Írország nagykörutazás

7 napos körutazás Írországban

Írország. Kimondjuk, és máris eszünkbe jut a zöld szín, az ír whisky, ódon kastélyok sejtelmes világa.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

- utazást repülővel, helyben korszerű, kényelmes, légkondicionált ír autóbusszal
- program szerint 6 éjszaka jó minőségű szállodai elhelyezést 3* kategóriában, 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában
- program szerint 6x félpanziós ellátást (reggeli és vacsora)
- alap program szerinti programokat és városnézéseket
- magyar nyelvű idegenvezetést

Részvételi díj nem tartalmazza

- repülőtéri illetéket és poggyász költségeket, melyek összege minimálisan változhat az utazás indulásáig
- az étkezésekhez ital fogyasztást (helyszínen fizetendő)
- fakultatív programon való részvételt
- az alap programon felül teljesítésre kerülő programok költségeit
- belépőjegyek és az audioguide/fülhallgató árát (helyszínen fizetendő)
- idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő)
- szervizdíjat / borravalót (igény esetén a helyszínen fizetendő)
- Colonnade kedvezményes csoportos baleset-betegség-poggyász biztosítást
- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)
- egy ágyas felárat (igény szerint)
- útlemondási biztosítást

Egyéb fontos információk:
Minimális létszám: 25 fő
Az előzetesen meghirdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 20-35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghirdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:
*15-24 fő esetén: 45.000 Ft / 124 EUR/fő
Ezen "létszám felár" az előzetesen meghirdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghirdetett minimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Programok, meg tudjanak valósulni a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!
Az utazáshoz útlevél szükséges!

Hossz: 
8 nap
Létszám: 
Minimum létszám: 25 fő

Szállás

7 éjszaka szálloda*** 2 ágyas tus/wc-s szobában

Program: 

1. nap:  Budapest – Shannon és elindulunk: Moher sziklái – Burren-fennsík és Galway (195 km)
Elutazás Budapestről menetrend szerinti repülőjárattal Írországba. A repülőtérről Írország első számú természeti nevezetességéhez, Moher szikláihoz érkezünk. Lélegzetelállító látvány az óceánból függőlegesen kiemelkedő, 8 km hosszan elnyúló, félelmetesen meredek sziklafal. Érezzük, amint a nedves levegőbe szinte bele tudnánk harapni! Kis pihenőt követően utunkat folytatjuk a zöld végtelenek tűnő Burren-fennsíkhoz. Zöldellő ír táj, egyedülálló mészkőfennsík, különleges növényzettel fogad bennünket. A zöldellő Írországból kapott első napi betekintésünket követően Galway felé vesszük az irányt. Az Atlanti-óceán mentén, látványos partszakaszon folytatjuk utunkat. Útközben megtekintjük a Krisztus születése előtti időkből származó dolment is (kőkorszakból fennmaradt síremlék). Írország bohém városa, Galway vár bennünket, amit élénk kulturális élete és a fesztiválok tömkelege mindig ébren tart. A város ragaszkodik hagyományaihoz, emellett népszerű tengerparti üdülőhely, gyönyörű strandokkal, hosszú, kanyargós sétányokkal, macskaköves utcákkal és színesre festett házakkal.  Szálláshelyünkre az esti órákban érkezünk, ahol vacsorával várnak bennünket.

2. nap:  Bunratty kastélya, Limerick viking település - Tralee (210 km)
Ma napunk első állomása Bunratty kastélya, mely igazi látványosság! A korhűen berendezett, középkori lakótorony, mely Írország legépebben megmaradt ilyen jellegű épülete 1425-ből. A körülötte lévő Skanzen idevarázsolja a XIX. századi Írországot. Falusi utca, vízimalom, kovácsműhely, Mac ivója, iskola – minden ház stílszerűen berendezve, igazi kis mesevilág. Utunkat a vikingek által alapított településen, Limericken keresztül folytatjuk. Sétánk során a város legfőbb vonzerejének tartott János király XIII. Századi kastélyát csodáljuk (kívülről), mely impozánsan felemelkedik a Shannon fölött. Sétánk során betekintünk a Szent Mária-székesegyházba, mely Írország egyik eldugott ékköve. Az egykori királyi palota bejárataként szolgáló míves ajtó a 12. századból származik. Érintjük még a Szent Mária-katedrálist és a Szent János tér jellegzetes épülteit. A Dingle-félsziget felé tartunk, melynek északi szegletében Tralee-be érkezünk, ahol szállásunk és vacsoránk lesz. A vacsorát követően a hagyományokat hűen őrző nép színházába, igazi ír pubba látogatunk, ahol hangulatos zenés (olykor táncos) népi mulatság részesei lehetünk (belépőjegy a helyszínen fizetendő).

