Görögország: Thassos varázsa

9 napos tengerikajak túra

Egy hét ami megváltoztatja a nyaralási szokásaidat. Egy hét amit nem fogsz elfelejteni, soha! Kis csapatunk legnyaralósabb, barnulósabb, napozósabb, Mithos ivós hippi túrája! Egy hét a szabadság jegyében. Nincsenek távok, nincsenek időpontok, nincsenek muszájok. Csak a kék tenger, öblök, homokos partok, tavernák, jókedv, vidámság.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Tuboly Ádám
Tuboly Ádám hétpórás tengeri kajak túravezető, igazi freerider és hangulatmenedzser. Vele biztonságban lapátolhatsz Thaiföldtől Korzikáig!... Láv end entertéjment. Telemark, slack...

Nehézség:

Mindenki számára könnyen teljesíthető a túra, nyaralós, pihenős, strandolós.

Részvételi díj tartalmazza

A felszerelés bérlését (tengeri kajak, spricó, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák), a hajószállítást és a túravezetést valamint az útlemondási biztosítást.

Részvételi díj nem tartalmazza

Étkezéseket, az utazást egyénileg, vagy kisbuszban (kisbuszban 29.900 Ft/fő), kompátkelést (kb 12 Euro/fő), a kempingek és a szárazföldi támogatás díjat - 30 Euro/ fő - a helyi irodának fizetendőt és az utasbiztosítást.

Hossz: 
8 nap + utazás
Létszám: 
8-27 fő

Szállás

A túra során kempingben töltjük az első és az utolsó éjszakákat. A többi napon az estéket eldugott öblökben, strandokon töltjük. Ezt egy helyi irodán keresztül bonyolítjuk. Ők a helyi partnereink. A strandokon általában találkozunk édesvízzel, ahol le tudunk mosakodni. Viszünk magunkkal sátrat, de általában egy polifoam és egy nyári hálózsák elegendő. Hasznos lehet egy két-három ezer forintos árnyékoló sátor, aminek csak egy oldala van. Kemping az érkezés és a hazainduláskor, "Hotel Beach", ahol ránk esteledik - egy homokos öböl minden komfortjával, vadkemping.

Program: 

1.nap
Indulás a Római parti bázisunkról, 17 órakor. Az éjszakát a utazással töltjük. Szerbia, Macedónia, Görögország lesz az útvonalunk. Az utazáshoz érvényes új típusú személyi igazolvány vagy érvényes útlevél szükségeltetik.

2. nap - Keramonti, Prinos
Keramontiba a délutáni órákban kompra szállunk (az egyénileg utazókkal is itt találkozunk). Szűk egy óra alatt elérjük a sziget gyönyörű partját. Innen fél órás autóúttal érkezünk a kiindulási pontra, Prinos városkájába, ahol az első éjszakánkat a helyi kempingben töltjük. A tenger sós illatát árasztó, igazi megnyugvást nyújtó környezetben kipihenjük az utazás fáradalmait és felkészülünk a másnapi izgalmas evezésre. Juhtúróval töltött tintahallal, finomságok, vacsora és álmodunk a másnapi indulásról. Szállás: kemping Ellátás: önellátó

3. nap – Prinos, Skala Marion
Az indulás reggelén átvesszünk a kajakozás alapszabályait, tudnivalóit és egyéb hasznos trükköket, majd útra kelünk a sziget déli csücske felé. Az első nap reggelén átvesszünk néhány fontos tudnivalót, néhány szabályt, egy gyorstalpaló és irány a tenger.
- ki és beszállás a kajakba- partról
- ki és beszállás a kajakba vízből
- hasznos evezési trükkök/ élezés, fordulás/
- borulás
- társmentés/ hajóürítés/
- kiszállás parti nagy hullámon
- úszás kajakkal
- különböző vészhelyzetek
A csapat nekivág a túrának és indulás a sziget déli csücske felé. A haladás a csapat tempójától függ, de napi 15-20 kilométert szeretnénk megtenni. Utunk során szép öblök, homokos sziklapartok mellett evezünk el, így lesz bőven alkalmunk megállni fürdeni, snorkelezni és napozni. A déli valamint a keleti rész változatos partjaival, öbleivel izgalmas kajakos napokat tart számunkra. Mindenki hamar belejön az evezésbe, profi kajakossá válik az estére. A vacsoránkat Skala Marion-ban a Crazy Shrimpf -hez címzett tavernában töltjük el, Tintahal, mithos... A kis faluban bolt is található. Vacsora után egy fél órás evezés az estében, a távolban apró halászhajók fényei, mi pedig kisiklunk éjszakázós öblünkbe. Szállás: vadkemping Ellátás: önellátó

