Advent Zakopánéban

2 napos autóbuszos városnézés

Zakopane Lengyelország legismertebb turisztikai célpontjai közé tartozik. Zakopane a XIX. század második felében vált divatossá, s e divat azóta nemhogy nem szűnik, de évről évre több és több olyan turistát és nyaralót vonz, aki a Tátra tövéből elutazván megfogadja, hogy e helyre sűrűn visszatér majd.

Részvételi díj tartalmazza

Utazás autóbusszal, 1 éj szállás, reggeli ellátás, idegenvezetés.

Részvételi díj nem tartalmazza

Útlemondási biztosítás, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás, belépőjegyek, fakultatív programok, vacsora felár, 2. napon fakultatív ebéd költsége, idegenforgalmi adó.

Hossz: 
2 nap
Szállás: 
panzió

Szállás

1 éjszaka Zakopaneban, panzióban, 2-3 ágyas kényelmes szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében.

Program: 

1. nap:       
Indulás 06.00-kor Budapestről, a Hősök teréről, a Műcsarnok mögötti parkolóból. Folyamatos utazás Lengyelországig, útközben rövid pihenőkkel. Dél körül érkezés Zakopaneba. Érkezésünket követően megtekintjük a II. János Pál megmenekülésének emlékére állított Fatimai Szűzanya templomot. Ezt követően fakultatív kirándulási lehetőség nyílik a Kasprowy csúcsra felvonóval, több, mint 1900 méteres magasságba. Programunk szerint a parkolóból helyi kisautókkal megyünk a felvonó végállomásához, ahonnan a közelmúltban felújított felvonóval indulunk a Kasprowy csúcsa felé. Gyönyörködve a panorámában, feltöltődve a friss hegyi levegővel 1,5 óra múlva visszatérünk Kuznicebe. Ezt követően elfoglaljuk a szállásunkat Zakopaneban. A nap további részében szabdprogramra nyílik lehetőség a városban. Vásárlási lehetőség a piacon (helyi kézműves termékek, szépen kidolgozott bőráruk, fafaragványok). A piac egyik érdekessége az itt élők saját készítésű sajtjai, melyekből kóstolás után lehet vásárolni. A szabadidő alatt lehetőség nyílik még feljutni a Gubalowka csúcsra a zakopanei piac végében található felvonóval, a felvonó 1123 méterre szállítja a kirándulókat. A Gubalowka csúcsról, szép idő esetén gyönyörű panoráma tárul elénk. Téli időszakban a Gubalowka 18.00 óráig közlekedik. 
Estére fakultatív programként fáklyás lovasszánozást (megfelelő minőségű és mennyiségű hó nélkül lovaskocsikázást) ajánlunk egy Zakopane körüli völgyben. A program vacsorát is tartalmaz, melyet egy helyi specialitásokat kínáló étteremben fogyaztunk el. 

2. nap:       
Reggeli után szabadprogram Zakopaneban vagy lovaskocsikázás Lenygelország téli fővárosában. A kocsikkal szép helyekre jutunk el, ahová ezen rövid idő alatt, amíg a városban tartózkodunk, nem lesz lehetőségünk. A lovaskocsikázás után szabadprogramra nyílik lehetőség, majd egy közös fakultatív ebéd következik.
A szanadprogram ideje alatt a világ legkisebb magashegységének számító Tátra történelmét, geológiáját, állat- és növényvilágát bemutató Tátrai Múzeumot ajánljuk megtekintésre.
A múzeumban megismerhetjük a helyi népcsoport hagyományait, életvitelét.

Kora délután hazaindulás. Hazaérkezés Budapestre a késő esti órákban.

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Koronavírus információ

Európa:

A hatályban lévő hivatalos beutazási szabályokat itt ellenőrizheti: konzuliszolgalat.kormany.hu

Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
» Advent Krakkóban - 2 nap
» Zakopane és Bártfa - Dunajeci tutajozással - 2 nap
» Krakkó - Zakopane - 2 nap
» Hétvége Krakkóban - 3 nap
» Krakkó - Wieliczka - Zakopane - 4 nap

Kapcsolódó cikkek

» Zakopane télen - Kovács Attila, 2012. november. 23
» Varsó és nevezetességei - Etédi Alexa, 2019. március. 05
» A Lengyel-Tátra virágai - Láncos utak a Świnicára - Nagy Árpád, 2013. november. 25
» Zakopane alvó lovagja, a Giewont - Nagy Árpád, 2013. június. 05
» Európa 9 legolcsóbb nagyvárosa! - Etédi Alexa, 2013. május. 14
» Várak szép rút kiskacsája – a balatonszentgyörgyi Csillagvár - Déri Eszter, 2021. szeptember. 22
» Last Great Climb egy egy antarktiszi nagyfal első megmászása - Kovács Attila, 2021. szeptember. 19
» Bringával a Wachau-völgyben - Kovács Attila, 2021. szeptember. 19
Fakultatív programok

Kirándulás a Kasprowy csúcsra: kb. 140 PLN/fő
Fáklyás lovasszánozás vacsorával (megfelelő minőségű és mennyiségű hó nélkül lovaskocsikázás) szombaton este: kb. 140 PLN/fő
Lovaskocsizás vagy lovasszánozás Zakopane utcáin: kb. 45 PLN/fő

Vacsora felár: kb. 50 PLN/fő (helyszínen fizetendő)
2. napon fakultatív ebéd kb. 45 PLN/fő (helyszínen fizetendő)

Részvételi szándékuk kérjük előre jelezzék!

