A rejtélyes Szicília

5 napos körutazás

"Ha már van egy átfogó képünk az országról, sok mindent láttunk, sok helyen jártunk már, akkor érdemes elutazni erre az imádnivaló szigetre, ami szinte külön kis ország."

Részvételi díj tartalmazza

A leírt alapprogramot
Szállást 3 és 4 csillagos szállodákban
Kontinentális reggeli ellátást
Magyar nyelvű idegenvezetést
Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára (igényét foglaláskor jelezze)
Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Részvételi díj nem tartalmazza

Repülőjegyet illetékkel (Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt és egy kézipoggyászt), repülőtéri transzfert, idegenforgalmi adót, baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, fakultatív programok árát, belépőket, egyéb személyes kiadásokat.

Hossz: 
5 nap

Szállás

3 és 4 csillagos szállodákban.

Program: 

1. NAP: BUDAPEST – CATANIA
Indulás Budapestről menetrend szerint, Cataniaba érkezés vár­hatóan az esti órákban. Van arra is lehetőség, hogy a szicíliai út előtt részt vegyenek a PROKO TRAVEL máltai körutazá­sán, és annak befejezését követően átrepüljenek Cataniába, és ott csatlakozzanak – 1. nap –, a szicíliai csoporthoz. (Amennyiben érdekelné ez a kombinált út, a részletekről kér­jük, érdeklődjön a szegedi irodánál.) Transzfer a szállodába. Szállás Catania környékén (2 éj).

2. NAP: CATANIA – TAORMINA – SAVOCA
Napunkat Catania felfedezésével kezdjük, aminek életét és fej­lődését a mai napig az Etna működése uralja. A főtér látvá­nyosságainak (katedrális, Elefánt-út, városháza, városkapu) megtekintése után, helyi kisvonatra vagy városnéző kisbuszra szállunk és a további látnivalókban így gyönyörködünk. Ezután lehetőségünk nyílik elmerülni a városi forgatagban, vásá­rolni a Via Garibaldi üzleteiben vagy felkeresni a helyi piacot. Taorminába utazunk tovább, ahol a görög színház, a bazilika és a főtér felkeresése után szabadidő keretében megkóstolhatjuk a tipikus szicíliai édességeket, a mandulás sütit vagy a cannolit. Késő délután a dombtetőre épült Savocaba látogatunk, a „keresztapa” filmek forgatási helyszínére. Felkeressük a híres Bar Vitellit, ahol filmes relikviákat láthatunk és megkóstolhatjuk a granitet. Este visszabuszozunk szállásunkra.

3. NAP: CATANIA – ETNA – PIAZZA ARMENIA
Reggelink után napunkat a ma is működő vulkán, az Etna megismerésével kezdjük. Autóbusszal felmegyünk a hegy feléig, majd felvonóval magasabbra kapaszkodunk és terep­járó buszokkal a kráterekig utazunk. Helyi vulkanológus veze­tésével bepillantást nyerünk a legutóbbi kitörések történéseibe is. E meseszép természeti világörökség bejárása után a sziget nyugati felébe utazunk. Útközben felkeressük Piazza Armerina római kori villáját. A belső díszítést adó mozaikokat a villára földcsuszamlás miatt rázúduló sárréteg őrizte meg az utókor számára. 1997 óta világörökségi helyszín. Este érkezünk szállás­helyünkre, Agrigento környékére.

4. NAP: AGRIGENTO – CEFALU – PALERMO
Mai napunkon elsőként bemegyünk Agrigentoba. A leghíre­sebb régészeti látványosság a Templomok völgye mely szintén a világörökség része. Továbbutazunk a középkori hangulatú Cefalú városába. Felkeressük a Szűzanyának épített, XII. századi, a világörökségi listán szereplő katedrálist; szűk, kis sikátorokon keresztül elsétálunk az arab mosodáig végezetül lehetőségünk nyílik megmártózni a Tirrén-tengerben. Ezután Palermot keres­sük fel, aminek történelmi városközpontja a világörökség része. Megtekintjük a Normann Palotát, utána a gyönyörű katedrá­lis felé vesszük az irányt, majd a Piazza Pretoriat és a Quattro Cantit nézzük meg, sétánk végén pedig a Teatro Massimo impo­záns épülete vár még ránk. Palermótól a kapucinus szerzete­sek temetkezési helyével, a katakombákkal búcsúzunk. Szállás Palermó környékén.

