Jordánia Körutazás

Fedezze fel Jordánia lenyűgöző látnivalóit magyarul beszélő idegenvezetővel!
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

repülőjegyet Budapest- Ammán útvonalon
repülőtéri illetékeket és egyéb díjakat (belépési illeték / vízum),
szállást 4*-os szállodában, és a sivatagi kirándulás során luxus sátortáborban
félpanziós ellátást a program szerint
transzfert a repülőtér és a szállás között
helyi, magyar nyelvű idegenvezetést a programok során
a leírásban szereplő programokat és a hozzájuk tartozó belépőjegyeket.

Részvételi díj nem tartalmazza

- fakultatív programokat
- üdülőhelyi díjat
- útlemondási biztosítást
​- baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást
- a 20 kg feladott poggyász díjat
- illetve fix ülőhelyet a repülőn (külön kérhető)
- személyes jellegű kiadásokat valamint az ebédet, illetve a programban nem szereplő étkezéseket.

Hossz: 
8 nap
Létszám: 
Minimum létszám: 20 fő

Szállás

Várható szálláshelyek:

Amman: Sadeen Amman Hotel 4*  2 éj
Wadi Rum: Sharah camp  1 éj 
Aqaba: Marina Plaza Tala Bay 4* 1 éj
Holt tenger: Dead Sea SPA 4*  1 éj

Program: 

1.nap: 
Indulás Budapestről Wizzair/Ryanair járatával, érkezés az ammani reptérre 18:30-kor. Utasainkat üdvözlő táblával fogadja kinti képviselőnk, aki segítséget nyújt a vízumeljárásban és a poggyászkiadásban. Ezután kb 1 órás transzfer után megérkezünk az ammáni szállodába. Bejelentkezés után vacsora a szállodában.

2. nap: 
Reggeli után elindulunk, hogy megnézzük Jerash-t, a gazdag múltú ókori várost. (Itt láthatjuk: a Fórumot, melyet jón oszlopsor szegélyez, tovább haladva Zeusz templomát, valamint a Déli Színházat, megnézzük még a katedrálist, illetve a Nymphaeumot.) Ezen a napon megtekintjük a híres Ajloun-kastélyt is. Programunk végén transzfer a szálláshelyre és vacsora.

3. nap: 
Amman városnézés.
Kalandunk igazán csak most kezdődik el: városnézésre indulunk Ammánban (a város legrégebbi részét nézzük meg, amit a Citadella ölel körül, ahonnan csodálatos kilátás nyílik. Láthatunk, még ókori bizánci romokat, valamint egy római színházat, amely még ma is kulturális események helyszíneként szolgál. Illetve kívülről megtekintjük az Abdullah király mecsetet). Transzfer a Holt-tengeri szállodába. Délután szabadidő után vacsora a szállodában.

4. nap: 
Reggeli után elindulunk körutazásunk csúcspontjára a lélegzetelállító Petrába (romváros), amely a világ egyik csodája a 7 közül (1985 óta az UNESCO Kulturális Világörökségének a része. Utunk ekkor a Királyok Útján vezet, amely egy több mint 5.000 éves útvonal, és az egyik legrégebbi kiépített út a világon.)

A kirándulás után transzfer egy kempingbe a festői Wadi Rum sivatagban. Elfogyasztjuk vacsoránkat a páratlan látványú csillagos ég alatt. Éjszaka a kempingben.

5. nap: 
Reggelizés a kempingben, majd ezután indulunk a Wadi Rum sivatagba, ahol a gyönyörű napfelkeltében egy 2 órás dzsiptúrán veszünk részt. Transzfer a Lawrence of Arabia mögötti Holdvölgybe, ahol lehetőségünk lesz terepjárókkal felfedezni a terület lenyűgöző látnivalóit, majd ezután egy csésze beduini teával frissítjük fel magunkat. A dzsiptúra után irány Akaba, ahol elfoglaljuk a szállásunkat. Ezen a napon megpihenünk, és lehetőségünk lesz eltölteni egy fantasztikus napot a Vörös-tenger partján. Vacsora után a hotelben éjszakázunk.

