Aktív nyaralás Balin - óceán és hegyek

9 napos utazás Balira - igény esetén hosszabbítással

Utazás Délkelet-Ázsia gyönyörű trópusi szigetére, mindössze egyetlen átszállással. Egy új arcát mutatjuk meg Bali szigetének: azt, amelyiket az idelátogató sok-sok turista alig ismerhet meg. A dzsungellel körülvett Ubud kisvárosából indulunk titkos templomokhoz, egy vulkán tetejére, Majom-erdőbe és zabolázatlan folyókra. Festői rizsteraszokkal tarkított hegyeken át utazunk vízi palotához, madárparkba, botanikus kertbe és háborítatlan tengerpartokra.

Alapár tartalmazza

Az utazást különjáratú autóbusszal.
4 éjszaka szállást Ubud városában, kényelmes szállodában.
1-1 éjszaka tengerparti szállást Lovina illetve Amed tengerpartján.
6 reggelit, 5 ebédet és 1 vacsorát.
A programban felsorolt látnivalók belépőit.
A helyi idegenvezetést és a Baraka túravezetését.

Alapár nem tartalmazza

Repülőjegyeket és repülőtéri illetékeket, A további étkezést és az italokat az étkezések során.
A fakultatív programokat.
A helyszínen fizetendő repülőtéri illetékeket.
Az indonéz vízum árát.
A borravalókat.
A poggyász- és balesetbiztosítást.

Hossz: 
9 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
15-30 fő

Nehézség:

Az utazásunk programjában mindössze egy gyalogtúra szerepel, amelynek közepes a nehézsége. Átlagosan sportos erőnléttel könnyedén teljesíthető. Az ösvény egy vulkán oldalában vezet, törmelékes, egyes helyeken sziklás és meredek. Emiatt nagyon fontos a kényelmes túracipő. Ha valaki szokott sportolni és/vagy túrázni, akkor ez a túra nem állítja semmilyen komolyabb nehézség elé.

Program: » Részletes program

1. nap: repülés Budapestről Amszterdaba, majd onnan Bali felé.

2. nap: érkezés Balira az esti órákban, utazás Ubud városába, a sziget kulturális központjába.

3. nap: látogatás a Tanah Lot templomnál, a Bali Madárparkban és a Goa Gajah Elefánt barlangnál.

4. nap: vulkántúra a Mount Batur tűzhányóra (***), majd látogatás a hindu Tirta Empul templomnál.

5. nap: rafting az Ayung folyón, majd látogatás a Majom-erdőben.

6. nap: felkeressük Jatiluwih falu rizsföldjeit, a Bali Botanikus Kertet, az Ulun Danu templomot és a Gitgit-vízesést. Éjszaka egy tengerparti hotelben.

7. nap: délelőtt delfinles, délután szabadprogram a tengerparton.

8. nap: délelőtt strandolás, délután a Tirta Gangga vízi palota és a Goa Lawah templom felkeresése. Este repülés Amszterdam felé.

9. nap: átszállás után repülés Budapestre.

Lehetőség van kétnapos hosszabbításra, hogy az alapprogram utáni szabadnapokat is kihasználjuk. A hosszabbítás ára 34.900 Ft, amely további két éjszaka szállást tartalmaz reggelivel.

8-9. napok: Amed (szállás: szálloda, étkezés: reggeli)
Lehetőség van kétnapos hosszabbításra Amed tengerpartján, amelynek során kedvünkre nyaralhatunk vagy részt vehetünk további fakultatív programokon. Mivel a Bali keleti partján fekvő Amed kedvelt búvárközpont, ezért kitűnő lehetőség adódik egy-két merülésre azoknak is, akik rendelkeznek búvárvizsgával, de azoknak is, akik nem. Résztvehetünk akár egy szabadtüdős merülő tanfolyamon, de ha más aktív elfoglaltságot keresnénk, akkor egy fakultatív kerékpártúrát ajánlunk.

10. nap: Amed – Tirta Gangga – Goa Lawah – Denpasar – repülés Amszterdam felé (éjszaka a repülőn, étkezés: reggeli)
Délután felkeressük a Tirta Gangga vízi palotát, a Goa Lawah (azaz Denevér-barlang) templomot, majd Denpasar repülőterére utazunk, ahonnan megkezdjük a hazautazásunkat.

11. nap: Amszterdam – Budapest (étkezés: a repülőn szokásos)
Átszállás Amszterdam repülőterén, majd repülés tovább Budapestre.

