Vad Borneó - Mt.Kinabalu

12 napos körutazás Kuala Lumpurban és Borneó esőerdeiben + Fülöp-szigeteki hosszabbítási lehetőséggel

Borneó... ennek a szónak már a hangzása is vadregényes..., orángutánok hangjára ébredni, vagy fejvadász törzsek cölöpházaiba lépni azonban minden gyermekkori képzeletet felülmúl. 12 vadregényes nap Kuala Lumpurban és Borneó esőerdei mélyén, barlangjaiban, folyóin, hegycsúcsain, és fejvadász törzsek vendégségében

Alapár tartalmazza

9 éjszaka szállást (3-4-5*, 4 éjszaka esőerdei és hegyvidéki lodge), reggelis, 7 alkalommal ebéd és 4 alkalommal vacsora ellátást, a részletes ismertetőben felsorolt programokat, minden szükséges transzfert (busz), a magyar csoportvezető díját, az idegenvezetést, a Budapest - Kuala Lumpur - Budapest, Kuala Lumpur - Sandokan, Sandokan - Kota Kinabalu, Kota Kinabalu - Mulu, Mulu - Kuala Lumpur repülőjegyeket.

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetékeket, belépők, engedélyek, egyéb kinti költségek, az egyéni kiadásokat (hordár, fotóengedélyek, stb.), a kötelező biztosításokat és a fakultatív program árát. BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Hossz: 
12 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum 15 fő
Program: 

1-2. nap: Budapest – Kuala Lumpur
Elutazás Budapestről Malajziába, éjszaka a repülőn. Kora délutáni érkezés után felfedező séta Chinatown vörös lampionokkal kivilágított sikátoraiban és a Bintang Walk hagyományos maláj utcai kifőzdéi között, ahol engedhetünk az egzotikus illatok és ízek, valamint egy-két hűsítő Tiger sör csábításának. Az egysínű magasvasúttal, a Monorail-lel tett metrózásunk után, a lenyűgöző Petronas ikertornyok látványától elvarázsolva térünk nyugovóra első trópusi éjszakánkon. Szállás: Kuala Lumpur.

3. nap: Kuala Lumpur – Sandakan – Sepilok
Reggeli városnéző túránkat a 421 méter magas Menara Kuala Lumpur tévétorony kilátójában kezdjük, majd a csillag-kupolájú Masjid Negara nagymecsetbe zarándokolunk. Az Iszlám Művészetek Múzeumában tett látogatás után a város főtere, a bájos Merdeka tér következik. Megtekintjük a mór stílusú Sultan Abdul Samad Building épületét, az egykori gyarmati adminisztráció központját, a Royal Selangor klubot és a gótikus St. Mary anglikán székesegyházat, majd a repülőtérre hajtunk és a cölöpházairól ismert Sandakanba repülünk, hogy megkezdjük borneói kalandozásainkat. Szállás: Sepilok.

4. nap: Sepilok – Kinabatangan-folyó – Abai
A Sepilok Orángután Rehabilitációs Központ árvái között kezdjük a napot, majd a Bornean Sun Bear Conservation Centre-be látogatunk, hogy megismerkedjünk a maláj medvével. Ebéd után csónakokba szállunk és az 560 km hosszú Kinabatangan-folyón délnek hajózva bevetjük magunkat a sabahi dzsungel mélyébe. A folyóparti esőerdő sósvizi krokodilok, a borneói törpeelefánt, hosszúorrú majmok és a szarvascsőrű madár természetes élőhelye, de itt él a ködfoltos párduc és a rendkívül ritka szumátrai orrszarvú is. Miután elfoglaljuk romantikus szállásunkat a Jungle Lodge-ban, esti vízi szafarira indulunk. Az éjszaka világító szentjánosbogarak ezreinek társaságában ér minket a vadregényes folyón. Szállás: Abai Jungle Lodge.

