Városi közlekedés Thaiföldön

Bangkok közútjainak használata, a világ egyik legveszélyesebb vállalkozásaként van számon tartva. Még akkor is, ha gyalogosan közlekedünk. Sokszor, egy zebrán való átkeléshez is vagányság és jó pár perc szükséges.

Az ország minden városában, településén fontos az óvatosság, hisz magyar szemmel nézve, a thai közlekedés meglehetősen kaotikus. Autó vagy motor bérlése csak a rutinos, magabiztos és körültekintő vezetőknek ajánlott. Nézzük, milyen lehetőségek várnak azokra, akik nem ilyen bátrak. Vannak romantikus megoldások, például Hua Hin-ben paripára pattanhatunk és elvágtázhatunk a parton húzódó 5 csillagos szállodák előtt.

Vidéken, számos helyen kipróbálhatjuk az elefántháton való utazást. A helyiek szerint az elefántoknak ma már sokkal könnyebb dolguk van, hisz régen jóval nehezebb súlyokat cipeltek árkon-bokron-hegyen keresztül, ám érzékeny állatbarátoknak mégsem javaslom ezt a lehetőséget.

Azok, akik értenek az állatok nyelvén, egy-két banán ellenében felugorhatnak egy majom mögé is.

A viccet félretéve, valóban számos közlekedési eszköz közül válogathatunk. Kezdjük a fővárossal! Először is ott van a mindenféle színben pompázó taxi, előnye, hogy kényelmes, hátránya, hogy jó eséllyel dugóba keveredhetünk. Fontos, hogy előre egyezzünk meg az árban, de még jobban járunk, ha olyan sofőrt találunk, aki hajlandó bekapcsolni a taxiórát. Mielőtt bármit is kérdeznének, mondjuk határozottan: taxameter!

Egy-két napos ott tartózkodás és akklimatizálás után próbáljuk ki a tömegközlekedési eszközöket! Metróval, magas vasúttal, busszal bárhová el lehet jutni – nagyon olcsón, kalandosan és viszonylag gyorsan. Nekem a helyi buszok a kedvenceim. Vigyázni kell, mert csak akkor állnak meg a megállóban, ha integetünk nekik, jegyet fent a buszon lehet váltani a jegyes nénitől vagy bácsitól, akik általában nagyon kedvesek és mosolygósak a külföldiekkel (is). Bangkok egyik különlegessége – szerintem – a jegyárusok fém szerkentyűje. Már csak ezért is érdemes egyszer buszra szállni!

A hajók is kellemes utazást biztosítanak, a Chao Praya folyón menetrend szerinti járat üzemel, percek alatt eljuthatunk a város egyik végéből a másikba. Ám legyünk résen, hol szállunk vízre, mert van olyan állomás, ahol méregdrága magánhajókkal várnak a turistákra, és persze azt mondják, hogy nincs más hajózási lehetőség.

A legkisebb vidéki településen is több közlekedési eszköz közül választhatunk. Általában mindenhol van valamilyen tuk-tukszerű járgány, ezek olcsók és gyorsak, de alkudni mindig kell!

A kisforgalmú falvakban, szigeteken érdemes bringát bérelni. És a fővárossal ellentétben itt már ki lehet próbálni a motoros taxit is, a motorra felpakolt emberek, csomagok száma csak a mi merészségünkön múlik.

Tengerparti falvakban csónakkal (long tail boat) is közlekedhetünk, a közeli strandokra, szigetekre gyakran indítanak járatokat, de ha szigetre megyünk, ne felejtsük el megkérdezni, mikor megy vissza az utolsó csónak.

pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazási ajánlatok

» Thaiföld - A Távol-Kelet Varázsa - 12 nap
» Thaiföld - A Távol-Kelet Varázsa II. - 14 nap
» Thai kiskörút üdüléssel Krabin - 12 nap
» Thai kiskörút üdüléssel Phuketen - 12 nap
» Dél-Kelet Ázsia gyöngyszemei - 14 nap

Szállás ajánlatok

» Hotel Golden Sea Pattaya *** Pattaya 134.900 Ft/főtől - Ázsia / Thaiföld / Pattaya
» Hotel Arayaburi Boutique Resort *** Koh Samui (Samrong Beach) 194.900 Ft/főtől - Ázsia / Thaiföld / Koh Samui
» Bangkok **** 2/3 éj és 7/9/12 éj Hotel Golden Sea Pattaya *** Pattaya 204.900 Ft/főtől - Ázsia / Thaiföld / Pattaya / Bangkok
» Hotel Jomtien Palm Beach **** Pattaya 179.900 Ft/főtől - Ázsia / Thaiföld / Pattaya
» Hotel Punnpreeda Beach Resort *** Koh Samui (Bang Rak Beach) 224.900 Ft/főtől - Ázsia / Thaiföld / Koh Samui

Információs oldalak

» Thaiföld látnivalók
» Egzotikus utazások nyaralások
» Incentive utazások - üzleti utaztatás

Cikkeink

» Thaiföld csodálatos vidékein - Kovács Attila
» Három hét nyaralás Thaiföldön - Kovács Attila
» Thaiföldi utazás - tengeri kajakozással fűszerezve - Kovács Attila
» Thaiföldi utazás: szokatlan képsorokon megörökítva - Kovács Attila
» Thaiföld - Khao Sok expedició - Hudanik Zsolt

Utazások

» Farsangi hangulatban Zakopanéban - 2 nap
» Zakopane: Morskie-Oko – Tutajozás a Dunajecen - 2 nap
» Erdély kincsei, Mezőség - 3 nap
» Hétvége Prágában - 3 nap
» Tavaszköszöntő Ausztriában - 2 nap
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!