Firenze, a reneszánsz bölcsője

Firenze, a reneszánsz bölcsője

4 napos buszos körutazás Toszkánában

Firenze az olasz géniuszok és az egész világban ismert kulturális és művészeti hagyományai révén vált ismertté. Toszkána tartomány, fővárosa, adminisztratív és politikai központ. A Medici család a XVIII. századig uralta Firenze a születő Toszkán Nagyhercegség sorsát. Így többek között a a Szent Kereszt templom, a Dávid szobor, a Szent Lorenzo templom mellett az ő palotájukban is gyönyörködhetünk körutazásunk során...

Alapár tartalmazza

Az autóbuszos utazást, a 3 éjszakai szállást reggelivel, a felsorolt programokat és az idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást és a belépődíjakat, az út­le­mon­dási biztosítást (1,5%), idegenforgalmi adót. BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Hossz: 
4 nap
Szállás: 
szálloda
***
Program: 

1. nap: Budapest-Montecatini Terme
Elutazás a kora reggeli órákban Budapestről. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Szlovénián keresztül a Montecatini Terme városában található szálláshelyre. Kora esti érkezés a szállodába.

2. nap: Prato-Firenze
Reggeli a szállodában, majd utazás toszkána második legnagyobb városába, a Monte Retaia lábánál fekvő Prato-ba. Rövid városnézés a hangulatos belvárosban, ahol vásárolhatunk a város és egyben toszkána jellegzetes édességéből a híres cantucci-ból is, majd vonattal Toszkána tartomány fővárosába, az Arno folyó partján fekvő festői Firenzébe utazunk (Vonatjegy: 12EUR/fő). Gyalogos városnézés a történelmi városközpontban, mely a Világörökség része. Programunkat a Santa Maria Novella templomával kezdjük, majd a Dóm tér és a város politikai központja a 'Piazza Signoria' következik. A délutáni órákban az Uffizi képtár remekműveit csodálhatjuk meg részletes magyar tárlatvezetéssel (jelentkezéskor fizetendő!), majd a Szent Kereszt templom következik. A város pantheonjának is nevezett Santa Croce templomban a legjelentősebb sírok között találjuk Michelangelo sírját is. Visszautazás a szálláshelyre a kora esti órákban.

3. nap: Vinci-Firenze
Mai programunkat a reneszánsz polihisztorának, Leonardo da Vinci-nek a szülővárosában kezdjük. Látogatás a toszkán dombvidék által körülölelt Vinci városában. A múzeum és a szülőház megtekintése után továbbutazás vonattal Firenze városába (Vonatjegy: 12EUR/fő). Délután szabadidő Firenze belvárosában vagy a városnézés folytatása helyi idegenvezetővel. Legelőször az Akadémia épületét keressük fel, ahol megcsodálhatjuk a híres Dávid szobrot is részletes magyar tárlatvezetéssel (Ár: 8.900,-Ft/fő*-jelentkezéskor fizetendő!). Ezt követően a Medici Palota, a San Lorenzo templom (Michelangelo tervezte pompás lépcsősorral) és a Medici kápolna következik, ahol Michelangelo leghíresebb művei közül a Medici sírokat díszítő szimbolikus szobrok fogadnak. Visszautazás Montecatini Terme városába a kora esti órákban

4. nap: Pistoia-Budapest
A reggeli órákban látogatás Pistoia falakkal körülölelt, középkori hangulatú belvárosában. A pistoiai Dóm teret nem véletlenül, az ország egyik legszebb terének tartják számon, hiszen itt találhatóak a város legfontosabb épületei, a Katedrális, a Harangtorony, a Keresztelő kápolna, a Városháza és a Palazzo Pretorio. Városnézésünk után hazautazás. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Kapcsolódó cikkek

» Toszkána tavasszal - Kovács Attila, 2015. május. 06
» Siena, Il Campo - Kovács Attila, 2013. július. 30
» Vacsora a Dávid-szoborral húszezer euróért - Etédi Alexa, 2013. július. 22
» San Galgano, avagy mit keres az Excalibur Toszkánában? - Etédi Alexa, 2013. május. 17
» Toszkána vetítés - április 30. 19:00 óra Mozsár kávézó - Kovács Attila, 2013. április. 23
» Firenzei látnivalók - Etédi Alexa, 2013. február. 13
» Látnivalók Firenzében: a Szépművészeti Akadémia (Accademia di Belle Arti) - Etédi Alexa, 2013. február. 08
» Látnivalók Firenzében: A Pitti-palota és a Boboli-kert - Etédi Alexa, 2013. február. 08
Fakultatív programok

Uffizi: 9.000,-Ft/fő - jelentkezéskor fizetendő!
Accademia 8.900,-Ft/fő -  jelentkezéskor fizetendő

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Az autóbuszos utazást, a 3 éjszakai szállást reggelivel, a felsorolt programokat és az idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást és a belépődíjakat, az út­le­mon­dási biztosítást (1,5%), idegenforgalmi adót. BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Kötelező költségek: 

Útlemondási biztosítás.
Idegebforgalmi adó.
BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Helyszíni költségek leírása: 

