Isztambult látni kell

6 napos buszos körutazás

„Ha csak egyetlen pillantást vethetnénk e világra, „Isztambul az, mit látni kell.”Mesebeli nagyváros kelet és nyugat találkozásánál, Európa és Ázsia határán. A gyönyörű Márvány-tenger, a Boszporusz és egy hosszúra nyúlt tengeröböl, az Aranyszarv is hozzájárulnak ahhoz, hogy egyedülálló látványt nyújtson az egykori főváros, Konstantinápoly, mai nevén Isztambul. A misztikus kelet kapuja számos szállal kötődik a magyar történelemhez. Isztambul misztikája, romantikus keleties hangulata, illatai, ízei és gyönyörű épületei, kulturális sokszínűsége tette ezt a csodáktól hemzsegő barátságos metropoliszt a világ 34. leggazdagabb városává.

Alapár tartalmazza

 utazás nemzetközi engedéllyel rendelkező turista autóbusszal, 5 éjszakai szállás 3* szállodában, idegenvezetés

Alapár nem tartalmazza

félpanziós felár (a program félpanzióval foglalható), helyszínen fizetendő belépők és járulékos költségek, turisztikai illeték, baleset, betegség és poggyász biztosítás

Hossz: 
6 nap
Szállás: 
szálloda
***

Szállás

5 éjszakai szállás 3* szállodában

Program: 

1. nap:
Debrecen – Nyíregyháza – Budapest – Szeged – Belgrád - Szófia

Indulás Debrecenből és Nyíregyházáról a kora hajnali órákban. Utazás Budapest – Szeged – Belgrád –- Szófia útvonalon, rövid pihenőkkel. Este szállás elfoglalása Szófiában (1 éj).

2. nap:
Rodostó – Isztambul

Reggeli után Bulgáriát teljes hosszában átszelve rácsodálkozhatunk a balkáni táj igen változatos világára. A délutáni órákban érkezünk Törökországba, a Márvány-tenger partján fekvő Rodostóba. Itt töltötte életének utolsó 15 évét száműzetésben II. Rákóczi Ferenc, hűséges kísérőivel. Az emlékmúzeum és a Rákóczi-ház meglátogatása után tovább indulunk a Márvány-tenger mentén Isztambulba(régi nevén Bizánc, majd Konstantinápoly). Érkezés a szállodába az esti órákban, a müezzinek imára hívó hangja mellett. Szállás elfoglalása Isztambulban (3 éj). Esti séta, szabadprogram.

3. nap:
Mesebeli Isztambul

Reggeli után autóbuszos és gyalogos városnézés Isztambulban, a kultúrák metszéspontjában. A város három világbirodalom: a római, a bizánci és az oszmán fővárosa volt. A meseszép Óváros nevezetességeit tekintjük meg, kecses minaretek, tornyok kíséretében. Kevés olyan hely létezik, melyet ennyire átjár a történelem. A bizánci időktől máig etalonként ismert 1500 éves Hagia Sophia székesegyházzalismerkedünk, melynek történelme hűen tükrözi a város sorsát. Ezt követően az 1616-ban elkészült Kék mecsetet látogatjuk meg, amely hat minaretjével kiemelkedő eleme Isztambul látképének. Délután a város egyik legizgalmasabb, legrejtélyesebb látnivalója, a Topkapi (Ágyukapu palota) következik aDivánnal és a Szerájjal, mely szinte már város volt a városban, s amely Isztambul talán legszebb kilátással büszkélkedő részén, az Aranyszarv-öböl és a Márvány-tenger közti kiszögellésen, az ún. Szeráj-fokon fekszik. Szabad program, vásárlási lehetőség a Nagy Bazár évszázados épületében, amely mintegy 3000 üzletet foglal magában.

