Brüsszel - Flandria **+ Városnézések

4 napos városlátogatás Belgiumban Repülővel

5 igazi „ékszerdoboz" Nyugat-Európa legszebbjei közül.. Brüsszel Belgium mozgalmas fővárosa. Az Európai Unió néhány intézményének, valamint a NATO-nak székhelye. Turisták körében közkedvelt város, mindenképpen érdemes eltölteni itt néhány napot. Egyik főbb nevezetessége talán a képen látható Atomium, amelyet az ’56-os világkiállításra építettek. A 102 méter magas emlékmű a vas krisztályrács szerkezetének 165 ezer szeres nagyítása.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

repülőjegyet menetrend szerint közlekedő repülőjáratra, szállást reggelis ellátással, idegenvezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza

repülőtéri illetéket, a betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást és a belépődíjakat, a leírásban nem szereplő étkezéseket, a kötelező út­le­mon­dási biztosítást, árfolyam pótdíjat, idegenforgalmi adót, fakultatív programokat, a helyi városi közlekedés (buszjegy) díját. A részvételi díj nem tartalmazza az esetlegesen felmerülő, kötelezően fizetendő árfolyam pótdíjat, melynek pontos mértékéről az ügyintézők adnak tájékoztatást a foglalást követően (az árfolyam pótdíj összege függ: az EUR árfolyamtól, a választott fakultatív programoktól és egyéb opciós költségektől).

Hossz: 
4 nap

Szállás

Az erős középkategóriás IBIS Atomium Hotelben.  A kényelmes szobák fürdő/Wc, Tv felszereltek. Bejutás a központba busszal, metróval oldható meg. (kb. 30 perc)
 

Program: 

1. nap BRÜSSZEL I. Reggel repülés Brüsszelbe. A csomagok lerakása után gyalogos és metrós városnézése Európa „fővárosában+: a Grand Place-t Európa egyik legszebb terének tartják, pompásan díszített céhes házak dicsőítik Flandria egykori gazdagságát, gótikus városháza, a Király Háza, Tőzsdepalota, St. Miklós Templom, Mannaken Pis. További fontos látnivalók a belga főváros központjában: St. Michel katedrális, Királyi Palota (kívülről), Parlament (Parc du Bruxelles), Grand Soblon elegáns tér.

2. nap: Flandria ékkövei: GENT-BRUGES (fakultatív, javasolt) Gent a tornyok, csatornák és csipkés flandriai házak városa, melynek városmagja egyedülálló építészeti együttest alkot (St. Baro gótikus katedrális, Gravensteen középkori vizivár). Bruges – a korai polgárosodás egyik mintavárosa, Európa egyik kiemelkedő kulturális öröksége, ahol a turista egészen átszellemül a látnivalóktól: Burg tér a gótikus városházával (belülről is) és a Sz. Vér kápolnával, piactér a Belfort várostoronnyal és csodás polgárházakkal, katedrális régi vámház, séta a bájos csatornák mentén hajókázási lehetőséggel. 

3. nap: WATERLOO-LEUVEN (fakultatív, javasolt) Megtekintjük a Napoleon döntő vereségéről híres kisvárost: egykori csatatér (Butte su Lion) dombjára lépcsősor vezet, panoráma. Leuven világhírű egyetemi város és kulturális központ. A központi Grote Markt-o megcsodáljuk a flamand reneszánsz remekművét, Európa egyik legszebb városházát, a szemben fekvő Sz. Péter Templomot. Itt található Flandria legjobban megőrzött Begina-udvara, egyetemi könyvtár. Esti séta a Brüsszeli Grand Place-on és környékén (fantasztikus kivilágítás) Azon utasaink részére, akik a 2. ill. 3. napi fak. kiránduláson nem vesznek részt, ajánljuk megtekintésre Brüsszelben: Atomium (világkiállítás parkja), Szépművészeti Múzeum, Porte de Mal (régi városkapu) Diadalív.

4. nap: BRÜSSZEL II. Metróval könnyű eljutni és megtekinteni az Európai Közösség és az Európai Parlament épületeit. Utazás haza a kora délutáni órákban.

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:
» Benelux nagykörutazás - 7 nap
» A Belga Királyság legszebb városai - csoportos utazás magyar idegenvezetővel 2024.09.12-15. - 4 nap
» Tulipánok országa Hollandia - Benelux körutazás - 7 nap

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

- Gent- Bruges (busszal, idegenvezetővel - min. 16 fő)
- Waterloo-Leuven (busszal, idegenvezetővel - min. 16 fő)

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

repülőjegyet menetrend szerint közlekedő repülőjáratra, szállást reggelis ellátással, idegenvezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

repülőtéri illetéket, a betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást és a belépődíjakat, a leírásban nem szereplő étkezéseket, a kötelező út­le­mon­dási biztosítást, árfolyam pótdíjat, idegenforgalmi adót, fakultatív programokat, a helyi városi közlekedés (buszjegy) díját. A részvételi díj nem tartalmazza az esetlegesen felmerülő, kötelezően fizetendő árfolyam pótdíjat, melynek pontos mértékéről az ügyintézők adnak tájékoztatást a foglalást követően (az árfolyam pótdíj összege függ: az EUR árfolyamtól, a választott fakultatív programoktól és egyéb opciós költségektől).