3. nap:  Kerry-gyűrű panorámája és Muckross kastélya – Cork (270 km)
Ezen a napon az Iveragh-félszigeten kirándulunk. A félsziget ikonikus Kerry-gyűrűjének bejárása, színes és változatos nap programunkban rengeteg látnivalóval! Itt találhatók Írország legmagasabb hegyei, látható a vaskorból itt maradt erődítmény, a kecskét koronázó Killorglin kisvárosa, Waterville-Chaplin kedvenc nyaralóhelye, a Killarnay-tavak festői láncolata, valamint részt vehetünk egy igazi juhászkutya bemutatón is. Utunk során a szárazföld belsejének pompás báját, a hegyeket, völgyeket és változatos, vadregényes tengerpartokat láthatunk. Olyan kis településeken utazunk át, mint a színes házairól híres Sneem kisvárosa. Utunk végén Muckross kastélyát látogatjuk meg. Sétálunk szépen gondozott parkjában, láthatjuk elegáns szobáit (belépő). Estére szálláshelyünkre Cork városába térünk.

4. nap:  Cork – Midleton whiskey – Cahir – Cashel szikla – Kilkenny (190 km)
Reggelinket elfogyasztva Cork kisváros számos látnivalóval várja csoportunkat. A város közepe egy szigeten fekszik, amelyet a Lee folyó ölel körül, a folyót pedig számos híd köti össze. Kedves kis üzletek és régi piacterek fogadnak Bennünket. Ha betérünk egy üzletbe, magunk is megtapasztalhatjuk, hogy a helyieket Írország legbeszédesebb népének tartják. Betekintünk a csodálatos viktoriánus csarnokban található piacára, majd felkeressük a Szent Anna templomot a Lee folyó felett, mely Cork egyik legismertebb nevezetessége. Midletonba, a Jameson whiskey központjába vezet utunk, ahol Jameson az Úr! John Jameson az 1770-es években kezdte építeni a híres ír whiskey márkát. Kiválasztotta a legjobb árpát és hordókat és az egész lepárló üzemét egyetlen szeszfőzdeben valósította meg, így biztosítva a minőséget. Ennek a munkának járunk utána, amely napjainkig ép marad. A látogatás során lehetőség nyílik eredeti ír whiskey kóstolására, vásárlásra. Ízekkel a szánkban folytatjuk utunkat Cahirba, az egykori helyőrségi városba. Elmélkedünk a várnál, mely kedvelt filmes díszlet (kívülről). Folytatjuk utunkat a Cashel-sziklához. Az Arany-völgyből kiemelkedő sziklán nagyszerű erődítményt találunk, mely a királyi-papi hatalom jelképe volt. Ma is áll a kerek torony, katedrális, a Cormac kápolna, Szent Patrick keresztje. Utunk következő állomása Kilkenny, Írország egyik legelbűvölőbb városa. Sétálunk szűk sikátoraiban, láthatjuk a Rothe House-t, a szép, Tudor-kori kereskedőházat. A magával ragadóközépkori óvárosban vacsoraidőig időzünk, majd szálláshelyünkre érkezünk, ahol vacsorával várnak bennünket.

5. nap:  Kilkenny kastély – Dublin – egész nap Dublin (130 km)
Reggeli után a Kilkenny várat járjuk körbe, a híres normann erődöt, melynek középkori hangulatát zömök bástyák, vaskos falak őrzik. Kerry megyét magunk mögött hagyva Dublin, a főváros tárt karokkal fogad bennünket. Napunk nagy részét az ír fővárosnak szenteljük. Autóbuszos és gyalogos városnézés keretében ismerkedünk a fővárossal, megállókkal a Trinity College-nél és a Szent Patrik-székesegyháznál. (A Trinity College Írország leghíresebb egyeteme, 1592-ben alapította I. Erzsébet angol királynő. Könyvtárában van kiállítva a világhírű kódex, a „Book of Kells”, mely latinul íródott, 800 körül! A Szent Patrik-székesegyháznak Jonathan Swift több mint 30 évig volt az esperese). Láthatjuk a várat, Christ Church-öt és a város parkjait is. Gyalogosan folytatjuk ismerkedésünket a város látnivalóival: Emlékezés kertje, O'Connel Street és szobrai, főposta, Temple Bar (kiskocsmák és bohémek negyede), György korabeli épületek, a modernizált kikötőnegyed épületei, Félpennys híd és Grafton street (a helyi „Váci utca”). Szálláshelyünkre az esti órákban térünk.

