10 napos körút Etiópiában

Etióp körút

10 napos körút Etiópiában

Etiópia Afrika második legmagasabban fekvő országa Lesotho után, hiszen területének kb. a fele több mint 1200 m magasan fekszik. Megcsodálhatjuk az Etióp-magasföld hullámos fennsíkját, amelyből 4000 métert meghaladó csúcsok emelkednek ki. Északkeleten Danakil-mélyföld félsivatagi vidékében. A Tana-tó kis szigetein több száz éves keresztény kolostorok magasodnak, az itt élő szerzetesek kávétermesztésből tartják fenn magukat.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Fontos! Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig még érvényesnek kell lennie és minimum 2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie!

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az út árai 1 USD = 300 Ft és 1 EUR= 355 HUF árfolyamig érvényesek.

Nem garantált, hogy az utazás minden esetben érinti a képeken látható helyszíneket.

Az árak az év során rajtunk kívülálló okok miatt változhatnak!

Részvételi díj tartalmazza

Bepülőjegyek (nemzetközi és belső) illetékkel
Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás; BBP biztosítás
Közlekedés külön busszal, belső repülőjárattal
Elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban kétágyas, fürdőszobás szobákban, reggelivel
Magyar nyelvű idegenvezető az út során

Részvételi díj nem tartalmazza

Fakultatív programokat
Útlemondási biztosítástű
Vízumot
Személyes jellegű költségeket (pl. borravaló, hordár, ital, telefon)
Belépőket, étkezéseket
Budapest-Bécs-Budapest autóbusz transzfert (min. 10 fő esetén különbusszal, 10 fő alatt menetrend szerinti, Bp és Bécs között közlekedő direkt járattal)
Minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 

Egyéb fontos információk:
Minimum létszám: 18 fő,
12-17 fő közötti felár: 44.000 Ft

Hossz: 
10 nap

Szállás

Elhelyezés középkategóriájú szállodákban, 2 ágyas fürdőszobás szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Program: 

1. nap: Bécs – Addis Abeba (Etiópia)
Elrepülés Bécsből Addis Abebába az esti órákban. Étkezések és éjszakázás a gép fedélzetén.

2. nap: Addis Abeba – Bahir Dar
Érkezés a reggeli órákban majd továbbrepülés Bahir Darba. Érkezés után indulás a Tana-tóhoz, Etiópia legnagyobb tavához, amely összeköttetésben áll a Kék-Nílussal. Hajókázás a tavon, ahol megtekintjük a tóba benyúló félszigeten fekvő Ura Kidane Mihret és Azwa Mariam kolostorokat, amelyek falait vallási témájú színes freskók díszítik. Itt található Etiópia legrégebbi nyelvén (geez) íródott Biblia. A tó kis szigetein több száz éves keresztény kolostorok magasodnak, az itt élő szerzetesek kávétermesztésből tartják fenn magukat. Délután indulás Bahir Dartól délnyugatra fekvő kis városba, Tiss Abay-ba, ahol egy 20 perces séta után elérjük a Kék-Nílus vízesést. A tóból kizúduló hatalmas víztömeg a világ leghosszabb folyójaként hatezer kilométert tesz meg a Földközi-tenger torkolatáig. Visszautazás Bahir Darba. Vacsora. Szállás Bahir Darban.

3. nap: Bahir Dar – Gondabar
Reggeli után utazás Gondarba, amely Etiópia fővárosa volt a XVII. és XVIII. században. A birodalom uralkodói több mint 200 év alatt tucatnyi palotát építettek a városban. A Királyi Negyedet ma is magas kőfal zárja körül. Látogatás a „királyi városban”: Fasilades király fürdője, Debre Berhan Sillassie temploma, amely Iyasu király idején épült, a belső falak textilre festett bibliai jelenetekkel vannak díszítve, a mennyezet pedig vastag gerendákból áll, amelyekről szárnyas angyalok lógnak le. Vacsora. Szállás Gondarban.