6. nap: 
Reggeli a szállodában. A nap további részében szabadprogram. Nap végén vacsora szintén a szállodában.

7. nap: 
Reggeli az akabai szállodában, ezután Madaba városába indulunk (itt található az egyik legrégebbi térképábrázolás a Szent Földről). Megállunk a Nebo hegynél, (A Biblia szerint Mózes Isten parancsára erre a hegyre ment fel, ahonnan rálátott az Ígéret földjére. A legendák szerint itt is temették el a prófétát, akinek tiszteletére egy apró templomot emeltek a hegy tetején) majd felfedezzük a történelmi Keresztelőhelyet a Jordán folyó keleti partján. Ezt a helyszínt Jézus megkeresztelésének eredeti helyszíneként tartják számon. Visszatérünk Ammánba, ahol a hotelben megvacsorázunk és itt éjszakázunk.

8. nap: 
Reggeli után kijelentkezés a hotelből. Ezen a napon még lehetőségünk van felfedezni Ammánt, és kora délutánig némi szabadidőt eltölteni. Ez az idő remek alkalmat nyújt különböző szuvenírek és híres jordániai édességek vásárlására. Nap folyamán transzfer a repülőtérre, majd visszatérés Budapestre.

 *Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy előre nem látható események miatt a prospektusunkban meghirdetett programok időpontja illetve sorrendje módosulhat az idegenvezető legjobb belátása szerint. 

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

repülőjegyet Budapest- Ammán útvonalon
repülőtéri illetékeket és egyéb díjakat (belépési illeték / vízum),
szállást 4*-os szállodában, és a sivatagi kirándulás során luxus sátortáborban
félpanziós ellátást a program szerint
transzfert a repülőtér és a szállás között
helyi, magyar nyelvű idegenvezetést a programok során
a leírásban szereplő programokat és a hozzájuk tartozó belépőjegyeket.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

- fakultatív programokat
- üdülőhelyi díjat
- útlemondási biztosítást
​- baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást
- a 20 kg feladott poggyász díjat
- illetve fix ülőhelyet a repülőn (külön kérhető)
- személyes jellegű kiadásokat valamint az ebédet, illetve a programban nem szereplő étkezéseket.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Tervezett menetrend: 
Budapest-Ammán 
Ammán-Budapest  

- Ryanair vagy Wizzair menetrend szerinti járatával, dátumtól függően
- Reptéri transzferek, valamint fakultatív buszos programok légkondicionált busszal

Poggyász kapacitás: Wizzair vagy Ryanair szabályzata szerint. 2 éves kor felett, személyenként 1 db kézipoggyászt, illetve 1 db 10 kg-os feladott poggyászt biztosítunk. Amennyiben szeretne 20kg-os feladott poggyászt a 10 kg-os helyett, kérjük jelölje PLUS opciónkat a foglaláson, melyhez most fix ülőhely foglalás is tartozik!

Az ár előzetes ülőhely foglalást NEM tartalmaz! Amennyiben biztosan egymás mellett szeretnének ülni a repülőn, úgy lehetőség van felár ellenében ülőhely foglalásra oda és visszaútban is. Az aktuális járatra érvényes felár pontos összegéről információt kollégáink tudnak adni.

Kérjük, már a foglaláskor ellenőrizzék útlevelük érvényességét!

Tisztelt Utasaink / Tisztelt Partnereink!
Utazási Irodánk a check-in folyamatot az utasok helyett biztonsági és kényelmi okokból elvégzi. A beszállókártyákat az indulás előtti 24 órán belül küldjük ki az egész csoport részére (FIX ülőhely esetén is). FIX ülőhelyek többletszolgáltatás foglalása mellett is a csoport egészének becsekkolása egyidőben történik. Visszaúti beszállókártyák jellemzően a program utolsó napján kerülnek kiosztásra az idegenvezetők/csoportkísérők által.

*Gondoljunk a környezetünkre! Legtöbb légitársaság elfogadja a beszállókártyákat pdf formátumban, akár e-mailből bemutatva, ehhez viszont internetkapcsolat lehet szükséges, vagy előzetes letöltés!*

Étkezés: 

A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz.

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!