5. nap: Abai – Pitas tavak – Sukau
Hajnalban a gibbonok hangjára ébredünk. Még pirkadatkor a Pitas-tóra irányítjuk csónakjainkat, ahol Borneó mangróve- és láperdei madárvilágával ismerkedünk, majd reggeli után vendégségbe megyünk az őslakos Orang Sungai törzs, a „folyami emberek” falujába. Ebéd után folytatjuk kalandtúránkat a Kinabatangan-folyón Sukau irányába, ahol az óriás sziget egy újabb arcát mutatja majd nekünk. Szállás: Kinabatangan Riverside Lodge.

6. nap: Sukau – Sandakan – Kota Kinabalu – Kinabalu Nemzeti Park
Reggeli után visszahajózunk a legendás Sandakanba, majd Kota Kinabaluba repülünk. Az este már a Kianabalu Nemzeti Park hangulatos, hegyi szállójában talál minket. Szállás: Kinabalu Nemzeti Park

7. nap: Kinabalu Nemzeti Park – Poring források
Egész napos kirándulás a Kinabalu Nemzeti Parkban! Felfedező túránkat a Poring Hot Springs termálforrásoknál kezdjük, ahol átsétálhatunk Borneó egyik leghosszabb, a lombkoronák magasságában kifeszített függőhíd-rendszerén is! Utunkat a Botanikus Kert tanösvényein folytatjuk, ahol a trópusi hegyvidék virágcsodáival ismerkedünk. Ha szerencsénk van, tanúi lehetünk az óriás bűzvirág, a rafflesia virágzásának is, melynek átmérője az 1 métert, tömege pedig a 15 kg-ot is elérheti. Este Kota Kinabaluba utazunk, vacsora a kikötői éjszakai piacon (opcionális)! Szállás: Kota Kinabalu.

8. nap: Észak-Borneó gőzvasút – Mari Mari törzsi hosszúházak
Reggeli után négy órás nosztalgiautazás a gyarmati időket idéző North Borneo Steam Train fedelzetén. Ebéd a luxus utasellátóban. Délután a Mari Mari Cultural Village skanzenbe látogatunk, hogy Borneó bennszülött, törzsi hagyományaival ismerkedjünk. A faluban öt etnikai közösség kulturális, zenei, építészeti sajátosságiba nyerhetünk egyedi betekintést, látogatást téve például a Murut fejvadász törzs hosszúházaiban is. Igazi táncos, zenés előadás vár ránk! Szállás: Kota Kinabalu

9. nap: Kota Kinabalu – Mulu Nemzeti Park
Kora reggel Miri átszállással a Gunung Mulu Nemzeti Park központjába, Mulu városába repülünk, majd a lombkorona magasságában megkezdjük az esőerdő felfedezését: egyenúlyozás a Canopy Skywalk 480 méter hosszú függőhídjain. Délután “alászállunk” Sarawak föld alatti világába: mintegy 3 km gyaloglás után érjük el a Szarvas-barlangot, mely a világ legnagyobb járatát (174 m széles és 122 m magas) rejti magában. Több ezer denevér drámai kirajzásának lenyűgöző látványa zárja a napot. Szállás: Royal Mulu Resort.

10. nap: Mulu Nemzeti Park
Reggeli után a Penan törzshöz látogatunk, majd hosszúcsónakjainkkal a Tisztavíz-barlang bejáratához evezünk. A barlang mintegy 107 km hosszú járatrendszerének kristálytiszta folyóvizében akár úszkálni is lehet. A barlang bejárása után visszatérük szállásunkra, élvezzük a hagyományos borneói hosszúházak stílusában épített, ám minden egzotikus luxussal ellátott Royal Mulu Resort kényelmét. Kontrasztot keresve, este elsétálhatunk a park egyetlen betonútja mentén fekvő helyi cölöpházkocsmába is. Szállás: Royal Mulu Resort.