4. nap - Skala Marion, Photos
Reggel Photos városkája felé vesszük az irányt: szirtek, apró barlangok között haladunk előre, mellettünk hűséges társunk, az örök szépségű görög tengerpart. A part változatos sziklaképződményekkel tarkított, de nem maradnak el az apró homokos fövenyek. A kora esti órákban elérjük Photos városát. Az éjszakát a település szélén töltjük, egy kellemes éjszakai bár előtt, ahol többek között medence, valamint koktélbár gondoskodik a hangulatunkról. Tervezünk egy nagy éjszakai medencés party-t , amiről beszélni fog a város... A város az egyik legnagyobb éjszakai élettel bíró hely a szigeten, ahol alkalmunk lesz feltölteni víz és élelmiszer készleteinket is. Szállás: vadkemping Ellátás: önellátó

5. nap - Potos, Archangelos
Reggel folytatjuk utunkat Archangelos vad sziklái felé. A mai nap a kényelmes evezésé, átadjuk magunkat az azúrkék tengervíz hullámainak és a szikrázó napsütésnek. Az út során felkeressük a sziget egyik leghíresebb geológiai képződményét, a Szirének Medencéjét. Itt a hullámzástól függően kikötünk, ugrálás a medencébe, fürdőzés, fotók. Az éjszakát Archangelos öblében töltjük. Az öböl fölötti szirteken találjuk a sziget legnagyobb kolostorát. Az öbölben édesvizes zuhany, kiskocsma található. Az égboltot borító ezer csillag fényében fürödve, töltjük az éjszakát. Szállás: vadkemping. Ellátás: önellátó

6. nap - Archangelos, Aliki - Iannos Ioannis
Rövid, pihenős nap a gasztronómia jegyében. Archangelos öblét elhagyva Aliki felé lapátolunk. A gondtalan vakáció keretében ebédünket akár egy autentikus görög tavernában, a legfinomabb friss halfélék között válogatva is elfogyaszthatjuk, ugyanakkor lehetőség nyílik az élelmiszerkészlet feltöltésére a helyi boltban. Kora délután újra lapátot ragadunk, hogy bekajakozzunk az évezredes márványbánya fölé. Hajdanán a legnagyobb bánya volt ez Észak- Görögországban. Sátrainkat Aliki mögött, távol mindentől, egy titkos kis öbölben állítjuk fel. Iannos Ioannis öblében is találunk apró üvegtigrist, ahol hideg sört, salátákat vásárolhatunk. Szállás: vadkemping. Ellátás: önellátó

7. nap - Ianos Ioannis - Paradiso Beach
Ma eddigi utunk talán legszebb homokos partjához érünk, s a tenger égszínkék vizében nagy eséllyel játékos delfinek kísérik majd utunkat. A part homokos, a víz lassan mélyül, a hátunk mögött pedig hatalmas ormok. A Paradiso Beach-en fogunk kikötni a napnyugta elképesztő fényeinél, ahol egy jól megérdemelt zuhanyzást követően ellátogathatunk valamelyik hangulatos étterembe, hogy újra kiélvezhessük a görög konyha fantasztikus ízvilágát. Szállás: vadkemping Ellátás: önellátó

8. nap - Paradiso Beach - Potamia
A finom reggeli után Potamia kisvárosa felé kelünk útra egy kényelmes levezető kajakozás keretében. Természetesen a tavernák sem maradnak ki a programból. A vidám kisbusz várni fog minket a város szélén. Bepakolunk, majd visszatérünk a már ismert prinosi kempingbe. Vidám búcsúvacsorával készülünk a másnapi szomorú hazaindulásra. Szállás: kemping. Ellátás: önellátó

9. nap - Keramoti - Budapest
A kora reggeli első komppal kihajózunk, majd kisbuszra szállunk és utazunk egész nap. Várható hazaérkezés vasárnap a kora hajnali órákban.

További információ

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

A felszerelés bérlését (tengeri kajak, spricó, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák), a hajószállítást és a túravezetést valamint az útlemondási biztosítást.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

Étkezéseket, az utazást egyénileg, vagy kisbuszban (kisbuszban 29.900 Ft/fő), kompátkelést (kb 12 Euro/fő), a kempingek és a szárazföldi támogatás díjat - 30 Euro/ fő - a helyi irodának fizetendőt és az utasbiztosítást.

Kötelező költségek: 

Kompátkelés (kb 12 Euro/fő), a kempingek és a szárazföldi támogatás díja - 30 Euro/ fő 

Helyszíni költségek leírása: 

Kompátkelés kb. 12 Euro/fő, a kempingek és a szárazföldi támogatás díjat  30 Euro/fő
Az árak európaiak.... Egy átlagos vacsora 15 Euró  Ebben az árban már az italfogyasztás is benne van. Ajánlott költőpénz: 25-40.000 Ft/fő, amely az eltérő egyéni igényektől függően változhat. A fizetőeszköz euró. Utunk során nem lesz lehetőséged ATM automatával randizni, ezért ezt érdemes itthon elintézni. Készpénz legyen nálad, mert a kis tavernákban, boltokban nem tudod használni kis plasztik kártyádat.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
egyénileg vagy kisbusszal
Felszerelés ajánló

Mit hozz magaddal?

