A rejtélyes Szicília

8 napos körutazás Olaszországban

"Ha már van egy átfogó képünk az országról, sok mindent láttunk, sok helyen jártunk már, akkor érdemes elutazni erre az imádnivaló szigetre, ami szinte külön kis ország."

FLEXI PLUS OPCIÓ – EXTRA RUGALMASSÁG
Tudjuk, hogy nehéz előre tervezni, és manapság különösen fontos az extra rugalmasság. Ezért fejlesztettük ki a Flexi Plus opciónkat, amit, ha megrendel, foglalása lemondása vagy módosítása jóval könnyebbé válhat. A kizárólag foglaláskor megrendelhető Flexi Plus opció tartalma:

 • Az út indulása előtti 30. napig, a névre szóló jegyeken kívüli szolgáltatásoknál külön bánatpénz megfizetése nélkül elállhat az utazási szerződéstől, és az opció, valamint a megkötött útlemondási biztosítás díján felüli teljes befizetését visszakapja, ha bármi közbejönne az út előtt egy hónappal. Nem szükséges hozzá indoklás, nem kérünk orvosi igazolást.
 • Buszos utazásoknál ingyenes átjelentkezési lehetőséget biztosítunk az indulás előtti 30. napig, vagyis egy későbbi vagy más típusú utazásra is átfoglalhat.
 • Buszos utazásoknál ingyenes névmódosítási lehetőséget biztosítunk indulás előtti 72. óráig. A névmódosítást eddig kell írásban jelezni a Proko Travel központi elérhetőségén.
 • Mivel egyes szolgáltatók, mint például a légitársaságok sajnos nem olyan rugalmasak, mint mi, így a megvásárolt repülőjegyekre, névre szóló belépőkre nem tudjuk kiterjeszteni a szolgáltatást, ezeknél az elemeknél a módosítás, lemondás a normál lemondás feltételei szerint működnek.

Egy repülős utazásnál tehát a repülőjegy lemondási díja továbbra is fizetendő tételként merül fel az utazó számára. Az extra rugalmasságot kínáló Flexi Plus opció nem minősül biztosításnak, továbbá díja nem tartozik az útlemondási biztosítás által fedezett szolgáltatások közé, így lemondás esetén a biztosító nem téríti ennek díját. A teljes leírást és a feltételeket az ÁSZF-ünkben olvashatja.

Részvételi díj tartalmazza

 • A leírt alapprogramot
 • Szállást 3 és 4 csillagos szállodákban
 • Reggeli ellátást
 • Magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig
 • A retúr repülőjegy alapárát
 • Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt
 • Egy kézipoggyászt
 • Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára (ha igényét foglaláskor jelzi, szabad kapacitás függvénye)
 • Fix ülőhelyet a kinti autóbuszon, amely foglalás előtt kiválasztható telefonon, ennek hiányában automatikusan kerül kiosztásra a szabad helyek függvényében
 • Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Részvételi díj nem tartalmazza

 • Idegenforgalmi adót, 
 • baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, 
 • fakultatív programok árát,
 • belépőket,
 • egyéb személyes kiadásokat.
Hossz: 
5 nap

Szállás

3 és 4 csillagos szállodákban.

Program: 

1. NAP: BUDAPEST – CATANIA
Indulás Budapestről Cataniába. Érkezés várhatóan a délutáni órákban. Egyből Catania felfedezésére indulunk, aminek életét és fejlődését a mai napig az Etna működése uralja. A főtér látvá­nyosságainak (katedrális, Elefántos kút, Városháza, városkapu) megtekintése után buszra szállunk és a további látnivalókban így gyönyörködünk. Szállás Catania környékén. (2 éj)