11-12. nap: Mulu Nemzeti Park – Kuala Lumpur-Budapest (Opcionális: Manila)
Reggeli, kényelmes indulást követően elbúcsúzunk a borneói dzsungelvilágtól és visszarepülünk Kuala Lumpurba, hogy a Fülöp-szigetek trópusi világában nem hosszabbítókkal Budapest felé vegyük az irányt. (Opcionális: Vad Borneó túránk befejezése után Kuala Lumpur repterén elbúcsúzunk a hazafelé tartóktól, majd a varázslatos Fülöp-szigetek fővárosába, Manilába repülünk. Szállás: Manila.)

Fülöp-szigeteki hosszabbítás esetén (amennyiben részt szeretne venni a programon, kérjen további tájékoztatás és árakat irodánktól):

12. nap: Opcionális: Manila – Bohol-sziget és Alona Beach
Reggeli után városnézés a nyüzsgő ázsiai metropoliszban: barangolás az Intramurosban, a középkori erődített városnegyedben és a Fort Santiago erődben, a spanyol gyarmatbirodalom legerősebb keleti bástyájában. Látogatás a barokk St. Augustin katolikus templomban, a Rizal parkban, a 2. világháborús American Memorial Parkban és Makatiban, a város modern üzleti központjában. Délután Bohol szigetére repülünk, transzfer Alona Beach-re, élvezzük trópusi szigetünk tengerpartját és hotelünk kényelmét. Szállás: Alona Beach resort szálló.

13. nap: Opcionális: Csokoládé-hegyek és Alona Beach
A mai nap fénypontja a rejtélyes Csokoládé-hegyek felfedezése. A sok száz, szabályos kúp vagy félgömb alakú dombocska eredetét a mai napig homály fedi. A különleges természeti jelenség bejárása után egy újabb érdekesség vár rank: találkozás a Fülöp-szigeteki koboldmakival. Az egyik legkisebb főemlős magassága mindössze 10-15 cm, testtömege pedig 80-160 g. A koboldmaki legfeltűnőbb ismertetőjele hatalmas szemei, melyek akár 16 mm szélesek is lehetnek. Ezek az aránytalanul óriási szemek ráadásul rögzítettek üregükben, a koboldmaki azokat mozgatni nem tudja, fejét viszont 180 fokban is képes elfordítani. A trópusi őserdők sűrű növényzetében és a bambuszhajtásokon élő kisállattal való megismerkedés után motorcsónakokba szállunk és behajózunk a Loboc-folyón. A fedélzeten ebédelünk és gyönyörködünk a tájban. Szállás: Alona Beach resort szálló.

14. nap: Opcionális: Bohol-sziget – Puerto Princesa (Palawan-sziget)
A csodálatos Bohol-szigeten tett kalandozásaink után Manila érintésével átrepülünk Puerta Princesá-ba, a trópusi Palawan-sziget “fővárosába”. Szállás: Puerto Princesa.

15. nap: Opcionális: Puerto Princesa Föld Alatti Folyó Nemzeti Park
Egész napos kalandozás a világ új hét csodája egyikének tartott, a Világörökség részének választott Puerto Princesa Föld Alatti Folyó Nemzeti Parkban, a világ leghosszabb hajózható föld alatti vízfolyásán evezve, kristálytiszta lagúnákon és bámulatra méltó cseppköveket rejtő barlangok mélyén. Ebéd után könnyű túra a Majom-ösvényen, varánuszokat kerülgetve és a palawani szarvcsőrű madár nyomában. A park mintegy 800 növényfajnak, 165 fajta madárnak, 30 féle emlősnek, 19 fajta hüllőnek és 9 különböző denevérfajnak ad otthont. Szállás: Sabang resort szálló.

16. nap: Opcionális: El Nido – Miniloc-sziget
Ebéd után elindulunk a sziget északi részének felfedezésére. Mintegy 6 órás utazás után érjük el El Nido városát, ahol hajóba szállunk és Miniloc szigetére “vitorlázunk”. Paradicsomi képek, háborítatlan korallzátonyok, színpompás tengeri élővilág a türkizkék, kristálytiszta tengerben. Szállás: El Nido / Miniloc-sziget resort szálló.

