A hófödte hegyek közt Svájcban

4 napos körutazás Svájcban

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

FLEXI PLUS OPCIÓ – EXTRA RUGALMASSÁG
Tudjuk, hogy nehéz előre tervezni, és manapság különösen fontos az extra rugalmasság. Ezért fejlesztettük ki a Flexi Plus opciónkat, amit, ha megrendel, foglalása lemondása vagy módosítása jóval könnyebbé válhat. A kizárólag foglaláskor megrendelhető Flexi Plus opció tartalma:

 • Az út indulása előtti 30. napig, a névre szóló jegyeken kívüli szolgáltatásoknál külön bánatpénz megfizetése nélkül elállhat az utazási szerződéstől, és az opció, valamint a megkötött útlemondási biztosítás díján felüli teljes befizetését visszakapja, ha bármi közbejönne az út előtt egy hónappal. Nem szükséges hozzá indoklás, nem kérünk orvosi igazolást.
 • Buszos utazásoknál ingyenes átjelentkezési lehetőséget biztosítunk az indulás előtti 30. napig, vagyis egy későbbi vagy más típusú utazásra is átfoglalhat.
 • Buszos utazásoknál ingyenes névmódosítási lehetőséget biztosítunk indulás előtti 72. óráig. A névmódosítást eddig kell írásban jelezni a Proko Travel központi elérhetőségén.
 • Mivel egyes szolgáltatók, mint például a légitársaságok sajnos nem olyan rugalmasak, mint mi, így a megvásárolt repülőjegyekre, névre szóló belépőkre nem tudjuk kiterjeszteni a szolgáltatást, ezeknél az elemeknél a módosítás, lemondás a normál lemondás feltételei szerint működnek.

Egy repülős utazásnál tehát a repülőjegy lemondási díja továbbra is fizetendő tételként merül fel az utazó számára. Az extra rugalmasságot kínáló Flexi Plus opció nem minősül biztosításnak, továbbá díja nem tartozik az útlemondási biztosítás által fedezett szolgáltatások közé, így lemondás esetén a biztosító nem téríti ennek díját. A teljes leírást és a feltételeket az ÁSZF-ünkben olvashatja.

Részvételi díj tartalmazza

A teljes alapprogramot
Szállást 3 csillagos szállodákban
Reggelis ellátást
Magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig
A retúr repülőjegy alapárát
Egy max. 10 kg-os feladható poggyászt
Egy kézipoggyászt
Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára (ha igényét foglaláskor jelzi, szabad kapacitás függvénye)
Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Részvételi díj nem tartalmazza

 • Idegenforgalmi adót
 • baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást
 • fakultatív programok árát
 • helyszíni belépők összegét
 • egyéb személyes kiadásokat.
Hossz: 
4 nap

Szállás

3 csillagos szálloda.

Program: 

1. NAP: BUDAPEST – BASEL – INTERLAKEN
Menetrend szerint idegenvezetőnkkel Budapestről a Basel EuroAirport Repülőtérre utazunk. A légikikötő területileg Franciaországban található, de egyedülálló módon, hármas (svájci, francia, német) fennhatóság alatt áll. A repülőtérről busszal megyünk a baseli vasútállomásig, ahonnan vonattal utazunk tovább Interlakenbe. Négynapos Swiss Pass-t, azaz svájci uta­zási bérletet használunk az utazásaink során (1-4. napig). Ennek árát a részvételi díj tartalmazza. A Swiss Pass vagy ingyenes, vagy nagymértékű kedvezményt ad azokra a vonatjegyekre, fel­vonójegyre, hajójegyre, buszjegyre, amiket a programunk során igénybe veszünk. Vonatunkkal Interlakenbe a délutáni órákban érkezünk. Először a szállásunkat foglaljuk el, mely közel van a pályaudvarhoz (3 éj). Ez azért is fontos, mert a csomagját min­denki maga viszi reptérről a szállodáig, illetve majd hazafelé is. Javasoljuk, hogy holmiját húzható bőröndbe, hátizsákba cso­magolja. A szállodai elhelyezkedés után séta a hegyek és tavak közé ékelődött Interlakenben. Akinek kedve van, az átsétálhat Unterseebe is. Szervezett közös vacsora az út során nem lesz, de az idegenvezető mindig segít azoknak, akik meleg vacsorát sze­retnének elfogyasztani.

