Albánia felfedezése Korfu pihenéssel

8 napos körutazás Albániában

Albánia az elmúlt évtizedben függetlenné vált a fejlodés útjára lépett kis balkáni ország jelentos erofeszítéseket tett a turizmus fejlesztésére. Látnivalókban nincs hiány! (Butrint - Foinike - Gijokastra - Berat - Elbasan - Tirana - Kruje - Durres - Apollonia - Vlora - Lloegra - Saranda)
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

utazást repülővel, helyben autóbusszal, szállást reggelis ellátással, idegenvezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza

repülőtéri illetéket, a helyszíni belépőket, baleset, betegség, poggyász biztosítást, árfolyam pótdíjat idegenforgalmi adót, útlemondási biztosítást, egyéb étkezéseket, fakultatív programok költségeit. A részvételi díj nem tartalmazza az esetlegesen felmerülő, kötelezően fizetendő árfolyam pótdíjat, melynek pontos mértékéről az ügyintézők adnak tájékoztatást a foglalást követően (az árfolyam pótdíj összege függ: az EUR árfolyamtól, a választott fakultatív programoktól és egyéb opciós költségektől).

Hossz: 
8 nap
Létszám: 
minimum létszám: 13 fő

Szállás

Elhelyezés: - 5 éj jó színvonalú 3* -os hotelekben - 1 éj 4* hotel Skhodra-ban - Korfun 2 éj Ipsos partmenti 2*+ hotelben  

Program: 

Idegenvezetés:
- magyar idegenvezetés Albániában végig
- emellett helyi idegenvezetők is az alábbi városokban: Butrint, Tirana, Kruje

Tervezett létszám: 20-25 fő
Mini csoport felár 13-19 főesetén

1. nap Repülés du. Korfura. Szállás elfoglalása (2 éj)

2. nap KORFU Ajánlott egésznapos fak. Korfu szigettúra: Korfu szigettúra: Megtekinthetjük az örökzöld sziget legszebb látnivalóit: Achilleon Palota – Erzsébet királyné részére épített díszes palota dísztermekkel, antikolt szobor keringővel csodás hegyi környezetben. Korfu városban (Kerkyra) séta a velencei eredetű hangulatos óvárosban és a tengerbe nyúló Régi Erődnél. Korfu városból a hegyes nyugati partra utazunk, ahol Paleokastritsa festői tengeröblei, zöldellő és sziklás hegyoldalai rabul ejtik a látogatót. Megtekinthető a hegytetőn álló ortodox kolostor valamint fakultatív hajókázás tehető az öbölben. A hegyoldali Lakonesból páratlan panoráma tárul szemünk elé (szabadidő, vásárlási lehetőség). Vagy egyéni szabadidő Korfu városban.  

3 nap. BUTRINT - FOINIKE - GJIROKASTRA Reggel utazás gyorshajóval Korfu város - Saranda útvonalon. Albániába érkezvén elsőként felkeressük a világörökségi Butrint: ősi romvárosa az azonos nevű tó és a tenger közötti dombon terül el lenyűgöző körpanorámával. Megtekintjük a római kori valamint bizánci és velencei kor emlékeit egyaránt (színház, alsóváros, bazilika, várerőd, stb.). Rövid megállás az autentikus Foinike-ben, Mesapotam kolostor. Gjirokastra világörökségi műemlékváros telis-tele régi házsorokkal, terekkel (Néprajzi múzeum). Szállás Berat-ban.

4.  BERAT - ELBASAN Berat – Albánia No. 1. műemlékvárosa, melyet az ezer ablak városának is neveznek. Felkeressük a folyó felett magasodó bizánci citadellát; óvárosi séta során megtekinthető a XV. sz. mecset és néhány ortodox templom. Elbasan-ban megtekintjük: középkori vár, St.Maria ortodox templom, Bazar Kapu. Szállás Tiranában.  

5. TIRANA - KRUJE Ismerkedés Albánia fővárosával: gyalogosan és busszal Skander bég szobra, Ethen Bey Mecset, Óratorony, katolikus és ortodox templom, kultúrpalota, kormányzati épületek, Nemzeti Múzeum; Kruja – Albánia egyik fő turista attrakciója ez a hegyi kisváros: helyreállított vár Skander bég múzeummal, régi bazár. Szállás a tengerparti Durres-ben.  

