Az Aurora borealis titkai Az Északi fény megfigyelése, a sarki éjszakában

6 napos körutazás Norvégiában

Az Északi sarkkör világa túlságosan szép és rejtőzködő ahhoz, hogy 40-50 fős csoportokban érkezve átfussunk tájain. Különleges természeti szépségei nem érhetőek el 5 perc sétával a buszparkolókból vagy a zajos ajándéküzletek bazársoraiból (mert ilyenek itt nincsenek...)

Alapár tartalmazza

A szállást reggelivel, repülőtéri transzfert, megadott programokat, helyszíni közlekedést, magyar nyelvű idegenvezetést az egész program időtartama alatt.

Alapár nem tartalmazza

A repülőjegy díját illetékkel, programban feltüntetett belépők és fakultatív programok díját, baleset, betegség és poggyászbiztosítást és útlemondási biztosítást (1,5%).

Hossz: 
6 nap
Szállás: 
szálloda
****
Létszám: 
A program maximális létszáma: 8 fő
Program: 

1. nap: Budapest - Tromsø

Utazás Budapestről menetrend szerinti járattal, várhatóan oslói átszállással Tromsø-be. Menet közben Tromsø történetének áttekintése a városalapító Ohtere viking vezér korától, Erik Thorvaldsson és Leif Erikson legendás utazásain át, az UiT Egyetem (The Arctic University of Norway) megalapításáig. Megérkezés után kisbuszunk felvétele a repülőtéren, majd néhány perces vezetés a szálláshelyünkre. Fakultatív vacsora a belvárosban, sétával a kikötőben.Szállás Tromsø-ben (5 éj).

2. nap: Tromsø - Északi fény megfigyelés

Reggeli látogatás a festői szépségű Tromsø- és Sandnessund hidaknál, majd séta Tromsø óvárosában. 10:00 órától látogatás a Polar Museumban (Sarkvidék Múzeum). Ismerkedés a legfontosabb norvég sarkkutatók (Fridjof Nansen, Roald Amundsen, Hjalmar Johansen, Samuel Balto, Otto Sverdrup) életével, munkásságával. Séta a Tromsø Museumba, Földünk egyetlen helyére, ahol minden nap megfigyelhető az Aurora borealis. A tárlatok bejárása: Az Arktisz vadvilága; A sápmik (lappok) hagyományos kultúrája; Az Északi fény világa. Szabadprogram fakultatív ebéddel. Az egyedi stílusú Arctic Cathedral (Sarkkör Katedrális) megtekintése, majd délutáni visszaérkezés a hotelbe és rövid pihenő. 18:00 órától 6-7 órás fakultatív Aurora Chase, vagyis Aurora borealis kutatás, helyi kísérők irányításával. (A csoportot Északi fény megfigyelésre szakosodott helyi szervezők szállítják, külön járművekkel – több helyszínre, a meteorológia információk, illetve koordinált megfigyelőrendszer információ alapján.) Visszaérkezés a hotelbe hajnali 01:00 – 02:00 óra között.

3. nap: Sommarøy - kutyaszán kirándulás

Kései reggeli után kb. 90 perces utazás a Kvaløya- és Hillesøya szigetek legfestőibb pontjain át Sommarøy halászfalvába, a Norvég-tenger partjára. (Figyelem! Az egy irányban 60 km hosszúságú utazás időtartama, lebonyolíthatósága az útviszonyok függvénye.) A drámai szépségű szigetek és a nyílt tenger fényképezése, sétával az Észak-atlanti áramlás következtében be nem fagyott tenger partján. Délutáni visszautazás Tromsø-be. Látogatás a Polaria intézetben: a Barents-tenger élővilágát bemutató akvárium, majd a Spitzbergákat bemutató természetfilm megtekintése. Délutáni visszaérkezés a hotelbe, majd rövid pihenő. 18:00 órától 4 órás fakultatív kutyaszán kirándulás. (A kutyaszán programhoz a megfelelő meleg öltözetet a szervezők biztosítják. A programot rövid felkészítő foglalkozás előzi meg. A kirándulást lapp Iawoban (sátorban) felszolgált vacsora és élménybeszámoló követi.) Visszaérkezés a hotelbe este 11:00-kor.