További információ

Kapcsolódó cikkek

» Bali látnivalói - Kovács Attila, 2017. április. 14
» Gili Air, Lombok - Kovács Attila, 2013. december. 05
» Egy indonéz utazás képei - Kovács Attila, 2016. január. 22
» Hajóval Indonézia szigetvilágában - Kovács Attila, 2013. december. 29
» Vihar a szigeten, Lombok, Indonézia - Kovács Attila, 2013. december. 29
» Rózsaszín tengerpart, Komodó, Indonézia - Kovács Attila, 2013. december. 29
» Moyo sziget, Indonézia - Kovács Attila, 2013. december. 29
» Titkos strandok Lombok szigetén - Kovács Attila, 2013. december. 28
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Részletes program

1.nap: Budapest – Amszterdam – utazás Bali felé (éjszaka a repülőn, étkezés: a repülőn szokásos)
A budapesti Liszt Ferenc repülőtérről délután indulunk egy menetrendszerinti járattal Amszterdamba, majd onnan átszállást követően Bali irányába. Az éjszakát utazással töltjük.

2.nap: Denpasar – Ubud (szállás: szálloda, étkezés: a repülőn szokásos és vacsora)
Az időeltolódás miatt helyi idő szerint a kora esti órákban érkezünk Denpasarba, Bali nemzetközi repülőterére. Megvásároljuk a belépéshez szükséges vízumokat, majd beszállunk a ránk várakozó autóbuszba és a szálláshelyünkre utazunk. A célunk Ubud, Bali legelragadóbb és leghangulatosabb városa, amely a sziget közepén, dzsungellel borított hegyek között fekszik. A település Bali kulturális és művészeti központja, a kézművesipar fellegvára, ahonnan a sziget legérdekesebb látnivalóit könnyedén be tudjuk járni. Ubudban először egy étteremnél állunk meg, ahol megvacsorázunk, majd a szállodánkhoz utazunk, amelyet egy gyönyörű trópusi kert övez. Ezen a szállásunkon egymás után négy éjszakát töltünk.

3.nap: Ubud – Tanah Lot – Bali Madárpark – Goa Gajah Elefánt barlang – Ubud (szállás: szálloda, étkezés: reggeli és ebéd)
Egész napos körutazásra indulunk Bali számos látnivalója között. Elsőként a sziget déli tengerpartjánál található Tanah Lot templomhoz utazunk, amely kétségkívül a legszebb fekvésű épület Balin. Az itt élő balinézek számára az egyik legfontosabb és leginkább tisztelt templomról van szó, így nem is léphetnek az épületbe, akik nem a helyi vallást gyakorolják. Ez azonban nem is túlságosan lényeges, hiszen a Tanah Lot templom esetén a sziklás tengerpart, az épület fekvése és a környék szépsége az, ami igazán elbűvölő. Ezt követően a Bali Madárparkot keressük fel, ahol több száz egzotikus madárfajt csodálhatunk meg. Hosszasan sétálhatunk a nem csak Baliról, hanem Afrikából és Dél-Amerikából származó ritka szárnyasok között, de rajtuk kívül több, mint kétezer fafaj és ötven pálmafaj is látható a Madárparkban. A hatalmas méretű, egzotikus papagájok mellett talán a legérdekesebb látnivalót a 2,5-3 méteresre is megnövő komodói varánuszok jelentik. Ezt követően megebédelünk egy étteremben, majd a Goa Gajah Elefánt-barlanghoz utazunk. Az UNESCO Világörökségek között is szereplő barlang legfőbb különlegessége a bejáratában található, elefántra emlékeztető figura. A barlang mesterséges, körülbelül 700 éve készült, de az európai utazók csak a huszadik században fedezték fel. A délután folyamán visszautazunk Ubud városába, ahol a nap hátralévő részét szabadprogram keretében tölthetjük. Tehetünk egy nagy sétát a városka központjában, benézhetünk az igényes kézművestermékeket kínáló üzletekbe vagy pihenhetünk a szállodánk trópusi kertjében. Este pedig kereshetünk egy hangulatos éttermet, ahol Bali különleges konyhaművészetével köthetünk alaposabb ismeretséget.