6. nap  DURRES - APOLLONIA - VLORA Az illír alapítású kikötővárosban, Durres-ben felkeressük a római amfiteátrumot, a Velencei tornyot es a Régészeti múzeumot. Az ókori Apollónia érdekes romkertje és kolostora rabul ejtik a látogatókat. Az azonos nevű, melyen benyúló tengeröböl partján fekvő Vlora-ban megtekintjük a Függetlenségi emlékművet és a Kanina-várat. Szállás Vlora-ban  

7. nap Végig az ALBAN RIVIERAN Déli irányban utazunk vadregényes mediterrán tájon a panoramás úton. Kellemes séta a Llogera N.Parkban majd Ali Pasha váránál. Rövid fürdési lehetőség valamely álomszép strandon. Kávészünet Himara városkában. Szállás a dél-albán üdülővárosban, Saranda-ban.  

8. nap   SARANDA Szabadidő Saranda látványos tengerparti sétányán. Áthajózás Korfura, majd transzfer a reptérre. Utazás haza kora d.u.

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

Korfu szigettúra + Sissi kastély 

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

utazást repülővel, helyben autóbusszal, szállást reggelis ellátással, idegenvezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

repülőtéri illetéket, a helyszíni belépőket, baleset, betegség, poggyász biztosítást, árfolyam pótdíjat idegenforgalmi adót, útlemondási biztosítást, egyéb étkezéseket, fakultatív programok költségeit. A részvételi díj nem tartalmazza az esetlegesen felmerülő, kötelezően fizetendő árfolyam pótdíjat, melynek pontos mértékéről az ügyintézők adnak tájékoztatást a foglalást követően (az árfolyam pótdíj összege függ: az EUR árfolyamtól, a választott fakultatív programoktól és egyéb opciós költségektől).

Kötelező költségek: 

repülőtéri illeték és egyéb adók
árfolyam pótdíj
sztornó biztosítás

Helyszíni költségek leírása: 

belépők, idegenforgalmi adó, egyéb étkezések, egyéb személyes kiadások

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

- Aegan Airlines járatával Bp – Korfu – Bp. útvonalon
- a legmodernebb gyorshajóval Korfu város – Saranda kikötő között
- Albániában légkondicionált  

Étkezés: 

A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz, felár ellenében vacsora igényelhető.

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.

99%-os indulási garancia (Kiscsoportos felár) Irodánk meghirdetett útjai – utasaink bizalmának és a vonzó ár/szolgáltatás aránynak köszönhetően – az előző évek átlagában 95% körüli arányban indultak el. Az indulások biztonságát tovább emeljük az alábbiak szerint:

Buszos csoportok: a minimális induló létszám 22 utas, azaz már 22 fős. Csoportot is elindítunk akár a leghosszabb programokra is! A tervezett létszám változatlanul 32-42 fő (az árkalkuláció is erre készült), amely összhangban áll a bemutatott 48-49 üléses autóbuszok férőhely kapacitásával.

22-29 fő közötti csoportok garantált indítását vállaljuk:

• A. az előzetesen kijelölt 49 fős autóbuszt indítjuk el, ez fokozott utazási kényelmet (esetenként akár 2 ülőhelyet is) jelent utasaink részére! A jelentősen emelkedő fejenkénti költségek részbeni kiegyenlítésére utasainktól 6% felár ráfizetését kérjük.

• B. Egyes rövidebb, általában 1 sofőrös programjainknál ún. Midi méretű 29-35 üléses komfortos autóbuszt indítunk. Ezeken a buszokon WC és büfé nincs. Ez esetben a felár mértéke csak 5% az alapdíjra.
 
Egyes rövidebb, általában 1 sofőrös programjainknál (Prága és Dél-Csehország, Alpesi varázslat, Varázslatos Dalmácia,) a minimális utaslétszám 15 fő!
 
Repülős csoportok: Minden repülős körútnál jelezzük a minimum létszámot, melytől a program biztosan indul. Ezenfelül megadjuk a tervezett utas számot is, mely ideális a program minél színvonalasabb lebonyolítására (ennek betartására is odafigyelünk). A minimum és tervezett létszám közti utas szám esetén azonban irodánk felárat számít fel. Ennek díját megtalálják az adott program szolgáltatási blokkjában. Értelemszerűen a jelzett tervezett létszám megléte esetén nem számítunk fel felárat. A nagyobb utazási komfort mellett a kiscsoportos utazás előnyei közé sorolható a bensőségesebb hangulat, a programidők, megállások hatékonyabb kihasználása, az idegenvezetővel való intenzívebb kapcsolattartás. Rendkívül versenyképes áraink és az említett előnyök alapján az elmúlt évek tapasztalata azt mutatja, hogy utasaink a szükséges 5-6 % költségnövekedést megértően fogadják. Emiatt senki sem
mondott még le utazást. Fontosnak tartjuk a meghirdetett programok indulásának garantálását ezáltal is megfelelve az Önök folyamatos bizalmának!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!