India - Arany Háromszög

9 napos körutazás Indiában

Rövid körutazásunk ízelítő egy titokzatos ország legfontosabb és legismertebb látnivalóiból. Ha már régóta vágyódik Indiába, de csak rövid időre tud elszakadni a mindennapoktól, ez a legjobb választás. Felfedezzük a nyűzsgő főváros, Delhi régi és új arcát, Jaipur palotáit, majd a Világ 7 új csodájának egyikét, Agra varázslatos ékkövét, a szerelem emlékművét is megnézzük. Az Arany Háromszög meseszerű látnivalóinak felfedezése örök emlék marad. Nem elég egy fotót csodálni az apró lyukakkal tagolt, jaipuri Szelek palotájáról, egy dokumentumfilmet meg­nézni a hegy tetején álló Amber erődről, vagy egy festményen gyönyörködni a kelő nap fényében pompázó, hófehér Taj Mahal látványában, hanem mindezt látni kell!
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

a nemzetközi repülőjegyet illetékkel 
6 éjszaka szállást helyi 4*-os szállodákban, kétágyas szobákban
félpanziós ellátást (reggeli és vacsora, italok nélkül)
a program szerinti transzfereket, kirándulásokat légkondicionált busszal, bizonyos programoknál dzsipekkel
belépőjegyeket a programban meghirdetett látnivalókhoz
magyar nyelvű idegenvezetést

Részvételi díj nem tartalmazza

e-vízum díja ügyintézéssel  kb. 25 000 Ft 
borravalók kb. 90 USD/fő
az útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,5%

EGYÉB KÖLTSÉGEK
Egyágyas felár 195 000 Ft
BBP utasbiztosítás (EUB Biztosító)

Hossz: 
9 nap
Létszám: 
Kis létszámú csoport

Szállás

6 éjszaka szállást helyi 4*-os szállodákban, kétágyas szobákban.

Program: 

1. nap: Budapest – Delhi
Elutazás Budapestről menetrend szerinti járattal, átszállással Delhibe. 

2. nap: Delhi
Reggel a fővárosba való érkezés után transzfer a szállodába, ahol letesszük a böröndöket, majd rögtön megkezdjük ismerkedésünket India vallásaival, kultúrájával és Delhi műemlékeivel. Először a szikh vallásúak legnagyobb Delhiben található templomát, a Bangla Sahib gurudwarat látogatjuk meg, ahol lehetőségünk lesz a szikh vallásúak adományaiból finanszírozott közösségi konyhába betekinteni vagy akár kicsit besegíteni. Szállás Delhiben (2 éj).

3. nap: Delhi
Második Delhiben töltött napunk során a város legrégebbi részébe, Ó-Delhibe látogatunk el, ahol bejárjuk India legnagyobb mecsetjét, a Jama Masjid-ot. Ezt követően biciklis riksákkal teszünk egy kört a mecset körüli bazár negyedben, így igazán át tudjuk élni a hihetetlen indiai hangulatot. Látni fogjuk a Világörökség részeként nyilvántartott Vörös erődöt (kívülről), majd megnézzük a Rajghat-ot, Mahatma Gandhi, a nemzet atyja emlékhelyét. Ellátogatunk a Humayun síremlékhez, mely a Mogul Birodalom egyik legpompásabb építménye Delhiben, a mogul temetkezési szokások legjobb példája. Buszos városnézésünk során láthatjuk kívülről a Parlament épületét, a város jelképének számító India kaput és amennyire lehet, megközelítjük a monumentális elnöki palotát is. Napunkat a Világörökség részét képező Qutub komplexummal zárjuk, ahol a világ legnagyobb minaretje és a csodával határos módon épségben megmaradt kb. 1600 éves Delhi vasoszlop is látható.

4. nap: Delhi – Jaipur (255 km / kb. 6-7 óra)
Reggeli után Jaipur felé indulunk, Rajasthan állam fővárosába. Érkezés után bejelentkezés a szállodába, majd szabadidő. Szállás Jaipurban (2 éj).

5. nap: Jaipur – Amber-erőd
Egész napunkat Jaipur, „a rózsaszín város” felfedezésével töltjük. Először a Jaipur melletti Amber erődbe látogatunk el, ahova dzsippekkel fogunk feljutni. Az erődnél még a mai napig láthatók bérelhető elefántok, de az állatvádők nyomására egyre kevesebben támogatják ezt az utazási formát. Az erőd Jaipur megalapítása előtt az egyik rádzsput dinasztia fővárosaként szolgált. A belső kert, az apró tükrökkel díszített fogadópalota és háremhölgyek palotája ámulatba ejti a látogatót. Az erőd megtekintése után megállunk fotószünetre Jaipur egyik leghíresebb látnivalójánál, az apró lyukakkal tagolt Szelek Palotájánál, majd a Jal Mahal vízipalotánál, az indoszaracén stílusban épült, árkádokkal, pavilonokkal tagolt Albert Hall művészeti múzeumnál. Felkeressük Jaipurban a Város palotát és Múzeumot, amely Jaipur város megalapítása óta az uralkodó maharaja rezdenciája. Itt betekintést nyerünk a jaipuri maharaják életébe, öltözékébe és megnézhetjük a világ legnagyobb ezüstedényeit. Az egyik legérdekesebb látnivaló a Jantar Mantar csillagvizsgáló, amellyel óriási műszereinek köszönhetően annak idején hihetetlen pontosságú számításokat tudtak végezni. A programból nem maradhat ki a bazárlátogatás, ahol a helyi kis üzletek forgatagában lehet gyakorolni az alkudozást. A program végeztével visszamegyünk a szállodába.

