Hétvége Szlovákiában

2 napos buszos kiskörutazás Szlovákiában

Bachleda-völgyben található, 2017-ben megnyitott lombkorona-tanösvény, mely garantáltan felejthetetlen élményt kínál. A fák koronája felett, 24 méter magasban sétálni nem mindennapi élmény, ráadásul az ösvény meseszép kilátást is kínál a lombok felett.

Alapár tartalmazza

Az autóbuszos utazást, idegenvezetést, szállást félpanziós ellátással.

Alapár nem tartalmazza

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, a helyszíni belépők összegét, fakultatív programok árát.

Hossz: 
2 nap
Szállás: 
panzió
***

Szállás

3​*-os panzióban 2 ágyas szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Program: 

1. nap: Budapest-Vizsoly-Kassa-Eperjes-Zdiar
Elutazás a kora reggeli órákban Budapestről. Folyamatos utazás, rövid pihenőkkel az első magyar nyelvű Biblia szülőföldjére. Vizsolyra látogatunk, ahol megismerkedhetnek az egyik legfontosabb nemzeti kincsünkkel, a Vizsolyi Bibliával. Az 1590-ben nyomtatott, első magyar nyelvű, teljes fordítású Biblián kívül még számos történelmi emlék várja itt az érdeklődőket. Látogatásunk alkalmával megismerkedünk a templom történetével, megtekintjük az eredeti Vizsolyi Bibliát, és egy történelmi kisfilmet is. Folytatjuk utunkat Kelet-Szlovákia fővárosába, az ország második legnagyobb városába. Délután érkezünk a Felvidék leghíresebb városába, Szlovákia kulturális fővárosába. Kassa Szlovákia műemlékekben leggazdagabb városa és itt található különleges orsó alakú főterén a Felvidék legszebb gótikus katedrálisa is. A város hosszú és gazdag történelemmel rendelkezik, de a jelene is nagyon dinamikus. Márai Sándor szülővárosában, a leghíresebb látnivalókat keressük fel: Főtér, Szt. Erzsébet Dóm, Szt. Mihály kápolna, Orbán-torony, Rákóczi kripta... Ezt követően rövid szabadidő a belvárosban, majd továbbutazás Eperjesre. Ismerkedés a „Tarca parti Athén” nevezetességeivel, Szent-Mikós plébánia templom, Klobusiczky- palota, Neptun szökőkút, Rákóczi-ház, Keresztelő Szent János székesegyház. Városnézésünk után továbbutazás a Ždiar városában található szállásra. A Belianske Tatry kiindulópontja és turistaközpotja a jellegzetes goral község, Ždiar, mely Szlovákia északi részén a Belianske Tatry és a Szepesi-Magura (Spišská Magura) között fekszik.

2. nap: Bachledova Dolina-Bélai cseppkőbarlang
Miután megreggeliztünk egy igazán különleges és izgalmas programra indulunk, a Bachleda-völgyben található, 2017-ben megnyitott lombkorona-tanösvényhez, mely garantáltan felejthetetlen élményt kínál. A fák koronája felett, 24 méter magasban sétálni nem mindennapi élmény, ráadásul az ösvény meseszép kilátást is kínál a lombok felett.  Továbbutazás a Bélai-barlanghoz, mely Szlovákia leglátogatottabb idegenforgalmi barlangjai közé tartozik. Érdekes sziklaalakzatjain kívül gazdag cseppkőképződményeiről ismert. A Cseppkőbarlang az egyetlen látogatható barlang a Magas-Tátrában, a Kobold-hegy (Kobylí vrch) északi oldalán a Barlangliget (Tatranská Kotlina) felett. A XVIII. században kincskeresők jártak a barlangban, és ennek emlékét falfeliratok is őrzik. A barlangra a kutatók és turisták figyelmét végül a szepesbélai (Spišská Belá) Husz Gyula és Britz János 1881. augusztus 5-ei felfedező útja hívta fel. A nagyközönség számára 1882-ben nyitották meg és a világon az elsők között 1896-ban elektromos árammal világították meg. A barlang teljes hossza 1752 méter, melyből 1001 méter a látogatható. A Bélai-barlang különböző bizarr sziklaalakzatokkal, pagodás sztalagmitokkal, álló cseppkövekkel és látványos cseppkővízesésekkel lepi meg a látogatókat. Barlangtúránk után hazautazás. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Magyarországra. Esti érkezés Budapestre, a Déli Pályaudvarhoz.

Kapcsolódó cikkek

» Kajakkal az Ipolyon - , 2019. november. 03
» Bécstől Pozsonyig fixivel - The Slovakia Experiment 1.rész - Kálmán Flórián, 2019. augusztus. 31
» Bécstől Pozsonyig fixivel - The Slovakia Experiment 2.rész - Kálmán Flórián, 2019. június. 05
» Szlovák autópálya matrica - Kovács Attila, 2016. június. 14
» Túra a Szlovák Paradicsomban - Sucha Bela - Nagy Árpád, 2016. március. 22
» Szlovák nyelvtan gyorstalpaló sörrel - magas-tatra.info, 2014. december. 10
» Hogy kaphatunk segítséget a hegyekben? - magas-tatra.info, 2014. október. 11
» Gyalogtúra a Tátrában -a Téry-menedékházhoz - Kovács Attila, 2014. július. 29

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Az autóbuszos utazást, idegenvezetést, szállást félpanziós ellátással.

Alapár nem tartalmazza: 

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, a helyszíni belépők összegét, fakultatív programok árát.

Kötelező költségek: 

Útlemondási biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

Tájékoztató a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Vizsoly 900,-Ft/fő
Kötelezően fizetendő Audio-guide 600,- Ft/fő
Kassa Szt.Erzsébet templom+Rákóczi kripta 2 EUR
Bachledka Lombkorona magaslati tanösvény 9 EUR
Bélai barlang 8 EUR 
( A látogatási útvonal 1370 m hosszú, szintkülönbsége 125 m, az útvonalon 860 lépcső található. A benttartózkodás időtartama kb. 70 perc. A barlang hőmérséklete 5 és 6,3°C között mozog.)

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Az utazás autóbusszal történik.

Felszállási lehetőségek:
Budapest-Déli pályaudvar, Koronaőr köz 05.30
Vác-Toronyház, központi autóbusz pályaudvar 06.15

Fontos! A vidéki fel- és leszállóhelyek nem minden esetben azonosak, ezért kérjük, feltétlenül érdeklődjön irodánkban az autóbusz pontos útvonalával kapcsolatban!

Szállás: 

3​*-os panzióban 2 ágyas szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!