Grönland - A világ tetején

6 napos körutazás magyar idegenvezetővel

Grönland... Hatalmas jéghegyek, végeláthatatlan jégmezők, inuit (eszkimó) települések, különleges tájak. A világ legnagyobb szigetének megismerésére indulunk. Kangerlussuaq, Nuuk, Sisimiut, Ilulissat - Grönland összes fontos, de mind nagyon különböző karakterű településére elmegyünk, de legalább ilyen fontos, hogy mindenhol változatos tájakat - jégmezőket, szigeteket, fjordokat, gleccsereket - fedezünk fel. Életre szóló, felejthetetlen élmény!

Alapár tartalmazza

Repülőjegy, repülőtéri transzfer szállás 3* és 4*-os szállodákban, hajójegy, egy éjszaka hajón, bőséges büféreggeli minden nap, az összes leírt program belépőkkel, magyar idegenvezető

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illeték (kb. 99.000 Ft), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, az útlemondási biztosítást és a fakultatív programok árát.

Hossz: 
6 nap
Szállás: 
szálloda

Szállás

Szállás Koppenhágában két éjszakára
Szállás Nuuk központjában egy éjszakára, a 4*-os Hotel Hans Egede szállodában
Szállás a Sarfaq Ittuk hajón két éjszakára, kétágyas, saját zuhanyzóval rendelkező külső kabinban
Szállás Ilulissat központjában egy éjszakára, a 3*-os Hotel Hvide Falk szállodában

Program: 

Augusztus 14.
Délelőtt elutazás Budapestről közvetlen járattal Koppenhágába (12.55-14.45). Transzfer a központban található szállodába, majd késő délután városnéző séta a központban. Szállás Koppenhágában, középkategóriás szállodában: Hotel Richmond 3*.

Augusztus 15.
Transzfer a koppenhágai repülőtérre, majd elutazás Grönlandra az Air Greenland járatával (09.00-09.40). A mindössze 480 lakosú Kangerlussuaq (dán nevén Søndre Strømfjord) a legközelebbi település a hatalmas grönlandi jégmezőhöz. Napközben kirándulás a közel kétmillió négyzetkilométeres jégmező 660-as pontjára terepjáró busszal. Jó eséllyel rénszarvasokat, sőt, pézsmatulkokat is láthatunk - nagy élmény! Késő délután lehetőség fakultatív sétarepülésre (59 000 Ft/fő). Este elutazás rövid repülőúttal Nuukba, Grönland fővárosába (20.10-21.00). Szállás Nuukban:
Hotel Hans Egede 4*

Augusztus 16.
Délelőtt városnéző séta Grönland fővárosában: Frelsers-templom, Hans Egede-szobor, Nemzeti Múzeum, a Mikulás háza, Katuaq Kulturális Központ, Parlament. Délután szabadidő. Este behajózás az Arctic Umiaq Line hajójára, mely a helyiek és a turisták nagy örömöre járja a grönlandi partokat. Éjszaka a hajón, kétágyas kabinban.

Augusztus 17.
Reggel rövid időre kikötünk a 2700 lakosú Manitsoqban, majd a sziklás partok mentén továbbhajózva érintjük Kangaamiutot (357 lakos), majd délutánra Sisimiutba, Grönland második legnépesebb (5400 lakos) és leggazdagabb múltú településére érünk. Megnézzük a Bethel templomot, a Vörös templomot és a városka központját. Szabadidő vacsorára Simsimiutban, majd továbbutazás. Éjszaka a hajón.

Augusztus 18.
Reggel kikötünk Aasiaatban egy rövid időre, majd ahogy haladunk északra, egyre több jéghegyet látunk. Délután egy órára érkezünk Ilulissatba (4546 lakos). Ez a kisváros nem csak Grönland, hanem talán az egész világ egyik leglátványosabb természeti jelenségénél, a Jégfjord torkolatánál fekszik. A városnéző séta során megnézzük a híres sarkkutató házából kialakított Knud Rasmussen Múzeumot, valamint a Zion templomot. Utána könnyű túra a Jégfjordhoz. Az Isfjord (Jégfjord) minden évben 20 millió tonna (!) jeget bocsát a tengerbe, amelyekből a tengerből akár 100 méterre is kiemelkedő jéghegyek válhatnak. Este fakultatív hajókirándulás a jéghegyekhez (24 900 Ft/fő). Szállás Ilulissatban: Hotel Hvide Falk.

