Hétvége Athénban

5 napos Városlátogatás a Görög Fővárosban

Akár a történelem iránt érdeklődünk, akár csak egy mediterrán országba vágyunk, Görögország és annak fővárosa mindenképpen eszünkbe jut. Tagadhatatlan, hogy az ókori világ kincseivel bőségesen megáldott város nagyon sok turistát vonz, hiszen a Királyi Palota és az előtte zajló őrségváltás, az Akropolisz és épületei, de a központi piac is mind-mind olyan hely, amit egyszer (vagy akár többször is) látni kell. Sétálgasson velünk a velünk a Plakán, egyen egy finom gyrost egy étteremben vagy csak szívja magába ennek a több ezer éves történelemmel bíró városnak a hangulatát!
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

Utazást, repülőtéri illetéket, szállás a megadott ellátással, idegenvezetőt.

Részvételi díj nem tartalmazza

útlemondási biztosítást, fakultatív programokat, egyéb étkezéseket.

Hossz: 
5 nap
Létszám: 
minimum 20 fő

Szállás

4*-os szállodák, 2-3 ágyas szobáiban

Program: 

1.nap:
Elutazás Budapestről a menetrend függvényében a reggeli órákban, érkezés Athénba, majd kirándulás a Szunion-fok szikláin található a Poszeidon templomhoz (belépő a helyszínen fizetendő), amelyet időszámításunk előtt az V. században emeltek. Ma már csak néhány oszlopa áll az eredeti helyén, de így is lenyűgöző. A látogatást követőn utazás Athénbe, majd panoráma városnézés a görög fővárosban, ezt követően szállás elfoglalása.

2.nap:
A reggelit követően, félnapos városnézés Athénben. Elhaladunk az Omonia térnél, a Szintagma térnél, a Parlament előtt, láthatjuk az Akadémia, az Egyetem és a Központi Könyvtár épületét. Kora délután látogatást teszünk az Akropoliszban (belépő a helyszínen fizetendő), ahol részletes idegenvezetéssel elevenedik meg az eddig csak könyvekből ismert múlt. Akropolisz, görögül a város legmagasabb pontját jelenti. A domb tetején négy épület áll: a legnagyobb és leglenyűgözőbb a Parthenon, amely Szűz Athéna, Athén védőszentjének temploma. A Parthenont három épület veszi körül: a Propylaia, az Erechtheum és Niké Temploma. Az Akropolisz közelében található az ókori Agóra, a piactér, amely a közélet központja volt. Visszatérés a szállásunkra, szabadidő.

3.nap:
Reggeli, majd séta idegenvezetőnkkel a Plakán, ahol szinte teljesen más világba csöppenünk, amikor itt bolyongunk a labirintusszerűen tekergő szűk utcákon, lépcsőkön. Az alacsony házak többsége fehérre meszelt, az ablakok és ajtók kékje a görög zászló színeit idézi. Néhol bizánci templom bújik meg a házak között, falába építve megtalálhatjuk egy-egy ókori épület szépen faragott márványköveit. Ez a városrész mutatja meg számunkra, milyen lehetett Athén, mielőtt a független Görögország fővárosának kikiáltották. Délután szabad program, vásárlási lehetőség.

4.nap:
Egész nap szabad program vagy fakultatív hajókirándulás a Szaron-öböl szigeteire (Hydra, Poros, Aegina). Első állomásunk Hydra szigete, melynek fő jellemzője, hogy lakói nem használnak “kerekes járműveket”, az emberek szamarakon közlekednek a főbb utcákban és a szűk sikátorokban is. Innen Poros szigetére hajókázunk tovább, amely a legkisebb a három közül. Látnivalója a kis Régészeti Múzeum, melyben többek közt az ókori Troica, a mükénéi akropolisz és a methánai szentély leletei láthatóak. A nap utolsó állomása, a legnagyobb sziget, Aegina. A sziget első látásra magával ragadó. Modern, klasszikus, színes épületek és színes halászhajók sokasága fogadják a látogatót a kikötőben. Visszatérés Athénba az esti órákban.

5.nap:
Reggel kijelentkezés a szállodából, majd a menetrend függvényében transzfer a repülőtérre, hazautazás. 

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Kapcsolódó cikkek

» A varázslatos Sarti, Görögország - Kovács Attila, 2023. június. 04
» A Meteora-kolostorok - látványos légi felvételeken - Kovács Attila, 2023. június. 03
» Szantorini csodái... - Kovács Attila, 2023. május. 23
» Görögország csodálatos tájain - Kovács Attila, 2023. április. 26
» Üdvözlet Krétáról... - Kovács Attila, 2023. április. 09
» Lefkada legjobb strandjai, Görögország - Kovács Attila, 2023. március. 26
» A legnépszerűbb tengerpart Görögországban - Paralia - Kovács Attila, 2023. március. 18
» Görögország tájain - Mykonos és Santorini - Kovács Attila, 2023. március. 07

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

Hajókirándulás a Szaron szigekre angol nyelvű idegenvezetővel: 47.900 Ft/f

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

Utazást, repülőtéri illetéket, szállás a megadott ellátással, idegenvezetőt.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

útlemondási biztosítást, fakultatív programokat, egyéb étkezéseket.

Kötelező költségek: 

Helyszínen kötelezően fizetendő idegenforgalmi díj: 6 EUR

Helyszíni költségek leírása: 

Helyszínen fizetendő belépők: 30 EUR

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Wizz Air menetrendszerinti járatával

Tervezett menetrend :
október 19.19
OCT BUDATH 06,35-09,40 23OCT
ATHBUD 10,15-11,20 

Étkezés: 

A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
Vacsora felár 4 alkalom:
V.15., X.19. 30.000 Ft/fő
IX.14. 37.500 Ft/fő

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!