Izrael arcai

7 napos utazás Izraelbe

Egy Különleges Út - Különleges Utasainknak…… AKKO, a Keresztesek városa; BETÁNIA, az eredeti keresztelő hely; és a Földközi-tenger gyöngyszeme, NETANYA. Egy ritka természeti csoda: ROSH HANIKRA
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

Repülőjegyet Budapest-Tel Aviv-Budapest útvonalon, szállást kétágyas szobában, középkategóriás szállodákban, reggelis ellátást, transzfert a repülőtérről a szállodáig és vissza, 1 órás hajózást a Galileai tavon, légkondicionált autóbuszt az utazás teljes időtartamára, magyar nyelvű idegenvezetőt.

Részvételi díj nem tartalmazza

Repülőtéri illetékeket, belépőjegyeket, helyszínen fizetendő szervizdíjat, esetleges egyágyas szoba felárat, esetleges félpanziós felárat, betegség-baleset-poggyász biztosítást, útlemondási biztosítást, egyéb személyes kiadásokat.

Hossz: 
7 nap
Létszám: 
minimum 20 fő

Szállás

Elhelyezés középkategóriájú (3-4*) hotelekben, 2 ágyas fürdőszobás szobákban (2 éj Jeruzsálemben, 2 éj Tiberiasban, 2 éj Netanyán). Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Program: 

1. nap, hétfő: Budapest – Tel Aviv – Jeruzsálem
Utazás Budapestről az ELAL Izraeli Légitársaság menetrendszerinti járatával a Ben Gurion repülőtérre, majd autóbusszal Jeruzsálembe. A Via Dolorosa és a Szent Sír Bazilika megtekintése után vacsora és szállás Jeruzsálemben.

2. nap, kedd: Jeruzsálem – Betlehem
A reggelit követően látogatást teszünk az Olajfák hegyén – Jeruzsálem legszebb kilátójánál. Ezután látogatás Jeruzsálem óvárosában. A Sion-hegyen megtekintjük Dávid király sírját, az Utolsó Vacsora termét, az Elszenderülés templomát. Innen a zsidónegyedbe megyünk; Siratófal. Rövid szabadidő a bazárban, majd délután felkeressük Betlehemben: Születés Bazilikát, Pásztorok mezejét. Vacsora, szállás a Jeruzsálemben.

3. nap, szerda: Judeai sivatag és a Holt tenger – Qumran – Galilea
A reggelit követően korai indulás a Júdeai sivatagba, ott a Megkísértés hegyére. Egészen megközelítjük a Szent György kolostort, innen nézzük meg Jerikó városát. Ezt követően a világ legmélyebben fekvő pontjához, a Holt-tengerhez utazunk. Meglátogatjuk az eredeti keresztelőhelyet Betániában, majd megállunk Ein Gedi oázisánál, ahol gyalogsétával elmegyünk a Dávid patak első vízeséséig, ahová Dávid menekült Saul üldözése elől. Ezután Qumranban teszünk látogatást, majd a Holt-tenger egyik fürdőhelyéhez érve fürdőzés. Ezután észak felé utazunk a Jordán folyó völgyén Galileába. Vacsora, szállás Tiberiasban.

4. nap, csütörtök: Galilea legfontosabb színhelyei
Reggeli után hajóra szállva egy csendes órát töltünk a tavon, majd utazás a Genezáreti tó körüli szent helyekhez: Yardenitben megtekintjük a Jordán folyó hagyományos keresztelő helyét, majd Tiberiason keresztül Mária-Magdolna születési helyének érintésével a Boldog mondások hegyére, valamint Tabghára, a kenyér és halszaporítás csodájának színhelyétre utazunk. majd utunkat Capernaumban folytatjuk, ellátogatunk a régi zsinagógához és Péter házához. Délután látogatás Názáretben, az Angyali Üdvözlet Bazilikában. Vacsora és szállás Tiberiasban.

5. nap, péntek: Golán fennsík – Bet Shean - Sahne
Reggeli után a Hermon hegy lábánál, a Golán fennsíkon Caesarea Philippi ősi városának romjainál kezdjük a látogatást, majd a fennsík egyik legszebb kilátójánál csodáljuk meg Galilea panorámáját. Látogatás Bet Shean Nemzeti Parkban. Ezt követően fürdőzés édenkerti környezetben a Gilboa hegy lábánál, Sahnén. Utazás Netanyára. Vacsora és szállás Netanyán.
6. nap, szombat:   A Fölközi-tenger partvidéke
Reggeli után Rosh Hanikra lenyűgöző mészkőbarlangjait tekintjük meg. Ezután Akkó várához, majd Caesareába, Nagy Heródes csodálatos kikötővárosába utazunk. Visszatérés Netanyára, szabadidő. Vacsora és szállás Netanyán.