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Vonatjegy  12 EUR/nap
Firenze 10 EUR 
(kötelezően fizetendő regisztrációs adó és helyi idegenvezető költsége) 
S.Croce templom 6 EUR
Medici kápolna 6 EUR
S. Lorenzo templom 4 EUR
Keresztelő kápolna 5 EUR
Giotto harangtorony 8 EUR
Palazzo Vecchio 10 EUR
Medici Palota 7 EUR
Dóm kupola 10 EUR
Santa Maria Novella 5 EUR
Vinci múzeum 7 EUR
Uffizi Képtár 8.900,-Ft/fő - jelentkezéskor fizetendő!
18 év alatt 4.700 Ft/fő, 18-25 év között: 6.000 Ft/fő 
Accademia 8.900,-Ft/fő -  jelentkezéskor fizetendő

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Az utazások modern, biztonságos és kényelmes, légkondicionált autóbuszokkal történnek, amelyek büfével, WC-vel és DVD lejátszóval felszereltek.

Indulás: Budapest, Déli pályaudvar, Koronaőr köz

​Felszállási lehetőségek:

Budapest-Déli pu. Koronaőr köz:05:30 

Székesfehérvár-Shell kút-M7 59 km: 06:20

Balatonakarattya-Lukoil: 06:45

Siófok-Szekszárdi lehajtó -pálya melletti TESCO: 07:00

Balatonlelle-Marche: 07:35 

Nagykanizsa-TESCO parkoló: 08:20

Fontos! A vidéki fel- és leszállóhelyek nem minden esetben azonosak, ezért kérjük, feltétlenül érdeklődjön irodánkban az autóbusz pontos útvonalával kapcsolatban!

Szállás: 

