Brüsszel - Flandria **+ Városnézések

4 napos városlátogatás Belgiumban Repülővel

5 igazi „ékszerdoboz" Nyugat-Európa legszebbjei közül.. Brüsszel Belgium mozgalmas fővárosa. Az Európai Unió néhány intézményének, valamint a NATO-nak székhelye. Turisták körében közkedvelt város, mindenképpen érdemes eltölteni itt néhány napot. Egyik főbb nevezetessége talán a képen látható Atomium, amelyet az ’56-os világkiállításra építettek. A 102 méter magas emlékmű a vas krisztályrács szerkezetének 165 ezer szeres nagyítása.

Alapár tartalmazza

repülőjegyet menetrend szerint közlekedő repülőjáratra, szállást reggelis ellátással, idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

repülőtéri illetéket, a betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást és a belépődíjakat, a leírásban nem szereplő étkezéseket, a kötelező út­le­mon­dási biztosítást, árfolyam pótdíjat, idegenforgalmi adót, fakultatív programokat, a helyi városi közlekedés (buszjegy) díját. A részvételi díj nem tartalmazza az esetlegesen felmerülő, kötelezően fizetendő árfolyam pótdíjat, melynek pontos mértékéről az ügyintézők adnak tájékoztatást a foglalást követően (az árfolyam pótdíj összege függ: az EUR árfolyamtól, a választott fakultatív programoktól és egyéb opciós költségektől).

Hossz: 
4 nap
Szállás: 
szálloda
Program: 

1. nap BRÜSSZEL I. Reggel repülés Brüsszelbe. A csomagok lerakása után gyalogos és metrós városnézése Európa „fővárosában+: a Grand Place-t Európa egyik legszebb terének tartják, pompásan díszített céhes házak dicsőítik Flandria egykori gazdagságát, gótikus városháza, a Király Háza, Tőzsdepalota, St. Miklós Templom, Mannaken Pis. További fontos látnivalók a belga főváros központjában: St. Michel katedrális, Királyi Palota (kívülről), Parlament (Parc du Bruxelles), Grand Soblon elegáns tér.

2. nap: Flandria ékkövei: GENT-BRUGES (fakultatív, javasolt) Gent a tornyok, csatornák és csipkés flandriai házak városa, melynek városmagja egyedülálló építészeti együttest alkot (St. Baro gótikus katedrális, Gravensteen középkori vizivár). Bruges – a korai polgárosodás egyik mintavárosa, Európa egyik kiemelkedő kulturális öröksége, ahol a turista egészen átszellemül a látnivalóktól: Burg tér a gótikus városházával (belülről is) és a Sz. Vér kápolnával, piactér a Belfort várostoronnyal és csodás polgárházakkal, katedrális régi vámház, séta a bájos csatornák mentén hajókázási lehetőséggel. 

3. nap: WATERLOO-LEUVEN (fakultatív, javasolt) Megtekintjük a Napoleon döntő vereségéről híres kisvárost: egykori csatatér (Butte su Lion) dombjára lépcsősor vezet, panoráma. Leuven világhírű egyetemi város és kulturális központ. A központi Grote Markt-o megcsodáljuk a flamand reneszánsz remekművét, Európa egyik legszebb városházát, a szemben fekvő Sz. Péter Templomot. Itt található Flandria legjobban megőrzött Begina-udvara, egyetemi könyvtár. Esti séta a Brüsszeli Grand Place-on és környékén (fantasztikus kivilágítás) Azon utasaink részére, akik a 2. ill. 3. napi fak. kiránduláson nem vesznek részt, ajánljuk megtekintésre Brüsszelben: Atomium (világkiállítás parkja), Szépművészeti Múzeum, Porte de Mal (régi városkapu) Diadalív.

4. nap: BRÜSSZEL II. Metróval könnyű eljutni és megtekinteni az Európai Közösség és az Európai Parlament épületeit. Utazás haza a kora délutáni órákban.

