A Nápolyi-öböl titkai

5 napos utazás repülővel

Nápoly: pulzáló dél-olasz város, ennek minden romantikájával és hátulütőjével együtt. Ha egy kis nyugalomra vágyunk, vagy menekülnénk a hangosan élő taljánok és a városi forgalom sűrűjéből, akkor szálljunk hajóra és látogassuk meg a Nápolyi öbölt szigeteit.

Alapár tartalmazza

Utazást menetrend szerint közlekedő repülőjárattal turista osztályon, szállást reggelis ellátással, repülőtéri transzfereket.

Alapár nem tartalmazza

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást és a belépőjegyeket, fakultatív programokat, foglalási díjat.

Hossz: 
5 nap
Szállás: 
szálloda
****
Létszám: 
Minimum 20 fő.
Program: 

1. NAP: BUDAPEST – NÁPOLY

Menetrend függvényében, várhatóan a délelőtti órákban, repülővel utazás Budapestről Nápolyba. Megérkezésünk után transzfer a belvárosi, **** szállodánkba, elhelyezzük a csomagokat, majd Nápoly felfedezésére indulunk, autóbusszal és gyalogosan. Nápoly óvárosi részével kezdünk, megnézzük a Dómot, ahol San Gennaro ereklyéit is őrzik, hangulatos sikátorokban sétálunk, melyeknek több magyar vonatkozása is van. Találkozunk az igazi nápolyi élettel, sétát teszünk a mai központban a San Carlo Operaház és környékén, ezt követi a Királyi Palota, majd betekintünk a spanyol negyedbe a Piazza del Plebisticora, a Castel Nuovohoz, a kikötőbe. Ezután egy buszos panorámakörútra megyünk a Posillipon hegygerincén, ez Nápoly elegáns negyede, ahonnan páratlan panoráma nyílik az öbölre, a Vezúvra, Caprira és Sorrentora. (4 éj). Este visszatérés a szállásra. A szálloda környékén több étterem található, vagy vacsorázási lehetőség a szállodában.

2. NAP: NÁPOLY – AMALFI-PART – NÁPOLY ( 150 km)

Reggelit követően busszal indulunk a Sorrentoi félsziget déli részére, a Salernoi-öbölbe. Minden kanyar új és új panorámákkal ajándékoz meg bennünket ez az UNESCO Világörökségek listáján is szereplő Amalfi-partszakasz mentén. Először Positanohoz érkezünk, melyet fentről tudunk megtekinteni. A „Függőleges Város” két hegy közé épült, látványa káprázatos. Egy kis pihenő és fényképszünet után buszunkkal továbbkanyargunk Amalfiba, a rég központjába, a tengerparti nyaralóhelyre. Amalfi a középkorban gazdag kereskedelmi köztársaság volt, komoly hadiflottával. Sétánk során érintjük a Katedrálist, ahol Szt. András apostol ereklyéit őrzik. Kb. 2 órás tartózkodás után továbbutazunk Ravelloba. Megtekintjük a Villa Rufolot, melyet Bocaccio a Dekameronban is megemlít, ennek a kertje megigézte Wagnert is. Napunk végén visszatérünk Nápolyba, szállásunkra.

3. NAP: HERCULENAUM – VEZÚV KIRÁNDULÁS (50 km)

Reggeli a hotelben, majd egy csodálatos kirándulásra megyünk. Először a Vezúv kitörésekor elpusztult Herculaneumba indulunk, majd meghódítjuk a pusztító hegyet, a Vezúvot is. Herculaneum Herkulesről kapta nevét. Kr. után 79. augusztus 24-e éjszakáján, a Vezúv kevéssel éjfél után érte el a várost, amelynek lakóit pillanatok alatt megölte. Látható itt több lakóépület, gazdasági intézmény, középület, thermék és szentélyek. A Vezúvra 1000 méteres magasságig busszal tudunk felmenni, innen vár ránk a gyalogtúra a kráter peremére, 1200 méter magasra. Egyik oldalon a tátongó kráter, másikon mesés panoráma tárul elénk. Este érünk vissza a hotelbe.