2. NAP: TAORMINA – ETNA
Reggeli után Taorminába utazunk. A magas szirtre épült város szépségét az adja, hogy főteréről és a Görög Színháztól csodás kilátás nyílik a tengerre, és az Etna felé. Érthető, hogy Csontváryt is megragadta a látvány. A szabadidő keretében megkóstolhat­juk a tipikus szicíliai édességeket, a mandulás sütit vagy a canno­lót, miközben a nagyon hangulatos főutcán sétálunk. Taorminát elhagyva elmegyünk a sziget talán legismertebb látványosságá­hoz, a ma is működő vulkánhoz, az Etnához. Autóbusszal felme­gyünk a hegy feléig, majd felvonóval magasabbra kapaszkodunk, végül terepjáró járművekkel a kráterekig utazunk. Helyi vulkano­lógus vezetésével bepillantást nyerünk a legutóbbi kitörések történéseibe. A jegyeket előre meg kell rendelnünk. Ha valaki nem szándékozik feljönni az Etnához, annak azt jelentkezéskor közölni kell, hogy a jegyet ne vegyük meg számára. Utólagosan ezt módosítani nem tudjuk. E meseszép természeti világörökség bejárása után szállásunkra vissza buszozunk.

3. CATANIA – PIAZZA ARMERINA – AGRIGENTO
Reggeli után a sziget nyugati felébe indulunk. Útközben fel­keressük Piazza Armerina római kori villáját. A belső díszítést adó mozaikokat a villára földcsuszamlás miatt rázúduló sárré­teg őrizte meg az utókor számára. A meseszép mozaikok után egy érdekes természeti látványosságot keresünk fel. A „Törökök lépcsője” egy különleges mészkősziklás tengerparti látványos­ság, melyet érdemes le is fényképezni. Ezután bemegyünk Agrigentóba. Szicília egyik leghíresebb régészeti látványossága a Templomok völgye a Világörökség része, sőt az egyik templom stilizált változata az UNESCO Világörökségeinek szimbóluma is lett. Kr. e. az V. században készültek el ezek a dór stílusú görög templomok. Megtekintésük kis túrával lehetséges. (A legismer­tebb szicíliai látványosságok megtekintése csak helyi vezetővel lehetséges). Szálláshelyünk Agrigento környékén lesz.

4. NAP: AGRIGENTO – MONREALE – PALERMO
Reggel elhagyjuk Agrigentót és tovább utazunk észak-nyugat Szicíliába. Első megállónk a „Király-hegy”, vagyis a Monreale, mely szintén az UNESCO Világörökség része. A belső mozaikdíszítéssel rendelkező katedrálist, a bencés kolostort és az érseki palotát alkotó épületegyüttest keressük fel. A házak külső és belső vonalai nagyon szigorú szabályok szerint kerültek kialakításra, figyelembe vették az építészet, az asztronómia, geometria elveit és magát a Szentírást is. A katedrálison belül mesés, főként arany mozaikok láthatóak. A díszített falfelület mérete kb. 6.500 m2. Késő délután érünk Palermóba, aminek történelmi városközpontja szintén a Világörökség része. Szállásunk Palermóban.

5. NAP: PALERMO – CEFALÚ
Reggeli után elhagyjuk a szállodánkat, és felfedezzük Palermót. Megtekintjük a Normann Palotát, majd a gyönyörű katedrá­lis felé vesszük az irányt, ezt követően a Piazza Pretoriát és a Quattro Cantit nézzük meg. Sétánk végén pedig a Teatro Massimo impozáns épülete vár még ránk. Palermótól a kapu­cinus szerzetesek temetkezési helyével, a katakombákkal búcsúzunk. Lesz szabadidő vásárolni és ebédelni, élvezni a város hangulatát. Ezt követően, idegenvezetőnkkel kelet felé folytat­juk a programot. A középkori hangulatú Cefalú városában fel­keressük a Szűzanyának épített, XII. századi, a Világörökségi Listán is szereplő katedrálist. Az arab-normann stílusú épületek közt, szűk, kis sikátorok, kőbevájt mosodák mellett haladunk el. Csodaszép tengerpart teszi még érdekesebbé a városkát. Este érjük el szállásunkat Milazzóban (3 éj).

