Hétvége Krakkóban

Hétvége Krakkóban

3 napos buszos városlátogatás Krakkóban

Ellátogatunk a lengyel "Akropolisz"-on magasodó Wawelhez, mely a XVII.századig a királyok koronázási és temetkezési színhelye volt. Krakkó óvárosának gyönyörű utcáin sétálva ismerkedünk a világörökség által védett egykori koronázó várossal. Főterén- mint a középkori Európa legnagyobb főtere az ide sereglő polgárok és kereskedők találkozóhelye volt - emelkedik a Posztócsarnok.A csúcsíves árkádsoros épület földszinti részét krakkói kézművesek portékáját árusító pavilonok foglalják el, az emeleti részben pedig a Nemzeti Múzeum kiállítása kapott helyet.
“Tisztelt Cím ! Tartalmas, élményekben gazdag utunk volt, mely jó hangulatban telt. Nagyon sok szép és érdekes látnivalóval információval...”

Részvételi díj tartalmazza

Az autóbuszos utazást, magyar nyelvű idegenvezetést, szállást megadott ellátással.

Részvételi díj nem tartalmazza

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, a helyszíni belépők, fakultatív programok árát és az Audio-guide-ot.

Hossz: 
3 nap

Szállás

3*-os szállodák. A háromágyas szobákban emeletes ágy található!

Program: 

1.nap Árva vára-Zakopane-Krakkó
Indulás Budapestről a kora reggeli órákban. Látogatás az Árva folyó fölé emelkedő sziklaszirte épült Árva várában, mely a történelmi Magyarország északi határán őrzi évszázadok óta a Lengyelországba tartó fő útvonalat. Továbbutazás a Tátra fővárosába, Zakopane-ba, mely több, mint 2000 méter magas csúcsok között húzódik meg és az egyik legnagyobb turista- és üdülőhely Lengyelországban, egyben az ország legmagasabban fekvő városa, melynek központjában sok gorál faházat láthatunk.  A hangulatos falusi piacon mesterien kidolgozott bőrárukat, egyedi kézműves termékeket és dekoratív fafaragványokat kínálnak. Kihagyhatatlan specialitás a helyiek által készített finom sajt. A piac végében található a híres Gubalowka felvonó, mely 1123 méterre szállítja a kirándulókat. Szabadidőben érdemes kipróbálni, hiszen a csúcsra felérkezve álomszép panoráma vár ránk. Este a szállás elfoglalása Krakkóban.
 
2. nap Krakkó-Wieliczka
Reggeli után a lengyel "Akropolisz"-on magasodó Wawelhez látogatunk mely  a  XVII.századig a királyok koronázási és temetkezési színhelye volt. Krakkó óvárosának gyönyörű utcáin sétálva ismerkedünk a világörökség által védett egykori koronázó várossal. Főterén- mint a középkori Európa legnagyobb főtere az ide sereglő polgárok és kereskedők találkozóhelye volt - emelkedik a Posztócsarnok.A csúcsíves árkádsoros épület földszinti részét krakkói kézművesek portékáját árusító pavilonok foglalják el, az emeleti részben pedig a Nemzeti Múzeum kiállítása kapott helyet. A Mária templom egyik tornyából minden órában hallható a tatár támadás emlékét őrző harsonaszó. Krakkó híres egyetemváros is. A Jagelló Egyetemen tanult többek között a híres lengyel csillagász Kopernikusz is. Délután szabadprogram vagy fakultatív kirándulás Wieliczka-ba. A világ egyik legősibb sóbányájában, 135 méterrel a föld alatt csodáljuk meg  ennek a titokzatos földalatti városnak a sóban faragott termeit, a víz és levegő formálta változatos sókristály alakzatait, sószobrait. (Ár: 15.000,-Ft - jelentkezéskor fizetendő)
Félpanzió esetén vacsora Krakkó belvárosában, egy hangulatos étteremben.

3.nap Debno-Dunajec vára- Budapest
Első megállónk Debno a XIV.században alapított falu melynek szögek nélkül készített gyönyörű fatemploma az Unesco Világörökség listáján is szerepel. Majd az 1310 körül épült egykori határvárban, a dunajec partján épült nedeci várat tekintjük meg, mely egészen 1945-ig magyar nemesi családok birtoka volt. Érkezés Budapestre az esti órákban.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

Wieliczka fakultatív kirándulás: 8.900,-Ft/fő, helyszínen: 120,-PLN/fő

(a helyszínen történő jelentkezés kizárólag a szabad helyek függvényében lehetséges!)

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

Az autóbuszos utazást, magyar nyelvű idegenvezetést, szállást megadott ellátással.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, a helyszíni belépők, fakultatív programok árát és az Audio-guide-ot.

