Éjféli Napsütés - Észak-fok, Koppenhága, Oslo, Helsinki, Stockholm

Éjféli Napsütés

15 napos buszos, vagy 12 napos repülős körutazás Skandináviában

Körutazásunk célja Európa legészakibb szárazföldi pontjára vezet, a Nordkappra, az Északi-fokra. Utasaink a négy észak-európai fővárost is megtekintik, valamint megcsodálják a fjordokkal, hegyekkel, vízesésekkel, fjellekkel, és tavak százaival tarkított tájat.

Alapár tartalmazza

Utazást a választott turnusnak megfelelően, busszal, vagy repülővel és busszal, elhelyezést 3-4* szállodákban + hajón, reggelis ellátással, idegenvezetést, valamint az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

Repülős út választása esetén a repülőtéri illetéket, transzfert, BBP biztosítást, belépődíjakat, fakultatív programok díját, további étkezéseket.

Hossz: 
12 vagy 15 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum 35 fő
Program: 

1. nap:
Szeged (Pécs, Debrecen) – Budapest – Ausztria – Németország (950 km)

Reggel indulás, utazás Ausztrián át. Bajorországban rövid kitérőt teszünk a Walhalla-hoz, ahol megtekinthetjük a híres német emberek csarnokát, szobrait. Szállás Közép-Németországban.

2. nap:
Hamburg – Lübeck (470 km) Repülős utasoknak Bp - Hamburg

Reggeli után Hamburg felé indulunk. A repülős utasaink reggel Budapestről Hamburgba repülnek. Itt csatlakozás a buszos csoporthoz. (Menetrend, forgalom függvényében várakozás előfordulhat). Repülős utasokkal történő találkozás után rövid városnézés Hamburgban: kikötői negyed, városháza, belvárosi séta… Ezt követően Lübeckbe utazunk, ahol szintén gyalogos városnézés. Az óvárosa az UNESCO Világörökség Listáján is szerepel. Lefényképezhetjük a Mária-templomot, a Buddenbrook házat, a különböző stílusokat magán viselő városházát és a Holstentort... Szállás.

3. nap:
Puttgarden – Rødby – Koppenhága (610 km)

Puttgarden-Rødby útvonalon kompátkelés Dániába. Délben érkezés Koppenhágába. Városnézés: Amalienborg palota épületegyüttese, mely a királyi pár otthona, városháza, sétálunk a Strøgeten, Európa egyik leghosszabb sétálóutcáján, felkeressük a Kerek Tornyot, Nyhavent, és a „Kis hableány” szobrot. Délután folytatjuk utunkat és Európa leghosszabb hídján jutunk át Svédországba. Különlegesség egy tengerszoroson átívelő hosszú hídon átkelni. Szállás.

4. nap:
Svédország – Oslo (295 km)

Svédországban a tengerpart mentén haladunk Norvégia felé. A határátkelésnél a 420 m-es Svinesund-hídon megyünk át, ahonnan egy csodálatos fjord látványa tárul elénk. Osloba érkezésünk után, gyalogos és buszos városnézés (múzeumok, királyi palota, színház, parlament, Vigeland-szoborpark...). Belvárosi szállás Osloban. Este, aki akar, a hangulatos kikötői negyedben és a központban sétálhat, és élvezheti már itt is, hogy este milyen sokáig van világos.

5. nap:
Oslo – Lillehammer – Trondheim (520 km)

Oslot elhagyva a Mjosa-tó mentén utazás Lillehammerbe. Itt az olimpiai sísáncot és a különleges skanzent tekintjük meg. A skanzenben a norvég népi építészet jellegzetes darabjait állították ki. Ezt követően a csodaszép Gundbrandsdal-völgyön haladunk keresztül, melyet gyorsfolyású folyók, vízesések tarkítanak. Szállás Trondheimnél.

6. nap:
Trondheim – Mo i Rana (470 km)

Délelőtt Trondheimben Norvégia legszebb gótikus katedrálisát tekintjük meg, majd séta a központban. A Trondheim-fjord mentén haladunk Steinkjer felé, közben a festői Snasa-tavat is érintjük. Mo i Rana felé közeledve láthatunk több látványos vízesést, hófödte hegycsúcsokat, és egy fantasztikus fjellet. Végig különleges táj mellett haladunk. Szállás.

7. nap:
Mo i Rana – Tromsø(675 km)

Ezen a napon lép át a csoport az Északi-sarkkörön. Megállás, fényképezés, sarkköri emléktárgyak vásárlása a sarkkörön kialakított boltban. Fantasztikus hegyvonulatok, fjordok látványa végig a nap folyamán. Rövid pihenő a híres kikötővárosban, Narvikban. Észak-Norvégia egyik legkülönlegesebb fekvésű városánál, Tromsø-nél szállás.

8. nap:
Tromsø – Hammerfest (580 km)

Utazás a csipkés észak-norvég partvonalon. Közben szép látványt nyújt a Jeges-tenger és a Lyngen-Alpok. Különleges lesz a táj változása, ahogy a legészakibb vidékre érkezünk. Altaban megtekintjük a világörökség részét képező több ezer éves sziklarajzokat. Szállásunk a világ (!) legészakibb városának, Hammerfestnek a közelében lesz. Ha az időjárás engedi, már itt is lehet gyönyörködni az éjszakai napsütésben.

