Spartacus ösvény

A Spartacus ösvény: túra a Visegrádi - hegységben

Egynapos kirándulás csodálatos kilátással

Egynapos kirándulás és könnyű túra a Visegrádi-hegység egyik legszebb kilátást kínáló ösvényén, az egyébként jelzetlen Spatacus ösvényen, délután pedig a Mogyoró-hegyen és a Fellegvárban sétálubk egyet.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Kovács Attila
Az utazom.com tartalom felelőseként tudósítok arról, miért érdemes velünk felfedezni a hazai tájakat, messzi vidékeket. A válasz egyszerű: utazom.com - az igazi kaland innen indul!

Nehézség:

Könnyű gyalogtúra, nincsenek megerőltető emelkedők.

Részvételi díj tartalmazza

A túra ingyenes, az utazom.com vállalja a túravezetést, az odajutásról és az elemózsiáról mindenkinek magának kell gondoskodnia.

Részvételi díj nem tartalmazza

A túrán való részvétel ingyenes, nincsenek kötelező költségek.

Hossz: 
1 napos túra
Létszám: 
10-40 fő
Program: 

Szombat reggel 9:05 kor találkozunk találkozunk a visegrádi Duna-parton, a kompállomásnál, gépkocsival és a tömegközlekedéssel érkezőkkel is.

A túra 9:15 kor indul innen. Autóbusszal az Újpest-Városkaputól 7:35 kor induló busszal lehet ide jutni, vagy a Nyugati pályaudvarról 8:07 kor induló zónázó vonattal Nagymaros-Visegrád állomásig utazzunk, és onnan a 9:00 kor induló komppal lehet átkelni a túlsó partra a túra kiindulópontjára.

Innen a kék jelzésen idulunk el Visegrád településen keresztül az Apátkúti-völgy felé, majd a kevéssé ismert, jelzetlen Spartacus ösvényen kaptatunk fel egy hangulatos rönkfából készült vadászházhoz, a Jenő-kunyhóhoz, innen a Dunakanyar csodálatos panorámáját élvezve bejárjuk a Spartacus ösvényt. Innen szintén erdei utakon ballagunk vissza Visegrádra, ahonnal felsétálhatunk a Salamon torony mellett a Fellegvárba, ahol szintén elénk tárul a Visegrádi hegység, a Börzsöny, a Naszály és a Szentendrei sziget látképe. Túránkat a Mogyoró hegyen fejezzük be, ahonnan a római kori erőd alalpjaira épült Nádorvár romjai látszanak. Délután indulunk haza.  

A túra táv: 16,5 km

A szintemelkedés: 560 méter

Élménybeszámolók

» A Spartacus ösvény a Visegrádi - hegységben - Kovács Attila, 2012. március. 06

BEUTAZÁSI SZABÁLYOK / VÍZUM / EGÉSZSÉGÜGYI KÖVETELMÉNYEK

Európa:

Fontos, hogy utazása előtt folyamatosan ellenőrizze az aktuális szabályokat az alábbi linken, hiszen a beutazási feltételek teljesítése minden esetben az utazó saját felelőssége.

A Konzuli Szolgálat hivatalos oldala >>>

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

A túra ingyenes, az utazom.com vállalja a túravezetést, az odajutásról és az elemózsiáról mindenkinek magának kell gondoskodnia.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

A túrán való részvétel ingyenes, nincsenek kötelező költségek.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
nincs kötelező költség.
Kiutazási forma: 
egyénileg
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Az Újpest autóbuszállomásról 7:35 kor induló autóbusz éppen 9:00 re érkezik Dömösre. Visszafelé is óránként indulnak buszok Budapestre.

Étkezés: 

Készüljünk néhány szendviccsel és elegendő mennyiségű innivalóval is.

Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!