Reunion - Mauritius hosszabbítással

9 napos aktív utazás Reunion szigetére

Kevesen tudják, hogy Franciaországnak van egy távoli tartománya, egy kis sziget az Egyenlítőtől délre, valahol az Indiai-óceánban. Mitől különleges Reunion? Mivel francia tartomány, így tagja az Európai Uniónak. Euró a fizetőeszköz, a szolgáltatások francia színvonalúak. A természet azonban a legmerészebb képzeletünket is felülmúlja! A sziget közepén kétezer méteres vulkánok magasodnak, amiket lentebb a legsűrűbb dzsungel borít. A partvonalat fehér homokos, pálmafás partok övezik, az építészet a francia hagyományokat követi. Tűzhányók, őserdők, idilli strandok – úgy érezzük, többet nem kell mondanunk.

Alapár tartalmazza

A párizsi repülőterek közti utazást menetrendszerinti autóbusszal.
Az utazást Réunion szigetén különjáratú autóbusszal.
Két éjszaka szállást Hell-Bourg kisvárosában, szállodában.
Két éjszaka szállást Saint Pierre kisvárosában, szállodában.
Két éjszaka szállást L’Hermitage-les-Bains kisvárosában, szállodában.
Hat reggelit és két vacsorát a szállodákban.
A magyar nyelvű túravezetését.

Alapár nem tartalmazza

A repülőjegyet, reptéri illetéket, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, A további étkezést és az italokat az étkezések során.
A belépőket és a felmerülő fakultatív programok díjait.
A borravalókat.
A poggyász- és balesetbiztosítást.

Hossz: 
9 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
15-30 fő.

Nehézség:

Az utazás programjában két gyalogtúra szerepel, amelyek nehézsége könnyű-közepes. A távolságok és a szintemelkedések nem kimagaslóak, az ösvények jól járhatóak, de egyes helyeken porosak, törmelékesek vagy sziklásak lehetnek. A túrák teljesítéséhez szükséges a túrázási tapasztalat, de nincs szükség kimagasló erőnlétre. Átlagosan sportos erőnléttel mind a két túránk teljesíthető. A túrákra csupán egy kisméretű hátizsákot kell magunkkal vinni, benne esőkabáttal, tartalék meleg ruhával, ivóvízzel és a személyes tárgyainkkal. A túrák végigjárásához elengedhetetlen a magabiztos mozgáskoordináció, a lépésbiztonság és a tériszonytól való mentesség; kizáró ok bármilyen szív- és érrendszeri valamint mozgásszervi betegség. Utazásunk kalandtúra, amely Réunion ritkán lakott vagy teljesen lakatlan részeire is elvezet. Mivel utazásunk során az időjárás változékony lehet, ezért irodánk túravezetője mindenképpen fenntartja a jogot, hogy rossz idő esetén – eső, köd, rossz látási viszonyok – megváltoztassa a programot. Ez jelentheti a különböző látnivalók vagy túrák sorrendjének felcserélését, de különösen zord időjárás esetén – a résztvevők biztonsága, egészségük védelme érdekében – módosulhatnak vagy el is maradhatnak túrák. Ebben az esetben mindenképpen igyekszünk valamilyen más programot szervezni.

Program: » Részletes program

1. nap: indulás Budapestről repülővel Párizson keresztül Reunion felé.
2. nap: érkezés Reunionra. Látogatás Saint-André kisvárosában, egy hindu templomnál, vanília ültetvényen, majd a Menyasszony fátyla vízesésnél. Szállás a hegyek között fekvő Hell-Bourg kisvárosában.
3. nap: gyalogtúra a Mafate-kaldérához. (***)
4. nap: egész napos körutazást teszünk Réunion déli partvidékén: botanikus kert, Saint-Philippe kisvárosa, idilli tengeröblök, strandolás.
5. nap: gyalogtúra a Piton de la Fournaise vulkánra. (***)
6. nap: Cilaos üdülővárosa, kilátópontok, múzemlátogatás, borkóstolás.
7. nap: buszos kirándulás a 2200 m magas Maido csúcsra, majd szabadprogram Saint-Paul városában.
8. nap: strandolás vagy helikopteres sétarepülés Reunion felett. Szabadprogram Saint Dennis-ben, majd repülés Európa felé.
9. nap: párizsi átszállás után repülés Budapestre.