4. nap: Hótalpas séta

Reggeli után rövid utazás a hótalpas sétánk kiindulópontjára. Rövid felkészítés a hótalp használatáról, majd könnyű, de annál szebb séta, néhány alacsonyabb, jó kilátást nyújtó gerincre. Menet közben tea- fotó- és (szerencsés esetben) rénszarvas megfigyelő szünetek. A hótalpas program hossza 4,5 óra. Visszaérkezés a városba délután 3 óra körül. Szabad program vagy fakultatív látogatás az 1877-ben alapított Mack Brewery Sörfőzdében: A méltán nagyhírű Isbjörn (jegesmedve) és Haakon sörök megízlelése. 19:00 órától az Északi fénnyel kapcsolatos lapp és viking mondák valamint sagák felelevenítése, majd Aurora borealis keresés 22:00 óráig.

5. nap: Ulls-fjord - Breivikeinet

Kései reggeli után utazás az Ulls-fjord partvidékére. A fjord nyugati oldalán lévő Lyngsalpene (Lyngen-Alpok) égbenyúló vonulatainak fényképezése, (jó látási viszonyok esetén) a legfontosabb csúcsok és gleccserek beazonosításával. (Figyelem! Az egy irányban 60 km hosszúságú utazás időtartama, lebonyolíthatósága az útviszonyok függvénye.) Rövid séták Breivikeinet kikötőjében, majd Sjursnes partvidékén. Visszautazás a délutáni órákban Tromsø-be. Látogatás a Tromsø Domkirkében, Norvégia egyik legnagyobb fatemplomában, majd szabadprogram és búcsú Tromsø városától.

6. nap: Tromsø - Budapest

Transzfer a repülőtérre. Elrepülés várhatóan oslói átszállással Budapestre.

Kapcsolódó cikkek

» Norvégia - Kovács Attila, 2017. november. 06
» Norvégia vadregényes tájain - Kovács Attila, 2015. október. 10
» 7 hely, ahol tilos meghalni - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 10
» Kajakkal Kaprijén - Hudanik Zsolt, 2018. január. 15
» Egy tündéri kis település Angliában: Bibury - Kovács Attila, 2018. január. 14
» Kajakkal az Ohridi-tavon - Kovács Attila, 2018. január. 14
» Kiváló síszállás Ausztriában - Dorfhotel Seeleitn - Kovács Attila, 2018. január. 11
» Norvégia: hűsítő utazás a fjordok földjén - Kovács Attila, 2018. január. 08
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Hasonló utazások, nyaralások:
Fakultatív programok

1. Aurora borealis túra kisbusszal: 53 500 Ft

2. Kutyaszános északi fény túra: kb. 66 800 Ft

3. Hótalpas túra: 47 900 Ft

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

A szállást reggelivel, repülőtéri transzfert, megadott programokat, helyszíni közlekedést, magyar nyelvű idegenvezetést az egész program időtartama alatt.

Alapár nem tartalmazza: 

A repülőjegy díját illetékkel, programban feltüntetett belépők és fakultatív programok díját, baleset, betegség és poggyászbiztosítást és útlemondási biztosítást (1,5%).

Kötelező költségek: 

Repülőjegy és repülőtéri illeték.
Útlemondási biztosítás
Elvárt borravaló.

Helyszíni költségek leírása: 

Borravalók, további étkezések, személyes kiadások, fakultatív programok, belépők.

Belépők: összesen: kb.: 380 NOK (helyszínen fizetendőek)
Polar & Polstjerna & Tromsø Múzeumok kombinált jegy
Arktisz Katedrális
Polaria Intézet

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
380 NOK/fő
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrendszerinti repülőjárattal Tromsøbe, a helyszínen bérelt kisbusszal

Szállás: 

5 éj Tromsø-ben, 4*-os szálloda 2 ágyas szobáiban

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
Időjárás: 
Norvégia déli részén nyáron 20, télen -2, északon nyáron 13, télen -5 fok körül van az átlagos napi csúcshőmérséklet.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes útlevél vagy személyi igazolvány birtokában utazhatnak be. Nem javasoljuk a régi típusú, illetve ideiglenes személyi igazolvánnyal történő utazást. A norvég hatóságok a nem digitalizált adattartalommal kiállított okmányokat az esetek többségében nem fogadják el.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!