4. nap:
Varázslatos Isztambul - Aranyszarv-öböl – Boszporusz-híd – Hajózás a Boszporuszon

Reggeli után autóbuszos kirándulás az egykori konstantinápolyi városfalak mentén, a színpompás és illatokkal teli fűszerbazárig(rövid szabad program), majd az Aranyszarv-öböl hídján át, a Galata-torony érintésével a Dolmabahçe Palota látványában gyönyörködhetünk. A pazar pompával épített palota homlokzata 600 méter hosszan húzódik a Boszporusz mentén. A különleges kertekkel övezett palotakomplexum megtekintése. Ezt követően Isztambul egyik kedvelt látványossága, a földalatti ciszterna, más néven az „Elsüllyedt Palota” kerül megtekintésre. Délután fakultatív hajókirándulás az Európát Ázsiától elválasztó, kiemelten nagy hajóforgalmat lebonyolító festői tengerszoroson, a Boszporuszon.

A hajókirándulás részvételi díja: 50 € / fő

Délután Szabadprogram (vásárlási lehetőség a Nagy Bazárban).

Este fakultatív programlehetőség minimum 20 fő esetén: török folklórest zenével, hastánccal, dervis tánccal, korlátozott italfogyasztással.
A török est részvételi díja: 40 € / fő

5. nap:
Drinápoly – Szófia

Reggeli után indulás Drinápolyba, ahol a város szívében álló, Szinán mester által épített Nagy Mecsetet és Bazárt tekintjük meg (vásárlási lehetőség). Ismerkedés a jellegzetes edirnei birkózó kultúrával, a XIV. századi török hódítás korszakával. Továbbutazás Szófiába a szállásra (1 éj).

6. nap:
Nándorfehérvár – Szeged – Budapest – Nyíregyháza – Debrecen 

Reggeli után utazunk Nándorfehérvárra (Belgrád), a középkori Magyar Királyság kulcserődítményébe. Ismerkedés az 1456-os esztendő nagyszabású eseményeivel, Kapisztrán és Hunyadi cselekedeteivel, majd a vár későbbi történelmével. Továbbutazás rövid pihenőkkel Szeged, Budapest útvonalon. Érkezés Nyíregyházára és Debrecenbe a késő esti órákban.

Az útlevélnek a belépést követő 6 hónapig érvényesnek kell lennie!

Kapcsolódó cikkek

» Hihetetlen Isztambul... - Kovács Attila, 2018. november. 24
» Isztambul hangulata - Kovács Attila, 2018. június. 11
» Látnivalók Isztambulban: a Boszporusz palotái és villái - Etédi Alexa, 2014. február. 12
» A világ 10 legcsodálatosabb helyszíne - Etédi Alexa, 2013. május. 15
» A Google Translate Android alkalmazása már magyarul is tud - Etédi Alexa, 2013. május. 09
» Látnivalók Isztambulban: a Beyoglu-negyed - Etédi Alexa, 2012. december. 12
» Látnivalók Isztambulban: a Hagia Sophia - Etédi Alexa, 2012. december. 12
» Látnivalók Isztambulban: a Dolmabahce palota - Etédi Alexa, 2012. december. 03

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

4. nap:
A hajókirándulás részvételi díja: 50 € / fő.
Este fakultatív programlehetőség minimum 20 fő esetén: török folklórest zenével, hastánccal, dervis tánccal, korlátozott italfogyasztással.
A török est részvételi díja: 40 € / fő

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

 utazás nemzetközi engedéllyel rendelkező turista autóbusszal, 5 éjszakai szállás 3* szállodában, idegenvezetés

Alapár nem tartalmazza: 

félpanziós felár (a program félpanzióval foglalható), helyszínen fizetendő belépők és járulékos költségek, turisztikai illeték, baleset, betegség és poggyász biztosítás

Kötelező költségek: 

Útlemondási biztosítás, turisztikai illeték.

Helyszíni költségek leírása: 

Helyszínen fizetendő belépők és járulékos költségek kb. 100 € / fő
Turisztikai illeték: 25 € / fő
A hajókirándulás részvételi díja: 50 € / fő.
A török est részvételi díja: 40 € / fő

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Autóbusszal.

Autóbuszos csatlakozási lehetőségek:
Debrecen, Nyíregyháza, M3 autópálya pihenői,Budapest, M5 autópálya pihenői

Szállás: 

5 éjszakai szállás 3* szállodában

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!