2. NAP: INTERLAKEN – GORNERGRAT – MATTERHORN – INTERLAKEN
Reggeli után megkezdjük Svájc hegyeinek felfedezését. Interlakenből Visp érintésével, vonattal megyünk Täschbe, majd folytatva utunkat, Zermatt bűbájos városában szállunk le róla. Már az állomáson a Matterhorn fenséges látványa fogad ben­nünket. Sokak szerint Európa legszebb hegye ez a 4.478 m magas óriás. Zermattban átszállunk egy másik vonatra, ez a híres Gornergrat vonat, mely szintén a Világörökség része. Ezzel jutunk fel 3.089 m magasra. Útközben is, és a fennsíkról is élvezhetjük a Matterhornt és a több tucat 4.000 m-es hófödte hegycsúcs elbűvölő látványát, valamint a Gornergrat glec­cser jégfolyamát. A káprázatos panorámát reméljük az időjá­rás is segíti. Visszaérkezve Zermattba szabadprogram. Ekkor megnézhetjük a hegymászók temetőjét és gyönyörködhe­tünk a többszáz éves faházakban. Lesz lehetőség emléktárgya­kat vásárolni a Matterhornról és Svájcról. Zermattból vonattal térünk vissza Interlakenbe. A kiránduláshoz megfelelő meleg öltözet, túracipő javasolt.

3. NAP: INTERLAKEN – BERN – MURTEN – INTERLAKEN
Reggel vonattal az ország fővárosát, Bernt keressük fel. Az Aare folyó mellett lévő Medve-parktól – ahol, ha nincs hideg, maci­kat is láthatunk – indulva a Világörökség Listáján is szereplő belváros árkádjai alatt sétálunk, miközben az utca különle­ges díszkútjait is lefényképezhetjük. A főváros szívében, a Városháza érintésével megyünk a 100 m magas toronnyal ren­delkező Münsterhez, mely egy szép evangélikus templom. A főutca végét a ma is működő többszáz éves óratorony zárja le. Ennek közelében található a svájci parlament hatalmas épület­tömbje. Ennek közelében lévő Svájci Központi Bank épületével együtt nagyon látványos egységet képez. Városnézésünk után szabadprogram Bernben, ahol lesz lehetőség emléktárgya­kat vásárolni. Ezt követően ismét vonatra ülünk és délután egy másik nagyon hangulatos várost, Murtent keressük fel. Már a kelta időkben lakott tóparti település egyik legszebb látványa a vár, ahonnan szép kilátás van a tóra és a környező vidékre. A macskaköves utcácskákat többszáz éves házak szegélyezik. A város megtekintése után vonattal visszautazunk Interlakenbe.

4. NAP: INTERLAKEN – GRINDELWALD – KLEINE SCHEIDIG – INTERLAKEN – BAZEL – BUDAPEST
Reggeli után a csomagokat elhelyezzük a csomagszobába, majd vonattal Grindelwaldra megyünk. Innen a Jungfraujoch felé menő vonat félállomásáig, Kleine Scheidig (ameddig a Swisspass ingyenes utazást biztosít) megyünk fel, ahonnan jó idő esetén csodás felvételeket készíthetünk a nagy hármasról (Eiger, Jungfrau és a Mönch), mely hármas átlagmagassága több mint 4.000 m. Lenyűgöző, de egyben félelmetes az a hómennyiség, amennyit ezeken a csúcsokon látni fogunk. Ezt követően vis­szautazunk Interlakenbe, felvesszük a csomagjainkat és irány a bazeli repülőtér, ahonnan indul a repülőnk Budapestre. A Liszt Ferenc Repülőtérre érkezés – menetrend függvényébe –, várha­tóan az esti órákban.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Az út kiemelt értékei:

 • Matterhorn Európa legszebb hegycsúcsa
 • Séta a főváros, Bern központjában
 • Interlakenben, a belvárosban 3 éjszakai szállás
 • Közlekedés vonattal a híres svájci Swiss pass-szal
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

A teljes alapprogramot
Szállást 3 csillagos szállodákban
Reggelis ellátást
Magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig
A retúr repülőjegy alapárát
Egy max. 10 kg-os feladható poggyászt
Egy kézipoggyászt
Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára (ha igényét foglaláskor jelzi, szabad kapacitás függvénye)
Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Részvételi díj nem tartalmazza: 
 • Idegenforgalmi adót
 • baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást
 • fakultatív programok árát
 • helyszíni belépők összegét
 • egyéb személyes kiadásokat.
Helyszíni költségek leírása: 
Gornergrat vonatjegy 132 CHF
Gringelwald - Kleine Scheiding vonatjegy kb. 55 CHF
Belépők ára: kb.: 187 CHF
 
Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Repülővel.

Étkezés: 

A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!