További információ

Kapcsolódó cikkek

» CONGO – THE GRAND INGA PROJECT - gyémántkemény vadvízi kajakfilm - Kollmann András, 2018. május. 10
» Seychelle-szigetek: paradicsom az Indiai-óceánon - Kovács Attila, 2018. április. 14
» Bringával Afrikán át - Fóti Lázár, 2018. február. 26
» A Szahara csodálatos világa - Kovács Attila, 2018. február. 14
» Kirándulás katamaránnal - Mauritius szigetén - Kovács Attila, 2017. augusztus. 31
» A mesés Mauritius - Kovács Attila, 2017. augusztus. 17
» Mauritius a magasból - Kovács Attila, 2017. július. 19
» Lányok a parketten- női bicikli - Fóti Lázár, 2017. július. 05
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Részletes program

1. nap: Budapest – Párizs – repülés Réunion szigetére (éjszaka a repülőn; étkezés: a repülőn szokásos)
A délelőtti órákban indulunk a budapesti Liszt Ferenc repülőtérről az Air France menetrendszerinti járatával Párizsba. A Charles de Gaulle repülőtéren szállunk le, ahonnan helyi járatú autóbusszal utazunk át Párizs másik nagy repülőterére, az Orlyra. Innen délután folytatjuk tovább repülésünket Réunion szigetére. Az éjszakát a repülőn töltjük.

2. nap: Réunion – Saint-Denis – Saint-André – Voile de la Mariée vízesés – Hell-Bourg (szállás: szálloda, étkezés: vacsora)
Kora reggel érkezünk Réunion szigetére, a főváros, Saint Denis repülőterére. Beszállunk a ránk várakozó autóbuszba, amely végig velünk lesz a szigeten tett utazásaink során. Réunion Franciaország tengerentúli tartománya, egy 50 kilométer széles és 70 kilométer hosszú vulkanikus sziget az Indiai-óceánban. A legközelebbi nagyobb szárazföld Madagaszkár, amely 800 kilométerre található Réuniontól. Hatalmas a kontraszt: francia tartományként a sziget az Európai Unió tagja, euró a fizetőeszköz, ugyanakkor az Egyenlítőtől délre fekszik, ahol a lakosság nagyobbik része afrikai leszármazott. A helyi kultúrára azonban a francia mellett az indiai tette a legnagyobb hatást, így sok helyen színes hindu templomokat is láthatunk. Réunion felszínét látványos vulkánok és az azokat borító fantasztikusan szép, trópusi dzsungel jellemzi. A partvonal mentén cukornádat, vaníliát és mangót termesztenek, de sok helyen gyönyörű, homokos strand várja a nyaralókat. A repülőtérről indulva rögtön megkezdjük az ismerkedésünket Réunion keleti részével. Az első állomásunk Saint-André kisvárosa, ahol megnézzük a Colosse nevű hindu templomot, majd egy helyi termelő vanília ültetvényén teszünk látogatást. Megismerkedünk a burbon vanília termesztésével, majd a hegyek felé vesszük az irányt. A célunk Réunion középső része, Hell-Bourg kisvárosa, amelyet hihetetlenül gazdag vegetációjú erdők vesznek körbe. Már az odavezető út is fantasztikus, hiszen igen látványos vízesések zúdulnak alá az út mentén. A Voile de la Mariée, azaz a Menyasszony fátyla zuhatagot közelebbről is megcsodáljuk. Ezután érkezünk Hell-Bourg kisvárosába, ahol egy hangulatos hotelben foglaljuk el a szállásunk. Délután felkeressük a Maison Folio elnevezésű klasszikus 19. századi, kreol stílusban épített villát, majd a nap hátralévő részét pihenéssel és szabadprogram keretében a környékkel való ismerkedéssel töltjük. A vacsoránkat a szálloda éttermében fogyasztjuk el, ahol rögtön meg is kezdjük ismerkedésünket a kreol konyhával. Ezen a szálláson egymás után két éjszakát töltünk.

