Velence lagúnái között

4 napos tengerikajak túra

Egészen egyedi módon fedezzük fel Velence forgatagát: nem a Dózse palota teraszáról szemléljük a hömpölygő tömeget, hanem a gondolások világa felől közelítünk hozzá. Méghozzá tengerikajakkal. Lehetőségünk nyílik így arra, hogy a kultúra és a művészetek fellegvárát megismerhessük a teljesen eldugott terek, csatornák, sikátorok és a díszes homlokzatok mesés kavalkádjában. A reneszánsz és a modern kor, az ódon falak, cölöpök és a csillogó kirakatok furcsa kontrasztjában suhanunk át a Sóhajok hídja alatt. Persze, nem mondunk majd le egy hamisíthatatlan olasz fekete öröméről sem valamelyik hangulatos tavernában.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Nehézség:

Nem nehéz vízitúra, de az nagy csatornák átkon való közlekedés a hajóforgalom miatt odafigyelést kíván.

Részvételi díj tartalmazza

a felszerelés bérlését (tengeri kajak, spricó, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák), hajószállítást, túravezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza

szállásdíjat ( 17 Euro/fő/éj)- kempingben, kerékpár bérlést (kb. 10 Euro/bicikli/nap), az utazást (vidám kisbuszban, korlátozott számban 19.900 Ft/fő), utas és baleset biztosítást, az útlemondási biztosítást. A részvételi/kölcsönzési díjon felül fizetendőket a helyi szolgáltatóknál kell fizetni -

Hossz: 
4 nap
Létszám: 
maximum 12 fő

Szállás

Az éjszakákat jól felszerelt, öt csillagos kempingben töltjük. Ára 17 Euro/fő/éjszaka.
Igény esetén apartmanos, vagy szállodai elhelyezés is kérhető, amelynek részleteiről kérünk, keresd irodánkat.

Program: 

A városban való kajakozás csodálatos dolog. Mivel nem szeretnénk nagy tömegekkel mozogni, az élmény miatt, csak kis csoportot indítunk ezen a túránkon! A maximális résztvevő létszám 12 fő.

Első nap: a velünk utazóknak, bepakolás a vidám kisbuszunkba, majd zene, száguldás, utazás, éjszaka a buszon.

Második nap: Érkezés a Lidóra a reggeli órákban, pakolás, sátrat állítunk, elfoglaljuk a szállásunkat, majd rövid szieszta, és a kajakos alapkiképzés után irány a tenger. Ellátogatunk a közeli hangulatos Murano szigetére, amely üvegfúvásáról, üvegből készült ékszereiről, tárgyairól vált híressé. Próbálunk beilleszkedni a város nyüzsgésébe, megszokjuk a hajóforgalmat. A szigetről a délutáni órákban tovább állunk a magányos Temető szigetre, ahol egy rövid szárazföldi látogatást teszünk, majd az alkonyat fényeivel mi is hazakajakozunk, a kempingben vacsi és az elmaradhatatlan slack line, gitár, pihi.

Harmadik nap: Irány a színes Burano szigete, a csendes lagúnák, a homokos kis szigetek. Az utunk a kis szigetig a lagúnák rengetegében vezet majd. Apró csatornák, felfedezésre váró homokzátonyok, madarak, távolban pedig Velence sziluettje. A város meghódítása után elkajakozunk Torcello magányos harangtornya felé. A haza úton a lagúnák kusza vizein evezünk vissza.

Negyedik nap: Belecsapunk a lecsóba. Hajnali négykor ébresztő, majd a napfelkeltével útnak indulunk és megnézzük az ébredő Velencét. Friss péksütemény illata, ébredező város, az álmos gondolák... Eltévedünk Velence legszebb részeiben, a Sóhajok hídja alatt kajakozunk el, a beláthatatlan, eldugott csatornákon, égbetörő homlokzatok tövében haladva eljutunk a Zsidó negyedig is, majd a Rialto-hídnál kikötünk, és a városnézés folytatódhat szárazon is. A késő délutáni órákban hazakajakozunk.

Ötödik nap nap: Bringát bérelünk és két keréken lábunk alá vesszük a Lidót és átnézünk a nagy partra. Bringáinkkal eltekerünk a sziget legizgalmasabb "hippistrandjára, ahol barnulás, bícselés, pihenés, hideg sörök...  A délutáni órákban indulás haza! Várható hazaérkezés hétfőn, a hajnali órákban.

