Évezredek Nyomában...

5 napos szentföldi zarándoklat

Szentföldi Zarándoklat: Izrael legfontosabb látnivalóit kínáljuk igazán tartalmas programunkban, mely során megbizonyosodhatunk Izrael gazdag kultúrájáról.

Alapár tartalmazza

repülőjegyet, szállást kétágyas szobákban, középkategóriás szállodákban (2 éj Jeruzsálemben, 2 éj Tiberiasban), félpanziós ellátást, légkondicionált autóbuszt az utazás teljes időtartamára, belépőjegyeket a program szerint, 1 órás hajózást a Galileai tavon illetve a magyar nyelvű idegenvezetést

Alapár nem tartalmazza

repülőtéri illetéket, helyszínen fizetendő szervizdíjat: 35 USD, BBP biztosítást, kötelező útlemondási biztosítást, egyéb személyes kiadásokat

Hossz: 
5 nap
Szállás: 
szálloda
Létszám: 
minimum 20 fő
Program: 

1. nap: Budapest - Tel Aviv - Jeruzsálem
Utazás Budapestről az EL-AL Izraeli Légitársaság menetrendszerinti járatával a Ben Gurion repülőtérre, majd autóbusszal Jeruzsálembe. A Szent Sír Templom megtekintése után vacsora és szállás Jeruzsálemben

2. nap: Jeruzsálem - Egész napos program a Szent Városban - Betlehem
Látogatás Jeruzsálem óvárosában. Az Oroszlános kapu, Szent Anna templom, a Bethesda fürdő, Via Dolorosa, Siratófal, Dávid király sírja, Utolsó Vacsora terme, Elszenderülés temploma. Délután látogatás Betlehemben. Szállás, vacsora Jeruzsálemben.

3. nap: Judeai sivatag és a Holt tenger - Qumran - Betania - Galilea
A reggelit követően látogatást teszünk az Olajfák hegyén – Jeruzsálem legszebb kilátójánál, majd a Dominus Flevit Temploma, a Próféták ösvénye, Getsemane kert, Nemzetek temploma következik. Utazás a világ legmélyebben fekvő pontjához, a Holt-tengerhez, megállunk Qumranban, a Holt-tengeri tekercsek lelőhelyénél, majd a Holt-tenger egyik fürdőhelyéhez érve fürdés. Ezt követően észak felé utazunk a Jordán folyó völgyén Galileába. Szállás, vacsora Tiberiasban.

4. nap: Jézus Galileai ténykedésének legfontosabb színhelyei
Utazás a Genezáreti tó partján fekvő szent helyekhez: Yardenitben megtekintjük a Jordán folyó hagyományos keresztelő helyét, majd Tiberiason keresztül Mária-Magdolna születési helyének érintésével a Boldog mondások hegyére, majd Tabghára, a kenyér és halszaporítás csodájának színhelyétre utazunk. Utunkat Capernaumban folytatjuk, ellátogatunk a régi zsinagógához és Péter házához. Hajóra szállva eltöltünk egy csendes órát a Genezáreti tavon. Délután utazás Gilboa forrásához, fürdőzés. Visszautazás Tiberiasba, a hotelbe, vacsora, szállás.

5. nap: Galilea - Tel Aviv – Budapest
Reggeli és a szállodából való kijelentkezés után indulás Tel-Avivba, rövid megállókkal Akkóban, Caesareában, majd Jaffoban, a művészek és művészetek városában. Utazás a repülőtérre. Esti indulás Budapestre.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Egyágyas felár: 39.000,- Ft illetve 40.000,- Ft márciusban

Kapcsolódó cikkek

» Tel-Aviv és nevezetességei - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 17
» 1500 éves mozaikpadló egy izraeli útépítésen - Etédi Alexa, 2013. május. 13
» Az Erő Háza - Irán tradicionális nemzeti sportja - Etédi Alexa, 2017. július. 21
» 10 dolog, ami hiányzik Magyarországról - Kovács Attila, 2014. január. 25
» Dubai csodái - Kovács Attila, 2013. november. 21
» A 20 legszebb naplemente - Kovács Attila, 2013. november. 20
» Vulkántól sivatagig új világörökségek a listán - Etédi Alexa, 2013. július. 02
» Már nem veszélyeztetett világörökség az iráni Bám fellegvára - Etédi Alexa, 2013. június. 18
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

repülőjegyet, szállást kétágyas szobákban, középkategóriás szállodákban (2 éj Jeruzsálemben, 2 éj Tiberiasban), félpanziós ellátást, légkondicionált autóbuszt az utazás teljes időtartamára, belépőjegyeket a program szerint, 1 órás hajózást a Galileai tavon illetve a magyar nyelvű idegenvezetést

Alapár nem tartalmazza: 

repülőtéri illetéket, helyszínen fizetendő szervizdíjat: 35 USD, BBP biztosítást, kötelező útlemondási biztosítást, egyéb személyes kiadásokat