3. nap: Hell-Bourg – Mafate kaldéra – Hell-Bourg (szállás: szálloda, étkezés: reggeli és vacsora)
Ezen a napon Réunion egyik leglátványosabb gyalogtúrájára indulunk. A reggeli után buszunkkal Hell-Bourg kisvárosából a vulkanikus sziget központi kaldéráihoz indulunk. A célunk a Mafate-kaldéra, amely mind közül a leglátványosabb. Kiszállva a buszunkból, gyalog folytatjuk utunkat a csak gyalogösvényen megközelíthető, hatalmas kráterhez. Az elénk táruló látványra nem készíthet fel senki és semmi: a vad hegyek, a meredek hegyormok és a sűrű dzsungel a Hawaii-szigetek, Borneó vagy Madeira leglenyűgözőbb őserdeit idézik. Az ösvényünk először felfelé, az 1942 m magas Col des Boeufs, azaz az Ökrök-hágóba vezet, majd innen fokozatosan leereszkedünk a kalderába. Sok utazó állítása szerint a látvány a Gyűrűk ura című film hasonló jeleneteit idézi. A tamarindfákkal övezett, helyenként meredek útvonal a kicsiny La Nouvelle faluig (1621 m) vezet, ahová csak gyalogszerrel lehet eljutni. Megpihenünk itt, esetleg felkereshetjük a település kicsiny pékségét, majd a már ismert útvonalon visszatúrázunk a buszunkhoz. Táv: 8 km, szint: fel 850 m, le 850 m. (***) A túra után a Hell-Bourg kisvárosában található szállodánkba utazunk, ahol megvacsorázunk.

4. nap: Hell-Bourg – Saint-Philippe – Cap Méchant – Manapany – Grand Anse – Saint Pierre (szállás: szálloda, étkezés: reggeli)
Egész napos körutazást teszünk Réunion déli, délkeleti partvidékén, amely vadregényes vidékével azonnal leveszi lábáról az utazókat. A vulkanikus eredetű tengerparti sziklák az Indiai-óceán valamint a szigetet alakító vulkánkitörések és lávafolyások állandó harcának tanúi. Felkeressük Saint-Philippe különös erdőségeit, ahol nagyon gyakori a különleges csavarpálma. Meglátogatjuk Réunion legjobb botanikus kertjét, a közel három hektáros és legalább 1500 növényfajnak otthont adó Fűszerek és Parfümök kertjét. Ezután teszünk egy sétát Saint-Philippe barátságos belvárosában, majd felkeresünk néhány fantasztikusan szép partszakaszt. A szélfútta Cap Méchant mind közül a legtitokzatosabb, ahol egykor az izzó lávamezők a tengerbe nyúltak. A mára már megkövesedett, fekete lávafolyások és az őshonos csavarpálmák együtt egészen különleges látványt nyújtanak. Végigsétálunk a sziklák tetején vezető sétaúton (*), majd a közeli Manapany partra utazunk. Ez a szakasz is sziklás, de már alkalmas a fürdésre. Velük szemben szöges ellentétben áll Grand Anse fehér homokos, pálmafás strandja, amely a világ legszebb partvidékei között is megállja a helyét. Itt lesz időnk egy rövid strandolásra is, majd folytatjuk utunkat mai szállásunkra. Kora este érkezünk Saint Pierre kisvárosába, amely Réunion déli részén fekszik. Egy itteni szállodában töltünk el egymás után két éjszakát.