Kapcsolódó cikkek

» Brüsszel, Belgium - Kovács Attila, 2012. október. 29
» Brüsszel – menni vagy nem menni, az itt nem kérdés! - Szalai Krisztina, 2015. március. 05
» A világ legrondább pályaudvarai? - Etédi Alexa, 2013. július. 26
» Bruges (Brugge), egy borongós délután - Kovács Attila, 2012. október. 18
» Gent, Belgium - Észak Firenzéje - Kovács Attila, 2012. október. 15
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
» Benelux körutazás - sajt, tulipán, fapapucs -
» Benelux nagykörutazás (Brüsszel, Antwerpen, Hága, Amszterdam) - 8 nap
» Nagy Benelux körutazás - szélmalmok, csatornák, virágok és csodaszép városok - 9 nap
» Tulipánok országa Hollandia - Benelux körutazás - 7 nap
» London-Párizs-Brüsszel (***) körutazás - 6 nap
Fakultatív programok

- Gent- Bruges (busszal, idegenvezetővel - min. 16 fő)
- Waterloo-Leuven (busszal, idegenvezetővel - min. 16 fő)

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

repülőjegyet menetrend szerint közlekedő repülőjáratra, szállást reggelis ellátással, idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

repülőtéri illetéket, a betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást és a belépődíjakat, a leírásban nem szereplő étkezéseket, a kötelező út­le­mon­dási biztosítást, árfolyam pótdíjat, idegenforgalmi adót, fakultatív programokat, a helyi városi közlekedés (buszjegy) díját. A részvételi díj nem tartalmazza az esetlegesen felmerülő, kötelezően fizetendő árfolyam pótdíjat, melynek pontos mértékéről az ügyintézők adnak tájékoztatást a foglalást követően (az árfolyam pótdíj összege függ: az EUR árfolyamtól, a választott fakultatív programoktól és egyéb opciós költségektől).

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték
Útlemondási biztosítás
Idegenforgalmi adó
Árfolyam pótdíj

Helyszíni költségek leírása: 

Idegenforgalmi adó, belépők, helyi városi közlekedés (buszjegy) díja, egyéb étkezések, személyes kiadások, borravalók

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belül foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

- Ryanair menetrendszerinti járattal: feladható 1 db nagy bőrönd (15 kg)/2 fő vagy (20 kg)/3 fő
- Reptéri transzferek, valamint fak. buszos programok légkondicionált busszal
- Városi közlekedés jegy használatával (helyszínen fizetendő)

Szállás: 

Az erős középkategóriás IBIS Atomium Hotelben.  A kényelmes szobák fürdő/Wc, Tv felszereltek. Bejutás a központba busszal, metróval oldható meg. (kb. 30 perc)
 

Étkezés: 
A részvételi díj büféjellegű reggelis ellátást tartalmaz.
A területről: 
Belgium a művészetek, a csokoládé, a sör és újabban a bürokraták országa. Legfőbb jellemzője a kultúrális sokszínűség és a nyitott szellemiség, ami alapvetően katolikus mivoltában különbözik a szomszédos Hollandia szabadosságától. Belgium képe mintha kissé halovány lenne. Ám ha Brabantról vagy Brüsszelről, Liége-ről vagy Flandriáról esik szó, nyomban eleven képek rajzanak előttünk: bonboniérekre emlékeztető piacterek, dús legelők kövér szarvasmarhákkal, vörös téglás tornyok, katonatemetők, rozsdás kapuzatú palotákban működő gyárak - afféle ipartörténeti múzeumok. A többi, ami újonnan épült, akár Németországban is lehetne. Csak nem annyira divatos; itt nem hódolnak be azonnal az új irányzatoknak. Így aztán az Ardennek és az Északi-tenger partja között elterülő minden táj, a Charleroi szénvidéke és a Londonra emlékeztető Antwerpen, amely világhírű kikötőjéről, gyémántcsiszoló negyedéről és a híres festőről, Rubensrol ismert, messzemenően megőrizte egyéni arculatát. Aki Belgiumot keresi, leginkább egyes részeiben fogja megtalálni.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Belgiumba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Védőoltásra nincs szükség. Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az egészségügyi előírásokról helyi partnereink megkérdezése alapján adtunk tájékoztatást. Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot (Budapest, IX. Gyáli u. 3/a). Telefon: (0036) (1) 476-1364, honlap: www.oek.hu
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!