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték
Útlemondási biztosítás
Idegenforgalmi adó
Árfolyam pótdíj

Helyszíni költségek leírása: 

Idegenforgalmi adó, belépők, helyi városi közlekedés (buszjegy) díja, egyéb étkezések, személyes kiadások, borravalók

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belül foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

- Ryanair menetrendszerinti járattal: feladható 1 db nagy bőrönd (15 kg)/2 fő vagy (20 kg)/3 fő
- Reptéri transzferek, valamint fak. buszos programok légkondicionált busszal
- Városi közlekedés jegy használatával (helyszínen fizetendő)

Étkezés: 

A részvételi díj büféjellegű reggelis ellátást tartalmaz.

A területről: 
Belgium a művészetek, a csokoládé, a sör és újabban a bürokraták országa. Legfőbb jellemzője a kultúrális sokszínűség és a nyitott szellemiség, ami alapvetően katolikus mivoltában különbözik a szomszédos Hollandia szabadosságától. Belgium képe mintha kissé halovány lenne. Ám ha Brabantról vagy Brüsszelről, Liége-ről vagy Flandriáról esik szó, nyomban eleven képek rajzanak előttünk: bonboniérekre emlékeztető piacterek, dús legelők kövér szarvasmarhákkal, vörös téglás tornyok, katonatemetők, rozsdás kapuzatú palotákban működő gyárak - afféle ipartörténeti múzeumok. A többi, ami újonnan épült, akár Németországban is lehetne. Csak nem annyira divatos; itt nem hódolnak be azonnal az új irányzatoknak. Így aztán az Ardennek és az Északi-tenger partja között elterülő minden táj, a Charleroi szénvidéke és a Londonra emlékeztető Antwerpen, amely világhírű kikötőjéről, gyémántcsiszoló negyedéről és a híres festőről, Rubensrol ismert, messzemenően megőrizte egyéni arculatát. Aki Belgiumot keresi, leginkább egyes részeiben fogja megtalálni.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Védőoltásra nincs szükség. Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az egészségügyi előírásokról helyi partnereink megkérdezése alapján adtunk tájékoztatást. Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot (Budapest, IX. Gyáli u. 3/a). Telefon: (0036) (1) 476-1364, honlap: www.oek.hu

99%-os indulási garancia (Kiscsoportos felár) Irodánk meghirdetett útjai – utasaink bizalmának és a vonzó ár/szolgáltatás aránynak köszönhetően – az előző évek átlagában 95% körüli arányban indultak el. Az indulások biztonságát tovább emeljük az alábbiak szerint:

Buszos csoportok: a minimális induló létszám 22 utas, azaz már 22 fős. Csoportot is elindítunk akár a leghosszabb programokra is! A tervezett létszám változatlanul 32-42 fő (az árkalkuláció is erre készült), amely összhangban áll a bemutatott 48-49 üléses autóbuszok férőhely kapacitásával.

22-29 fő közötti csoportok garantált indítását vállaljuk:

• A. az előzetesen kijelölt 49 fős autóbuszt indítjuk el, ez fokozott utazási kényelmet (esetenként akár 2 ülőhelyet is) jelent utasaink részére! A jelentősen emelkedő fejenkénti költségek részbeni kiegyenlítésére utasainktól 6% felár ráfizetését kérjük.

• B. Egyes rövidebb, általában 1 sofőrös programjainknál ún. Midi méretű 29-35 üléses komfortos autóbuszt indítunk. Ezeken a buszokon WC és büfé nincs. Ez esetben a felár mértéke csak 5% az alapdíjra.
 
Egyes rövidebb, általában 1 sofőrös programjainknál (Prága és Dél-Csehország, Alpesi varázslat, Varázslatos Dalmácia,) a minimális utaslétszám 15 fő!
 
Repülős csoportok: Minden repülős körútnál jelezzük a minimum létszámot, melytől a program biztosan indul. Ezenfelül megadjuk a tervezett utas számot is, mely ideális a program minél színvonalasabb lebonyolítására (ennek betartására is odafigyelünk). A minimum és tervezett létszám közti utas szám esetén azonban irodánk felárat számít fel. Ennek díját megtalálják az adott program szolgáltatási blokkjában. Értelemszerűen a jelzett tervezett létszám megléte esetén nem számítunk fel felárat. A nagyobb utazási komfort mellett a kiscsoportos utazás előnyei közé sorolható a bensőségesebb hangulat, a programidők, megállások hatékonyabb kihasználása, az idegenvezetővel való intenzívebb kapcsolattartás. Rendkívül versenyképes áraink és az említett előnyök alapján az elmúlt évek tapasztalata azt mutatja, hogy utasaink a szükséges 5-6 % költségnövekedést megértően fogadják. Emiatt senki sem
mondott még le utazást. Fontosnak tartjuk a meghirdetett programok indulásának garantálását ezáltal is megfelelve az Önök folyamatos bizalmának!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!