6. nap: Jaipur – Abhaneri – Bharatpur (176 km / kb. 4 óra)
Reggeli után először Abhaneribe utazunk, amit a fényesség városának is neveznek. Egyik legfőbb látnivalója a csodálatos Chand Baori lépcsős kút, amely az egyik legrégebbi és legmélyebb ilyen jellegű építmény egész Indiában. Közvetlen mellette állnak a 8. században épült ősrégi hindu Harshat Mata templom romjai. Ezután folytatjuk utunkat Bharatpurba. Érkezés után rövid pihenő, egy palotastílusban épült szálloda szökőkutakkal és belső udvarokkal tagolt nyugalmát élvezhetjük. Majd felfedezzük a bharatpuri madár rezervátumot és nemzeti parkot, hiszen ebben az időben a legaktívabbak a madarak. Az UNESCO Világörökség részét képező, Indiában a legtöbbféle madárfajjal büszkélkedő vízi paradicsomban, a vízi és költöző madarakon túl szambár szarvasokat és antilopokat is láthatunk. Szállás Bharatpurban (1 éj)

7. nap: Bharatpur – Fatehpur Sikri - Agra (58 km / kb. 1,5 óra)
Reggeli után Fatehpur Sikri felé indulunk. Az Agrától 40 km-re található, a nagy mogul uralkodó, Akbar császár által épített és mindössze 15 éven keresztül használt fővárost elszórtan épült vörös homokkő épületegyüttesek tagolják. A hozzákapcsolódó óriási mecset Szálim Csiszti szúfi szent gyöngyház baldachinos síremlékével ma is kívánságok helyszíne. A „Szellemváros” megtekintése után folytatjuk utunkat Agrába. Délután meglátogatjuk a masszív vörös falakkal körbevett Vörös erődöt, amely egykor a Mogul Birodalom fővárosa volt. Szállás Agrában (1 éj)

8. nap: Agra – Delhi (204 km / kb. 4,5 óra)
Korán reggel a 17. században Sah Jahan mogul uralkodó által felesége, Mumtaz Mahal részére épült, a „szerelem műemlékeként is ismert" mauzóleumot, a Taj Mahal-t nézzük meg. A templomot közel 22 évig, több mint 20.000 munkás építette, hófehér márványból. A mesterien díszített szentély csodálatos látványt nyújt napfelkeltekor. Programunk után visszamegyünk a szállodába, reggeli, majd Delhibe utazunk.  Érkezés után szabadidő, pihenés a szállodában. Éjfél körül transzfer a repülőtérre. 

9. nap: Delhi - Budapest 
A hajnali órákban elutazás Budapestre, átszállással. Érkezés kora délután a menetrend szerint.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

UNESCO Világörökségi helyszínek

  • Delhi – Vörös Erőd
  • Delhi – Qutub Minaret
  • Agra – Taj Mahal
  • Agra – Vörös Erőd
  • Fatehpur Sikri
  • Jaipur – Jantar Mantar
  • Rádzsasztáni erődök – Amber Erőd

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

a nemzetközi repülőjegyet illetékkel 
6 éjszaka szállást helyi 4*-os szállodákban, kétágyas szobákban
félpanziós ellátást (reggeli és vacsora, italok nélkül)
a program szerinti transzfereket, kirándulásokat légkondicionált busszal, bizonyos programoknál dzsipekkel
belépőjegyeket a programban meghirdetett látnivalókhoz
magyar nyelvű idegenvezetést

Részvételi díj nem tartalmazza: 

e-vízum díja ügyintézéssel  kb. 25 000 Ft 
borravalók kb. 90 USD/fő
az útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,5%

EGYÉB KÖLTSÉGEK
Egyágyas felár 195 000 Ft
BBP utasbiztosítás (EUB Biztosító)

Kötelező költségek: 

Vízum

Helyszíni költségek leírása: 

Borravalók kb. 90 USD/fő

Előleg: 

Egzotikus programjainknál az alábbi fizetési határidők érvényesek:

Az indulást megelőző, 60 napon túli foglalások esetén előlegként a teljes összeg 30%-a, illetve az útlemondási biztosítás díja fizetendő.
60 nappal az indulás előtt (vagy a repülőjegyek véglegesítésekor) a repülőjegy fennmaradó 70%-a fizetendő.

