgatták a filmtörténet kultikus filmjeit, akkor Jordánia a legjobb választás. Wadi Rum sivatagi világa megjelenik többek között a Csillagok háborújában, de volt már Mars is a Túlélő c. filmben. Indiana Jones pedig Petra-ban kereste az utolsó keresztes lovagot. Ha kívancsi a leghíresebb és legnagyobb keresztes lovagvárra, akkor Krak de Chevalier Önre vár! A jordán vendegszeretet mellett a helyi ételek is legalabb olyan híresek, feltétlen kóstolják meg!

Alapár tartalmazza

7 éjszakai szállást, helyi 4*-os szállodákban, kétágyas szobákban, félpanziós ellátást (reggeli és vacsora, italok nélkül), a megadott programokat és belépőket, a meghirdetett látnivalókhoz, a helyszíni közlekedést autóbusszal, a magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

Repülőjegyet illetékkel, kézipoggyásszal, feladható poggyász költsége, vízum díj (helyszínen fizetendő), borravalókat, útlemondási biztosítást, egyéb költségek: BBP biztosítás, egyágyas felár, Kerak vára kirándulás.

Hossz: 
8 nap
Szállás: 
szálloda
****
Létszám: 
maximum 20 fő

Szállás

Helyi 4* csillagos szállodákban, kétágyas szobákban.

Program: 

1. nap: Budapest – Amman
Etazás Budapestről menetrend szerinti járattall Jordánia fővárosába, Ammanba. Érkezés után transzfer a szállodába, az est hátralévő részében szabadprogram, mely alkalmat ad arra, hogy egyénileg is felfedezhessük a várost. Szállás Ammanban (3 éj).

Szállás: Arena Space Hotel 4*

2. nap: Sivatagi erődök
Reggeli után irány a Keleti sivatag, ahol felkeressük az Al Kharraneh erődöt, az Amra erődöt és az Al Azraq erődöt, amely Arábiai Lawrence-nek is otthont adott, és ahol A bölcsesség hét pillére című könyvének néhány fejezetét vetette papírra. Az erődben felidézzük Thomas Edward Lawrence kalandos életét, tetteit és személyiségét, melyet leginkább az „Arábiai Lawrence” című filmből ismerhetünk. Folytatjuk utunkat a Holt-tenger felé, amely Földünk egyik legmélyebb pontja, egyben a legkülönlegesebb spirituális és természeti tája, amely Ammantól alig 55 kilométerre fekszik. Ez Földünk egyik leggazdagabb, évezredek alatt kialakult természetes só forrása. A program végeztével visszautazás Ammanba.

3. nap: Jereash – Ajloun
A mai napunkat egy reggeli panoráma túrával kezdjük Ammanban, majd Jereashban a római idők emlékeit keressük fel. Megnézzük az épen maradt római települést, a Dekapolisz városok közül az egyik legfontosabbat. A legjelentősebb emlékek közül az alábbiakat látogatjuk meg: Hadrianus diadalíve, déli kapu, Zeusz temploma, Déli színház, ovális fórum, Cardo maximus, déli Tetrapülon, katedrális, Nymphaneum, Propülaia, Artemisz temploma. Továbbhaladva északra, nemcsak távolságban, hanem időben is egy másik korszak, a keresztes háborúk időszakának emlékeit keressük fel. A Szaladdin szultán által építtetett Ajloun várat, az iszlám építészet gyöngyszemét nézzük meg. A soktornyú, több mint 800 éves Ayyubid várnak jelentős szerepe volt a keresztesek legyőzésében.

4. nap: Madaba – Nebo-hegy – Petra
Reggelit követően Madaba-ba, a 6. századi mozaikjairól híres városba utazunk. Madaba-t elhagyva hamarosan megérkezünk a Nebo-hegyre, ahonnan a Biblia szerint egykoron 40 évnyi pusztai bolyongás után az Úr megmutatta Mózesnek az Ígéret földjét, amelyre azonban ő maga sohasem léphetett be. Harmadik állomásunk Kis Petra, a kevéssé ismert, de annál szebb sziklavölgy, Siq al-Barid, a Hideg-kanyon, ahol világ egyik legősibb települése, Al Beidha tálalható. A program végeztével a szálláshelyünkre utazunk. Szállás Petrában (2 éj).