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték
Útlemondási biztosítás

Helyszíni költségek leírása: 

Kb. 35 dollárral kell készülni a helyszínen fizetendő szervízdíjra. Az út során adódó fakultatív programlehetőségek a helyszínen fizetendők. Az éttermekben a  a felszolgálás díja benne van az árban, borravalót nem várnak el, ha mégis úgy gondolják, lehet a számla mellett hagyni.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
kb. 35 USD/fő
Várható költőpénz szükséglet: 
kb. 150 USD/fő
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulás előtt 30 napon belül történő foglalás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Utazás Budapestről az ELAL Izraeli Légitársaság menetrendszerinti járatával Budapest-Tel Aviv-Budapest útvonalon.

Szállás: 

Elhelyezés középkategóriájú (3-4*) hotelekben, 2 ágyas fürdőszobás szobákban (2 éj Jeruzsálemben, 2 éj Tiberiasban).

Egyágyas felár: 39.000,- Ft illetve 40.000,- Ft márciusban

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz (büfé reggeli és büfé vacsora/, melyet az adott szállodában lehet igénybe venni). Az izraeli ételek nagyon sokfélék, egészségesek és finomak. Reggeli: tejtermékek sajt, vaj, túró- halak, gyümölcsök, saláták, humusz /a híres csicseriborsó krém/édességek stb. Vacsora: büfé vacsora, mely salátával, gyümölccsel és az európai ízlésnek megfelelő rántott hússal, pörkölttel, változatos köretekkel, édességekkel minden igényt kielégít. Ebédre egy-egy falafel, pita vagy saláta elfogyasztása bőséges és nem is drága.
A területről: 
Pénz / pénzváltás: Izrael hivatalos pénze a Shekel. Néhány helyen USA Dollárral is lehet fizetni. 1 USD= kb. 3,5 Shekel. Magyarországon nem érdemes Shekelt váltani, USA Dollárt, vagy Eurót ajánlott kivinni. Az idegenvezető lehetőséget biztosít a pénzváltásra, ilyenkor érdemes egyszerre csak kisebb összeget beváltani, hogy az út végén ne kelljen visszaváltani. Elektromos hálózat: Európai szabvány 220 V. Telefon: A mobiltelefonokat (hálózattól függetlenül) lehet használni
Időjárás: 
Az ország éghajlata kicsiny területe ellenére is nagyon változatos. Célszerű rétegesen öltözködni. Csapadék az év bármelyik időszakában lehet, esőkabátot vigyenek.
Csomagolás: 
A kirándulásokhoz feltétlenül készítsenek kényelmesebb cipőt. Hosszú nadrág / szoknya és diszkrét felső viselete a szent helyek és templomok látogatásánál kötelező. A Holt-tengeri fürdőzéshez fürdőruhát/törülközőt hozzanak.
Vízum: 
A magyar állampolgároknak a hazaérkezéstől számított legalább fél évig érvényes útlevéllel kell rendelkezniük. Az utazás során vízumra nem lesz szükségünk. A határátlépésnél hosszabb ellenőrzésre számíthatunk, ha az útlevél tartalmaz korábbi utakhoz kapcsolódó, muzulmán többségű országba szóló vízumot.
Biztosítás: 
Baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás megkötése ajánlott, melyre irodánkban van lehetőség.
Egészségügyi tudnivalók: 
A higiénés körülmények elfogadhatóak, elegendő betartani a következő alapkövetelményeket: A gyümölcsöt mindig mossuk meg palackozott vízzel, vagy hámozzuk meg. A csapvizet csak fürdésre és fogmosásra használjuk, inni csak palackozott ásványvizet igyunk. Csak frissen főzött, illetve sütött ételeket fogyasszunk, valamint ne kérjünk italunkba jégkockát, és lehetőleg kerüljük azokat a zöldségeket, salátákat, gyümölcsöket, amelyeket csapvízben mostak meg. Oltások ügyében kérjük, forduljon a Nemzetközi Oltóközponthoz. (Tel: 476-13-64, 1097 Budapest Gyáli út 2-6.; E épület, oldalszárny; Rendelés: hétfő-kedd-szerda-csütörtök 9-12 óra.) Az állandóan szedett gyógyszereinket ne hagyjuk itthon, valamint ajánlott egy kis egészségügyi csomagot összeállítani: hasmenés elleni gyógyszert, fájdalom-, láz- és hányinger-csillapító, ragtapasz, némi kötszer, valamint vitaminok. A hasmenéses esetekre alternatív megoldásként javasoljuk a helyi gyógyszereket, melyek beszerzésében a csoportvezető segít. A nyilvános WC-k hol tiszták, hol nem, és mint minden közel-kelti országban részben pottyantósak, így eddzük lábizmainkat, és legyen nálunk mindig WC-papír, szappan és egy kis törölköző.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!