4.nap: Ubud – Batur vulkán – Kintamani – Tampak Siring – Ubud (szállás: szálloda, étkezés: reggeli és ebéd)
Ezen a napon egy különleges vulkántúrára indulunk. Mivel a napfelkelte aranyló fényei a vulkán kráterének peremén a legszebbek, ezért a túránk meglehetősen korán indul. Kora hajnalban szállunk buszra az ubudi szállásunknál, hogy körülbelül másfél órát utazva érkezzünk a Mount Batur vulkán lábához, az 1030 m magasan található Toya Bungkah faluba. Innen már gyalogosan folytatjuk utunkat a vulkán poros, de jól járható ösvényein. Az utunk először erdős, majd nyílt vulkanikus tájon vezet keresztül. Körülbelül 2,5 óra alatt érjük el az 1717 m magas Batur vulkán csúcsát, ahonnan – a kora reggeli bársonyos fények által megfestve – csodálatos kilátásban gyönyörködhetünk. Némi szerencsével egyszerre három vulkáni tavat is láthatunk, a távolban pedig megpillanthatjuk a szomszédos Lombok szigetén emelkedő, 3726 m magas Rinjani vulkánt is. Némi pihenést követően a kráter peremén haladunk egy ideig, majd a vulkáni kúp másik oldalán ereszkedünk le meredeken. Táv: 9 km, szint: fel 690 m, le 690 m. (***) Miután visszaérkeztünk a buszunkhoz a közeli Kintamani településére utazunk, ahol megebédelünk egy étteremben. Az épület elől pazar kilátás nyílik a Mount Batur kráterére valamint a Batur-krátertóra. A balinézek szerint a vulkán Dewi Danu, a vulkánisten otthona, ezért a krátertó környékét szent helyként tisztelik. Az ebédet követően Tampak Siring faluba utazunk, ahol a hindu Tirta Empul templom áll. Az épületegyüttes 926-ban egy szentnek tartott forrás mellett épült. A közelben található Indonézia egyik korábbi elnökének rezidenciája is. A délután hátralévő részében visszautazunk Ubudba, ahol szabadprogram keretében folytathatjuk ismerkedésünket ezzel a remek várossal.

5.nap: Ubud – Ayung folyó – Majom-erdő – Ubud (szállás: szálloda, étkezés: reggeli és ebéd)
Délelőtt utazásunk egyik legizgalmasabb programjára kerül sor. A szállásunkról az Ayung folyóhoz utazunk, amely Bali első számú vadvízi evezős helyszíne. Fejvédő sisakot és mentőmellényt kapunk, majd hatszemélyes rafting csónakokba szállunk, amiket profi túravezetők irányítanak. Így indulunk az Ayung folyó megismerésére, amely vadregényes hegyek között, sűrű dzsungelben kanyarog. Kisebb-nagyobb zúgókon evezünk át, így nem kevés izgalom vár ránk a rafting során. Az Ayung folyó különösen jótékony az evezősökkel, mivel vize nem hideg, ahogy várnánk, hanem kellemesen meleg. Az evezést követően megebédelünk, majd az Ubud közelében található Majom-erdőbe látogatunk. Az itteni szerecsendió fákon rengeteg makákó él szabadon, akik alig várják már a finomságokat hozó turistákat. Az élelmes, nagyon bátor, sőt már-már kissé szemtelen állatok szívesen kiveszik a kezünkből a csemegéket, sőt, ha nem vigyázunk, kikutatják a zsebünket is. Cserébe viszont remek fotókkal lehetünk gazdagabbak. Miután majdnem az összes majommal megismerkedtünk, visszautazunk Ubudba, a szállásunkra. A délután hátralévő részét szabadprogram keretében tölthetjük pihenéssel, valamint Ubud legjobb teázóinak és éttermeinek felfedezésével.