Standard 3*-os szállodában, nem messze a központtól és a program teljes ideje alatt egy szálláshelyen vannak. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. További étkezéseket egyénileg lehet megoldani a helyszínen, vagy lehetőség van félpanziós ellátás befizetésére.
A területről: 
Toszkána (olaszul: Toscana) Észak-Olaszország közigazgatási régiója; nyugaton a Tirrén-tenger irányában helyezkedik el. Északnyugat felé Liguria, északon Emilia–Romagna, keleten Marche és Umbria, délen Lazio határolja. Közigazgatási székhelye: Firenze. Közigazdaságilag 10 megyéből áll. (Arezzo, Firenze, Grosseto, Livorno, Lucca, Massa-Carrara,Pisa, Pistoia, Prato, Siena). Toszkána az olasz reneszánsz szülőföldje, kiemelkedő alkotásokkal az építészet, festészet és szobrászat területén. Az UNESCO Világörökség részei: Firenze történelmi belvárosa Pisa, Dóm tér a Val d'Orcia (Orcia-völgy) Siena történelmi belvárosa Pienza történelmi belvárosa San Gimignano történelmi belvárosa.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Olaszországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.6
18 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.5
Program értékelése
4.8
Szállás értékelése
4.1
Túravezetők értékelése
4.9
Utazás értékelése
4.6
Firenze, a reneszánsz bölcsője
Budapest, X. kerület
4.4
A vacsora nagyon finom volt. A reggeli egyhangú, minden reggel zöldség és tojás nélkül mindig ugyanaz.A helyi idegenvezetők jók voltak, de hiányérzetem volt mert a Dómot belül nem láttam.
Győr
4.6
Nagyon jól megszervezett programok voltak. Segítőkész idegenvezetők kísérték a csoportot szinte a program teljes ideje alatt. A szállás kényelmes volt, a reggeli pedig bőséges. Az autóbusz kényelmes, jól felszerelt, de az út nagyon hosszú. Mindenesetre érdemes a hosszú utazást türelemmel viselni, mert Firenze mindenért kárpótol :)
Tata
4.8
Nagyon jól megszervezett és lebonyolított utazás volt. Külön kiemelném az idegevezetők felkészültségét, mert ritka, amikor ennyire tájékozottak és még jól is adják elő.
Halásztelek
5.0
Szeretnénk legközelebb is az Önök Útjai közül választani, mert az idegenvezetők maximálisan felkészülten segítették vezették a városlátogatásokat így rengeteg pozitív élménnyel térhettünk haza! Köszönjük!
Debrecen
4.8
A szállás tiszta volt, a buszon elfértünk, az idegenvezető úr és hölgyek rendkívül felkészültek és kedvesek voltak. Meglepődtünk, hogy az utastájékoztatóban szereplő programok fakultatívak, így csak azt néztük meg csoportosan amire akadt elég jelentkező. A szabadidőben ezért szedni kellett a lábunkat, hogy mindenhova bemenjünk, mindent megnézzünk, ami miatt el akartunk menni Firenzébe. Az idő szűke miatt sajnos így is kimaradt pár dolog. Egy ilyen várost képtelenség 2-3 nap alatt teljes egészében megnézni.
A többi úti cél, Prato, Vinci és Pistoia is csodálatos helyek.
Gyönyörű emlékekkel tértünk haza, csak ajánlani tudom ezt az utat mindenkinek.
Budapest
4.8
A túravezetők kiemelkedően jók voltak.
Budapest
3.4
A program jó volt, a pontatlan szervezés miatt a számunkra legfontosabb Uffizi képtárra a tervezettnél kevesebb idő jutott (1,5 óra szabadidő nélkül!). A többi programra elegendő idő jutott. Személyes véleményünk szerint jobb lett volna, ha a múzeumokba nem a helyi idegenvezető, hanem a csoportkísérő vezetett volna minket. A buszon a WC be volt zárva, de szerencsére 3 óránként megállt a busz pihenni. A hotel átlagos, a reggeli egyhangú, de a vacsora nagyon finom volt. Az italárak drágák voltak.
Tököl
4.8
Az idegen vezető hölggyel maximálisan elégedett voltam. Nagyon kedves és segítőkész volt. A sofőr urak is nagyon jól vezettek.Szívből tudom ajánlani önöket másoknak is. Köszönöm
Budapest, XVI. kerület
4.4
Nagyon ügyesen megszervezték a továbbutazást a busz lerobbanásakor. Ehhez persze szerencse is kellett, de a buszvezetők haladéktalanul intézkedtek és találtak megoldást.
Az idegenvezető nagyon jó volt, felkészült, érdekes és hasznos információkkal látott el minket. (Egy kicsit furcsálottam, hogy mindig nagyon pontosan indultunk el a gyülekezőhelyekről, sőt az én órám szerint kicsit korábban is, mint a megbeszélt. Ez nem volt gond, mert pontosak vagyunk, de 1-2 perces hibát tolerálnia kellene a rendszernek. Ugyanakkor a feszes program igényelte a fegyelmezettséget, tehát érthető a pontosság.)
Amit egy picit hiányoltunk, az a több szabadidő. Egyik nap az ebéd is elmaradt. Szabadon bóklászni és esetleg vásárolni szerintünk kevés idő volt. Ez azonban érthető, mert gyakorlatilag 2 nap alatt kellett megismerni Toszkánát. Másrészt a szabadság hiánya relatív (önként vállaltuk), mert mindig adott meg Márta gyülekezési időpontokat és helyeket azoknak, akik más úton akartak járni. Mi azonban nem akartunk kihagyni egyetlen szervezett programot sem, mert még nem voltunk Firenzében és nem is ismertük egyáltalán. Tehát ez nem szervezési hiba, hanem nekünk tanulság, hogy szűk időkeretű programoknál ne várjunk sok szabadidőt. (A 7-8 napos toszkán körutaknál biztos kedvezőbb a helyzet. Ennyi időt viszont nem tudunk szánni az ügyre. Paradox helyzet.)
Egyetlen igazi kritikai észrevétel a vacsora. Tulajdonképpen pocsék volt. Pont Önök beszéltek rá minket, hogy utólag mégis fizessük be, mert a hotel messze szokott lenni a városközponttól és nem lesz a közelben étterem. A központban voltunk. Lett volna étterem. A rossz hír, hogy nagyon gyenge volt az étek a Grand Hotelben. Meglehetősen íztelen. Egyik ételt sem ettük jóízűen (1 penne előétel kivételével). A halat nem bírjuk, ezért harmadik estén sürgősen távoztunk a helyszínről, tudniillik még a szagát sem bírjuk (alternatíva nem volt). Másnap hallottuk, hogy a többiek is visszaadták ezt az ételt.
A hotel nem volt igazán modern, de amíg kényelmes és tiszta az ágy, addig nekünk teljesen mindegy. Ilyen szempontból igénytelenek vagyunk, tehát a hotel a célnak tökéletesen megfelelt. (Bár lehetett volna melegebb. Képtelenek voltunk befűteni szobát.) A reggeli minden nap ugyanaz volt, igen szerény választékkal. De éhen nem maradtunk, nem volt igazán probléma.
Az időjárás sajnos pocsék volt. Erről Önök nem tehetnek.
Ha sütött volna a nap, nem pedig áztunk-fáztunk volna, akkor varázslatos emlék lett volna. Azonban a kellemetlen időjárás és az étkezési problémák ellenére is szép emlék marad. Köszönjük szépen.
Budapest, X. kerület
5.0
Tisztelt Iroda!
A szervezés a programok, a szállás a busz kiváló volt. Külön köszönet az idegenvezetőnek
Budapest, II. kerület
4.2
Tisztelt Iroda!

Mint már a tegnapi e-mail-ben is jeleztük Önöknek, mindennel, de legjobban az idegenvezetővel voltunk elégedettek. Ha alkalmunk lesz rá, szívesen utaznánk vele a jövőben is.
Pomáz
5.0
Nagyon kellemes utazásban volt részünk. Mind a két idegenvezető hölgy nagyon kedves segítőkész volt és sok informátiót adott át az utazás és a városnézés alkalmával.Köszönet a soföröknek is akik szintén kellemessé tették az utazást.
Nógrádsáp
4.4
<szöveg nélkül>
Debrecen
4.6
<szöveg nélkül>
Budaörs
4.6
<szöveg nélkül>
Dány
4.0
<szöveg nélkül>
Pula
4.8
<szöveg nélkül>
Felsőzsolca
4.6
<szöveg nélkül>
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!