4. nap: Gondar – Simien Nemzeti Park – Gondar
Reggeli a szállodában, majd egésznapos kirándulás az UNESCO Világörökség részét képező Simien Mountains Nemzeti Parkba. Az Etióp-magasföldön, 220 km2-en elterülő nemzeti parkban található a 4620 méteres Ras Dashan hegy, amely az ország legmagasabb pontjának számít, a kontinensen pedig a negyedik. A park számos ritka fajnak ad otthont, ilyen az etióp farkas, más néven az abesszíniai róka, a dzseláda pávián, az abesszin kőszáli kecske, itt fészkel több mint 50 madárfaj, köztük a szakállas saskeselyű. A növényvilágnak is több ritka faja megtalálható a csenkeszek, a hangafélék, a liliomfélék és a lobéliák közül. A park elsősorban a mintegy ezer egyedből álló abesszíniai kőszáli kecske-állomány megőrzésére jött létre, ezek a vadkecskék ugyanis a világon sehol másutt nem találhatók meg. A nemzeti park lenyűgöző természeti látványosságai a vízfolyásokkal és szurdokokkal szabdalt hegyvonulatok, amelynek oldalai meredeken zuhannak alá a füves puszták és széles folyóvölgyek felé. Visszautazás Gondarba a késő délutáni órákban. Vacsora, szállás Gondarban.

5. nap: Gondar – Axum
Reggeli után transzfer a repülőtérre és elrepülés Axumba, Etiópia ősi fővárosába. Meglátogatjuk a Régészeti Múzeumot, és a Sioni Mária katedrálist, amelyről úgy hiszik, hogy itt tartják az eredeti frigyládát. Délután meglátogatjuk a Sztélék mezejét, amely a IV. században keletkezett és az UNESCO Világörökség része, valamint Kaleb és Gebre Meskel királyok sírhelyeit és palotaromjait (V-VI. század). Ezenkívül megnézzük a legendás Sába királynő rezidenciáját (i. e. IX. század). Vacsora. Szállás Axumban.

6. nap: Axum – Lalibela
Reggeli után transzfer a repülőtérre és elrepülés Lalibelába, melyet sokan „Afrika Petrájának” is neveznek. A történelmi, vallási és kulturális emlékekben gazdag település a XII. századi kézzel faragott föld alatti sziklatemplomairól nevezetes. Összesen 11 templomot vájtak a kőkemény gránitsziklába Lalibela király idején, akiről a város a nevét kapta. Érkezést követően a Jordán folyótól északkeletre fekvő ősi templomcsoport megtekintése, amely ma az UNESCO Világörökség részét képezi. Itt található a Bet Amanuel, ami az egykori főkápolna lehetett, a Bet Merkorios, mely korábban valószínűleg börtönként funkcionált, illetve a Bet Gabriel-Rufale, mely a régészek feltételezése szerint egykor az uralkodó palotája volt. Vacsora. Szállás Lalibelában.

7. nap: Lalibela
Reggeli után a Yemrehanna Kristos templomhoz utazunk, amelyhez az út kis falvakon keresztül vezet betekintést adva az etióp vidéki élet hétköznapjaiba is. A program végeztével további templomokat keresünk fel Lalibelában. Vacsora. Szállás Lalibelában.

8. nap: Lalibela – Addis Abeba
Reggeli, majd transzfer a repülőtérre és elrepülés Addis Abebaba, Etiópia fővárosába. Érkezés után városnézés: felkeressük a Néprajzi Múzeumot, ahol Etiópia kultúrájával és népeivel ismerkedhetünk meg, majd elmegyünk Afrika egyik legnagyobb szabadtéri piacára. Ezt követően megtekintjük a Szentháromság Katedrálist.Vacsora. Szállás Addis Abebaban.

9. nap: Addis Abeba…
Reggeli, majd a nap folyamán látogatást teszünk a Nemzeti Múzeumban, ahol láthatjuk a közel 3,5 millió éves „Lucy” maradványait, amely Etiópiában található. Este egy fantasztikus tradicionális etióp táncos-zenés előadás keretében fogyasztjuk el búcsúvacsoránkat. Ezt követően transzfer a repülőtérre és utazás Bécsbe közvetlen menetrend szerinti járattal, majd autóbusszal tovább utazás Budapestre.
 