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

Utazás autóbusszal, 1 éj szállás, reggeli ellátás, idegenvezetés.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

Útlemondási biztosítás, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás, belépőjegyek, fakultatív programok, vacsora felár, 2. napon fakultatív ebéd költsége, idegenforgalmi adó.

Kötelező költségek: 

Idegenforgalmi adó

Helyszíni költségek leírása: 

Gubalowka felvonó kb. 25 PLN/fő
Tátra Múzeum: kb. 10 PLN/fő

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indlás esetén a teljes részvételi díj fizetendő! 

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő. 

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Az utazás minden esetben modern, légkondicionált autóbusszal történik. Oda- és visszaúton kb. 3 óránként negyedórás pihenők beiktatásával, benzinkutaknál, nagyobb parkolókban, autós pihenőhelyeknél áll meg a csoport. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van nálunk aprópénz. Az autóbuszra a helyfoglalás a foglaláskor még szabad helyek függvényében, előzetes egyeztetés alapján történik.

Szállás: 

1 éjszaka Zakopaneban, panzióban, 2-3 ágyas kényelmes szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
A területről: 
Zakopane a Magas-Tátra lengyel részének legfontosabb városa. Lengyelország téli központja, és egyben a határ mindkét oldalának legnagyobb olyan városa, amely közvetlenül szomszédos a Tátra ívével. A város a Zakopanei-barázda (Rów Zakopiański) alján található, délről a mészköves Tátra erdősége, északról a Gubalówka hegyvonulata zárja. Zakopane a legmagasabban fekvő lengyel város, központja - a Krupówki és a Kościuszko utca kereszteződése - a tengerszinttől számítva 838 méter magasan van. A városba három főút, valamint egy vasútvonal vezet.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére. Az Európai Egészségbiztosítási Kártya nem elegendő, viszont az ellátáshoz LENGYELORSZÁGBAN feltétlenül szükséges, illetve megkönnyíti az ellátást. Amennyiben rendelkezik Európai Egészségbiztosítási Kártyával, kérjük feltétlenül hozza magával!
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.

