Grönland - A világ tetején

6 napos körutazás magyar idegenvezetővel

Grönland... Hatalmas jéghegyek, végeláthatatlan jégmezők, inuit (eszkimó) települések, különleges tájak. A világ legnagyobb szigetének megismerésére indulunk. Kangerlussuaq, Nuuk, Sisimiut, Ilulissat - Grönland összes fontos, de mind nagyon különböző karakterű településére elmegyünk, de legalább ilyen fontos, hogy mindenhol változatos tájakat - jégmezőket, szigeteket, fjordokat, gleccsereket - fedezünk fel. Életre szóló, felejthetetlen élmény!
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

Repülőjegy, repülőtéri transzfer szállás 3* és 4*-os szállodákban, hajójegy, egy éjszaka hajón, bőséges büféreggeli minden nap, az összes leírt program belépőkkel, magyar idegenvezető

Részvételi díj nem tartalmazza

Repülőtéri illeték (kb. 99.000 Ft), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, az útlemondási biztosítást és a fakultatív programok árát.

Hossz: 
6 nap

Szállás

Szállás Koppenhágában két éjszakára
Szállás Nuuk központjában egy éjszakára, a 4*-os Hotel Hans Egede szállodában
Szállás a Sarfaq Ittuk hajón két éjszakára, kétágyas, saját zuhanyzóval rendelkező külső kabinban
Szállás Ilulissat központjában egy éjszakára, a 3*-os Hotel Hvide Falk szállodában

Program: 

Augusztus 14.
Délelőtt elutazás Budapestről közvetlen járattal Koppenhágába (12.55-14.45). Transzfer a központban található szállodába, majd késő délután városnéző séta a központban. Szállás Koppenhágában, középkategóriás szállodában: Hotel Richmond 3*.

Augusztus 15.
Transzfer a koppenhágai repülőtérre, majd elutazás Grönlandra az Air Greenland járatával (09.00-09.40). A mindössze 480 lakosú Kangerlussuaq (dán nevén Søndre Strømfjord) a legközelebbi település a hatalmas grönlandi jégmezőhöz. Napközben kirándulás a közel kétmillió négyzetkilométeres jégmező 660-as pontjára terepjáró busszal. Jó eséllyel rénszarvasokat, sőt, pézsmatulkokat is láthatunk - nagy élmény! Késő délután lehetőség fakultatív sétarepülésre (59 000 Ft/fő). Este elutazás rövid repülőúttal Nuukba, Grönland fővárosába (20.10-21.00). Szállás Nuukban:
Hotel Hans Egede 4*

Augusztus 16.
Délelőtt városnéző séta Grönland fővárosában: Frelsers-templom, Hans Egede-szobor, Nemzeti Múzeum, a Mikulás háza, Katuaq Kulturális Központ, Parlament. Délután szabadidő. Este behajózás az Arctic Umiaq Line hajójára, mely a helyiek és a turisták nagy örömöre járja a grönlandi partokat. Éjszaka a hajón, kétágyas kabinban.

Augusztus 17.
Reggel rövid időre kikötünk a 2700 lakosú Manitsoqban, majd a sziklás partok mentén továbbhajózva érintjük Kangaamiutot (357 lakos), majd délutánra Sisimiutba, Grönland második legnépesebb (5400 lakos) és leggazdagabb múltú településére érünk. Megnézzük a Bethel templomot, a Vörös templomot és a városka központját. Szabadidő vacsorára Simsimiutban, majd továbbutazás. Éjszaka a hajón.

Augusztus 18.
Reggel kikötünk Aasiaatban egy rövid időre, majd ahogy haladunk északra, egyre több jéghegyet látunk. Délután egy órára érkezünk Ilulissatba (4546 lakos). Ez a kisváros nem csak Grönland, hanem talán az egész világ egyik leglátványosabb természeti jelenségénél, a Jégfjord torkolatánál fekszik. A városnéző séta során megnézzük a híres sarkkutató házából kialakított Knud Rasmussen Múzeumot, valamint a Zion templomot. Utána könnyű túra a Jégfjordhoz. Az Isfjord (Jégfjord) minden évben 20 millió tonna (!) jeget bocsát a tengerbe, amelyekből a tengerből akár 100 méterre is kiemelkedő jéghegyek válhatnak. Este fakultatív hajókirándulás a jéghegyekhez (24 900 Ft/fő). Szállás Ilulissatban: Hotel Hvide Falk.

Augusztus 19.
Reggel elutazás repülővel Kangerlussuaqba (09.30-10.10). Útközben a repülővel parádés kilátás nyílik a jégmezőkre, gleccserekre és fjordokra. Továbbutazás Koppenhágába (11.40-20.00). Szállás Koppenhágában, a repülőtér közelében: Quality Hotel Dan.

Augusztus 20.
Transzfer a repülőtérre, majd elutazás Budapestre közvetlen Norwegian járattal (10.35-12.25). Érkezés Budapestre kora délután.

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Kapcsolódó cikkek

» Képek Velencéből... - Kovács Attila, 2023. december. 01
» A nyári ég csodája - Kovács Attila, 2023. november. 29
» Egy nap Lisszabonban - Kovács Attila, 2023. november. 27
» Amszterdam hangulata - Kovács Attila, 2023. november. 23
» Mobilgát akcióban - Kovács Attila, 2023. november. 22
» Várak szép rút kiskacsája – a balatonszentgyörgyi Csillagvár - Déri Eszter, 2023. november. 22
» Horvátország márciusban - Kovács Attila, 2023. november. 03
» Csodálatos felvételek - a behavazott Budapest - Kovács Attila, 2023. október. 28

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

Fakultatív sétarepülés Kangerlussuaqban (59 000 Ft/fő)
Fakultatív hajókirándulás Ilulissatban a jéghegyek között (24 900 Ft/fő)

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

Repülőjegy, repülőtéri transzfer szállás 3* és 4*-os szállodákban, hajójegy, egy éjszaka hajón, bőséges büféreggeli minden nap, az összes leírt program belépőkkel, magyar idegenvezető

Részvételi díj nem tartalmazza: 

Repülőtéri illeték (kb. 99.000 Ft), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, az útlemondási biztosítást és a fakultatív programok árát.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Utazás repülővel: 
Budapest-Koppenhága útvonalon, közvetlen járattal
Koppenhága-Kangerlussuaq útvonalon, közvetlen járattal
Ilulissat-Koppenhága útvonalon, átszállással
Koppenhága-Budapest útvonalon, közvetlen járattal
Hajózás a Nuuk-Ilulissat útvonalon, az Arcitc Umiaq Line hajójával

Étkezés: 

a részvételi díj gazdag skandináv büféreggelis ellátást tartalmaz.

A területről: 
Nyugati és keleti partvidéke hegyvidék, amely az Izland felőli oldalon a 3000 m magasságot is meghaladja. Csak északkeleti és délnyugati partvidéke, a sziget területének mintegy 15–16%-a jégmentes. Belsejét 2000–3000 m vastag jégtakaró borítja (1,8 millió km²). A jégtakaróból kiálló csupasz sziklacsúcsok a sziget keleti oldalán emelkednek a legmagasabbra (3970 m).
Időjárás: 
Grönland éghajlata arktikus: állandóan fagyott a talaj, évi középhőmérséklete 0 °C alatt van. Kevés a csapadék és ennek is legnagyobb része hó. Növényzet nincs.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!