6. NAP: LIPARI – VULCANO
Reggel Milazzóból hajóval indulunk a Lipari- és a Volcano szige­tekre. Ezek a szigetek az UNESCO Világörökségei közé tartoznak. Transzferünk a szállodából kivisz a kikötőbe, majd áthajózunk először Liparira, a Marina Corta kikötőbe. 37 km2-es területé­vel a szigetcsoport legnagyobbika, mely régebben a vulkáni üveg kereskedelméből szerzett bevételt, ma már a turizmus­ból él. Jelentős a horzsakő kitermelés is a vidékén. Központja a hangulatos kisváros, Lipari, mely egy normann korabeli templommal és egy régészeti múzeummal is büszkélkedhet. Szintén itt található a várhegy, ahol egykoron az ősi akropo­lisz állt. Ezt követően ismét hajóra szállunk és tovább utazunk Vulcanóra. A rómaiak szerint ez a sziget volt a tűz istenének lak­helye. A szigeten számos kénes iszapfürdőt találhatunk, ezeket a kikötőből sétával érhetjük el. Vulcano két kiváló stranddal is büszkélkedhet. Ezek érdekessége, hogy az egyik sárga, a másik fekete homokkal borított. A szabadidő alatt beülhetünk egy olasz kávéra egy hangulatos kávézóba, de arra is lesz lehető­ség, hogy megmártózzunk a Földközi-tenger langyos vizében. Délután visszahajózunk Milazzóba. Fakultatív kirándulás a Lipari- és a Volcano szigetekre: 25.000,- Ft.

7. NAP: PANAREA – STROMBOLI
Délelőtt pihenés, fürdés, ezt követően mindenki eldöntheti, marad strandolni a szálláson, vagy délben elindul velünk egy tartalmas fakultatív kirándulásra a Panarea és a Stromboli szi­getekre. Panarea a Lipari-szigetek legkisebbje, az egyik leg­felkapottabb mediterrán üdülőhely. A legszebb pontja a Cala Junco-öböl, melynek közelében található a Cala degli Zimmari strand. Ezután áthajózunk Strombolira, mely a Lipari-szigetek közt a legismertebb, a 900 méter magas, működő vulkánjával. A világ egyik legaktívabb vulkánjáról van szó, amelynek kitö­réseit Stromboli-típusú vulkánműködésnek nevezik. Stromboli mély vizei is nagyon kedveltek a búvárok körében. A szige­ten két falu található, Stromboli és a sokkal kisebb Ginostra, ami még ma is egy csendes halászfalu, hiszen a turisták csak alig-alig látogatják. A két települést nem köti össze út, egyik­ből a másikba csak csónakkal lehet átmenni. Stromboli szigetét mindössze 350 ember lakja. Programunk végeztével indul vis­sza a hajónk a szárazföldre és onnan transzfer vissza a szállo­dánkba. Útközben láthatjuk a Stromboli füstölgő vulkáni kúpját. Fakultatív Panarea és Stromboli szigetek kirándulás: 75 € (Jelentkezés a helyszínen). A Stromboli egy aktív vul­kán. Esetleges kitörése befolyásolja, módosítja programunkat.

8. NAP: MESSINA – CATANIA – BUDAPEST
Reggel elhagyjuk Milazzot, a mai programunkat Messinában kezd­jük. A városról elnevezett szoros mellé épült település fő látványos­ságai a Harangtorony, a katedrális és a kikötő. Sétánk után délnek indulunk Cataniába. Menetrend függvényében hazarepülünk. A Liszt Ferenc Repülőtérre várható érkezés a késő délutáni/esti órákban.