5. nap: Saint Pierre – Piton de la Fournaise – Saint Pierre (szállás: szálloda, étkezés: reggeli)
A mai kirándulásunk célja Földünk egyik legnagyszerűbb tűzhányója, Réunion egyik legfőbb természeti látnivalója, a ma is aktív Piton de la Fournaise vulkán. Már az odavezető út is lenyűgöző, amit kilátópontok sora szegélyez. Áthaladunk a Plaine des Cafres fennsíkon, ahol az egyik megállónk a Nez de Boeuf, azaz a Bika orra nevű kilátó. A Remparts folyó sűrű őserdővel borított völgyébe tekinthetünk le innen. Ezután következik a döbbenetes Plaine des Sables holdbéli homok- és sziklasivataga, majd hamarosan megérkezünk a Pas de Bellecombe kilátóhelyhez. Innen indul mai gyalogtúránk, aminek során a Piton de la Fournaise vulkán három kráterét keressük fel. A Föld egyik legaktívabb és legszebb tűzhányóján járunk, ahol a vulkanikus működés számtalan formáját figyelhetjük meg. Útközben – tanösvénybe illően – magyarázó táblák jelölik az egyes lávatípusokat. Először leereszkedünk a Piton de la Fournaise vulkán 900 m széles és 300 m mély kráterébe, majd érintjük a Formica Léo (2218 m), a Bory, és a Dolomieu (2366 m) krátereket. Közelről csodálhatjuk meg magát a Fournaise vulkánt is, Réunion egyik legmagasabb pontját, majd a már megismert útvonalon visszatúrázunk a buszunkhoz. Táv: 14 km, szint: fel 650 m, le 650 m. (***) A gyalogtúra után visszautazunk Saint Pierre kisvárosába, a szállásunkra.

6. nap: Saint Pierre – Cilaos kaldera – Cilaos – L’Hermitage-les-Bains (szállás: szálloda, étkezés: reggeli)
A reggelit követően a Cilaos kalderához utazunk, amely egy régi, beszakadt vulkáni kráterből alakult ki. A hatalmas kaldéra mélyén találjuk Cilaos kisvárosát, amit csipkés, vulkáni hegyvonulatok vesznek körbe. Egyes hegyoldalak kopárak, míg másokat sűrű növényzet borít. Cilaos nevének jelentése „az elhagyhatatlan hely”, amely minden bizonnyal azokra az igen kellemes termálforrásokra utal, amik az Indiai-óceán egész térségében híresek. A nagyon szép, tóparti városka a lenyűgöző Piton des Neiges vulkán közelében fekszik, amely 3070 méteres magasságával Réunion legmagasabb hegye. A tóparti virágoskerteknek, a panorámának és a hőforrásoknak köszönhetően Cilaos a sziget egyik legkellemesebb helyszíne, igazi paradicsomi vidék. Egy séta keretében fedezhetjük fel Cilaos központját, majd a kilátás kedvéért felsétálunk a Roche Merveilleuse nevű hegyfokra, ahonnan beláthatjuk az egész Cilaos kalderát. Ezután egy múzeumban megismerkedünk a vidékre jellemző, tradicionális hímzésekkel, majd egy pincészetben a környék borait kóstolhatjuk meg. A délutáni órákban érkezünk meg mai szállásunkra, L’Hermitage-les-Bains kisvárosába. Egy hotelben foglaljuk el a szállásunkat, ahol egymás után két éjszakát töltünk.