További információ

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

a felszerelés bérlését (tengeri kajak, spricó, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák), hajószállítást, túravezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

szállásdíjat ( 17 Euro/fő/éj)- kempingben, kerékpár bérlést (kb. 10 Euro/bicikli/nap), az utazást (vidám kisbuszban, korlátozott számban 19.900 Ft/fő), utas és baleset biztosítást, az útlemondási biztosítást. A részvételi/kölcsönzési díjon felül fizetendőket a helyi szolgáltatóknál kell fizetni -

Helyszíni költségek leírása: 

Az árak magasak, nyugat-európai színvonalúak. Egy átlagos vacsora 15-20 Euro. Kerékpár bérlése kb. 10 Euro/fő/nap.
Kemping esetén a szállás ára 17 Euro/fő/éj, ami a helyszínen fizetendő.
Panziós vagy szállodás elhelyezési igény esetén kérj irodánktól ajánlatot.

 

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
egyénileg vagy kisbusszal
Felszerelés ajánló

Mit hozz magaddal?

Kempingezéshez: sátor, ponyva, hálózsák, derékalj, összecsukható szék, kis kefe, rongy, kispárna esetleg útitakaró (utazáshoz).

Nappali öltözet: esőkabát, esőnadrág, vízálló szandál, sportcipő, polárkabát, kényelmes, hosszú ujjú világos ing és nadrág, fürdőruha.

Egyéb: napszemüveg, napvédő krém, ajakír, sapka vagy kendő, ruhaszárító kötél és csipesz, tisztálkodáshoz nedves törlőkendő.

Konyha: műanyag tányér, bögre, evőeszköz, bicska, termosz, kulacs, főző, gázpalack, gyufa, konzerv-, sörnyitó, dugóhúzó, kis nylonzacskó szendvicsnek, mosogatószer, szivacs.

Egyéb részletek
Kiutazás: 

A kisbusz utasai  A vidám kisbusszal utazóknak a találka a Római parton, 1-jén 20 órakor.
Az egyénileg, illetve telekocsival érkezőknek május 2. 10:30 Lido, San Nicolo kemping.

 

Étkezés: 

Egyénileg. Célszerű az első két napra szendvicset, innivalót és nem romlandó élelmiszereket hozni (müzliszelet, szőlőcukor, keksz, nassolni való). Javasoljuk, hogy hozz magaddal műanyag tányért, bögrét, evőeszközt, bicskát és kulacsot.

A területről: 
Velencébe évente mintegy 15 millió turista látogat el; a pünkösdi Vogalonga idején, amikor mindenfajta motoros járművet kitiltanak a város csatornáiról és csak kézzel hajtott vízi eszközökkel lehet közlekedni, több ezer evezős keresi fel a várost.
Mi szeretnénk elegánsan kitérni mind a gyalogos, mind az evezős turisták útvonalából, hogy kajakjainkkal a város nyüzsgő hétköznapjaiba kóstoljunk bele.
A napi túrák kiindulópontja egy, a városhoz közeli Lido szigeten lévő kempingben van, vagy igény szerint apartmanban, szállodában- innen indulunk városnéző, felfedező barangolásainkra. Ha a híres velencei köd lehetővé teszi, már a kora reggeli órákban bemerészkedünk a városba, hogy ne csak a turisták forgatagával találkozzunk, hanem az ébredező utcákkal, jobban mondva csatornákkal. Van annak is valami bája, hogy a tülekedő gépkocsik helyett áru- és személyszállító hajókkal kell a jobbkéz-szabályt gyakorolni. A kajakos városnézés lehetővé teszi, hogy ne csak a turisták által látogatott fő "sodorvonalban" haladjunk, hanem az eldugott tereket, csatornákat, sikátorokat, a kevésbé díszes homlokzatokat is felfedezzük. S ha megfáradtunk, mi hathat frissítőbben, mint egy igazi olasz capuccino egy hangulatos kávézó vagy trattoria teraszán.
Időjárás: 
Ottlétünk alatt kellemes nyári melegre, 25- 30 C fokra számíthatunk.
Csomagolás: 
Legyen egy nagy táskád, amiben a túrára közvetlenül nem szükséges felszerelések vannak és egy kis csomag, amit a hajóban is magunkkal vihetünk. Sátor: Mindenki saját sátorral vesz részt a túrán. Javasoljuk ezenkívül összecsukható szék, kis kefe és tisztításhoz rongy csomagolását. Ajánlott felszerelések: esőkabát, esőnadrág, gumicsizma, vízálló szandál, hosszú-, rövid ujjú pólók, polár kabát, kényelmes hosszúnadrág, fürdőruha, hálózsák, napszemüveg, naptej, sapka vagy kendő, fejlámpa, fényképezőgép és igazolványok.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Olaszországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére. Az utazás ára tartalmazza az útlemondási biztosítást. A program időtartama 4 nap, de javasoljuk az utazás teljes időtartamára a biztosítás megkötését (az oda és visszaúttal együtt 6 nap).
Korhatár: 
12 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragta­pasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyúj­tásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!