Áprilisi csoportunk a hajók menetrendjéhez igazodva fordított programsorrendben kerül megvalósításra.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Az út kiemelt értékei:

 • Körbejárjuk Szicília legszebb látnivalóit
 • Panoráma az Etnáról és ókori kincsek
 • Taormina, Csontváry festői helyszíne
 • Hajókirándulások a Lipari-szigetekhez
Fakultatív programok

Fakultatív kirándulás a Lipari- és a Volcano szigetekre: 20.000,- Ft
Panarea és Stromboli szigetek kirándulás: 75 €. (Jelentkezés a helyszínen.)

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 
 • A leírt alapprogramot
 • Szállást 3 és 4 csillagos szállodákban
 • Reggeli ellátást
 • Magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig
 • A retúr repülőjegy alapárát
 • Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt
 • Egy kézipoggyászt
 • Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára (ha igényét foglaláskor jelzi, szabad kapacitás függvénye)
 • Fix ülőhelyet a kinti autóbuszon, amely foglalás előtt kiválasztható telefonon, ennek hiányában automatikusan kerül kiosztásra a szabad helyek függvényében
 • Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)
Részvételi díj nem tartalmazza: 
 • Idegenforgalmi adót, 
 • baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, 
 • fakultatív programok árát,
 • belépőket,
 • egyéb személyes kiadásokat.
Kötelező költségek: 

Idegenforgalmi adó.

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők:
Catania kisvonat 5 €
Etna 78 €
Taormina - Színház 12 €
Villa Romana del Casale 12 €
Agrigento - Templomok völgye 13 €
Palermo - Kapucinus katakombák 3 €
Monreale - "Király-hegy" 10 €
Savoca templom 2 €
Helyi és idegenforgalmi adók 8 €
Milazzo kikötői shuttle busz jegy (irányonként) 3 €
Helyi és idegenforgalmi adók - Lipari 9 €
Helyi idegenvezetők 20 €
Agrigento Gasztroprogram (idő függvényében) 20 €

Belépők ára: kb.: 195 € + 70 € fakultatív kirándulás
Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő. Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Repülővel.

Étkezés: 

Reggeli + fakultatív vacsora

A területről: 
A Földközi-tenger legnagyobb és Európa hetedik legnagyobb szigete, egyben Olaszország legnagyobb területű régiója. Területe 25 700 km², lakosainak száma mintegy 5 millió.
Időjárás: 
Szicília éghajlata a tengerparti területeken kellemes, földközi-tengeri. A nyár meleg, de nem túl forró, a tél rövid és enyhe, október és március között pedig mérsékelt esőzés jellemző. A napsütéses napok évi száma átlagosan: Palermo – 98, Messina – 110, Taormina – 130, Siracusa – 133. Az évi középhőmérséklet a partok mentén 17 és 19 Celsius-fok között ingadozik. A legforróbb hónap a július.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.7
4 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.8
Program értékelése
4.5
Szállás értékelése
4.5
Túravezetők értékelése
4.8
Utazás értékelése
4.8
Budapest, XI. kerület
4.8
Fantasztikus idegenvezetővel, csodálatos tájakon jártunk. A program jól szervezett, nagyon sűrű, épp ezért kicsit kevés a szabadidő.
Budapest, II. kerület
4.2
Eredendően egyéni utazók vagyunk, a társas utazás továbbra sem lesz célunk. Nehezen viseljük a hosszas, buszon töltött órákat, a WC használatának tilalmát.
Cegléd
5.0
József munkáját kiemelném. Rendkívüli felkészültségű rokonszenves ember. Szívesen utaznék vele bárhová.
A túra elég fárasztó, ennek tapasztalatai alapján úgy gondolom hogy egy nap program, egy nap pihenés formában élvezhető lenne, vagy ha a szálláshelyek közelebb lennének a látnivalókhoz, akkor nem kellene a buszban tölteni a fél napot.
De ezek csak javaslatok, rendkívül elégedett vagyok az utazással. Köszönöm a lehetőséget.
Marosvásárhely
4.6
<szöveg nélkül>
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!