Évezredek Nyomában...

5 napos szentföldi zarándoklat

Szentföldi Zarándoklat: Izrael legfontosabb látnivalóit kínáljuk igazán tartalmas programunkban, mely során megbizonyosodhatunk Izrael gazdag kultúrájáról.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

repülőjegyet, szállást kétágyas szobákban, középkategóriás szállodákban (2 éj Jeruzsálemben, 2 éj Tiberiasban), félpanziós ellátást, légkondicionált autóbuszt az utazás teljes időtartamára, belépőjegyeket a program szerint, 1 órás hajózást a Galileai tavon illetve a magyar nyelvű idegenvezetést

Részvételi díj nem tartalmazza

repülőtéri illetéket, helyszínen fizetendő szervizdíjat: 35 USD, BBP biztosítást, kötelező útlemondási biztosítást, egyéb személyes kiadásokat

Hossz: 
5 nap
Létszám: 
minimum 20 fő

Szállás

Elhelyezés középkategóriájú (3-4*) hotelekben, 2 ágyas fürdőszobás szobákban (2 éj Jeruzsálemben, 2 éj Tiberiasban).

Egyágyas felár: 39.000,- Ft illetve 40.000,- Ft márciusban

Program: 

1. nap: Budapest - Tel Aviv - Jeruzsálem
Utazás Budapestről az EL-AL Izraeli Légitársaság menetrendszerinti járatával a Ben Gurion repülőtérre, majd autóbusszal Jeruzsálembe. A Szent Sír Templom megtekintése után vacsora és szállás Jeruzsálemben

2. nap: Jeruzsálem - Egész napos program a Szent Városban - Betlehem
Látogatás Jeruzsálem óvárosában. Az Oroszlános kapu, Szent Anna templom, a Bethesda fürdő, Via Dolorosa, Siratófal, Dávid király sírja, Utolsó Vacsora terme, Elszenderülés temploma. Délután látogatás Betlehemben. Szállás, vacsora Jeruzsálemben.

3. nap: Judeai sivatag és a Holt tenger - Qumran - Betania - Galilea
A reggelit követően látogatást teszünk az Olajfák hegyén – Jeruzsálem legszebb kilátójánál, majd a Dominus Flevit Temploma, a Próféták ösvénye, Getsemane kert, Nemzetek temploma következik. Utazás a világ legmélyebben fekvő pontjához, a Holt-tengerhez, megállunk Qumranban, a Holt-tengeri tekercsek lelőhelyénél, majd a Holt-tenger egyik fürdőhelyéhez érve fürdés. Ezt követően észak felé utazunk a Jordán folyó völgyén Galileába. Szállás, vacsora Tiberiasban.

4. nap: Jézus Galileai ténykedésének legfontosabb színhelyei
Utazás a Genezáreti tó partján fekvő szent helyekhez: Yardenitben megtekintjük a Jordán folyó hagyományos keresztelő helyét, majd Tiberiason keresztül Mária-Magdolna születési helyének érintésével a Boldog mondások hegyére, majd Tabghára, a kenyér és halszaporítás csodájának színhelyétre utazunk. Utunkat Capernaumban folytatjuk, ellátogatunk a régi zsinagógához és Péter házához. Hajóra szállva eltöltünk egy csendes órát a Genezáreti tavon. Délután utazás Gilboa forrásához, fürdőzés. Visszautazás Tiberiasba, a hotelbe, vacsora, szállás.

5. nap: Galilea - Tel Aviv – Budapest
Reggeli és a szállodából való kijelentkezés után indulás Tel-Avivba, rövid megállókkal Akkóban, Caesareában, majd Jaffoban, a művészek és művészetek városában. Utazás a repülőtérre. Esti indulás Budapestre.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Egyágyas felár: 39.000,- Ft illetve 40.000,- Ft márciusban

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

repülőjegyet, szállást kétágyas szobákban, középkategóriás szállodákban (2 éj Jeruzsálemben, 2 éj Tiberiasban), félpanziós ellátást, légkondicionált autóbuszt az utazás teljes időtartamára, belépőjegyeket a program szerint, 1 órás hajózást a Galileai tavon illetve a magyar nyelvű idegenvezetést

Részvételi díj nem tartalmazza: 

repülőtéri illetéket, helyszínen fizetendő szervizdíjat: 35 USD, BBP biztosítást, kötelező útlemondási biztosítást, egyéb személyes kiadásokat

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték
Útlemondási biztosítás

Helyszíni költségek leírása: 

Kb. 35 dollárral kell készülni a helyszínen fizetendő szervízdíjra. Az út során adódó fakultatív programlehetőségek a helyszínen fizetendők. Az éttermekben a  a felszolgálás díja benne van az árban, borravalót nem várnak el, ha mégis úgy gondolják, lehet a számla mellett hagyni.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
kb. 35 USD/fő
Várható költőpénz szükséglet: 
kb. 150 USD/fő
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulás előtt 30 napon belül történő foglalás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Utazás Budapestről az ELAL Izraeli Légitársaság menetrendszerinti járatával Budapest-Tel Aviv-Budapest útvonalon.