7. nap: L’Hermitage-les-Bains – Mafate kaldera – Maido csúcs – Saint Paul – L’Hermitage-les-Bains (szállás: szálloda, étkezés: reggeli)
Délelőtt egy szédítő szépségű, autóbuszos kirándulsára indulunk, amelynek célja a híres Mafate kaldéra, Réunion három hatalmas méretű kalderájának egyike. A buszunkkal egészen a 2200 m magas Maido csúcsig megyünk, a Mafete kaldéra leglátványosabb kilátópontjába. Az idevezető út alig 27 kilométer, a szintemelkedés viszont 2200 méter! A hegytető panorámája – tiszta időben – lélegzetelállító; láthatjuk innen a Mafete kaldéra helyenként csaknem 700 méteres sziklafalait, az óceánt, Réunion partvidékének egy részét valamint az alattunk fekvő falvakat, városokat. Ezután leereszkedünk a buszunkkal a partvidékre, ahol Saint-Paul városában, Réunion második legnagyobb településén állunk meg. A belvárossal szabadprogram keretében ismerkedhetünk meg, majd visszautazunk L’Hermitage-les-Bains kisvárosába, ahol a strandon vagy a szállodánk medencéje mentén tölthetjük el a nap hátralévő részét.

8. nap: L’Hermitage-les-Bains – Saint-Denis – repülés Párizs felé (éjszaka a repülőn, étkezés: reggeli és a repülőn szokásos)
A délelőttünket még pihenéssel és strandolással tölthetjük a szállodánk vagy L’Hermitage-les-Bains óceánpartján vagy részt vehetünk egy alighanem életreszóló fakultatív programon. Réunion természeti látnivalóit gyalogosan is felfedezehtjük, de egészen más élményt ígér, ha a levegőből, helikopterből tekintünk le a sziget vulkánjaira, sűrű erdőségeire és vadregényes partvidékére. Pénztárcától függően többféle hosszúságú és útvonalú program közül választhatunk, de abban biztosan lehetünk, hogy nem bánjuk meg a repülést. Dél körül elhagyjuk L’Hermitage-les-Bains kisvárosát és a Réunion fővárosába, Saint Dennis-be utazunk, ahol a szép belvárost szabadprogram keretében járhatjuk be. A késő délutáni órákban a repülőtérre utazunk, ahonnan a Párizsba tartó járatunk indul. Az éjszakát a repülőn utazással töltjük.

9. nap: Párizs – Budapest (étkezés: a repülőn szokásos)
Kora reggel érkezünk Párizsba, ahonnan átszállás után indulunk tovább Budapestre. Már a délelőtti órákban megérkezünk a Liszt Ferenc repülőtérre.

Fakultatív programok

A Réunion program nyolcadik napján lehetőség van a párizsi és budapesti repülés helyett hosszabbításra Mauritiuson. Ebben az esetben a túravezető nélkül, egyénileg lehet átrepülni Mauritiusra, ahol a kiválasztott szálloda munkatársa várja a résztvevőket. A nyaralás végén pedig Mauritiusról közvetlenül (Réunion kihagyásával) lehet repülni Párizsba, majd onnan Budapestre.
Repülőjegy (illetékkel együtt) Réunion és Mauritius között: 75.000 Ft-tól.
Transzfer a repülőtér és a szálloda között oda-vissza: 75 Euro/minibusz.
Szállás: 150 Euro-tól/kétágyas szoba/éjszaka

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

A párizsi repülőterek közti utazást menetrendszerinti autóbusszal.
Az utazást Réunion szigetén különjáratú autóbusszal.
Két éjszaka szállást Hell-Bourg kisvárosában, szállodában.
Két éjszaka szállást Saint Pierre kisvárosában, szállodában.
Két éjszaka szállást L’Hermitage-les-Bains kisvárosában, szállodában.
Hat reggelit és két vacsorát a szállodákban.
A magyar nyelvű túravezetését.

Alapár nem tartalmazza: 

A repülőjegyet, reptéri illetéket, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, A további étkezést és az italokat az étkezések során.
A belépőket és a felmerülő fakultatív programok díjait.
A borravalókat.
A poggyász- és balesetbiztosítást.

