Barcelona a katalán főváros - repülővel

5 napos városnézés barcelonában repülővel 3* félpanzióval

Hosszú hétvége Barcelonában, Katalónia fővárosában. A világ egyik legkedveltebb városaként számon tartott Barcelonába mindenhonnan özönlenek a turisták - nem véletlenül. A város sokszínűsége, kulturális látnivalói, gasztronómiája valamint az itt élők életszeretete mindenkit elvarázsolnak.

Alapár tartalmazza

Kiutazást menetrend szerint közlekedő repülőjárattal, 4 éjszaka szállást 3 csillagos szállodában büfé jellegű félpanziós ellátással, magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

A betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, belépőket, fakultatív programokat, a repülőtéri illetéket, a kötelező útlemondási biztosítást (1,5%), a foglalási díjat, a belépőket.

Hossz: 
5 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum létszám: 15 fő
Program: 

1. nap: Budapest Barcelona
Elutazás Barcelonába a menetrendtől függően, majd transzfer a tengerparti nyaralóhelyen található szállodánkba. A nyaralóhely Barcelonától max 70 kmre van, a belváros, a Plaza Catalunya gyorsvasúttal mintegy 70 perc alatt, kényelmesen megközelíthető. A szobák elfoglalása, szabadidő.

2. nap: Montserrat Barcelona
Reggeli a szállodában, majd egész napos Montserrat Barcelona kirándulásra indulunk. Montserrat Katalónia spirituális központja, a csodálatos környezetben fekvő bencés kolostort barlangok, kápolnák veszik körül. A bazilikában a Montserrati Szűzanya, a Moreneta az oltárról néz le a hívekre. Barcelonába érve autóbuszos nézelődés az Olimpiai Stadion, a kikötői negyed, a Kolumbusz szobor útvonalon, majd a híres Rambla és a római alapokra épült gótikus városrész érintésével fejezzük be a programot. Visszatérés a szállodába.

3. nap: Tengerparti pihenés, vagy fakultatív kirándulás
Reggeli után szabadidő egyéni felfedezésekre a nyaralóhelyen, vagy Barcelonában, vagy egész napos /kb 8 óra / fakultatív kirándulás Gerona Figueres útvonalon. Közös séta Gerona óvárosában, ahol a pasztelszínekben egymáshoz simuló házak mögött, teraszokkal, szép kis üzletekkel rejtőzik a Rambla. A szabadidőben javasoljuk a szépen felújított gótikus és katalán barokk katedrális meglátogatását. Figueresben a Dali Múzeum a madridi Prado után a legnépszerűbb egész Spanyolországban. A városka egykori színházának üvegkupolás épülete Dali szürrealista álomfényképeiből létrehozott sok alkotását őrzi, amelyek átfogó betekintést adnak a világhírű művész életművébe. Visszatérés a szállodába.

4. nap: Tengerparti pihenés, vagy fakultatív kirándulás
Reggeli után szabadidő, vagy egész napos /kb 8 óra / fakultatív kirándulás Besalú Rupit útvonalon. Besalú városka délkeleti kapuja a Fluvia folyót átívelő, XII. századi, gótikus őrtornyokkal védett, román kori híd, ezen át jutunk a zsidó és keresztény kultúra ötvöződéséből keletkezett óvárosba. Katalónia egyik legjelentősebb középkori műemléki együttesében apró terek, szűk utcák, vezetnek bennünket az oroszlános reliefekkel őrzött homlokzatú, 3 hajós román templom elé. Séta, majd az Ibériai félsziget legfestőibb hegyei közt rejtőző, XVI. századi Rupit falucskába érkezünk. Panoráma az El Far kolostorból, ahol felár ellenében a szerzetesek által készített autentikus ételsorral várnak bennünket. Visszatérés a szállodába

5. nap: Barcelona Budapest
Reggeli,vagy hidegcsomag a menetrend függvényében majd transzfer a repülőtérre. Barcelona repülőteréről hazautazás.

 

Kapcsolódó cikkek

» A Guell Park, Barcelona - Kovács Attila, 2017. szeptember. 21
» A nyár Barcelonában - Kovács Attila, 2017. június. 30
» Barcelona hangulata - Kovács Attila, 2016. december. 23
» A legszebb park a világon – Park Güell - Etédi Alexa, 2013. július. 23
» Barcelona újra alkot: Tündérmese és Kísértetház keveredik - Etédi Alexa, 2013. május. 17
» La Sagrada Familia - Ürögi Beáta, 2013. január. 28
» Tenerife hegyvidéki tájain... - Kovács Attila, 2017. július. 23
» Tenerife csodái - Kovács Attila, 2017. július. 13
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
» 4 napos városlátogatás Barcelonában - Hotel **** - 4 nap
» 5 napos városlátogatás Barcelonában - Hotel ** - 5 nap
» 5 napos városlátogatás Barcelonában - Hotel **** - 5 nap
» Hétvége Barcelonában (Budapest - Barcelona) Hotel ** - 3 nap
» 3 napos városlátogatás Barcelonában - Hotel *** - 3 nap
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Kiutazást menetrend szerint közlekedő repülőjárattal, 4 éjszaka szállást 3 csillagos szállodában büfé jellegű félpanziós ellátással, magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

A betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, belépőket, fakultatív programokat, a repülőtéri illetéket, a kötelező útlemondási biztosítást (1,5%), a foglalási díjat, a belépőket.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték
Foglalási díj
útlemondási biztosítás

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők. Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 5 Euro
Dali Múzeum 14,00 €
Camp Nou 23,00 €

Várható költőpénz szükséglet: 
Belépők díja: 37 €/fő, további költőpénz szükséglet igények szerint változó.
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

 A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

menetrend szerint közlekedő közvetlen repülőjárattal 
 

Szállás: 

elhelyezés 4 éjszakára *** szállodában, 2 ágyas tusolós szobákban

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz.
A területről: 
Andalúzia Spanyolország európai részének legdélebbi tájegysége és autonóm közössége. A Gibraltárral és Portugáliával is határos tartomány a Sierra Nevada több ezer méteres csúcsaitól egészen a Costa del Sol homokos tengerpartjáig terjed. Andalúziát világszerte gyönyörű városairól, mecsetjeiről, a bikaviadalokról, pompás lovairól és sherryjéről ismerik. A tartomány neve a középkori arab megszállók (mórok) által létrehozott állam, al-Andalúsz nevéből származik, amelynek bizonytalan eredetű végső forrása valószínűleg vandálok lakta területre utal. A tartomány központi részét az Andalúziai-medence uralja. Egykor öböl volt, de a Sierra Nevada és a Sierra Morena folyói lassan feltöltötték. A hatalmas síkságnak ezer arca van. A tartomány igazi arcát a hegységek adják meg. Északon húzódnak a Sierra Morena és a Bétikai-hegység láncai, míg a déli partok mentén a Sierra Nevada hófödte csúcsai magasodnak. Ezeken a vidékeken épültek a kicsi, fehérfalú házakkal teletűzdelt, csendes falvak. A hegyek ormain gyakran hajdani erődök, várak romjait látjuk. A vadregényes táj értékeit nemzeti parkok őrzik.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Spanyolországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!