7. nap, vasárnap: Netanya – Tel Aviv – Budapest
A reggelit követően a partvidéket követve érjük el Tel Avivot, látogatás Jaffó óvárosában. Informatív városnézés, majd szabadidő Tel Avivban. Délután transzfer a repülőtérre, majd az esti géppel indulás Budapestre.

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

Repülőjegyet Budapest-Tel Aviv-Budapest útvonalon, szállást kétágyas szobában, középkategóriás szállodákban, reggelis ellátást, transzfert a repülőtérről a szállodáig és vissza, 1 órás hajózást a Galileai tavon, légkondicionált autóbuszt az utazás teljes időtartamára, magyar nyelvű idegenvezetőt.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetékeket, belépőjegyeket, helyszínen fizetendő szervizdíjat, esetleges egyágyas szoba felárat, esetleges félpanziós felárat, betegség-baleset-poggyász biztosítást, útlemondási biztosítást, egyéb személyes kiadásokat.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték.
Útlemondási biztosítás.
Szervízdíj.

Helyszíni költségek leírása: 

Belépőjegyek: 80 USD/fő
Helyszínen fizetendő szervizdíja: 50 USD/fő

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulás előtt 30 napon belül történő foglalás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Utazás Budapestről az ELAL Izraeli Légitársaság menetrendszerinti járatával Budapest-Tel Aviv-Budapest útvonalon.

Étkezés: 

A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Félpanziós ellátás felár ellenében igényelhető.

A területről: 
Pénz / pénzváltás: Izrael hivatalos pénze a Shekel. Néhány helyen USA Dollárral is lehet fizetni. 1 USD= kb. 3,5 Shekel. Magyarországon nem érdemes Shekelt váltani, USA Dollárt, vagy Eurót ajánlott kivinni. Az idegenvezető lehetőséget biztosít a pénzváltásra, ilyenkor érdemes egyszerre csak kisebb összeget beváltani, hogy az út végén ne kelljen visszaváltani. Elektromos hálózat: Európai szabvány 220 V. Telefon: A mobiltelefonokat (hálózattól függetlenül) lehet használni
Időjárás: 
Az ország éghajlata kicsiny területe ellenére is nagyon változatos. Célszerű rétegesen öltözködni. Csapadék az év bármelyik időszakában lehet, esőkabátot vigyenek.
Csomagolás: 
A kirándulásokhoz feltétlenül készítsenek kényelmesebb cipőt. Hosszú nadrág / szoknya és diszkrét felső viselete a szent helyek és templomok látogatásánál kötelező. A Holt-tengeri fürdőzéshez fürdőruhát/törülközőt hozzanak.
Vízum: 
A magyar állampolgároknak a hazaérkezéstől számított legalább fél évig érvényes útlevéllel kell rendelkezniük. Az utazás során vízumra nem lesz szükségünk. A határátlépésnél hosszabb ellenőrzésre számíthatunk, ha az útlevél tartalmaz korábbi utakhoz kapcsolódó, muzulmán többségű országba szóló vízumot.
Biztosítás: 
Baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás megkötése ajánlott, melyre irodánkban van lehetőség.
Egészségügyi tudnivalók: 
A higiénés körülmények elfogadhatóak, elegendő betartani a következő alapkövetelményeket: A gyümölcsöt mindig mossuk meg palackozott vízzel, vagy hámozzuk meg. A csapvizet csak fürdésre és fogmosásra használjuk, inni csak palackozott ásványvizet igyunk. Csak frissen főzött, illetve sütött ételeket fogyasszunk, valamint ne kérjünk italunkba jégkockát, és lehetőleg kerüljük azokat a zöldségeket, salátákat, gyümölcsöket, amelyeket csapvízben mostak meg. Oltások ügyében kérjük, forduljon a Nemzetközi Oltóközponthoz. (Tel: 476-13-64, 1097 Budapest Gyáli út 2-6.; E épület, oldalszárny; Rendelés: hétfő-kedd-szerda-csütörtök 9-12 óra.) Az állandóan szedett gyógyszereinket ne hagyjuk itthon, valamint ajánlott egy kis egészségügyi csomagot összeállítani: hasmenés elleni gyógyszert, fájdalom-, láz- és hányinger-csillapító, ragtapasz, némi kötszer, valamint vitaminok. A hasmenéses esetekre alternatív megoldásként javasoljuk a helyi gyógyszereket, melyek beszerzésében a csoportvezető segít. A nyilvános WC-k hol tiszták, hol nem, és mint minden közel-kelti országban részben pottyantósak, így eddzük lábizmainkat, és legyen nálunk mindig WC-papír, szappan és egy kis törölköző.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!