6.nap: Ubud – Jatiluwih rizsföldek – Bali Botanikus Kert – Ulun Danu templom – Gitgit-vízesés – Lovina (szállás: szálloda, étkezés: reggeli és ebéd)
A reggelit követően elhagyjuk a szállodánkat és Ubud városát, hogy jónéhány lenyűgöző látnivaló felkeresése után Bali északi tengerpartjára utazzunk. Az első állomásunkat Jatiluwih falu rizsteraszai jelentik, amelyek a legszebbek a szigeten. A hegyoldalban kialakított teraszokon szinte állandóan folyik a munka, ami nem véletlen, hiszen Balin egy évben háromszor is beérik a rizs. Ezt követően Bedugul településére utazunk, ahol a következő látnivalónk a Bali Botanikus Kert. Az 1959-ben alapított, több mint 150 hektáros parkban sétálva csodálatos gyűjteményét láthatjuk a trópusi fáknak és virágoknak. Különösen a rengeteg orchidea tarthat számot hatalmas érdeklődésre. Ezután megebédelünk egy étteremben, majd a Bratan-tó egyik kis szigetén épült Ulun Danu templomhoz látogatunk. A 17. században épült hindu-buddhista épület igazán lenyűgöző hatású, nem véletlen, hogy az egyik legkedveltebb fotótéma Balin. A következő látnivalónk a festői Gitgit-vízesés, amelyet egy néhány száz méter hosszú ösvényen érhetünk el. A 40 m magas zuhatag környezete egészen rendkívüli: mindent sűrű dzsungel borít, egyes sziklákat pedig ősi faragások díszítenek. Kora délután érkezünk a sziget északi partvidékére, Lovina településére, amely mentes a Balira – elsősorban Kuta Beach-re – érkező nyaralók tömegétől. Egy tengerparti hotelben lesz a szállásunk egy éjszakára. A szobáink elfoglalása után közelebbről is megismerkedhetünk a stranddal, ahol a nap hátralévő részét szabadprogram keretében tölthetjük. Vacsorázni a szállodánkban vagy Lovina valamelyik kis éttermében tudunk.

7.nap: Lovina – Delfinles – Amed (szállás: szálloda, étkezés: reggeli és ebéd)
Kora reggel, napfelkelte idején Lovina strandjáról egy tradicionális hajóval delfinlesre indulunk. A Bali-tengernek ezen a részén szinte háborítatlanul élhetnek a delfinek, így igen jó esélyeink vannak, hogy több példányt is megpillanthassunk. Ezután visszatérünk a szállodánkba, ahol megreggelizünk, majd elhagyjuk a szobáinkat és buszra szállunk. A célunk Bali keleti tengerpartja, ahol főleg apró települések és gyönyörű partszakaszok vannak. Elsősorban a nyugalom és a zsúfoltságtól való mentesség jellemzi Amed falut is, ahol a mai szállásunk található. Dél körül érkezünk meg a szállásunkra, ahol először elfoglaljuk a szobáinkat, majd megebédelünk. A délutánunk teljes egészében szabadprogram keretében telik. Kedvünkre strandolhatunk, úszhatunk, napozhatunk és pihenhetünk Amed csodás tengerpartján.

8.nap: Amed – Tirta Gangga – Goa Lawah – Denpasar – repülés Amszterdam felé (éjszaka a repülőn, étkezés: reggeli)
A délelőttünket még a szállodánkban illetve Amed tengerpartján tölthetjük, majd buszra szállunk és útnak indulunk Denpasar repülőtere felé. Útközben azonban megállunk még két remek látnivalónál. Az első a Tirta Gangga vízi palota, ami egy rizsteraszokkal teletűzdelt, erdős hegyoldalban épült. A látványosságot nem is igazán a palota maga jelenti, hanem az épületeket körbeölelő kert valamint a több kisebb-nagyobb medence, tavacska és csobogó. Miután végigsétáltunk a keskeny ösvényeken, buszunkkal a Goa Lawah (azaz Denevér-barlang) templomhoz utazunk. A látványos balinéz templom fekete bazaltkövekből, egy természetes barlang mellett épült. Az itt élők számára fontos vallási helyszín, ezért igen gyakran tartanak a templomnál különféle ünnepségeket. A látogatás után körülbelül másfél órás utazás vár ránk Denpasar nemzetközi repülőterére, ahol elbúcsúzunk Balitól és megkezdjük a hazautazásunkat. A késő esti órákban indul menetrendszerinti járatunk Amszterdam irányába. Az éjszakát a repülőn utazással töltjük.

9.nap: Amszterdam – Budapest (étkezés: a repülőn szokásos)
Délelőtt érkezünk Amszterdam repülőterére, ahonnan pár órás várakozás után repülünk tovább Budapestre. Még a délelőtt folyamán megérkezünk a Liszt Ferenc repülőtérre.

Lehetőség van kétnapos hosszabbításra, hogy az alapprogram utáni szabadnapokat is kihasználjuk. A hosszabbítás ára 34.900 Ft, amely további két éjszaka szállást tartalmaz reggelivel.