Kötelező költségek: 

Repülőjegyek, Repülőtéri illeték, BBP biztosítás

Repülőjegyek és repülőtéri illetékek:

Budapest-Párizs-Réunion oda-vissza repülőjegy: 220.000.- Ft-tól.
Repülőtéri illeték: 156.800.- Ft.

A repülőjegy ára a jelentkezés idejétől függ.
A repülőtéri illeték összege a jegykiállításig változhat.
Helyszíni költségek leírása: 

Saint-André, Vanília ültetvény: 5 Euro
Hell-Bourg, Maison Folio: 5 Euro
Saint-Philippe, Fűszerek és parfümök kertje: 6 Euro
Cilaos, Hímzések háza: 1 Euro
L’Hermitage-les-Bains, 25-55 perc közti helikopteres sétarepülés: 180-320 Euro között / fő
Borravalók: kb. 25 Euro
A közölt árak tájékoztató jellegűek és változhatnak. A helyszínen fizetendő költségek változásáért és bővüléséért irodánk nem tud felelősséget vállalni.

Réunionon a Nyugat-Európában szokásos árszintre kell számítanunk.

Várható költőpénz szükséglet: 
kb. 250-400 EUR/fő + a fakultatív programok költsége.
Előleg: 

150.000 Ft, amely jelentkezéskor fizetendő.

Hátralék: 

99.900 Ft + repülőjegy és repülőtéri illeték, amely indulás előtt 35 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Felszerelés ajánló

Öltözet: strapabíró túracipő vagy túrabakancs, kényelmes túraöltözet, tartalék meleg ruházat, polárdzseki, esőkabát és esőnadrág, fürdőruha. A legcélszerűbb olyan esőkabátot és esőnadrágot hozni, amelyik ún. lélegző (pl. Gore-Tex) anyagból készült. Olyan túracipőt hozz, amit már régóta használsz. Ha új túracipőd van, a túra előtt járasd be, nehogy az utazás alatt törje fel a lábad.
Túrafelszerelés: kis hátizsák a napi kirándulásokhoz, kulacs, elemlámpa, papucs, napszemüveg, naptej, baseball sapka vagy kendő napszúrás ellen, esetleg túrabot.

 

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Utazás Budapest-Párizs-Réunion oda-vissza útvonalon. Helyben bérelt autóbusszal.

A repülőn feladható csomag maximális súlya 20 kg, míg a kézipoggyászé 5 kg lehet. Az útleveled és minden értékes, törékeny dolgot (pl. fényképezőgép) a kézipoggyászba pakolj! Amikor felszállsz a repülőre, ne legyen nálad semmilyen szúró-vágó eszköz (olló, bicska, stb.), mert ezeket a repülőtér munkatársai elveszik. Pakold ezeket a nagy csomagba, amit feladsz a repülőn. Időnként sajnos előfordul, hogy a repülőn feladott csomagunk nem érkezik meg velünk együtt a célállomásra. Ezért elővigyázatosságból célszerű, ha rajtad van a túracipőd, és magadnál tartasz némi meleg ruhát, illetve az esőkabátod. A repülőre nem vagy csak kis mennyiségben vihetők fel különféle folyadékok. A poggyászokról részletesebben a www.bud.hu honlapon tájékozódhatsz.

Szállás: 

Összesen hat éjszakát töltünk el három különböző szállodában, amelyek színvonala középkategóriának felel meg. A szobák mindegyik szállodában kétágyasak és saját fürdő tartozik hozzájuk.