17. nap: Opcionális: Trópusi pihenés
Másfél napos pihenés, napozás, strandolás. Szállás: El Nido / Miniloc-sziget resort szálló.

18-19. nap: Opcionális: El Nido – Manila – Budapest
Reggeli után elbúcsúzunk Palawan csodálatos trópusi szigetétől és Manilába repülünk, majd átszálással elindulunk Budapest felé. Éjszaka a repülőn, érkezés Budapestre a déli órákban.

Kapcsolódó cikkek

» Kelet-Malajzia tájai - Kovács Attila, 2017. június. 07
» Bali látnivalói - Kovács Attila, 2017. április. 14
» Egy indonéz utazás képei - Kovács Attila, 2016. január. 22
» Hajóval Indonézia szigetvilágában - Kovács Attila, 2013. december. 29
» Vihar a szigeten, Lombok, Indonézia - Kovács Attila, 2013. december. 29
» Rózsaszín tengerpart, Komodó, Indonézia - Kovács Attila, 2013. december. 29
» Moyo sziget, Indonézia - Kovács Attila, 2013. december. 29
» Titkos strandok Lombok szigetén - Kovács Attila, 2013. december. 28
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Fakultatív programok

Mt. Kinabalu túra minimum 2 főtől.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

9 éjszaka szállást (3-4-5*, 4 éjszaka esőerdei és hegyvidéki lodge), reggelis, 7 alkalommal ebéd és 4 alkalommal vacsora ellátást, a részletes ismertetőben felsorolt programokat, minden szükséges transzfert (busz), a magyar csoportvezető díját, az idegenvezetést, a Budapest - Kuala Lumpur - Budapest, Kuala Lumpur - Sandokan, Sandokan - Kota Kinabalu, Kota Kinabalu - Mulu, Mulu - Kuala Lumpur repülőjegyeket.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetékeket, belépők, engedélyek, egyéb kinti költségek, az egyéni kiadásokat (hordár, fotóengedélyek, stb.), a kötelező biztosításokat és a fakultatív program árát. BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Kötelező költségek: 

Reptéri illeték, belépők, engedélyek, egyéb kinti költségek, melynek aktuális összege az árkalkulációnál látható.
Kötelező biztosítások: útlemondási és BBP biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők, engedélyek, személyes kiadások, fakultatív programok.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő. 30 nappal indulás előtt foglalva a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a fizetendő 30 nappal indulás előtt.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti járatokkal Budapestről Kuala Lumpurban.

Szállás: 

3-4-5* szállodákban, 4 éjszaka esőerdei és hegyvidéki lodge-ban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis és 7 alkalommal ebéd, 4 alkalommal vacsora ellátást tartalmaz.
Csomagolás: 
Vízum: 
Vízum nem szükséges. Az utazáshoz mindössze az út vége után még legalább hat hónapig érvényes útlevélre van szükség.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Kötelező védőoltás nincs, de az egyenlítői égövi fekvése miatt a hepatitisz (A, B) és a malária elleni védekezésre ajánlatos felkészülni. Amennyiben tájékozódni szeretne a térségben előforduló megbetegedésekről, kérjük, forduljon orvosához, vagy a nemzetközi oltóközpontokhoz. Országos Epidemiológiai Központ Nemzetközi Utazás-egészségügyi és Oltóközpont 1097 Budapest, Gyáli út 3/a Tel.: (06-1) 476-1364 Rendelés: Hétfő – csütörtök: 9 -14 óra (13.30-ig lehet sorszámot húzni!) Nemzetközi Oltóközpont 1134 Budapest, Váci út 70. Telefon: (06-1) 78-78-770, 06/20-208-7878 Rendelés Hétfő – péntek: 10:00 – 20:00 Szombat: 10:00 – 16:00
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!