Kötelező költségek: 

Audio-guide.

Helyszíni költségek leírása: 

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Kötelezően fizetendő audio-guide: 1.350,- Ft
Wawel (egyénileg, szabadidő keretein belül): 30 PLN
Mária templom: 15 PLN
Nedeci vár: 14 PLN
Árva vára: 7 EUR

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indlás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Az utazás autóbusszal történik.
Útvonal: Budapest – Vác – Parassapuszta – Besztercebánya – Oravsky Podzámok – Zakopane - Krakkó

Felszállási lehetőségek:
Budapest - Déli Pu. Koronaőr köz 06:00
Vác - Központi pályaudvar-Toronyház 06:40

Fontos! A vidéki fel- és leszállóhelyek nem minden esetben azonosak, ezért kérjük, feltétlenül érdeklődjön irodánkban az autóbusz pontos útvonalával kapcsolatban!

Étkezés: 

A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Vélemények, értékelések
4.7
14 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.9
Program értékelése
4.9
Szállás értékelése
4.0
Túravezetők értékelése
4.8
Utazás értékelése
4.9
Hétvége Krakkóban
Érd
4.6
Maga a kirándulás jó volt, jó programokkal, de az utazók nagy többsége magát Krakkót szerette volna jobban megismerni. A három napból erre kb. 5-6 óra állt rendelkezésre. Erre jobban oda kellene figyelni!
Bátaszék
4.0
Jónak èrtèkeljük az idegenvezetèst, szervezèst ès az ellátást.
Szèp hètvègèt töltöttünk Krakkóban.
Budapest, XII. kerület
4.6
Köszönjük a remek szervezést és lebonyolítást, mindkét oldal kitűnő volt. A szállodai ablakunk egy Shell kútra nézett, közvetlen közelről, ezt nem szerettük. Nagy volt az autópálya zaja, nem tudtuk nyitva hagyni az ablakot.
A programok és a vacsorák nagyon jók voltak, figyelembe tudták venni az egyéni kéréseket is (vegetáriánus menű), amiért köszönet illeti a szervezőket.
Külön köszönjük az idegenvezetőnket, nagy tudásával, megnyerő személyiségével végig gondos, kedves házigazdája volt az útnak. Remek partner volt a gépkocsivezető is, csendes és megbízható.
Üdvözlettel: Gőbel Orsolya és Márk Zsuzsanna
Budapest, X. kerület
5.0
Tisztelt Cím !
Tartalmas, élményekben gazdag utunk volt, mely jó hangulatban telt. Nagyon sok szép és érdekes látnivalóval információval lettünk gazdagabbak. Kiemelném idegenvezetőnk, Szántó Mária professzionális tudását, lelkesedését, és történelmi ismeretét.Összességében nagyon jól éreztük magunkat !
Köszönjük a szervezőknek, utazási irodának és az idegenvezetőnek !
Üdv: Boldoczki Kornélia
Budapest, XVIII. kerület
4.6
Kiemelt dicséret az idegenvezetőnek, Czakó Zsoltnak, aki hatalmas információmennyiséget adott és minden kérdésre tudott válaszolni, akár történelmi kérdésről, akár a mindennapokat érintő aktuális, praktikus információkra volt szükség (pl.: helyi buszjáratok, kulináris ismeretek stb.). Természetesen jár a dicséret a buszvezetőnek is, aki szintén tökéletesen tette a dolgát!
Debrecen
5.0
Évek óta más ( de mindig ugyanaz végül is nem titok Fehérvár Travel és egyébként meg voltunk elégedve ) utazási Iroda szolgáltatásait vettük igénybe. Próba volt számunkra az Önök választása. Nem véletlenül jelöltem be minden oszlopba a legjobb minősítést. Ha az oszlopok közt is állíthatok sorrendet akkor az igen magas színvonalú idegen vezetést emelném ki beleértve a hölgyet aki a sóbarlangba varázsolt el minket. Ezt követné az utazás, szervezés, program, szállás. Nagyon köszönöm és bízom benne hogy további szép utakon vehetünk még részt az Önök szervezésében.
Tisztelettel: Kelemen Lászlóné
Vác
4.6
<szöveg nélkül>
Ópusztaszer
4.6
<szöveg nélkül>
4.6
<szöveg nélkül>
Tahi
4.6
<szöveg nélkül>
Budapest, IV. kerület
5.0
<szöveg nélkül>
Budapest, II. kerület
5.0
<szöveg nélkül>
Nagyhegyes
5.0
<szöveg nélkül>
4.6
<szöveg nélkül>
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!