Barcelona a katalán főváros

5 napos városnézés Barcelonában

Katalónia fantáziadús fővárosában a művészetek és az építészet összefonódása a legizgalmasabb. A 130 éve épülő Sagrada Família, a mesebeli Park Güell és a többi szemkápráztató látványosság közepette bármikor megpihenhetünk Barcelona tengerpartján, de egy focimeccs is jó program a híres Camp Nou stadionban.

Az úthoz kapcsolódó fakultatív programok listáját a programleírás és a térkép alatt található szürke négyzetben találhatja meg. Kérem, amennyiben valamely fakultatív program érdekes az Ön számára, a jelentkezés leadása során jelezze a megjegyzés rovatban. A szerződéskötést követően legtöbb út esetén nem tudunk helyet biztosítani a fakultatív programokra!

Alapár tartalmazza

Kiutazást menetrend szerint közlekedő repülőjárattal, 4 éjszaka szállást 3 csillagos szállodában büfé jellegű félpanziós ellátással, magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

A betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, fakultatív programokat, a repülőtéri illetéket, a kötelező útlemondási biztosítást, a foglalási díjat, a belépőket, idegenforgalmi adót. 

Hossz: 
5 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum létszám: 15 fő
Program: 

1. nap: Budapest - Barcelona
Elutazás Barcelonába a menetrendtől függően. A repülőtérről indulás egyenesen a katalán fővárosba ahol autóbuszos városnézés, melynek során Spanyolország második legnagyobb városának legfőbb látnivalóival (gótikus városrész, Rambla, Montjuic hegy, olimpiai negyed, kikötő) ismerkedhetnek meg. A városnézést követően transzfer a nyaralóhelyen található szállodába. Ez Barcelonától kb. 70 km-re van, a belváros, a Plaza Catalunya gyorsvasúttal kb. 70 perc alatt, kényelmesen megközelíthető. Vacsora a szállodában.

2. nap: Montserrat - Barcelona
Reggeli a szállodában, majd egész napos Montserrat-Barcelona kirándulásra indulunk. Montserrat katalónia spirituális központja, a csodálatos környezetben fekvő bencés kolostort barlangok, kápolnák veszik körül. A bazilikában a Montserrati Szűzanya, a Moreneta az oltárról néz le a hívekre. A kolostor látogatását követően rövid szabadidő Barcelonában.Este vacsora a szállodában.

3. nap: Besalu- Figueres kirándulás
Reggeli után szabadidő egyéni felfedezésekre a nyaralóhelyen vagy Barcelonában, vagy egész napos (kb. 8 óra) fakultatív kirándulás Besalú-Figueres útvonalon. Besalú városka délkeleti kapuja a Fluvia folyót átívelő, XII. századi, gótikus őrtornyokkal védett, román kori híd, ezen át jutunk a zsidó és keresztény kultúra ötvöződéséből keletkezett óvárosba. Katalónia egyik legjelentősebb középkori műemléki együttesében apró tereket átszelve, szűk utcácskákon barangolva jutunk az oroszlános reliefekkel őrzött homlokzatú, 3 hajós román templom elé. Szabadidő, majd Figueresba vezet az utunk. Itt található a Dali Múzeum (a belépő a helyszínen fizetendő), amely a madridi Prado után a legnépszerűbb egész Spanyolországban. A városka egykori színházának üvegkupolás épülete Dali szürrealista álomfényképeiből létrehozott jelentős alkotásait őrzi, amelyek átfogó betekintést adnak a világhírű művész életművébe. Visszatérés a szállodába, vacsora.

4. nap: Fakultatív kirándulás Gaudi nyomában és/vagy látogatás a Camp Nou stadionba.
Reggeli után szabadidő vagy fakultatív kirándulás Barcelonába.( Erre a kirándulásra kérjük technikai okokból a megrendeléskor jelentkezzenek.) A kirándulás során felfedezhetik a modernista építész zseni leghíresebb alkotásait,így a Casa Batlló és a La Pedrera lakóházak bizarr kéményeit, balkonjait, majd a Sagrada Familia, azaz a Szent Család templom megtekintése következik belülről, helyi vezetővel. és a program részét képezi egy rövid séta a Güell parkban is, amely szintén Gaudi fantáziájának lenyomata. Ezt követően az FC Barcelona stadionjába, a világhírű Camp Nou-ba juthatnak el. A múzeum, a lelátók, a vendégöltöző, a sajtószoba, a butik és a Kubala-szobor egyéni ritmusban, mintegy 2 óra alatt tekinthető meg. Amennyiben valaki csak az egyik belépős programot választja természetesen a rendelkezésre álló időt kihasználhatja a város egyéni felfedezésére, hiszen számtalan látnivaló van, amelyek meglátogatása nem fér bele az általunk szervezett kirándulásokba pl.az Akvárium vagy a Poble Espanol ( spanyol falu), amely az 1929-es Világkiállításra elkészült skanzen jellegű gyűjteménye a Spanyolországban található épületeknek. 