Hátralék: 

35 nappal az indulás előtt a szerződésen hátralékként fennmaradó összeg fizetendő.
A program szerinti belső repülőjegyeket és vonatjegyeket (ahol van ilyen) irodánk ennél korábban is kiállíthatja, amiről külön nem küldünk értesítést az utasainknak.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Tervezett menetrend (változhat):

november 6. Budapest-Dubai       15:10  23:20  EK 112 
november 7. Dubai-Delhi               04:20  08:55  EK 510

november 14.   Delhi-Dubai           04:10   06:35  EK 513 
november 14.   Dubai-Budapest   10:35   13:35  EK 111

Az indulási és érkezési időpontok minden esetben helyi időben értendők.
A légitársaság a menetrend változtatás jogát fenntartja.

Igény esetén business osztályú repülőjegyek is foglalhatók.

Utazás Emirates járattal

Az Emirates járatokon turista osztályon maximum 30 kg lehet a poggyász súlya. A fedélzetre egy, maximum 7 kg-os kézipoggyász vihető fel, személyenként.

Akinek van Emirates (Skywards) törzskártyája, kérjük, legkésőbb 2 héttel az indulást megelőző időpontig ezt jelezze felénk, mert a törzsszámot rögzíteni tudjuk a foglalásban. Akinek nincs és szeretné a mérföldeket gyűjteni (a mérföldgyűjtés számos előnnyel jár), a következő oldalon tud tájékozódni, illetve regisztrálni. 
https://www.emirates.com/hu/hungarian/skywards/registration/ 

Forrás és további információ: https://www.emirates.com/hu/hungarian/

FONTOS! 
- Csoportos repülőjegy foglalásnál egyben ültetjük be a csoportot a járatokra.
- Kérjük, hogy ültetési igényüket legyenek szívesek hátralékfizetésig jelezni. Nagyobb lábteres (vészkijárat) ülőhely foglalása csak felár ellenében lehetséges. 
- Kérjük, hogy minden esetben ellenőrizzék a kiadott beszállókártyákat, mert azon csak ott, a pultnál tudnak módosítani, irodánknak a check-in megkezdését követően már nincs lehetősége belenyúlni a foglalásba.
- Amennyiben valaki ételallergia miatt speciális étkezést szeretne a repülőjáratokra igényelni (vegetáriánus, gluténmentes, laktózmentes vagy diabetikus - más lehetőség nem kérhető, illetve nem kombinálható, csak egy fajta választható), az legkésőbb 2 héttel az indulás előttig legyen szíves írásban elküldeni a travel@1000ut.hu email címre.

Étkezés: 

A részvételi díj félpanziós ellátást (reggeli és vacsora, italok nélkül) tartalmaz.

 

A területről: 
Éghajlata: Trópusi, szubtrópusi. Indiában három évszak van. A száraz hűvös tél novembertől februárig tart. A száraz, forró tavasz márciustól májusig, az esős évszak, azaz a monszun pedig májustól októberig tart.
Öltözködés: A meleg páradús időben ajánlunk könnyed, légáteresztő ruhákat, amik pamutból, illetve szövetből készültek. Az esti és reggeli hideg időkre és a téli hónapokra ne felejtsenek el bepakolni melegebb ruhákat is.
Leginkább nők számára javasolt a nem túl feltűnő, visszafogott öltözködés, amellyel sok kellemetlen helyzet elkerülhető. Ne csomagoljanak be rövid szoknyát, amik nem fedik be a lábat, illetve olyan felsőket, ahol a has vagy a váll marad fedetlen. Ilyen ruhákban megjelenni illetlenség. Nőknek javasolt a vállat takaró kendő/sál.
FONTOS: Mivel a vallásos épületeknél mindenhol le kell venni a cipőt, olyan lábbelit vigyenek magukkal, amiből könnyen ki-be lehet bújni!!, Lehetőleg ne a legjobb cipőjüket csomagolják be, felkészülve arra, hogy az akar el is tűnhet.....Vigyenek magukkal gyógyszertárban is kapható fertőtlenítő kendőt, amivel a kezüket és a lábukat megtisztíthatják, fertőtleníthetik!
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére. Választható 4%-os mértékű Z1 útlemondási biztosítás is, amely esetében a Covid-19 fertőzés kapcsán hatósági karanténba kerülés biztosítási eseménynek számít. Vagyis, ha valaki az utazását megelőző 10 napban hatósági karanténba kerülne Covid-pozitivitása miatt, az számíthat a biztosító segítségére. Amennyiben a 4% mértékű COVID-19 fedezettel rendelkező útlemondási biztosításra tart igényt kérjük, azt a megjegyzés rovatba tüntesse fel!
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!