Brda - Az ékszerdoboz

8 napos kajaktúra

Brda a maga 238 km-ével Észak-Lengyelország egyik leghosszabb folyója. Hosszan kanyargó víztömegével izgalmas kajakozást biztosít azoknak, akik nem a jól bejáratott útvonalakon szeretnek haladni. Egy hét gondtalan csavargás ezen a civilizációtól távol eső vidéken és garantált a teljes kikapcsolódás.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

a felszerelés bérlését (tengeri kajak, spricó, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák), a hajószállítást és a túravezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza

az esetlegesen fizetendő szállás díját, az étkezést, az utazást és a biztosítást.

Hossz: 
8 nap
Létszám: 
10 - 24 fő

Szállás

Az éjszakát saját sátrainkban töltjük, fizetett vadkempingekben. Ennek ára 5 Euro/fő/éjszaka általában.

Program: 

Utazásunk igazi különlegessége az, hogy bejáró út, tehát ez az első ilyen kajaktúránk. Garantált a felfedezés öröme, ahol közösen vetjük bele magunkat a sok izgalmat kínáló lengyel kalandokba.

Az utat igen figyelmesen és hosszú évek tapasztalatai alapján terveztük meg, ennek ellenére az útiterv és annak megvalósulása között előfordulhatnak kisebb-nagyobb eltérések.

A tervezett útvonal:

0 nap – Budapest, Szlovákia
Indulás este, közösen Lengyelország irányába.

1. nap - Lengyelország
A délutáni órákban érkezünk meg a vízre szálló helyre, ismerkedünk a kajakokkal, és felmálházzunk őket. Az utazás fáradalmait és tábortűz mellett pihenjük ki, és hangolódunk rá az előttünk álló kihívásokra.

2. nap - Swornegacie, Mylof /23 km
A hajnal ma is felneszel a sátorból: az ébredő vízparttal éledünk mi is. A gyors, álmos reggeli után összecsomagolunk, és vízre szállunk. Piciny csatornákon át evezünk rétek és erdők mellett, néhol fákat, ágakat kerülve, egyre mélyebben hatolva a tavi vadon titkos világába. Egész nap lapátolunk, majd este a szépségtől megilletődve térünk nyugovóra.

3. nap - Mylof, Brda /19 km
Ma is egy varázslatos szakasz vár ránk a lengyel berekvidéken. Újabb szakaszt fedezünk fel a civilizációtól elzárt, érintetlen folyón, messze mindentől, ami gondokkal terheli az életünk. De nagyon közel a Természet igazi és őszinte érintéséhez, ahol minden az aminek látszik. Ha figyelünk, csendben maradunk, magától meséli el titkait. Az este neszei ringatnak majd álomba a hálózsákban, mikor napnyugta előtt megnyugszik a tábor.

4. nap - Brda, Gołąbek /19 km
A negyedik nap már olyan, mintha hetek óta itt lennénk: magától értetődik minden, szavak nélkül értjük egymást. Flottul megy a sátorbontás és állítás, hatékony a lapáttechnika, hangtalanul siklunk előre a vízimadarak és gímszarvasok birodalmát a legkevésbé sem zavarva. Jutalmul belepillanthatunk a vadvilág életébe, és felejtehetetetlen pillanatokban lesz részünk - de nem szeretnénk mindent előre elmesélni...

5. nap - Gołąbek, Świt /13 km
Rövid, de tartalmas napnak nézünk elébe. Hosszú evezésre nem kell számítani, a mai nap az nyugalomról és a természet megfigyeléséről szól. Látjuk majd, ahogyan szép lassan őszbe hajlik az erdő, ahogyan a fák és az ártéri galériaerdő élő közössége felkészül a színes évszakra- még utoljára belekortyolnak az aranyló nyár édes mézébe, mielőtt szép lassan álomra hajtják fejük. 

6. nap - Świt, Gostycyn Nogawica /12 km
A mai nap a búcsúzásé. Az idei nyár legszebb túrájának utolsó napján elgondolkozhatunk arról, hogy mit is élünk át - méltó zárása ennek a túrának és ennek a nyárnak is. Ma elérjük a célunk- elérünk a folyó végéhez, megtaláljuk amiért jöttünk: azt az élményt, ami többet ér, mint bármilyen kézzel fogható. Azt, ami még évek múltán is önkéntelen mosolyt fakaszt a visszaemlékező arcán. Ezen a napon mindenki örül, és picit szomorú is: egy hatalmas tábortűz mellett búcsúztatjuk a nyarat, és a Mazuri-tóvidéket. A boldog csapat örömmel tölti el a túravezetőt is- ezért csináljuk ezt az egészet. 