Az Európai Egészségbiztosítási Kártya nem elegendő, viszont az ellátáshoz LENGYELORSZÁGBAN feltétlenül szükséges, illetve megkönnyíti az ellátást. Amennyiben rendelkezik Európai Egészségbiztosítási Kártyával, kérjük feltétlenül hozza magával!
Vélemények, értékelések
4.8
37 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.8
Program értékelése
4.7
Szállás értékelése
4.9
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.8
5.0
<szöveg nélkül>
Mátraszőlős
5.0
Nagyon jo volt minden csodasan megszervezve. Az idegenvezetonk is Ország Anna nagyon rendes segitokesz volt mindenben.
Csodas volt sz a ket nap.Tervezunk meg Önokkel menni.
5.0
<szöveg nélkül>
Budapest, XVIII. kerület
5.0
<szöveg nélkül>
Kóka
5.0
<szöveg nélkül>
Dunaújváros
5.0
Kényelmes autóbusszal utaztunk egy nagyon kedves soförrel. Az utaskísérőnk Anna, maximálisan gondoskodó, melegszívü ember. Sok érdekességet tudtunk meg tőle a régióról és Lengyel ország történelméről. A szálás is tiszta korszerű, a reggeli sokféle és ízletes.Minden rendben volt.
Budakeszi
5.0
Jó pár utazási irodával utaztam már, de az Önök által nyújtott szolgáltatások messze menőkig meghaladták pozitív értelemben az elvárásaimat. Sosem kaptam még meg előre a busz rendszámát, elsőre ez furcsa is volt. Azonban a reggeli káoszban - ahogyan ott mindenki kereste a maga buszát, és egyáltalán az utazási irodáját- nagyon sokat segített, hogy célirányosan keressem a saját befizetett utazásomhoz tartozó buszt, nem volt idő arra, hogy kétségbe essek, hiszen volt egy biztos információ a kezemben.
A busz nagyon kényelmes volt, volt helye a lábamnak és nem kellett külön szólni azért, hogy fűtsenek. Útközben pont elégszer álltunk meg ahhoz, hogy a kényelmes komfort érzet kitartson az utazás végéig. Az idegenvezető felkészültségével maximálisan meg voltam elégedve. Nem adatokat zúdított a nyakunkba, hanem érdekesen mesélt az utazás során érintett tájakról és úgy az odakapcsolódó történelmi viszonyokról.
Szállás kapcsán egy diákszállóra gondoltam, hogy az utazásra befizetett összeg ellenében maximum ennyi, ami kitelik. Nem gondoltam, hogy valóban egy 4 csillagos szállodában leszünk elszállásolva. Az is csodaszép volt.
A programok közül egyedül a lovas szánozás, vagy lovas kocsikázás volt az, ami csalódást okozott. A kapott tájékoztató alapján erdőt/völgyet ígértek, ehhez képest a városban kocsikáztunk. Szerencsémre én hátul ültem a lovaskocsiban, így jól láttam a várost, azonban akik középen ücsörögtek a lehúzott ponyva alatt..nos, azok ennyi erővel maradhattak volna az étteremben, mert ott is jól látják egymást. Azon a programon egy kicsit változtatni kéne. De ez az egyetlen negatívum, melyet a 2 nap alatt tapasztaltam.
A hazafelé úton a teszt, valamint a sorsolás nagyon jó zárás volt. Sosem találkoztam olyan utazási irodával, aki egy következő utazási lehetőségét ajánlja fel nyereményként.
Remélem, még utazom Önökkel, tartsák meg jól bevált szokásaikat és az effajta igényességüket szolgáltatásaik minden terén :)
Csobánka
4.8
A túravezető tökéletes, felkészült volt. !
Budapest
4.8
Nagyon jol ereztuk magunkat az utazás kenyelmes es gyors volt a szallas remek volt. A látnivalók csodalatosak voltak kellemes karácsonyi hangulatban telt.
Aszód
5.0
Egy kicsit zsúfoltan de annál nagyobb emlékekkel tértünk haza.
Budapest, XI. kerület
5.0
Lovasszánozásra jelentkeztünk előzetesen és az utazás elején is megerősítettük szándékunkat, a vacsora után ért a felismerés, hogy lovaskocsizás fog történni, annak ellenére, hogy a programleírásban másképp szerepelt. Ez egy kis csalódást okozott, viszont a túra/utazás többi része több mint kellemes és élvezhető volt, nagyon imádtuk! A túravezetőnek külön dicséret!
Köszönjük!
Eger
5.0
Csodás két napot töltöttünk Zakopánéban. Minden összeszedett, jó programok . A szálás tökéletes volt. Csak ajánlani tudom mindenkinek.
Siklós
4.8
A buszsofőr kedvessége, figyelmessége, rutinossága, nyugodtsága nagyon jó volt.
A KV-ja remek :-)
Idegenvezető (Anna) nagyon jó ötleteket adott, kedves, segítőkész.
Szállásunkon hideg volt, egész nap a szabadban átfagyva jól esett volna ha melegebb van. ( Renesans) .

Ez volt az elő utazásunk az iroda által, de nem az utolsó :-)

Érd
5.0
Kedves Szervezők!

Nagyon jól szervezett, élményekkel teli utunk volt. Köszönjük szépen
Délegyháza
5.0
Koszonjuk szepen ezt a csodalatos ket napot! Nagyon jol ereztuk magunkat!
Gyermekeimnek egy eletre szolo elmenyt adott.
Minden szempontbol.
Plusszkent a buszon megismerkedtunk nagyon kedves emberekkel. Akikkel ha minden igaz tovabbiakban is lesz lehetosegunk talalkozni.
Az idegenvezetonk: Lorincz Gyulanak is koszonjuk, hogy teljesebbe tette a kirandulast.
Valamint Gabornak a soforunknek, aki nelkul a biztonsagunk, mit sem ert volna.
Koszonjuk
Páty
5.0
Az utazás megszervezése nagyon jó volt, külön köszönöm Sipos Anna idegenvezetőnek a vezetést, nagyon felkészült és rugalmas volt mindenhol.
Valamint külön köszönöm a sofőrnek is, mindenhova pontosan megérkeztünk.
Bence és Kati! :)
Budapest
4.2
Nagyon jól éreztem magam, az idegenvezető és a sofőr munkájával is meg vagyok elégedve. Ám a buszon egyenetlen volt a fűtés, van aki fázott, én viszont majdnem odasültem.
A program tetszett, de jó lett volna kicsit messzebbre is elmenni másfelé a városban a két lovaskocsikázás helyett.
Jó lett volna néha megállni pár percre a busszal ,hogy fotót készíthessünk a gyönyörű tájtól, pld. Az Árva váráról is.
Tudom,hogy ezek csak elképzelések,mert az idő kevés....
A Gazda étteremmel én felmondanám a szerződést. Túl sok hibát követtek el.
Csak ismétlem,amit már ott megbeszéltünk.
Nagyon jól esett még hazafelé a kis film vetítése..
Összességében nagyon jól kikapcsolódtam, csodás élményekkel feltöltve,és csodás fotókat készítve. Köszönöm!
Esztergom
4.8
A szervezés nagyon jó volt. A szállás és a reggeli tökéletes volt! Mindenkinek ajánlom!
Budapest
4.4
Szuper hétvége volt, remek szervezéssel és idegenvezetéssel!
Budapest, XVI. kerület
4.6
Rendben volt minden.
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!