10. nap:…Budapest
Érkezés a kora reggeli órákban.

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:
Simien Nemzeti Park
Lalibela sziklatemplomai
Királyi körzet, Gondar
Axum

Változtatás jogát fenntartjuk!
Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, de más árakon és más szolgáltatásokkal.

További információ

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

Bepülőjegyek (nemzetközi és belső) illetékkel
Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás; BBP biztosítás
Közlekedés külön busszal, belső repülőjárattal
Elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban kétágyas, fürdőszobás szobákban, reggelivel
Magyar nyelvű idegenvezető az út során

Részvételi díj nem tartalmazza: 

Fakultatív programokat
Útlemondási biztosítástű
Vízumot
Személyes jellegű költségeket (pl. borravaló, hordár, ital, telefon)
Belépőket, étkezéseket
Budapest-Bécs-Budapest autóbusz transzfert (min. 10 fő esetén különbusszal, 10 fő alatt menetrend szerinti, Bp és Bécs között közlekedő direkt járattal)
Minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 

Egyéb fontos információk:
Minimum létszám: 18 fő,
12-17 fő közötti felár: 44.000 Ft

Kötelező költségek: 

Vízumdíj
Útlemondási biztosítás

Helyszíni költségek leírása: 

Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések: 185 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak).

A 185 USD/fő a belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek),  az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

Borravaló: ajánlott 5 USD/nap/fő

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a fizetendő 30 nappal indulás előtt.

Kiutazási forma: 
repülő
Felszerelés ajánló

Pénz: USD-t érdemes vinni. Az árviszonyok a magyarnál olcsóbbak. Közbiztonság: átlagos. Forgalmas helyeken lopásveszély. A meglátogatandó helyek egyébként biztonságosak, európai turisták által rendszeresen látogatottak.
Feszültség: 220 V körül. Európai dugaszok általában használhatók, de javasolt világadapter beszerzése.

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerint közlekedő repülőjárattal.

Étkezés: 

A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.

A területről: 
Etiópia Afrika második legmagasabban fekvő országa Lesotho után, hiszen területének kb. a fele több mint 1200 m magasan fekszik. Központi része a 2500 m magas Etióp-magasföld hullámos fennsíkja, amelyből 4000 métert meghaladó csúcsok emelkednek ki. Északkeleten fekszik a Danakil-mélyföld félsivatagi vidéke, délkeleten az óceán felé fokozatosan alacsonyodó, bazalttal borított szomáli lépcsővidék határolja. Az ország legmagasabb hegyei: Ras Dashen 4620 m, Talo (4413 m), Guma Terara (4231 m) és Guge (4203 m). Etiópiában számos ma is működő vulkán található. Az ország fővárosa, Addisz-Abeba is 2370 magasan fekszik. Az országnak 5328 km határa van. Dzsibutival 349 km, Eritreával 912 km, Kenyával 861 km, Szomáliával 1600 km, Szudánnal 1606 km közös. Az ország legjelentősebb folyója a Nílus egyik forrásága, a Kék-Nílus. A Nílus vízrendszeréhez tartoznak még a Sobat, az Atbara és a Tekeze folyók is. Az Indiai-óceánba ömlik a Jubba és mellékfolyója a Shebelle. Lefolyástalan területek vizeit gyűjti össze az Omo és az Avas (Awash). Etiópia legnagyobb tava a Tana-tó. Az ország legnagyobb krátertava a Shala, a Langano pedig a legmagasabban fekvő tó. A száraz területeken számos sós tó fekszik, legjelentősebb az Abbé-tó. Etiópiához tartozik a Turkana-tó kisebb, északi része is.
Időjárás: 
Időjárási adatokról itt tájékozódhat: http://www.weather-and-climate.com/average-monthly-Rainfall-Temperature-Sunshine-in-Ethiopia
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
A részvételi díj tartalmazza a baleset, betegség poggyászbiztosítást.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!