Szállás: P Quattro Hotel 4*

5. nap: Petra
Reggeli után elindulunk felfedezni Petrát. A több mint egy kilométer hosszú sziklavölgyön, Siq-en keresztül gyalog jutunk el Petráig, a nabateusok városáig, amely Jordánia legértékesebb műemlék együttese és legnagyobb kincse. A szűk szurdok végén található az Al-Khaznek, a Kincstár, amely a város legismertebb része, és III. Aretasz nabateus király síremléke. Továbbfolytatva a sétánkat, a Homlokzatok utcája után az Amfiteátrum és még számtalan látványosság megtekintése tölti ki a napunkat. Délután a kitartóak gyalogosan 800 lépcsőn juthatnak fel (szamárháton is lehetséges) a kolostorhoz.

6. nap: Wadi Rum – Amman
Reggeli után a Hold völgyének is nevezett Wadi Rum-ba indulunk, a Jordánia jelentős részét kitevő sivatagok legszebbikébe. 1,5 órás dzsipszafarink keretében megismerkedünk a vörös sivatag leglátványosabb részeivel, változatos formákkal és a vörös számtalan árnyalatával. A program végeztével utazás Ammanba. Szállás Ammanban (2 éj).

Szállás: Arena Space Hotel 4*

7. nap: Amman
Délelőtt alaposabban felfedezzük a várost, felkeressük a város piacait, megismerkedünk a kelet fűszereivel és ételeivel, megkóstolunk néhány érdekességet és finomságot. Délután szabadprogram, ajándékvásárlási lehetőség vagy fakultatív kirándulási lehetőség Kerak-ba, a keresztesek várába. Kerak fontos kereskedő útvonalak kereszteződésében fekvő, híres és hírhedt erősség volt egykoron, Rajnald de Chatillon birtoka, akinek a lánya, Anna, a mi III. Béla királyunk felesége volt.

8. nap: Amman – Budapest
Reggeli után szabad program, majd transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre a Ryanair közvetlen menetrend szerinti járatával.

A programok és a szállodák változtatásának jogát irodánk fenntartja!  

UNESCO Világörökségi helyszínek
Wadi Rum sivatag
Petra 
Quseir Amra, az iszlám világ egyik legkorábbi építménye
Um er-Rasas (Kastrom Mefaa)
Jordánon túli keresztelő hely, BetániaAl-Maghtas

Kapcsolódó cikkek

» A titokzatos Petra, Jordánia - Kovács Attila, 2019. május. 27
» Elfelejtett ősi városok - Etédi Alexa, 2013. június. 07
» A világ 10 legcsodálatosabb helyszíne - Etédi Alexa, 2013. május. 15

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Fakultatív programok

Kerak vára kirándulás: 17 500 Ft (min. 6 fő)

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

7 éjszakai szállást, helyi 4*-os szállodákban, kétágyas szobákban, félpanziós ellátást (reggeli és vacsora, italok nélkül), a megadott programokat és belépőket, a meghirdetett látnivalókhoz, a helyszíni közlekedést autóbusszal, a magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőjegyet illetékkel, kézipoggyásszal, feladható poggyász költsége, vízum díj (helyszínen fizetendő), borravalókat, útlemondási biztosítást, egyéb költségek: BBP biztosítás, egyágyas felár, Kerak vára kirándulás.

Kötelező költségek: 

repülőjegy
repülőtéri illeték
vízumdíj

Helyszíni költségek leírása: 

borravalók
vízum díj

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
Vízum díj (helyszínen fizetendő): kb. 40 Jordán dinár/fő, mely kb. 60 USD/fő, borravalókat kb. 45 USD/fő.
Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Repülővel, a Ryanair közvetlen menetrend szerinti járatával.

Tervezett menetrendek (változhat)
Szeptember 14. Budapest-Amman Jordan 15.40-20.05  FR5097 /kb.3 óra 25 perc

Szeptember 21. Amman Jordan-Budapest 20.30-22.55  FR5096 /kb.3 óra 25 perc

FONTOS! A légitársaság végzi a csoport ültetését a járatokra. Minden esetben kérjük, hogy az ülőhelyre vonatkozó egyéni kéréseiket (ablak, folyosó, stb.) legyenek szívesek a check-in pultnál jelezni.

Szállás: 

Helyi 4* csillagos szállodákban, kétágyas szobákban.

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós (reggeli és vacsora, italok nélkül) ellátást tartalmaz.
Időjárás: 
Jordánia északon mediterrán, az ország többi részén alapvetően sivatagi éghajlatú, az esősebb időszak decembertől-márciusig tart. A hőmérséklet ebben a téli időszakban –4 C° és +10 C° között ingadozik, nyáron a déli területeken elérheti a 45-50 C°-ot is.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Csapvíz fogyasztása nem ajánlott.
Jordániában nincs járványveszély, az ajánlott védőoltásokról az Országos Epidemiológiai Intézet tud tájékoztatást adni.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!