6. nap:  Észak-Írország: Dunluce vára, az óriások útja (Giant’s Causeway) és Carrick-A-Rede kötélhídja (260 km)
Ma Észak-Írország legnyűgöző vidékeire utazunk! Az ír-sziget északi partvidékén Dunluce romváránál időzünk, miközben megismerjük a tengerbe zuhant tornyának történetét (a sziklaperemen ékeskedő kastélyt az erózió nagyban sújtja, ezért sajnos már nem sokáig láthatjuk). Éppen csak visszaszállunk a buszunkba, majd az „Óriások útján járunk”. Ismerkedünk az ír óriás, Finn MacCool legendájával és a valósághoz közelebb álló földtani, vulkanikus magyarázattal. Körülbelül 40.000 egymáshoz szorosan illeszkedő bazaltoszlop lenyűgözőlátványt nyújt. A legmagasabbak kb. 12 méteresek! Sétálunk a partvidéken, az "Óriások útján". Következő állomásunk a Carrick-A-Rede kötélhíd, melyen a mélység fölött átsétálva érkezünk az óceán által elválasztott apró szigetre. Lebilincselő élmény! Az esti órákban Belfast környéki szálláshelyünkre érkezünk.   

7. nap: Belfast – Powescourt virágoskertje – Dublin - Budapest (260 km)
Megreggelizünk, majd Észak-Írország központjában sétálunk. A Titanic óceánjáróhajó története mindenki számára ismert. Az 1900-as évek elején egy belfasti hajógyárból indult útjára a luxus gőzös. Láthatjuk a Titanic emlékközpontot, mely épület formáját a hajó mintázta. Láthatjuk a városházát és a Szent György piacot. Észak-Írország központját magunk mögött hagyva délre térünk vissza és Dublin közelében felkeressük Powerscourt, Ír-sziget leghíresebb díszkertjét. Szinte mediterrán a táj, melyet Írország virágoskertjének is neveznek. A dublini öböl mentén utazunk. Powerscourt - a Wicklow-hegység lábánál – kertje pompázatos és kihagyhatatlan! Transzfer a repülőtérre és hazautazás Budapestre menetrendtől függően.

A program változtatás jogát fenntartjuk!

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

- utazást repülővel, helyben korszerű, kényelmes, légkondicionált ír autóbusszal
- program szerint 6 éjszaka jó minőségű szállodai elhelyezést 3* kategóriában, 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában
- program szerint 6x félpanziós ellátást (reggeli és vacsora)
- alap program szerinti programokat és városnézéseket
- magyar nyelvű idegenvezetést

Részvételi díj nem tartalmazza: 

- repülőtéri illetéket és poggyász költségeket, melyek összege minimálisan változhat az utazás indulásáig
- az étkezésekhez ital fogyasztást (helyszínen fizetendő)
- fakultatív programon való részvételt
- az alap programon felül teljesítésre kerülő programok költségeit
- belépőjegyek és az audioguide/fülhallgató árát (helyszínen fizetendő)
- idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő)
- szervizdíjat / borravalót (igény esetén a helyszínen fizetendő)
- Colonnade kedvezményes csoportos baleset-betegség-poggyász biztosítást
- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)
- egy ágyas felárat (igény szerint)
- útlemondási biztosítást

Egyéb fontos információk:
Minimális létszám: 25 fő
Az előzetesen meghirdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 20-35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghirdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:
*15-24 fő esetén: 45.000 Ft / 124 EUR/fő
Ezen "létszám felár" az előzetesen meghirdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghirdetett minimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Programok, meg tudjanak valósulni a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!
Az utazáshoz útlevél szükséges!

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték.
Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők és jegyek tájékoztató árai:  105 EUR + 18 GBP
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 15 EUR

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Repülővel.

Repülőjegyet a repülőtársaság visszaigazolása alapján tudunk biztosítani. A repülőjegy és a repülőtéri illeték ára a jegykiállítás idejétől függően módosulhatnak!

Étkezés: 

A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz.

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!