8-9. napok: Amed (szállás: szálloda, étkezés: reggeli)
Lehetőség van kétnapos hosszabbításra Amed tengerpartján, amelynek során kedvünkre nyaralhatunk vagy részt vehetünk további fakultatív programokon. Mivel a Bali keleti partján fekvő Amed kedvelt búvárközpont, ezért kitűnő lehetőség adódik egy-két merülésre azoknak is, akik rendelkeznek búvárvizsgával, de azoknak is, akik nem. Résztvehetünk akár egy szabadtüdős merülő tanfolyamon, de ha más aktív elfoglaltságot keresnénk, akkor egy fakultatív kerékpártúrát ajánlunk.

10.nap: Amed – Tirta Gangga – Goa Lawah – Denpasar – repülés Amszterdam felé (éjszaka a repülőn, étkezés: reggeli)
Délután felkeressük a Tirta Gangga vízi palotát, a Goa Lawah (azaz Denevér-barlang) templomot, majd Denpasar repülőterére utazunk, ahonnan megkezdjük a hazautazásunkat.

11.nap: Amszterdam – Budapest (étkezés: a repülőn szokásos)
Átszállás Amszterdam repülőterén, majd repülés tovább Budapestre.

Fakultatív programok

Lehetőség van kétnapos hosszabbításra, hogy az alapprogram utáni szabadnapokat is kihasználjuk. A hosszabbítás ára 34.900 Ft, amely további két éjszaka szállást tartalmaz reggelivel.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Az utazást különjáratú autóbusszal.
4 éjszaka szállást Ubud városában, kényelmes szállodában.
1-1 éjszaka tengerparti szállást Lovina illetve Amed tengerpartján.
6 reggelit, 5 ebédet és 1 vacsorát.
A programban felsorolt látnivalók belépőit.
A helyi idegenvezetést és a Baraka túravezetését.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőjegyeket és repülőtéri illetékeket, A további étkezést és az italokat az étkezések során.
A fakultatív programokat.
A helyszínen fizetendő repülőtéri illetékeket.
Az indonéz vízum árát.
A borravalókat.
A poggyász- és balesetbiztosítást.

Kötelező költségek: 

repülőjegyek, repülőtéri illetékek, vízumdíj, kilépési illeték

Budapest-Bali oda-vissza repülőjegy: kb. 197.700 Ft-tól.
Repülőtéri illeték: kb. 155.000 Ft.

A repülőjegy ára a jelentkezés idejétől függ.
A repülőtéri illeték összege a jegykiállításig változhat.

Helyszíni költségek leírása: 

Magyar állampolgároknak Indonéziába vízum szükséges, melyet érkezéskor a repülőtéren vásárolhatunk meg. Szükséges hozzá a hazaérkezéstől számítva legalább 6 hónapig érvényes útlevél, benne legalább 1 üres oldalpár és 25 USD.

Denpasar, belépési illeték: 150.000 rúpia vagy 25 USD
Denpasar, kilépési illeték: 150.000 rúpia vagy 25 USD

Borravalók összesen: kb. 40 USD

A közölt árak tájékoztató jellegűek és változhatnak. A helyszínen fizetendő költségek változásáért és bővüléséért irodánk nem tud felelősséget vállalni.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
kb. 120 USD/fő
Várható költőpénz szükséglet: 
kb. 200-300 EUR/fő
Előleg: 

150.000 Ft, amely jelentkezéskor fizetendő.

Hátralék: 
89.900 Ft, valamint a repülőjegy és a repülőtéri illeték ára, amely indulás előtt 35 nappal fizetendő.

 

Kiutazási forma: 
repülő
Felszerelés ajánló

Öltözet: kényelmes túraöltözet, esőkabát, kényelmes túracipő (nem edzőcipő!), kevés meleg ruha, fürdőruha, papucs vagy túraszandál, valamilyen fejfedő napszúrás ellen (kendő, baseball sapka). Túrafelszerelés: kis hátizsák a napi kirándulásokhoz, UV-szűrős napszemüveg, napolaj, szúnyogriasztó.

Időnként sajnos előfordul, hogy a repülőn feladott csomagunk nem érkezik meg velünk együtt a célállomásra. Ezért elővigyázatosságból célszerű, ha rajtad van a bakancsod, és magadnál tartasz némi meleg ruhát, illetve az esőkabátod.

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Budapest-Amszterdam-Denpasar és vissza (KLM).