5. NAP: PALERMO – BUDAPEST
Szicíliai utolsó napunkat egy rövid kirándulással kezdjük a Palermo közelében lévő Monrealeba. A „Király-hegy”, vagyis Monreale az UNESCO világörökség része. A belső mozaikdíszí­téssel rendelkező katedrális, a bencés szerzetesek kolostora és az érseki palota alkotta épületegyüttest keressük fel. Ezután a transzferig szabadprogram Palermoban. Hazautazás menet­rend szerint várhatóan a délutáni órákban. Érkezés Budapestre, a Liszt Ferenc Repülőtérre az esti órákban.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

BEUTAZÁSI SZABÁLYOK / VÍZUM / EGÉSZSÉGÜGYI KÖVETELMÉNYEK

Európa:

Fontos, hogy utazása előtt folyamatosan ellenőrizze az aktuális szabályokat az alábbi linken, hiszen a beutazási feltételek teljesítése minden esetben az utazó saját felelőssége.

A Konzuli Szolgálat hivatalos oldala >>>

Kapcsolódó cikkek

» Csodálatos Szicília - Kovács Attila, 2021. december. 17
» A gyönyörű Szicília - Kovács Attila, 2021. június. 23
» Szicília legszebb strandjai - Scala dei Turchi - , 2020. november. 19
» Szicília látnivalói - Kovács Attila, 2019. szeptember. 17
» Szicília ókori emlékei - Segesta - Kovács Attila, 2016. december. 09
» Szicília legszebb természeti értékei - Monte Cofano - Kovács Attila, 2016. december. 09
» Az istenek műhelye - Vulcano, Lipari-szigetek - Kovács Attila, 2016. december. 05
» Szicília koronája - az Etna - Kovács Attila, 2016. december. 05

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

A leírt alapprogramot
Szállást 3 és 4 csillagos szállodákban
Kontinentális reggeli ellátást
Magyar nyelvű idegenvezetést
Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára (igényét foglaláskor jelezze)
Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Részvételi díj nem tartalmazza: 

Repülőjegyet illetékkel (Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt és egy kézipoggyászt), repülőtéri transzfert, idegenforgalmi adót, baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, fakultatív programok árát, belépőket, egyéb személyes kiadásokat.

Kötelező költségek: 

Idegenforgalmi adó.

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők:
Catania kisvonat 7,00 €
Palermo - Kapucinus katakombák 3,00 €
Monreale - "Király-hegy" 10,00 €
Villa Romana del Casale 10,00 €
Etna 64,00 €
Taormina - Színház 10,00 €
Aggrigento - Templomok völgye 12,00 €
Savoca templom 2,00 €

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő. Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Repülővel.

Étkezés: 

A részvételi díj kontinentális reggelis ellátást tartalmaz.

A területről: 
A Földközi-tenger legnagyobb és Európa hetedik legnagyobb szigete, egyben Olaszország legnagyobb területű régiója. Területe 25 700 km², lakosainak száma mintegy 5 millió.
Időjárás: 
Szicília éghajlata a tengerparti területeken kellemes, földközi-tengeri. A nyár meleg, de nem túl forró, a tél rövid és enyhe, október és március között pedig mérsékelt esőzés jellemző. A napsütéses napok évi száma átlagosan: Palermo – 98, Messina – 110, Taormina – 130, Siracusa – 133. Az évi középhőmérséklet a partok mentén 17 és 19 Celsius-fok között ingadozik. A legforróbb hónap a július.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.7
4 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.8
Program értékelése
4.5
Szállás értékelése
4.5
Túravezetők értékelése
4.8
Utazás értékelése
4.8
Budapest, XI. kerület
4.8
Fantasztikus idegenvezetővel, csodálatos tájakon jártunk. A program jól szervezett, nagyon sűrű, épp ezért kicsit kevés a szabadidő.
Budapest, II. kerület
4.2
Eredendően egyéni utazók vagyunk, a társas utazás továbbra sem lesz célunk. Nehezen viseljük a hosszas, buszon töltött órákat, a WC használatának tilalmát.
Cegléd
5.0
József munkáját kiemelném. Rendkívüli felkészültségű rokonszenves ember. Szívesen utaznék vele bárhová.
A túra elég fárasztó, ennek tapasztalatai alapján úgy gondolom hogy egy nap program, egy nap pihenés formában élvezhető lenne, vagy ha a szálláshelyek közelebb lennének a látnivalókhoz, akkor nem kellene a buszban tölteni a fél napot.
De ezek csak javaslatok, rendkívül elégedett vagyok az utazással. Köszönöm a lehetőséget.
Marosvásárhely
4.6
<szöveg nélkül>
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!