4. NAP: CAPRI KIRÁNDULÁS,FÜRDÉSSEL (85 km)

Egyéni program Nápolyban, vagy fakultatív kirándulás Capri-szigetére, a Tirréntenger legszebb gyöngyszemére. Több mint fél órás hajózással jutunk át a szigetre. Felejthetetlen látványt nyújt a meredek sziklafalak és a csodálatosan kék tenger harmóniája. A kikötőből siklóval jutunk fel a központba. Itt a városka nevezetességeit tekintjük meg a közös séta során. A szabadidőben jó idő esetén rövid fürdőzésre is lesz lehetőség. Hajóval jövünk vissza Nápolyba. Szállás, mint előző nap. Fakultatív Capri kirándulás (Sorrento – Capri – Sorrento hajó- és felvonójeggyel): 75 €.

5. NAP: NÁPOLY – BUDAPEST

Reggeli után a menetrendhez igazítva rövid szabadidő, utolsó lehetőség ajándékvásárlásra, majd transzfer a repülőtérre és hazautazás Budapestre.

Kapcsolódó cikkek

» A Nápolyi-öböl szigetei - Kovács Attila, 2016. október. 19
» Nápoly és nevezetességei - Etédi Alexa, 2013. október. 01
» Vacsora a Dávid-szoborral húszezer euróért - Etédi Alexa, 2013. július. 22
» Acqua alta Velencében - Kovács Attila, 2017. március. 16
» Róma képekben - Kovács Attila, 2017. március. 06
» Csodálatos Szicília - Kovács Attila, 2016. december. 18
» Egy nap Veronában - Kovács Attila, 2016. december. 03
» Egy csipetnyi Velence - Kovács Attila, 2016. október. 05
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Hasonló utazások, nyaralások:
Fakultatív programok

Capri kirándulás (Sorr – Capri – Sorr. hajó- és felvonójeggyel): 75,00 Euro

Időtartam: kb. 8 óra (utazással, a sziget megtekintésével, szabadprogrammal)

Nehézség: 6 (10-es skálán)

Leírás: A reggelit követően autóbusszal a város központjáig megyünk, ahonnan gyalogosan közelítjük meg a kikötőt. Már út közben gyönyörködhetünk a dél-olasz kisvárosok hamisítatlan hangulatában. A kikötőből félórányi hajókázás után érkezünk meg Capri szigetére, ahol vár bennünket a helyi idegenvezető. Fogaskerekű segítségével kapaszkodunk fel a sziget tetejére, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a Nápolyi-öbölre és környékére. Mintegy másfél, két órás narancs - és citrusligetek között vezető, ámulatba ejtő "városnézés" után visszajutunk a kikötő környékére, ahol szabad program keretében lehetőségünk nyílik a helyi jellegzetes itallal, a limoncellóval megismerkedni , az üzletekben ajándékokat vásárolni és a környező bárokban kávét, pizzát, fagylaltot fogyasztani. A fürdőzés szerelmesei nem hagyhatják ki a közeli szabad strand nyújtotta fürdőzési lehetőséget sem. A szabad program során az érdeklődők számára önköltségen lehetőség nyílik a természet káprázatos alkotásának, a kék barlangnak a megtekintésére és a sziget körülhajózására is. A délutáni órákban újra hajóra szállunk és visszamegyünk a sorrentói kikötőbe, onnan pedig esti sétára indulunk Sorrento városába. A programra az út során lehet jelentkezni, fizetés a helyszínen történik.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Utazást menetrend szerint közlekedő repülőjárattal turista osztályon, szállást reggelis ellátással, repülőtéri transzfereket.

Alapár nem tartalmazza: 

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást és a belépőjegyeket, fakultatív programokat, foglalási díjat.

Kötelező költségek: 

Reptéri illeték

Repülőtéri transzfer

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők ára: kb. 21 € + fakultatív

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő. Indulástól számított egy hónapon belül foglaláskor már a teljes ár fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Egyéb részletek
Kiutazás: 

 Utazás Budapestről Nápolyba menetrend szerinti repülővel, helyben autóbusszal. 

Szállás: 

Belvárosi 4*-os szállodában.

Étkezés: 
Részvételi díj reggelis ellátás tartalmaz.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!