Szállás: 

Ubud városában, valamint Lovina és Amed tengerpartján kényelmes és színvonalas hotelekben szállunk meg. A szállodák színvonala 3-4 csillag körüli, és jellemző rájuk a balinéz építészeti stílus. Az ubudi hotel épületei egy gyönyörű trópusi kertben kaptak helyet. Mindhárom szállodában a szobák kétágyasak saját fürdőszobával.

Étkezés: 
Az utazás részvételi költsége minden nap tartalmazza a reggelit, több esetben pedig az ebédet illetve egy vacsorát. Az étkezések felsorolása a részletes programban olvasható. Amikor nincs szervezett étkezés, akkor mindig van lehetőség éttermekben étkezni. Egy vacsora egy átlagos indonéz étteremben kb. 8-15 USD. Kizárólag palackozott ivóvíz fogyasztását javasoljuk, amely rengeteg helyen kapható. Másfél liter ásványvíz ára: 0,5-1 USD.
A területről: 
Az angol nyelv nagyon elterjedt, sok helyen használhatjuk. A magyar mobiltelefon szolgáltatók rendelkeznek a térségben roaming partnerrel, térerő azonban jobbára csak a városok környékén van. Indonéziában különféle elektromos csatlakozók vannak használatban, de az általunk használt hotelekben az európai szabványnak megfelelő csatlakozók fordulnak elő. Valuta: Euró (EUR) vagy amerikai dollár (USD) kivitelét javasoljuk készpénz formájában, amit minden gond nélkül beválthatunk indonéz rúpiára (IDR). 1 Ft = kb. 45 indonéz rúpia. Az amerikai dollár esetén nagyon fontos, hogy csak 2001-nél újabb kiadású és kis címletű papírpénzeket vigyünk magunkkal, mert a régebbieket nem váltják be.
Időjárás: 
Bali szigetén utazásunk időpontjában kellemes idő várható. Napközben 25-30 °C valószínű, míg éjszaka 24-26 °C. Igaz ugyan, hogy utazásunk a monszun időszakának elejére esik, de ez Balin nem jelent tartós és állandó esőzést. Olykor előfordulhat borús idő vagy rövid ideig tartó szemerkélés, de az eddigi tapasztalataink alapján ez egyáltalán nem befolyásolja a programot; sem a kirándulásokat, sem a tengerparti pihenést. Alapvetően nagyon jó időre számíthatunk, amit alig zavarhat meg a Balin egyébként is gyenge monszun-hatás.
Csomagolás: 
Öltözet: kényelmes túraöltözet, esőkabát, kényelmes túracipő (nem edzőcipő!), kevés meleg ruha, fürdőruha, papucs vagy túraszandál, valamilyen fejfedő napszúrás ellen (kendő, baseball sapka). Túrafelszerelés: kis hátizsák a napi kirándulásokhoz, UV-szűrős napszemüveg, napolaj, szúnyogriasztó.
Vízum: 
Magyar állampolgároknak Indonéziába vízum szükséges, melyet érkezéskor a repülőtéren vásárolhatunk meg. Szükséges hozzá a hazaérkezéstől számítva legalább 6 hónapig érvényes útlevél, benne legalább 1 üres oldalpár és 25 USD. Nem magyar állampolgárok a lakhelyük szerint illetékes indonéz nagykövetségen érdeklődhetnek a beutazás feltételeiről. Belépési és kilépési illeték fizetendő a helyszínen.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező! Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére. Amennyiben valamely résztvevő nem rendelkezik megfelelő biztosítással, induláskor a túravezetőnk eltanácsolja az utazáson való részvételtől.
Korhatár: 
7-60 év
Egészségügyi tudnivalók: 
Hepatitis A és B, tífusz, illetve tetanusz oltásokat javasoljuk az utazáshoz. áz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, akár többféle hasmenés elleni szer, hasfogó, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Az irodánk nem biztosít gyógyszert az utazáson résztvevőknek, kizárólag elsősegélynyújtásban tudunk segédkezni. A biztonság kedvéért utazás előtt (lehetőleg minél hamarabb) konzultálj a Nemzetközi Oltóközpont munkatársaival, vagy a megyei ÁNTSZ szakembereivel, illetve a háziorvosoddal. Nemzetközi Oltóközpont: Budapest, IX. ker. Gyáli út 2-6. E épület. Nemzetközi Oltóhely: Budapest, XIII. ker. Váci út 174. Érdemes ellátogatni a www.utazaselott.hu internetes oldalra.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!