Augusztus 19.
Reggel elutazás repülővel Kangerlussuaqba (09.30-10.10). Útközben a repülővel parádés kilátás nyílik a jégmezőkre, gleccserekre és fjordokra. Továbbutazás Koppenhágába (11.40-20.00). Szállás Koppenhágában, a repülőtér közelében: Quality Hotel Dan.

Augusztus 20.
Transzfer a repülőtérre, majd elutazás Budapestre közvetlen Norwegian járattal (10.35-12.25). Érkezés Budapestre kora délután.

Kapcsolódó cikkek

» Síelés Heiligenblutban - Hunguest Hotel Heiligenblut téli ajánlat! - Kovács Attila, 2020. szeptember. 23
» A Guell Park, Barcelona - Kovács Attila, 2020. szeptember. 22
» Kajakkal Kaprijén - Hudanik Zsolt, 2020. szeptember. 22
» Kiváló síszállás Ausztriában - Dorfhotel Seeleitn - Kovács Attila, 2020. szeptember. 19
» Aktív utazások, izgalmas túrák az utazom.com szervezésében - Kovács Attila, 2020. szeptember. 19
» Last Great Climb egy egy antarktiszi nagyfal első megmászása - Kovács Attila, 2020. szeptember. 17
» Villány: bor és kerékpártúra - Kovács Attila, 2020. szeptember. 16
» CONGO – THE GRAND INGA PROJECT - gyémántkemény vadvízi kajakfilm - Kollmann András, 2020. szeptember. 14

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Fakultatív programok

Fakultatív sétarepülés Kangerlussuaqban (59 000 Ft/fő)
Fakultatív hajókirándulás Ilulissatban a jéghegyek között (24 900 Ft/fő)

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Repülőjegy, repülőtéri transzfer szállás 3* és 4*-os szállodákban, hajójegy, egy éjszaka hajón, bőséges büféreggeli minden nap, az összes leírt program belépőkkel, magyar idegenvezető

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illeték (kb. 99.000 Ft), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, az útlemondási biztosítást és a fakultatív programok árát.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Utazás repülővel: 
Budapest-Koppenhága útvonalon, közvetlen járattal
Koppenhága-Kangerlussuaq útvonalon, közvetlen járattal
Ilulissat-Koppenhága útvonalon, átszállással
Koppenhága-Budapest útvonalon, közvetlen járattal
Hajózás a Nuuk-Ilulissat útvonalon, az Arcitc Umiaq Line hajójával

Szállás: 

Szállás Koppenhágában két éjszakára
Szállás Nuuk központjában egy éjszakára, a 4*-os Hotel Hans Egede szállodában
Szállás a Sarfaq Ittuk hajón két éjszakára, kétágyas, saját zuhanyzóval rendelkező külső kabinban
Szállás Ilulissat központjában egy éjszakára, a 3*-os Hotel Hvide Falk szállodában

Étkezés: 
a részvételi díj gazdag skandináv büféreggelis ellátást tartalmaz.
A területről: 
Nyugati és keleti partvidéke hegyvidék, amely az Izland felőli oldalon a 3000 m magasságot is meghaladja. Csak északkeleti és délnyugati partvidéke, a sziget területének mintegy 15–16%-a jégmentes. Belsejét 2000–3000 m vastag jégtakaró borítja (1,8 millió km²). A jégtakaróból kiálló csupasz sziklacsúcsok a sziget keleti oldalán emelkednek a legmagasabbra (3970 m).
Időjárás: 
Grönland éghajlata arktikus: állandóan fagyott a talaj, évi középhőmérséklete 0 °C alatt van. Kevés a csapadék és ennek is legnagyobb része hó. Növényzet nincs.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!