4 nap/3 éjszakás turnusoknál transzfer a repülőtérre a kora esti órákban, hazautazás a Wizz Air esti járatával. 5 nap / 4 éjszakás turnusoknál vacsora a szállodában.

5. nap: Barcelona-Budapest
Az IV.30-i turnusban reggeli a szállodában, szabad program majd hazautazás az esti járattal. A VI.6. és IX.25-i időpontok esetében reggeli hidegcsomagban, majd az idegenvezető kíséretében transzfer a repülőtérre. 

A látnivalók sorrendje változhat. Helyszínen fizetendő üdülőhelyi díj: 1,00 EUR/fő/éj 

A VI.6-i és IX.25-i időpontokban az alapdíj a feladható poggyászt tartalmazza. Egyéb időpontokban a feladható poggyász ára a Wizz Air szabályzatának megfelelően fizetendő.

Kapcsolódó cikkek

» A Guell Park, Barcelona - Kovács Attila, 2017. szeptember. 21
» A nyár Barcelonában - Kovács Attila, 2017. június. 30
» Barcelona hangulata - Kovács Attila, 2016. december. 23
» A legszebb park a világon – Park Güell - Etédi Alexa, 2013. július. 23
» Barcelona újra alkot: Tündérmese és Kísértetház keveredik - Etédi Alexa, 2013. május. 17
» La Sagrada Familia - Ürögi Beáta, 2013. január. 28
» Esti séta Barcelonában - Kovács Attila, 2012. szeptember. 07
» Barcelona piactere - La Boqueria - Kovács Attila, 2012. augusztus. 15

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Fakultatív programok
Montserrat kirándulás (min. 15 fő): 21 000 Ft/fő
Besalu-Figueres kirándulás (min. 15 fő): 16 900 Ft/fő
Gaudi nyomában (min. 15 fő): 31 900 Ft/fő
Camp Nou (min. 15 fő): 26 900 Ft/fő
Gaudi+Camp Nou (min. 15 fő): 41 900 Ft/fő
 
Az árváltozás jogát fenntartják.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Kiutazást menetrend szerint közlekedő repülőjárattal, 4 éjszaka szállást 3 csillagos szállodában büfé jellegű félpanziós ellátással, magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

A betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, fakultatív programokat, a repülőtéri illetéket, a kötelező útlemondási biztosítást, a foglalási díjat, a belépőket, idegenforgalmi adót. 

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték
Foglalási díj
Útlemondási biztosítás
Idegenforgalmi adó

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
Helyszínen fizetendő üdülőhelyi díj: 1,00 EUR/fő/éj
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

 A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Wizz Air menetrend szerinti járatával.

2019.04.20., 04.30., 05.25., 10.23.
Budapest (BUD) - Barcelona(BCN) 06:05 08:40
Barcelona(BCN) - Budapest (BUD) 22:35 01:10
 
2019.06.06., 09.25.
Budapest (BUD) - Barcelona(BCN) 06:05 08:40
Barcelona(BCN) - Budapest (BUD) 09:20 11:55
 
A menetrendváltozás jogát a légitársaság(ok) fenntartják
Szállás: 

3*-os szállodában Calella vagy Santa Susanna nyaralóhelyen.

Étkezés: 
A részvételi díj büfé félpanziós ellátást tartalmaz.
A területről: 
Andalúzia Spanyolország európai részének legdélebbi tájegysége és autonóm közössége. A Gibraltárral és Portugáliával is határos tartomány a Sierra Nevada több ezer méteres csúcsaitól egészen a Costa del Sol homokos tengerpartjáig terjed. Andalúziát világszerte gyönyörű városairól, mecsetjeiről, a bikaviadalokról, pompás lovairól és sherryjéről ismerik. A tartomány neve a középkori arab megszállók (mórok) által létrehozott állam, al-Andalúsz nevéből származik, amelynek bizonytalan eredetű végső forrása valószínűleg vandálok lakta területre utal. A tartomány központi részét az Andalúziai-medence uralja. Egykor öböl volt, de a Sierra Nevada és a Sierra Morena folyói lassan feltöltötték. A hatalmas síkságnak ezer arca van. A tartomány igazi arcát a hegységek adják meg. Északon húzódnak a Sierra Morena és a Bétikai-hegység láncai, míg a déli partok mentén a Sierra Nevada hófödte csúcsai magasodnak. Ezeken a vidékeken épültek a kicsi, fehérfalú házakkal teletűzdelt, csendes falvak. A hegyek ormain gyakran hajdani erődök, várak romjait látjuk. A vadregényes táj értékeit nemzeti parkok őrzik.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Spanyolországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!