Kempingezéshez: sátor, ponyva, hálózsák, derékalj, összecsukható szék, kis kefe, rongy, kispárna esetleg útitakaró (utazáshoz).

Nappali öltözet: esőkabát, esőnadrág, vízálló szandál, sportcipő, polárkabát, kényelmes, hosszú ujjú világos ing és nadrág, fürdőruha.

Egyéb: napszemüveg, napvédő krém, ajakír, sapka vagy kendő, ruhaszárító kötél és csipesz, tisztálkodáshoz nedves törlőkendő.

Konyha: műanyag tányér, bögre, evőeszköz, bicska, termosz, kulacs, főző, gázpalack, gyufa, konzerv-, sörnyitó, dugóhúzó, kis nylonzacskó szendvicsnek, mosogatószer, szivacs.

 

Egyéb részletek
Kiutazás: 

A vidám kisbusz utasainak augusztus 14. az esti órákban a Római parton, az egyénileg utazóknak augusztus 15. Keramoti / Komp, vagy Thassos szigete a délutáni, kora esti órákban.
A kisbusz ára: 29.900 Ft/fő, ami a helyszínen, induláskor fizetendő. /Sajnos már nincs több helyünk a kisbuszban!/

Étkezés: 

Túránk önellátó. Az útra pakolj néhány szendvicset, gyümölcsöt, innivalót. Útközben a benzinkútnál van lehetőség vásárolni alapélelmiszereket. Általában naponta, kétnaponta megállunk bevásárolni. Az árak európaiak, a hazaival megegyeznek. Minden nap lesz lehetőség tavernában ebédelni, vacsorázni. Nekünk ez bejött. Ha főzni szeretnél kis gázfőzőt, és a főzéshez szükséges egyéb felszereléseket hozz magaddal!

A területről: 
A sziget Budapesttől 1250 km fekszik. Mivel mindenféle „komolyabb” üdülőhelytől távol esik kajaktúránk célpontja, ezért nincsen széthasználva, leharcolva, ami fontos szempont a vadkempingező kalandoroknak… Thassos az Égei-tenger legészakibb szigete.Legközelebbi pontja 7-8 km-re van a kelet-makedón partoktól. Területe 393 km2, Kavala megyéhez tartozik. Thassos felszíne hegyes, sziklás és sűrű erdőkkel borított. A sziget peremén a tengerpartok nagyon változatosak, homokos, kavicsos, sziklás kis és mély vizű öbleiben mindenki talál magának megfelelőt. A sziget belseje 800 m feletti régiókban a Kárpátokat idézi, Kis tóval, patakokkal és rengeteg nagyon finom vizű forrással. Legmagasabb hegycsúcsa az Ipsario 1208 m. Innen a sziget teljesen körbelátható, tiszta időben kb. 80-100 km-es távolságra is el lehet látni. A sziget alakja majdnem kör, északról délre 25 km, nyugatról keletre 22 km. Thassos éghajlata kivételes, ugyanis a tengeri és a szárazföldi hatások itt együttesen érvényesülnek, így különleges mikroklímával rendelkezik.
Időjárás: 
Mediterrán időjárásra kell számítani, 25-35 C nappali maximum hőmérséklettel. Thassos éghajlata kivételes, ugyanis a tengeri és a szárazföldi hatások itt együttesen érvényesülnek, így különleges mikroklímával rendelkezik.
Csomagolás: 
Legyen egy nagy táskád, amiben a túrára közvetlenül nem szükséges felszerelések vannak, és egy kis csomag, amit a hajóban is magunkkal vihetünk. A buszban, autóban bármilyen formában pakolhatsz. A kajakokhoz, ha szükséges adunk vízhatlan zsákokat, de mindenképp pakolj magadhoz egy tekercs erős, jó minőségű szemetes zsákot. Nekünk is évek óta bevált, kipróbált dolog. Ajánlott felszerelések: esőkabát, vízálló szandál, hosszú-, rövid ujjú pólók, polár kabát, kényelmes hosszúnadrág, fürdőruha, hálózsák, napszemüveg, sapka vagy kendő, fejlámpa, fényképezőgép, elsősegély csomag és igazolványok. Felhívjuk figyelmedet arra, hogy sátrat a kempingezéshez feltétlenül hozz magaddal.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Görögországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére. Az utazás ára tartalmazza az útlemondási biztosítást. A program időtartama 8 nap, de javasoljuk az utazás teljes időtartamára a biztosítás megkötését (az oda és visszaúttal együtt 10 nap).
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára. A szigeten kapcsolatban leszünk egy szárazföldi egységgel, aki bármiféle probléma esetén pár órán belül támogatni tudja a vízen a csapatot. Folyamatosan kapcsolatban vagyunk a szigeten orvossal is.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!