Étkezés: 

A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz (büfé reggeli és büfé vacsora/, melyet az adott szállodában lehet igénybe venni). Az izraeli ételek nagyon sokfélék, egészségesek és finomak. Reggeli: tejtermékek sajt, vaj, túró- halak, gyümölcsök, saláták, humusz /a híres csicseriborsó krém/édességek stb. Vacsora: büfé vacsora, mely salátával, gyümölccsel és az európai ízlésnek megfelelő rántott hússal, pörkölttel, változatos köretekkel, édességekkel minden igényt kielégít. Ebédre egy-egy falafel, pita vagy saláta elfogyasztása bőséges és nem is drága.

A területről: 
Pénz / pénzváltás: Izrael hivatalos pénze a Shekel. Néhány helyen USA Dollárral is lehet fizetni. 1 USD= kb. 3,5 Shekel. Magyarországon nem érdemes Shekelt váltani, USA Dollárt, vagy Eurót ajánlott kivinni. Az idegenvezető lehetőséget biztosít a pénzváltásra, ilyenkor érdemes egyszerre csak kisebb összeget beváltani, hogy az út végén ne kelljen visszaváltani. Elektromos hálózat: Európai szabvány 220 V. Telefon: A mobiltelefonokat (hálózattól függetlenül) lehet használni
Időjárás: 
Az ország éghajlata kicsiny területe ellenére is nagyon változatos. Célszerű rétegesen öltözködni. Csapadék az év bármelyik időszakában lehet, esőkabátot vigyenek.
Csomagolás: 
A kirándulásokhoz feltétlenül készítsenek kényelmesebb cipőt. Hosszú nadrág / szoknya és diszkrét felső viselete a szent helyek és templomok látogatásánál kötelező. A Holt-tengeri fürdőzéshez fürdőruhát/törülközőt hozzanak.
Vízum: 
A magyar állampolgároknak a hazaérkezéstől számított legalább fél évig érvényes útlevéllel kell rendelkezniük. Az utazás során vízumra nem lesz szükségünk. A határátlépésnél hosszabb ellenőrzésre számíthatunk, ha az útlevél tartalmaz korábbi utakhoz kapcsolódó, muzulmán többségű országba szóló vízumot.
Biztosítás: 
Baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás megkötése ajánlott, melyre irodánkban van lehetőség.
Egészségügyi tudnivalók: 
A higiénés körülmények elfogadhatóak, elegendő betartani a következő alapkövetelményeket: A gyümölcsöt mindig mossuk meg palackozott vízzel, vagy hámozzuk meg. A csapvizet csak fürdésre és fogmosásra használjuk, inni csak palackozott ásványvizet igyunk. Csak frissen főzött, illetve sütött ételeket fogyasszunk, valamint ne kérjünk italunkba jégkockát, és lehetőleg kerüljük azokat a zöldségeket, salátákat, gyümölcsöket, amelyeket csapvízben mostak meg. Oltások ügyében kérjük, forduljon a Nemzetközi Oltóközponthoz. (Tel: 476-13-64, 1097 Budapest Gyáli út 2-6.; E épület, oldalszárny; Rendelés: hétfő-kedd-szerda-csütörtök 9-12 óra.) Az állandóan szedett gyógyszereinket ne hagyjuk itthon, valamint ajánlott egy kis egészségügyi csomagot összeállítani: hasmenés elleni gyógyszert, fájdalom-, láz- és hányinger-csillapító, ragtapasz, némi kötszer, valamint vitaminok. A hasmenéses esetekre alternatív megoldásként javasoljuk a helyi gyógyszereket, melyek beszerzésében a csoportvezető segít. A nyilvános WC-k hol tiszták, hol nem, és mint minden közel-kelti országban részben pottyantósak, így eddzük lábizmainkat, és legyen nálunk mindig WC-papír, szappan és egy kis törölköző.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!