9. nap:
Hammerfest – Északi-fok (Nordkapp) (210 km)

Délelőtt gyalogos séta Hammerfestben, mely érdekes belvárossal, ajándéktárgy-árusító piaccal és kikötővel rendelkezik. Délután az utolsó 120 km-t tesszük meg az Északi-fokig. Keresztülhaladunk a vadregényes Sennalandon, a Porsangerfjord partján, míg elérjük a Kafjordot. A nap során számtalan alkalommal találkozunk az úton, ill. közvetlenül mellette sétáló rénszarvasokkal. Alagúton keresztül jutunk Honningsvágig, majd 1 óra múlva elérjük az Északi-fokot. Itt az éjféli napsütésben lehet gyönyörködni, melyet reméljük, az időjárás is lehetővé tesz. Felejthetetlen élmény azt látni, hogy a nap közeledik a horizont felé és éjfél után anélkül, hogy lebukna, elkezd emelkedni. Az egészet, egy több mint 300 m magas sziklaszirtről követhetjük, mely a kontinensünk legészakibb(!) pontja. A Nordkapp-csarnokban vásárolni és étkezni is lehet. Mindenki kap egy színes igazolást, hogy az Északi-foknál, Európa legészakibb szárazföldi pontján járt. Kb. fél 1-kor indulunk le a szikláról. Szállás.

10. nap:
Északi-fok – Finnország – Rovaniemi (685 km)

Irány Finnország. Karigasnieminél lépjük át a határt. Haladunk dél felé, közben az úttesten sétáló rénszarvasok mellett a fenyvesekkel és tavakkal díszített finn tájban gyönyörködhetünk. Nem véletlenül hívják az ezer tó országának Finnországot. A szinte érintetlen természet csodás látványa kíséri utunkat. Szállás Rovanieminél.

11. nap:
Rovaniemi – Jyväskylä (545 km)

Délelőtt az Északi-sarkkörön lévő „Mikulás városkában” nézelődés, ajándékvásárlási lehetőség. Aki akar, „A” Mikulással is fényképezkedhet. Különleges lehetőség: olyan képeslap feladása, melyet karácsonyra kézbesítenek! Továbbhaladunk D-re, Ouluban, a kellemes hangulatú kikötővárosban városnézés. Este érjük el Jyväskylät. Rövid séta és szállás.

12. nap:
Jyväskylä – Helsinki – Turku (310 km)

A déli órákban érkezünk Helsinkibe. Kb. 3 órás városnézés. Fő látnivalók: Sibelius-emlékmű, Szenátus tér, kikötő, Sziklatemplom, majd rövid szabadprogram és indulunk Turkuba. 21 órakor behajózás Svédország felé. Szállás 4 ágyas (igény esetén 2 ágyas) tusoló/WC-s belsőkabinokban.

13. nap:
Stockholm – komp (repülősöknek: Stockholm – Budapest) (85 km)

Korai reggeli a hajón. Kikötés után kezdjük a városnézést Stockholmban. Fő látványosságok: Vasa hajómúzeum Királyi palota, óváros, városháza, Olof Palme-emlékhely... A repülős utasoknak a városnézés után, transzfer a reptérre és átszállással hazarepülés Budapestre. Várható érkezés a későesti órákban. Az autóbuszos utasoknak továbbindulás a kikötőbe és éjszaka kompátkelés Lengyelországba. Szállás a hajón 4 ágyas (felár esetén 2 ágyas) belsőkabinokban.

14. nap:
Gdansk – Lodz (345 km)

A késő délelőtti órákban kötünk ki és megyünk Gdanskba, a több mint 1000 éves városba. Városnézés: Mária-templom, Neptun-kút, óváros... Folytatjuk utunkat Lodzba, ahol szállás.

15. nap:
Lodz – Krakkó – Magyarország (660 km)

Reggeli után hazaindulunk. Útközben megállunk az egyik legszebb lengyel városban, Krakkóban. Rövid séta az óvárosban: Főtér, Posztócsarnok, Mária-templom... Szlovákián Parassapusztán áthaladva, várhatóan az esti órákban érkezünk Budapestre, majd a Szeged, Pécs, Miskolc–Debrecen útvonalon felszállt utasainkat visszaszállítjuk a felszállási helyükre.

Kapcsolódó cikkek

» A 14 szigetre épült főváros: Stockholm - Explorer World, 2013. október. 17
» Stockholm és nevezetességei - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 04
» Norvégia - Kovács Attila, 2017. november. 06
» Képek Szász-Svájcból - Kovács Attila, 2017. augusztus. 07
» Fjallraven Polar Expedíció - Kutyaszánozás - Kramer Zsolt, 2016. május. 08
» Norvégia vadregényes tájain - Kovács Attila, 2015. október. 10
» 7 hely, ahol tilos meghalni - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 10
» Luther Márton nyomában IV. - Wittenberg - Etédi Alexa, 2013. július. 17
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Utazást a választott turnusnak megfelelően, busszal, vagy repülővel és busszal, elhelyezést 3-4* szállodákban + hajón, reggelis ellátással, idegenvezetést, valamint az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülős út választása esetén a repülőtéri illetéket, transzfert, BBP biztosítást, belépődíjakat, fakultatív programok díját, további étkezéseket.

Kötelező költségek: 

Repülős út választása esetén: repülőtéri illeték, transzfer díj.

Helyszíni költségek leírása: 

További étkezések, személyes kiadások, belépők.
Belépők ára: kb. 4EUR + 25 DKK + 575 NOK + 130 SEK + 13 PLN/fő

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Az indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

A választott turnusnak megfelelően: légkondicionált autóbusszal, vagy menetrendszerinti repülőjárattal és helyben autóbusszal.

Szállás: 

Elhelyezés 3-4*-os szállodákban kétágyas, fürdőszobás szobákban, reggelikkel. Egyágyas elhelyezés felár ellenében választható (a hajón nem lehetséges). A Hajón 2 ágyas kabinban történő elhelyezés felár ellenében igényelhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz, felár ellenében vacsora igényelhető.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!