Étkezés: 
A részvételi költség tartalmazza minden nap a reggelit valamint két vacsorát. Az étkezések felsorolása a részletes programban olvasható. Ebédelni a programok során útba eső településeken tudunk vagy a túrák és kirándulások közben, amikre előre be kell vásárolnunk. Ha olyan nap következik, amire előre kell magunknak ebédet vásárolnunk, azt a túravezetőnk mindig előre jelzi. Azokon a napokon, amikor nem biztosítunk vacsorát, a szállásunk közelében több étterem közül is választhatunk. Réunionon iható a vezetékes víz, de vásárolhatunk palackozott ivóvizet is. Másfél liter ivóvíz ára: 0,5-1 EUR.
A területről: 
Réunion hivatalos nyelve a francia, de angolul is sokan beszélnek. A magyar mobiltelefon-szolgáltatók rendelkeznek a térségben roaming partnerekkel. Az utazás során használatos csatlakozók a következő weboldalon láthatóak: www.kropla.com/electric2.htm A digitális fényképezőgépek és mobiltelefonok akkumulátorait a szállásokon feltölthetjük, de célszerű itthonról magunkkal vinni megfelelő átalakítót. Réunion hivatalos fizetőeszköze az euró (€ vagy EUR). Euró kivitelét ajánljuk, maximum 100 eurós címletben. A nagyobb településeken elterjedtek az ATM-ek és a legtöbb helyen fizethetünk bankkártyával is.
Időjárás: 
Utazásunk időpontja a száraz évszakra esik, amikor a levegő hőmérséklete kissé alacsonyabb, mint a nyárnak számító esős évszakban. A maximális hőmérséklet 22-24 °C körül várható, de a tengerpartokon 26-28 °C is elképzelhető. Nagyobb magasságban, a túrák során körülbelül 12-18 °C-ra kell számítanunk. A tengerpart vidékén kicsi a csapadék valószínűsége, de Réunion belső hegyvidékén bármikor kialakulhatnak záporok, zivatarok.
Csomagolás: 
A repülőn feladható csomag maximális súlya 20 kg, míg a kézipoggyászé 5 kg lehet. Az útleveled és minden értékes, törékeny dolgot (pl. fényképezőgép) a kézipoggyászba pakolj! Amikor felszállsz a repülőre, ne legyen nálad semmilyen szúró-vágó eszköz (olló, bicska, stb.), mert ezeket a repülőtér munkatársai elveszik. Pakold ezeket a nagy csomagba, amit feladsz a repülőn. Időnként sajnos előfordul, hogy a repülőn feladott csomagunk nem érkezik meg velünk együtt a célállomásra. Ezért elővigyázatosságból célszerű, ha rajtad van a túracipőd, és magadnál tartasz némi meleg ruhát, illetve az esőkabátod. A repülőre nem vagy csak kis mennyiségben vihetők fel különféle folyadékok. A poggyászokról részletesebben a www.bud.hu honlapon tájékozódhatsz.
Vízum: 
A Franciaországhoz tartozó Réunion az Európai Unió tagja, így a szigetre személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel utazhatunk. Nem magyar állampolgárok a lakhelyük szerint illetékes francia nagykövetségen érdeklődhetnek a beutazás feltételeiről.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező! Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére. Amennyiben valamely résztvevő nem rendelkezik megfelelő biztosítással, induláskor a túravezetőnk eltanácsolja az utazáson való részvételtől!
Korhatár: 
7-60 év
Egészségügyi tudnivalók: 
Láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, akár többféle hasmenés elleni szer, hasfogó, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Az irodánk nem biztosít gyógyszert az utazáson résztvevőknek, kizárólag elsősegélynyújtásban tudunk segédkezni. A biztonság kedvéért utazás előtt (lehetőleg minél hamarabb) konzultálj a Nemzetközi Oltóközpont munkatársaival, vagy a megyei ÁNTSZ szakembereivel, illetve a háziorvosoddal. Kizárólag palackozott víz fogyasztását javasoljuk, amely mindenütt kapható. Másfél liter víz ára nagyjából megegyezik a Magyarországon kapható ásványvizek áraival. Nemzetközi Oltóközpont: Budapest, IX. ker. Gyáli út 2-6. E épület. Nemzetközi Oltóhely: Budapest, XIII. ker. Váci út 174. Érdemes ellátogatni a www.utazaselott.hu internetes oldalra.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!