7. nap - Gostycyn Nogawica, Kronowo
A reggeli órákban elindulunk hazafelé. Garantáltan más emberként térünk meg otthonunkba, mint ahogyan elindultunk. Más számít, más fontos, értékük lesz az apróságoknak. Az ablakon kibámulva belefeledtkezünk az élmények sodrába- még azok hatása alatt vagyunk...

8. nap – Budapest
A hajnali órákban érkezünk vissza a Budapestre

További információ

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:

Kapcsolódó cikkek

» Varsó és nevezetességei - Etédi Alexa, 2019. március. 05
» A Lengyel-Tátra virágai - Láncos utak a Świnicára - Nagy Árpád, 2013. november. 25
» Zakopane alvó lovagja, a Giewont - Nagy Árpád, 2013. június. 05
» Európa 9 legolcsóbb nagyvárosa! - Etédi Alexa, 2013. május. 14
» Zakopane télen - Kovács Attila, 2012. november. 23
» Várak szép rút kiskacsája – a balatonszentgyörgyi Csillagvár - Déri Eszter, 2023. június. 06
» Az északi fény csodája - Kovács Attila, 2023. június. 01
» Wakeboard árvíz idején - Kovács Attila, 2023. május. 18

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

a felszerelés bérlését (tengeri kajak, spricó, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák), a hajószállítást és a túravezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

az esetlegesen fizetendő szállás díját, az étkezést, az utazást és a biztosítást.

Helyszíni költségek leírása: 

Lengyelország hazánkhoz hasonló árfekvésű terület. Az általunk javasolt minimális költőpénz 10 Euro/fő, amely az egyéni igények függvényében változhat. Javasoljuk, hogy valamennyi készpénz mindenképpen legyen nálatok, mert nem mindig leszünk bankautomata közelében.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
35 - 40 Euro/fő
Várható költőpénz szükséglet: 
80 - 100 Euro/fő
Előleg: 

23.000 Ft/fő, amely a jelentkezéskor fizetendő.

Hátralék: 

36.900 Ft/fő, ami utazás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
egyénileg
Felszerelés ajánló

Legyen egy nagy táskád, amiben a túrára közvetlenül nem szükséges felszerelések vannak, és egy kis csomag, amit a hajóban is magunkkal vihetünk.

Ajánlott felszerelések: esőkabát, esőnadrág, gumicsizma, vízálló szandál, hosszú-, rövid ujjú pólók, polár kabát, kényelmes hosszúnadrág, fürdőruha, hálózsák, napszemüveg, sapka vagy kendő, fejlámpa, fényképezőgép, elsősegély csomag és igazolványok. A sátrazáshoz kiteríthető nylon, ponyva, igény esetén összecsukható szék.

Egyéb részletek
Kiutazás: 

A Vidám Járgány utasai 2-án, 19 órakor a Római parti bázisunkról (Budapest, III. ker. Nánási út 53.) indulnak. Amennyiben a nagyon vidám kisbuszban szeretnél utazni Budapestről oda-vissza, akkor a korlátozott férőhely miatt igényedet a jelentkezéskor jelezd irodánk felé.
A kisbusz ára: 19.900 Ft/fő, ami a helyszínen, induláskor fizetendő.A kisbusz betelt!

Az egyénileg utazókat szintén 2-án, 19 órakor várjuk a Római partra, ahonnan közösen indulunk Lengyelországba.

Étkezés: 

Egyénileg. Célszerű az első két napra szendvicset, innivalót és nem romlandó élelmiszereket hozni (müzliszelet, szőlőcukor, keksz, nassolni való). Napközben folyamatosan lesz lehetőség vásárlásra, illetve vízvételre.
Ami még fontos lehet: műanyag tányér, bögre, evőeszköz, bicska, termosz vagy kulacs.

A területről: 
A Brda Észak-Lengyelország egyik leghosszabb folyója. A Visztula bal oldali mellékfolyójaként hosszan kanyarog, meanderezik, izgalmas útvonalával, az egyik legizgalmasabb Lengyel folyó. Hossza 238 km, esése 125 méter, vízgyűjtő területe 4634 km.
Időjárás: 
A hazai kellemes őszi időre kell számítani. Esetenként előfordulhat hűvös, szeles, csapadékos időjárás is, amelyre megfelelő ruházattal készülj.
Csomagolás: 
Legyen egy nagy táskád, amiben a túrára közvetlenül nem szükséges felszerelések vannak, és egy kis csomag, amit a hajóban is magunkkal vihetünk. Ajánlott felszerelések: esőkabát, esőnadrág, gumicsizma, vízálló szandál, hosszú-, rövid ujjú pólók, polár kabát, kényelmes hosszúnadrág, fürdőruha, hálózsák, napszemüveg, sapka vagy kendő, fejlámpa, fényképezőgép, elsősegély csomag és igazolványok. A sátrazáshoz kiteríthető nylon, ponyva, igény esetén összecsukható szék.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Lengyelországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: Láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!